Yeni evliler buraya ! evlenecek olanlar merak ettikleriniz burada..

Hoşgeldin simiramis cim,mutfakla ilgili her tür şeyle yakınen ilgiliyim cnm.
En sinirli anımda önüme malzemeleri yoğsınlar günlerce mutfaktan çıkmam ,yalnız şöyle bir komik tarafım var yaptığım her şeyi değiştiririm,hemen hemen hiçbir tarife uymam :))))))))

Benim her daim kahvaltı sofralarım böyledir cnm.Eski üyeler bilir mesela angel cım :)))))))
Şimdi evet çok görünüyor ama 2 gün boyunca çok rahat ediyorum ,çünkü misafirlerin yanında birşey hazırlamak zorunda kalmıyorum.Çay saatlerinde falan çok pratik oluyor yada akşam acıktığımızda.

Ben oruç tutmuyorum cnm.Gelecek arkadaşıma sormadım ama uzun yoldan gelecekler tuttuklarını sanmıyorum.

bilirim bilmezmiyim canımmm:kedi:
bir çok tarifinin kopyalanıp arşive kaldırılmış çoğuda denenmiştirŞeniz

merhaba arkadaşlar.. mısraa süpper bi kahvaltı menüsü süper olmuş..maşallah mutfakta becerikliyiz galiba..

günaydın simicim nasılsın canım
görüşemiyoruz sankiii

bende aynen tariflere bğlı kalmaktan hiç hoşlanmam.. bişeyin tadı süperde olsa, bi daha aynı tadın tutma şansı olmuyo:):) ne koyduğumu hatırlamıyorum pek:).)
kış hazırlığı yaparmısın dondurucuya filan?
bide kek dondurucuda duruyomu.. mutfak kültürü geniş birinden faydalanalım dimi:)

bende aynen tariflere bğlı kalmaktan hiç hoşlanmam.. bişeyin tadı süperde olsa, bi daha aynı tadın tutma şansı olmuyo:):) ne koyduğumu hatırlamıyorum pek:).)
kış hazırlığı yaparmısın dondurucuya filan?
bide kek dondurucuda duruyomu.. mutfak kültürü geniş birinden faydalanalım dimi:)

Ben dondurucuya uzun süreli saklanan yiyecekleri pek koymam.Ama ailemde bu bir gelenektir.
Yazın hummalı bir şekilde çalışılır.
Taze fasülye,bamya,közlenmiş biber,domates sos -sarımsaklı naneli-...vs koyarlar.
Ben kısa sürede tüketilecek yiyecekleri bulundururum.
Haşlanmış nohut,sosis,dilimlenmiş sucuk,birkaç gün içinde tüketeceğim tavuk,yoğurup pakelediğim köfteler...vs.

Dondurucuya pasta türünü hiç koymuyorum koyan pek çok kişi var ama.
Niye diyeceksende dolabın kokusunun sineceğini düşünüyorum birde zaten bizim evde her daim iki üç çeşit pasta,kurabiye,börek olur

ıSTENMEYEN KOKULARDAN KOLAYCA KURTULUN

- Soğan kokusunu ellerinizden çıkarmak için, evvelden haşladığınız patatesi mutfaktaki işiniz bitince elinize sürerek beş dakika kadar ovabilirsiniz.

- Uzunca bir süre kullanılmayan eski çaydanlıklar, zamanla pek de hoş olmayan bir koku edinirler. Bunu önlemek için en kolayı, içine bir parça kesme şeker koymaktır.

- Karnabaharın haşlama suyuna bir miktar süt katarsanız kar gibi beyaz olduğunu, hem de köt- kokmadığını farkedeceksiniz.

- Kereviz pişirirken kokusunu almak için içine biraz lahana turşusu koyun. Turşu, kerevizin kokusunu alacaktır.

- Lahananın pişerken pek de hoş olmayan bir kokusu vardır. Bunu önlemek için, lahanayı pişireceğiniz tencerenin içine, biraz ekmek içi koymak yeterlidir. Yemeğe karışmaması için, ekmek içlerini küçük, temiz bir torba içinde koymanız, sonra alıp atmanız da size büyük kolaylık sağlayacaktır.

- Ellerdeki sarımsak kokusunu çıkarmak için avucunuza biraz tuz alıp, hafifçe nemlendirdikten sonra iyice ovalayın. Sabunla da iyice yıkarsanız sarımsak kokusunun çıkmış olduğunu göreceksiniz. Hatta soğan ve balık kokusunun da.

- Soğan soymaya başlamadan önce parmaklarınızı sirkeye batırırsanız, soğan kokusunun elinize bulaşmadığını göreceksiniz.

- Balık kokusunu tabaklardan, çatallardan, bıçaklardan çıkarmak hiç kolay olmaz.Balık kokusunu çıkarmak için yıkama suyunun içine bolca kahve telvesi atın. Telve balık kokusunu emecektir. Sonra bildiğiniz gibi bolca suyla durulayın.

