• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yeni evliler buraya ! evlenecek olanlar merak ettikleriniz burada..

Tadina bakmadim henuz ama iyi oldu gibi en azindan diger keklerim gibi cokmedi ve yanmadi. kaydirigubbakcemile3

img2352.jpg
img2353.jpg

Ustune sut, un ve sekerle krema yaptim canim esim kremali seviyor kekleri.

Kizlar ben cikiyorum sizlere iyi aksamlar. :1hug:

iyi akşamlar kızlarr eşim geldi yemek yedi ve gitti. nette bana kaldı tabi

arkadaşlar yeni evliler buyursun başlığını görünce damladım hemen:dance:
Henüz 1.5 aylık evliyim.Evliliğe yeni yeni alışıyorum yada ben öyle sanıyorum.Ailemi çok özlüyorum.Onlarsız bir yanım kırık hep boşlukta hissediyorum kendimi
benimle aynı duyguyu paylaşan varmı acaba ?
hoşgeldin aramızada sende canım ben senden kıdemli sayılırım:) 4 ay oldu evleneli
hissettiklerin son derece normal aynı duyguları paylaşıyoruz

Tatlım bir küçük komposto tabağı kadar beyaz peynir
rendeliyorsun yada eziyorsun.İçine biraz maydanoz doğruyorsun,bir yumurta kırıyorsun,kabuğu soyulmuş iri bir domates doğruyorsun,1 yeşil biberi ince ince doğruyorsun,birazda karabiber ekliyorsun.Sonra iki yemek kaşığı kadar da sıvı yağ.Bunları karıştırıp dilimlenmiş bayat ekmek üzerine kalınca sürüyorsun.Sonra fırını ızgara ayarına getirip 170 derece ye ayarlıyorsun en üstten bir alttaki rafta peynirler kızarıncaya kadar pişiriyorsun.

Bunun içine seviyorsanız biraz kaşar birazda sucuk koyabilirsin.
mısracım verdiğin tarifide ben özellkle pazar kahvaltılarında yapıyorum hem çok lezzetli hemde bayat ekmekler değerlenmiş oluyor

Ustune sut, un ve sekerle krema yaptim canim esim kremali seviyor kekleri.

Kizlar ben cikiyorum sizlere iyi aksamlar. :1hug:
sensicim ellerine sağlık iyi akşamlar

sanırım sohbetler genelde gündüz saatlerin de oluyo.baya bi okudum sohbetlerinizi.evliliğe adapte olup olamayamaya gelmiş konu.mısrayla ilgili bir sorundan sonra.(çok üzgünüm mısracım böle bişi yaşadığıniçin ayrıca) kendimden örnek vericem.4 sene ayrı şehirlerde olarak yaşanan bir ilişkinin ardından evlendikten sonra her şeyin güllük gülistanlık olacağını sevginin her şeye yeteceğini sandım ama sevginin bi çok şeye yettiğini ama her şeye yetmeyeceğini anlamam kolay olmadı.sabrın bazı yerlerde çok çok daha önemli olduğunu anladım.bu süreci yaşarken ben de bırakıp gitmeyi her şeyi bitirmeyi aklımdan geçirmedim desem yalan olur.üstelik zamanın da kavuşmak için yaşadığım o kadar zorluğa rağmen.bekarken aldığım anti deprasanlar vardı bırakmak üzereyken bu sorunlar yüzünde bırakmak şöle dursun doktorum yenisini verdi.yani sölemek istediğim şu evliliği yürütmek için sadece sevgi yetmiyo hatta bazen SABRIN sevginin önüne geçmesi gereken durumlar bile oluyo.MISRA cnm çok yeni evlisin azcık daha sabret.eminim kolay olmayacak.zaten sabretmek kolay olmadığı için ALLAH sabır ve namazla bende yardım isteyin demiş neden namaz ve zekat deil neden namaz ve başka bi ibadet deil de SABIR.çünki zordur sabır acıdır.ama meyvesi de bir o kadar tatlıdır.sen de sabret eminim ALLAH hakkın da hayırlısını verecektir.sıkma canını olur mu.

slm arkadaşlar ben şuanda sözlüyüm ve seneye bu vakitlerde evlenmeyi planlıyorum.nikah düğünü ayrı yapan varmı??...tecrübelerinize ihtiyacım var...

Canim benim anlamadim ben nerede alttan al, sessizce bekle ve duzelir diye yazdim.
Sadece "başta ne yaptın yaptın sonrasında düzeltmen çok zor" sozune katilmiyorum.
Demek basta herseyi guzel bir sekilde yapsak yasasak istedigimize gore onumuze hicbir sorun cikmayacak. Ayrica benim esim bana ozen gostermezse bende onun icin fedakarlikta bulunmam, bu hepimiz icin gecerli kimse aksini iddia etmedi.
Ama basta herseyin mukemmel olmasi gerektigine katilmiyorum puruzler olacaktir onlari da konusarak, tekrarlayarak, yeri geldiginde tartisarak vs halletmeye calisacagiz. Onumuze gelen sorunu hallettik, birdaha karsimiza sorun cikmayacak mi cikacak belki de bu bir omur boyu surecek. Basta yaptin yaptin birdaha olmaz sozune katilmiyorum sadece canim benim umarim anliyorsundur beni.

Ayrica eslerimiz cocuk degil ki bastan egitelim onlar kisilikleri oturmus yetiskin insanlar, nasil esin seni degistiremiyorsa sende esini degistiremezsin. Ki cocuklarin bile kisiligi ilk 3/4 sene icinde olusuyor ondan sonra karakterleri yerine oturuyor, sen esini 3 yasindaki cocukla kiyaslamiyorsundur umarim.

