AAAAA ben de bu akşam yapmayı düşünüyordum süzme yoğurt bulursam tabi normal yoğurtla hiç güzel olmuyor,su gibi oluyor.
Canım genelde pirinci suda önceden haşlayıp,yoğurt-yumurta-un karışımını sonradan ilave edip pişiriyorlar.
Ben böyle yapmıyorum yoğurt-pirinç-yumurta-kaşığın ucunda çok az unu karıştırıyorum iyice sonra suyunu döküyorum.Ocağa koyduktan sonrada yoğurdun kesilmemesi için sürekli karıştıracaksın püf noktası budur.Sonra tereyağı ve naneyi tavada kızdırıp,ister pişen çorba tenceresinin üstüne istersende sevis yaparken tabakların üzerinde gezdireceksin.
Not:Haşlanmış nohutta çok yakışır içine :)
günaydın kızlar geldim
eşim işe gitti bende çayımı alıp geldim
hava yagmurlu
keyfim iyi sayılır
sizlerinkide iyidir inş.
sensicim yoğurtlu çorbayı mısranın dediği gibi yapıyorum bende süper oluyor. önce bir yumurta kaşığın ucunda un 1 çay bardağı pirin. i kase süzme yoğurtu güzelce karıştırıyorum. sonrada su ilave edip ocağa koyuyorum sürekli karıştırıyorum ocaktayken. kaynamaya başlayınca karıştırmayı bırakıyorum. suyu az görünüyosa biraz daha ilave edip kaynamaya bırakıyorum. (ağzını eksinlikle kapatmıyorum yoğurt kesilir) sonra bi tane bulyon veya tavuk suyu ilave ediyorum. altını kapayınca içine nane ekliyorum haşlanmış nohutta çok güzel oluyo mısranın dediği gibi. servis yaparkende üzerine ya salçalı yağ yada naneli yakılmış yağ döküyorum oh mis oluyo :)
Oğlak
Yurtdışı faaliyetleriniz, seyahatleriniz, uzak şehirlerde bulunan yakınlarınız ve yabancılarla alakalı temaslarınız açısından bazı gelişmeler meydana gelebilir. Şu anki durumunuz kafanızın içindeki gerçeklerle örtüşmüyor olabilir. Hatta bu kadar çalışmanıza, çaba sarfetmenize rağmen hala aynı noktada durduğunu düşünenleriniz olabilir. Fakat ne olursa olsun umudunuzu kaybetmemeniz gerektiğini bilmelisiniz. İletişiminizi güçlü tutunuz ve öncülük gücünüzü kaybetmeyiniz. Temaslarınızı sürdürünüz, güçlü insanlarla bir arada olmaya çalışınız, gereksiz isyanlardan ve sanki hiç umudunuz kalmamış gibi pes etmelerden uzak durunuz. Hiç kimse çaresiz değildir. Her gecenin bir sabahı olduğuna göre, her inişin de mutlaka bir çıkışı vardır. Yeter ki saplantılı düşünmeyelim ve inancımızı güçlü tutalım. Herşey yoluna mutlaka girecektir.
[/quote]
Cok uyuyor canim ya hele bu kisim. benneyaptımki
Gunaydin kizlar nasilsiniz bugun,
Yaralim gecmis olsun canim istersen bir dene, tamamen gecmese bile belki agrini hafifletir canim. Benim de kolum agriyordu senelerdir ne oldugunu da bilemediler igne falan vurulmustum daha kotu olmustu en son tehsis tennis kolu fazla zorlamayacaksin dediler bu son bir iki senedir iyi ama sol kolumla fazla sey kaldiramiyorum kaldirdigim zaman ertesi gun yine cok agriyor sende fazla zorlama canim dikkat et.
Ruyan da korkuncmus gercekten hayirdir ins.
Dirim sanada gunaydin canim sanirim aksam ki konuklarla mesgulsun kafanda.
sensi küstüm sana bende verdim işte tarifi aman :dilcikar:
çakırcım sağolasın alışmaya çalışıyorum .. sende yoğunsun herhalde bu aralar tatlımcım
mısracım teşekkür ederim burç için..
Canim yaa kusura bakma ben diger sayfa bitti diye hic bakmadim pamuksekeri misranin dedigi gibi yapiyor deyince baktim yeni gordum cok tsk ederim tarif icin.
Benim de suzme yogurt yok evde ama onunla daha mi guzel oluyor diyorsun, ozaman oyle deneyeyim canim bakalim. Ben hic yapmadim ama gecen bi yerde yedim cok hosuma gitti esim de severmis o yuzden bugun bi deneyim diye dusunuyordum.
Vallaha bilmedigin tarif yok masallah, birazcik senin gibi olabilsem ne mutlu bana.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?