iyidir canım ya asıl sen nerelerdesin,hiç gelmiyorsun artıkklava:kaydirigubbakcemile3
kızlar ben yemeğe çıkıyorum,görüşürüz
ayy insallah bende birgün bu topicde olurum kaydirigubbakcemile3 :Saruboceq:[/QU
yazdıklarından anladım kadarıyla sevgilin var ve evlenmek istiosun ölemi canım:)??
hoşgeldin bu aradahihoyyyt
Canım o kadar kolay ki inanamazsın.
Öncelikle ben yarım kiloluk yufka aldım,bir büyük fırın tepsisi çıktı.
2,5 bardak şekerle 2 bardak suyu tencereye koyuyorsun ,ocağa koymadan şekeri iyice eriyiyorsun ki yanık kokmasın.Ocakta kaynamaya başlayınca 2-3 damla limon suyu sıkıyorsun.8-10 dk kaynatıp ocağı kapatıyorsun.
Sonra baklavalık yufka poşetini açıp şok oluyorsun kağıt gibi birşey,yufka olduğuna inanasın gelmiyor :)
Bildiğimiz yufka gibi yuvarlak değil hafif dikdörtgen vede daha küçük.
Margarin ve tereyağını ocakta eritiyorsun.
Tezgaha yada nerde yapıyorsan masaya yufkanın birini seriyorsun sonra yağlı karışımı fırçayla sürüyorsun,sonra ikinci yufkayı üstüne koyup aynı işlemi yapıyorsun.Yufkanın kısa olan tarafının biraz ortasına doğru iki yemek kaşığı kadar ince dövülmüş cevizi bir kurşun kalem kalınlığında yayıyorsun.
Sonra 7 numara bir şiş alıyorsun başlıyorsun kısa taraftan çok sıkı olmamak kaydıyla sarmaya.Sarma işlemi bittikten sonra şişteki yufkayı enlerden ortaya doğru hafifce büzüyorsun,şişi çıkarıyorsun.Bunu önceden yağladığın tepsiye diziyorsun.Yufkaları sarma ve tepsiye dizme işlemi bittikten sonra margarin-tereyağ-ben biraz ayçiçek yağıda koydum sıcak yağ karışımını güzelce baklavaların üstüne yayıyorsun.Sonra arzu ettiğin büyüklükte kesiyorsun.Ben yaklaşık 2 parmak eninde kestim.Önceden ısıttığın 180 derece fırında pişiyorsun.Afiyetle yiyorsun yalnışla parmaklarınıda yemeyesin sakın ha:teytey:
slm kızlar nasılsınız ne var ne yok
h.b teşekkür ederim, nasılsınız bakalım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?