Yeni evliler buraya ! evlenecek olanlar merak ettikleriniz burada..

canım menün süperrr. ellerine emeğine sağlık ;)

Teşekkür ederim canım. Yemeği yaptım pişiyor. Hoşafı da yaptım. Birazdan tatlıyı da yapacağım. Köfteleri de hazırlayıp dolaba koydum dinlensin diye. 6 dan sonrada pilavı, çorbayı, patatesli köfteyi ki o fırında olacak zaten. onları yaparım. Nasıl olsa iftar 8 de oluyor burda yarım saat kala salatayı da yaptım mı tamamdır. Biz ramazan bayramından sonra evlenmiştik o yüzden İftara ilk defa misafir alıyorum.İnşaallah altından kalkabilirim. :kedi:
Gideyim de tatlıyı da yapayım bari canım. kaydirigubbakcemile4

angelll hoşgeldin bitanemmm
çok şükür iyiyim canım bende tam çıkıyordum
iyi oldu karşılaştığımız
sen nasılsın güzelim

Jnazcım umarım geri gelir mesajımı görürsün.
Ben şu muffini bir türlü tutturamıyorum bugünde kafaya taktım sabahtan beri bulduğum tarifleri kıyaslıyorum püf noktalarını çözmeye çalışıyorum.
Ama işin içinden çıkamadım güvendiğim sitelere bakıyorum bir kısmı süt+k.tozu kullanmış,bir kısmı yoğurt+k.tozu yada yoğurt+k.tozu birazda karbonat.

Senin deneyip memnun kaldığın bir tarif var mı cnm?
Varsa şayet acil yazmanı rica edeceğim çünkü iş çıkışı eve gidince hemen yapmam gerekiyor.
Şimdiden teşekkür ederim tatlım.

sonunda geldiikk geçmişi okuduk tamm 100 sayfaya yakın bişi okudum dünden başlamıştım bugün bitirdim maşallah size yazık değilmi bize:)
biz iiz naz yapmak için yazmıştım küstüm size diie ama geri dönemedim bi türlü ramazan ya çok yoğunuz oraya git oraya git haa bide izmirden ablam vee minik yiğenim geldi ayy çok tatlı maşallah 11 aylık daha ama bana teyze dio yaaa:)onlarla vakit geçirioruz annem rahatsızdı kayınvalidem rahatsızdı benim kontrollerim vardı derkeeenn gelemedim özür dilerim canlar...

Jnazcım umarım geri gelir mesajımı görürsün.
Ben şu muffini bir türlü tutturamıyorum bugünde kafaya taktım sabahtan beri bulduğum tarifleri kıyaslıyorum püf noktalarını çözmeye çalışıyorum.
Ama işin içinden çıkamadım güvendiğim sitelere bakıyorum bir kısmı süt+k.tozu kullanmış,bir kısmı yoğurt+k.tozu yada yoğurt+k.tozu birazda karbonat.

Senin deneyip memnun kaldığın bir tarif var mı cnm?
Varsa şayet acil yazmanı rica edeceğim çünkü iş çıkışı eve gidince hemen yapmam gerekiyor.
Şimdiden teşekkür ederim tatlım.

canım benimyaa inşallah yetişebilmişimdir
ben hep portakal ağacındaki tarifi kullanıyorum ve onda da 3 tane püf noktası var
aynen alıntı yapayım en iyisi inşallah işe yarar güzelim
iyi bir muffin yapmanın üç altın kuralı: ilk önce sıvı malzemeleri karıştırıp daha sonra katı malzemelere eklemek, muffinlere eklemek istediğiniz farklı şeyleri (çikolata, ceviz, vs.) hep en sonda katmak ve asla fazla karıştırmamak. asıl muffin tarifleri normal keklerden daha da yumuşak oluyor. bu yüzden fırından çıkardığınızda yumuşak gelirse pişmedi diye düşünüp fırında tutmaya devam etmeyin.

malzemeler:

140gr toz şeker ( 1 su bardağından biraz az koyuyorum canım)
250gr kekun
1 tatlı kaşığı karbonat
1 paket şekerli vanilin
85gr tereyağı, eritilip, ılıtılmış
2 yumurta, çırpılmış
200ml süt
hazırlanması:

fırını 200C'ye getirin. 12lik muffin kalıbına kağıt serin.
geniş bir kapta şeker, kekun, karbonat ve vanilyayı karıştırın.
yağ, yumurta ve sütü ayrı bir kapta karıştırın.
sıvı karışımı unlu karışıma ekleyin ve tel yardımıyla karıştırın. (fazla karıştırırsanız muffinler kabarmaz.)
muffinlerinize istediğiniz ilaveleri yapın (ben hindistan cevizi + damla çikolata, ceviz + üzüm, beyaz çikolata, ahududu reçeli gibi farklı alternatiflerle yaptım.)
karışımı kaşıka kalıplara dökün. fırında 15-18 dakika pişirin. pişince fırın telinin üzerinde soğutun.

