• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yeni evliler buraya ! evlenecek olanlar merak ettikleriniz burada..

günaydın kızlarrrr
bugün gitmedim kursa keyif yapıcam öğlene kadar öğleden sonrada komşuya gideceğim oturmaya havuçlu kek yaptım üzerinede çikolata sosu döktüm ama bölmemek için zor tutuyorum kendimi:)

Hoşgeldin cnm,kekin kokusu buralara kadar geldi ellerine sağlık.:1hug:

Canım dün ben iyice inceledim kekin tarifini,ben sanmıştım ki hamuru her kepçeyle döküşümüzde kalıba yayılmasını sağlayacağız,öyle değilmiş.Ben öyle zannedip hamuru spatulayla yayma hatası yapmışım.Birde her zaman yaptığım gibi kalıbı yağladıktan sonra kek yapışmasın diye un eklemiştim.Un da koyma yayılmıyor çünkü hamur.

Şöyle;kabını iyice yağlayacaksın.Sonra (istediğin sırayla başlayabilirsin kakaolu yada sade hamurdan yani);bir kepçe kakaolu olandan döktün ,üstüne hemen sade olandan,sonra yine kakaolu hamur bitinceye dek böyle devam edeceksin.
Umarım anlatabilmişimdir cnm
yani şimdi her iki hamuruda üst üste dökünce öyle kendi kendinemi alıyor halka halka şekli ay çok enteresan ben daha tarifi anlayamadım evlenince nasıl yapacaksam hihoyyyt

Jnazcim guzel dostum hosgeldin
ne olur ne olur akil verin bana
tamam tuzlu bisi yapiyim ama ne????
ne yapabilirim yaa...
dusunuyorum dusunuyorum...

yaralım tatlım bence gül böreği yap yanınada bir çeşit kurabiye yaptınmı tamamdır
reçelli kurabiye tarifim var mesela harika oluyor tadı
malz: 125 gr margarin, 1 çay bardağı sıvıyağ, 1 çay bardağı pudra şekeri ve aldığı kadar un
margarin ne kadar yumuşamışsa o kadar iyi tatlım bi güzel yoğuruyorsun ama katı olmayacak sonra tepsiye yağlı kağıt serip yuvarlak şekiller vereceksin ortasını parmağınla bastıracaksın ama :)
sonracıma hafif kızarana kadar pişiriyorsun fırından çıkardıktan sonra üzerine reçel yada çikolata sürüp afiyetle yiyorsun canımcım

jnaz canım hoşgeldin,iyi yapmışsın,nasılsın ya hiç göremiyoruz seni :sm_confused:
kızlar annemde kakolu kek yapıyor.sade hamurun yarısı döküyor.sonra üstüne kakaolu hamurun tamamını döküyor.en üstede kalan sade hamuru döküyor.piştiği zaman kekin tam ortasında kakaosu görünüyor.zor değil aslında sanırım yani,bu kek de bi ondan bi ondan gibi yani :sm_confused:

Hoşgeldin cnm,kekin kokusu buralara kadar geldi ellerine sağlık.:1hug:
hoşbuldum canımcımm sağolasınn
Jnazcim guzel dostum hosgeldin
ne olur ne olur akil verin bana
tamam tuzlu bisi yapiyim ama ne????
ne yapabilirim yaa...
dusunuyorum dusunuyorum...

hoşbuldum bitanemmm
yazdım ama ekleyebiliriz istersen
bak aklıma ne geldi patatesleri soy doğra bi güzel pişir sonrada ez bi güzel borcamın tabanına yay üzerinede sosis sucuk bezelye garnitür ne aklına gelirse ekle bide kaşar rendeledinmi sıcak sıcak güzel olur ne dersin?

jnaz canım hoşgeldin,iyi yapmışsın,nasılsın ya hiç göremiyoruz seni :sm_confused:
kızlar annemde kakolu kek yapıyor.sade hamurun yarısı döküyor.sonra üstüne kakaolu hamurun tamamını döküyor.en üstede kalan sade hamuru döküyor.piştiği zaman kekin tam ortasında kakaosu görünüyor.zor değil aslında sanırım yani,bu kek de bi ondan bi ondan gibi yani :sm_confused:

hoşbuldum dirimcimm kursa gidiyorumya tatlım o yüzden karşılaşamıyoruz malesef
annenin yaptığına benzer kek yapıyorum bende ve aynı şekli alıyor ama üç sıra değilde ilk önce sade hamur onun üzerine de kakaolu aynı şekli alıyor ölçü olarakta zebra kekle aynı bi farkı unu göz kararı koyuyorum o kadar bide tarçın ve fındıkta ekliyorum

merhaba kızlar bende 15 aylık evliyim bildiklerimi paylaşmak bilmedikerlimide öğrenmek için burdayım herkese slmlar

yaralım tuzlu olarak kandil simidi,yada küçük smitlerden yapabilirsin,ay ay yemekten bahsedince,karnımdaki guruldamaları hissediyorum sanki cokacimcoook:sm_confused:

hoşgeldin canım
jnaz resimleri göremiyorum da o yüzden,benden başka herkes görüyor senağlama
sanırım çalıştığım yer onuda yasaklamış :oklava: ya hayret bişey senağlama
else canım ben de kandil simidini çok severim,olsada yesek valla

Back
X