- Buzdolabınızdaki bazı meyve ve yemeklerin kokusu öteki yemekleride sarar. Küçük bir kaba biraz süt koyup dolabınızın bir köşesine yerleştirirseniz, istenmeyen kokuların süt tarafından emildiğini göreceksiniz.

- Balık kızartırken çıkan köt- kokuyu önlemek için yağa limon suyu sıkın. Böylece aynı yağı başka bir kızartmada da kullanabilirsiniz.

- Çöp kutunuzun içine bir miktar karbonat yada kabartma tozu dökerseniz etrafa yaydığı köt- kokuyu önlemiş olursunuz.

- Yanmış süt kokusunu yok etmek için tencerenin üzerine ıslak bir bez koyun. Daha sonra bezi tencerenin üzerinden kaldırıp, durulayarak tekrar tencerenin üzerine örtün. Bu işlemi birkaç kez tekrarlayın.

- Kızartma yaptığınızda mutfağınıza koku yayılmasını istemiyorsanız bir kapta sirkeli su kaynatın.

- Ekmek tahtasının kokusunu gidermek için ikiye böldüğünüz bir limonun kesik yüzüyle iyice ovun.

- Karidesi haşlarken etrafa yayılan kokuyu gidermek için haşlama suyuna iki çorba kaşığı sirke katın.

- Elden sarımsak-soğan kokusunu çıkarmak için; eller sabunla yıkandıktan sonra, metal bir yemek kaşığını elinizde tutup musluk suyunun altında bir süre bekletmek faydalı olacaktır

Ben dondurucuya uzun süreli saklanan yiyecekleri pek koymam.Ama ailemde bu bir gelenektir.
Yazın hummalı bir şekilde çalışılır.
Taze fasülye,bamya,közlenmiş biber,domates sos -sarımsaklı naneli-...vs koyarlar.
Ben kısa sürede tüketilecek yiyecekleri bulundururum.
Haşlanmış nohut,sosis,dilimlenmiş sucuk,birkaç gün içinde tüketeceğim tavuk,yoğurup pakelediğim köfteler...vs.

Dondurucuya pasta türünü hiç koymuyorum koyan pek çok kişi var ama.
Niye diyeceksende dolabın kokusunun sineceğini düşünüyorum birde zaten bizim evde her daim iki üç çeşit pasta,kurabiye,börek olur

herkese slm.mısra bu yaptıklarından sende yiyomusun.ya bende çok severim mutfakta uğraşmayı yeni şeyler denemeyi ama yaparsam bende yerimve benim eşim senin ki gibi ğasta börek hamur işi vs şeylere çok düşkün değildir

Mrb birsamcım yemiyorum desem yeridir ucundan azcık alıyorum yoksa 70-80 kg rahat olurum :)

üf nası dayanıyosun yaa.bravo valla hem yapcan güzel güzel çeşit çeşit hemde yemiycen.:1shok:ben asla dayanamayacağım için mümkün olduğu kadar az yapıyorum böle şeyleri:roflol:

merhaba arkadaşlarr
günlerdir uğrayamıyorum doğru dürüst
çünkü nette problem var ve delirtiyor beni
inşallah net gitmeden msj gider:)

günaydın hoşgeldin... iş? yaş? mne kadarlık evlisin?biraz kendini tanıtsana

Hosbulduk opuyorumnanaktan

2 ay sonra 22 yasina girecegim, 9Agustos'ta evlendim yani tazecik bir gelinim kaydirigubbakcemile3
Antalyada yasiyorum turizm ile ugrasiyorum kaydirigubbakcemile4

OOOOOOOOOOO yeni gelinimiz gelmiş hoşgelmiş
Nasılsın cnm?
Nasıl gidiyor?
İşyerinde misin?

Hosbulduk, Iyiyim canim benim sen nasilsin?
Sabah 9dan beri ugrasiyorum evde, dayimlari bekliyorum cay'a.. Almanyadan geldiler tatil yapiyorlar Belek'te yanimda gelmek istediler. Ben de patates salatasi islak kek yaptim, saat kacta geleceklerini bilsem pizza'da yapacagim..

iyi hafta sonları kızlar. ev sahibimizi iftara davet ettik. mutfakta hummalı bir şekilde çalışırken azıcık ara vereyim dedim. yoruldum :)
Mercimek çorbası
Nohut yemeği
Pilav yanına da patatesli köfte
Suppangle bir de hoşaf yapıyorum.
uygun mudur kızlar yaa...

iyi hafta sonları kızlar. ev sahibimizi iftara davet ettik. mutfakta hummalı bir şekilde çalışırken azıcık ara vereyim dedim. yoruldum :)
Mercimek çorbası
Nohut yemeği
Pilav yanına da patatesli köfte
Suppangle bir de hoşaf yapıyorum.
uygun mudur kızlar yaa...

maşallah tatlımm
pekii araya salata .eşitleri olarak ne düşünüyorsun?

Back