( kek un yerine de normal un ve kabartma tozu kullanabilirsin canım karbonat yerinede yarım paket kabartma tozu yetiyor inşallah yardımcı olabilirim hayatım)

Son düzenleme:
cssa cım iyi olmanıza çok sevindim güzelimm maşallah yiğenine de bayılıyorum o aylarda bebeklere yaa

bende fantalı kek yaptım zeytinyağlı fasulyeyi de koydum ocağa geldim
değişik makarna tarifleri arıyorum şimdide ne zamandır yapmıyordum

canım benimyaa inşallah yetişebilmişimdir
ben hep portakal ağacındaki tarifi kullanıyorum ve onda da 3 tane püf noktası var
aynen alıntı yapayım en iyisi inşallah işe yarar güzelim
iyi bir muffin yapmanın üç altın kuralı: ilk önce sıvı malzemeleri karıştırıp daha sonra katı malzemelere eklemek, muffinlere eklemek istediğiniz farklı şeyleri (çikolata, ceviz, vs.) hep en sonda katmak ve asla fazla karıştırmamak. asıl muffin tarifleri normal keklerden daha da yumuşak oluyor. bu yüzden fırından çıkardığınızda yumuşak gelirse pişmedi diye düşünüp fırında tutmaya devam etmeyin.

malzemeler:

140gr toz şeker
250gr kekun
1 tatlı kaşığı karbonat
1 paket şekerli vanilin
85gr tereyağı, eritilip, ılıtılmış
2 yumurta, çırpılmış
200ml süt
hazırlanması:

fırını 200C'ye getirin. 12lik muffin kalıbına kağıt serin.
geniş bir kapta şeker, kekun, karbonat ve vanilyayı karıştırın.
yağ, yumurta ve sütü ayrı bir kapta karıştırın.
sıvı karışımı unlu karışıma ekleyin ve tel yardımıyla karıştırın. (fazla karıştırırsanız muffinler kabarmaz.)
muffinlerinize istediğiniz ilaveleri yapın (ben hindistan cevizi + damla çikolata, ceviz + üzüm, beyaz çikolata, ahududu reçeli gibi farklı alternatiflerle yaptım.)
karışımı kaşıka kalıplara dökün. fırında 15-18 dakika pişirin. pişince fırın telinin üzerinde soğutun.

( kek un yerine de normal un ve kabartma tozu kullanabilirsin canım karbonat yerinede yarım paket kabartma tozu yetiyor inşallah yardımcı olabilirim hayatım)

Jnazcım teşekkür ederim cnm bu tarifi görmüştüm margarin var diye denememiştim.
Sen güzel oluyor diyorsan deneyebilirim

sonunda geldiikk geçmişi okuduk tamm 100 sayfaya yakın bişi okudum dünden başlamıştım bugün bitirdim maşallah size yazık değilmi bize:)
biz iiz naz yapmak için yazmıştım küstüm size diie ama geri dönemedim bi türlü ramazan ya çok yoğunuz oraya git oraya git haa bide izmirden ablam vee minik yiğenim geldi ayy çok tatlı maşallah 11 aylık daha ama bana teyze dio yaaa:)onlarla vakit geçirioruz annem rahatsızdı kayınvalidem rahatsızdı benim kontrollerim vardı derkeeenn gelemedim özür dilerim canlar...

Amanda aman nazda yaparmış kız 100 sayfayı günlerdir okuyup bizi meraktan çatlatıncaya kadar şuraya iki kelime yazıverseydin.

Anneciğine geçmiş olsun.

Jnazcım teşekkür ederim cnm bu tarifi görmüştüm margarin var diye denememiştim.
Sen güzel oluyor diyorsan deneyebilirim

istersen sıvıyağda kullanabilirsin şekerim
arada bir sıvıyağla yapıyorum ve harika oluyor tereyağ ağır geliyor bana onun yerinede margarin kullanıyorum

Back