• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yeni evliler buraya ! evlenecek olanlar merak ettikleriniz burada..

tamam canım
ben şöyle başlıyayım senin
peynirliği ekmegini bende denedim buğün
eşimle kahvaltıda yedik
çok sevdik inan.

eşimd ebegendi
çokda doyurucu.

pazar akşamıda güzel geçti arkadaşlar
tek sorun çoçuklarının yaramaz olmasıydı
oturma odamdaki orta sehbada oynadılar.
ama neyapalım misafir.

ya su peynirliyi bende denemek istiyorum ama aptal gibi yazmadim tarifi
buliyim da haftasonu yaparim esime
bende bu aksam manti yapmaya karar verdim
gerçi hazir buzdolabinda...offf ben ne guzel marifetliydim ilk basta sank herseyi unuttum ve hiç birseye yaramiyorum gibime geliyor allah allah...
yeni yeni seyler yapmak istiyorum ama bulamiyorum
napicam :-(

Tatlım bir küçük komposto tabağı kadar beyaz peynir rendeliyorsun yada eziyorsun.İçine biraz maydanoz doğruyorsun,bir yumurta kırıyorsun,kabuğu soyulmuş iri bir domates doğruyorsun,1 yeşil biberi ince ince doğruyorsun,birazda karabiber ekliyorsun.Sonra iki yemek kaşığı kadar da sıvı yağ.Bunları karıştırıp dilimlenmiş bayat ekmek üzerine kalınca sürüyorsun.Sonra fırını ızgara ayarına getirip 170 derece ye ayarlıyorsun en üstten bir alttaki rafta peynirler kızarıncaya kadar pişiriyorsun.

Bunun içine seviyorsanız biraz kaşar birazda sucuk koyabilirsin.

Son düzenleme:
yaparsın yaralım
mesela bu peynirli ekmek çok kolay
mercimek çorbasının yanına bile yapılır bence.
peynirli börek gibi
ama daha pıratık bence.

Tatlım bir küçük komposto tabağı kadar beyaz peynir rendeliyorsun yada eziyorsun.İçine biraz maydanoz doğruyorsun,bir yumurta kırıyorsun,birazda karabiber ekliyorsun.Sonra iki yemek kaşığı kadar da sıvı yağ.

aa mısra canım ben bu tarife birde domates doğradım sabah
:)
ama öylede güzel olmuştu.

Bir başka basit tarif daha vereyim sosis sevenlere.Sosislerin piştikten sonra çiçek şeklinde olması için her iki tarafını bıçakla art şeklinde kesiyorsun.Bunları biraz haşlıyorsun suyunu atıyorsun.Sonra bir tavaya bolca domates-rendelenmiş,sarımsak,kekik ve çok azda nane koyuyorsun.Domatesler eriyince sosislerini atıyorsun.Afiyet olsun

Patates ve pizza sevenler buraya;

Canlarım bende ölçü yoktur hiçbirşeyde,göz kararı yaparım.Şimdi size yazarken ölçü oluşturmaya çalışıyorum :)

*3 adet,kabukları soyulmuş,küp küp doğranmış patatesi alıp 1 çay bardağı kadar sıvı yağ eklediğiniz teflon tavaya döküyorsunuz.Kısık ateşte kızartıyorsunuz,sonra içine 1 su bardağı kadar rendelenmiş domates,2 yeşil sivri biber,tercihe göre sucuk-sosis ekliyorsunuz ,1 dişte sarımsak,biraz karabiber,kekik ekleyip böylece ağzını kapatıp biraz daha pişiriyorsunuz.Sonra üstüne iki yumurta kırıyorsunuz ,yumurtalar piştikten sonrada 1 çay bardağı kadar rendelenmiş kaşarı tavanın üstünü kapatacak şekilde yayıyorsunuz,kapağını kapatıyorsunuz 2 dk sonrada ocağı kapatıyorsunuz azcık böyle bekliyorsunuzki kaşarlar erisin.Afiyet olsun

Misracim sonunda cesaretimi topladim ve su an senin havuclu kekin firinda bakalim nasil olacak. :delphin:

Umarım güzel olur cnm,sakın kapağını açma,40 dk kadar sonra aç kürdanı batır hamur bulaşmamışsa pişmiştir.Çıktıktan sonrada dilimlemek için soğumasını bekle

Hehe inanir misin nasil heyecanliyim, son uc denedigim keklerim basarisiz oldu da sanirim kek konusunda pek anlasamiyorum. Umarim olur ya, yarin arkadasa da gotururum. kaydirigubbakcemile2

Ama deneye deneye öğreniyorsun birde fırını tanımak için sğre gerekiyor.ben birçok tarif bilmeme rağmen fırının ayarını tutturuncaya dek göbeğim çatladı

Hehe inanir misin nasil heyecanliyim, son uc denedigim keklerim basarisiz oldu da sanirim kek konusunda pek anlasamiyorum. Umarim olur ya, yarin arkadasa da gotururum. kaydirigubbakcemile2

bende merak ettim sensicim
sonucu bekliyoruz

mısracım yeni tarifide kaydettim hemen
teşekürler

Back