Alttan al,sessizce bekle ve düzelir ,dediğinizi iddia etmedim ki zaten.:1closedeyes:Arkadaş bahsetmiş,ordan yola çıkarak o konudaki duygu ve düşüncelerimi yazdım.
Başlangıçta her şey mükemmel olmalı demedim ben.Karşımıza çıkan sorunları çözmez,ötelersek kendi kendimizi kandırırız.O sorunlar dağ gibi büyür,gün olur yolumuzu kapar.Başlangıçtaki tavırlar gelecekteki mutluluğumuzun temelini oluşturur.Bazı şeyler vardır ki başlangıçta rapta zapta alınmazsa,sonra ortadan ikiye çatlasanız da o değerleri elde edemezsiniz.
Yaşadığım bir örnekle anlatayım.Bir arkadaşımız var.Evine ev demeye bin şahit lazım.Ev değil,otel sanki.Sürekli yatılı ya da yemekli misafirleri var.Eşi Polyanna rollünü oynamaktan bitap düşmüş bir kız.Aman eşim üzülmesin,bana kızmasın,alttan alayım diye diye evini otele çevirtti.Ben asla böyle bir şeyi yapmam.Eşini, taaa en başından öyle alıştırmış, şimdi işin içinden çıkamıyor.Misafirle ilgili olarak iki mırın kırın etse evlerinde huzursuzluk çıkıyor.O kız daha en başında gardını alsaydı şu an bu durumda olmayacaktı.
O yüzden konu ne olursa olsun ,isterse evliliğimin ilk günü olsun tavrımı takınırım.Sorunlar bitmez ,ama hayata bakış açınızı,olaylar karşısındaki vereceğiniz tepkileri eşleriniz bilirse ona göre davranırlar,böylece sorunlar daha kolay aşılır.
Eşlerimizi çocuğa benzetmedim ,sadece davranışların nasıl kalıplaştığını o örnekle anlatmak istedim.Evliliği bir bebeğin büyüme aşamasına benzetirim.Nasıl şekil verirsen,evlilik de o kalıba girer.Bilmiyorum siz de beni anladınız mı?
Belki size otoriter gelebilirim.Eşim de otoriter olmasına rağmen birbirimizi çoğu konuda artık anlıyoruz.Eşler en başında birbirini çözerse kimse de üzülmez.
Bu arada eşimi ,3 yaşındaki bir çocuk ile kıyaslamıyorum,çünkü kendini bilen,iletişim kurabildiğim,anlayışlı,beni dinlemesini çok iyi bilen,beni kırmamaya,üzmemeye özen gösteren bir eşim var.Biz birbirimizi değiştirmeyi değil de, birbirimizi anlamayı öğrendik.O yüzden birbirimizi eğitmek gibi bir amacımız da yok.

Son düzenleme:
günaydın kızlar kaydirigubbakcemile2hihoyyyt
ne çok yazmışsınız,gözlerim yoruldu geçmişi okumaktan kaydirigubbakcemile3
mısracım patatesli pizza tarifini aldım,eşim domatesi sevmiyor o yüzden salça eklesem azcık olur mu ki?eminim güzel olacak heyecanlandım şimdiden

Canlarım öncelikle günaydın.

Ben dün akaşam ki konuşmalarımızdan sonra kararımı verdim.Şimdi beklemedeyim.Artık bu konuyu kapatalım mı ne dersiniz çok gerginim ,anlayışınıza sığınıyorum.Hepinize çok teşekkür ederim.

Dirimcim domates-salça ikisinide koymayabilirsin istersen.Biraz kuru olur sadece

Herkeslere günaydıııııııııın a.s.

mısraaa bende yapmıştım pazar günü peynirli ekmeği dün söylemeyi unutmuşum
eşimde çok sevdi cokacimcoook bu tadı hatırlattığın için teşekkürler canım

Herkeslere günaydıııııııııın a.s.

mısraaa bende yapmıştım pazar günü peynirli ekmeği dün söylemeyi unutmuşum
eşimde çok sevdi cokacimcoook bu tadı hatırlattığın için teşekkürler canım

Afiyet olsun cnm,beğenmenize sevindim:)

Canlarım hepinizden bir ricam olacak.Dün akşam anladım ki eşim burada yazdıklarımı okumuş gelmiş eve,iyice sinir küpü olmuş.Şayet mümkünse alıntı yaptığınız yerleri silmenizi rica ediyorum.Şimdiden teşekkür ederim

günaydın kızlar

ankara karla kaplanmış ama eriyo don yok Allah tan.. kendimi çok tembel hissediyorum her taraflarım ağrıyor ..

peynirli ekmeği bende deniycem bakalım inşallah güzel olur.

Gunaydin kizlar,

Bu sabah acaip sinirliyim. Kardesim 3 ay once bana kargo gondermisti ve gelmedi ve bu sabah geldi,
zilime bile basmadilar kapimin onune birakip gitmisler halbuki evde olmayinca not birakmalari gerekiyor
(ki ben evdeydim, hic zile basmadan koyup giymisler) ve paketi ben gidip almam gerekiyor oyle degil mi
Paket acilmis icinde eksikler var ve bir posetin icine konulmus arkasinda ozur vs seyler yaziyor.
Bu nasil bir terbiyesizlik ya, bari zilime basip verselerdi degil mi.
Gidip oraya hesap sormayi dusunuyorum hakkimi alamasam bile bari icimdeki sinirimi dokeyim. :oklava:

Son düzenleme:
Back