Yeni evliler buraya ! evlenecek olanlar merak ettikleriniz burada..

mısra canım bende çok yorgunum,cuma okula gitmem gerekiyor,akşamları ders çalışmam gerekiyor,akşam eve geldiğimde yorgun geliyorum,yemek bulaşık,hemen uykum geliyor :çok üzgünüm:neyse çok şükür tatilimiz var hihoyyyt
pınarcım düğün ne zaman,yaklaştı mı?

ayy cok az kalmış Pınarcım, ruh halini tahmin edebiliyorum bende yeni evliyim ve son günlerim çok hızlı geçmişti:1rolleyes:

pınarcığım tam 2 hafta kalmış kaydirigubbakcemile3
son haftayı saymıyorum zaten,duygularını alabilirmiyiz,heycanlımısın?ev yerleştirmesi bitti mi,gelinlik nasıl,anlat bakalım

Kizlar,

sizden akil almam gerek:

Benim bazali yatagin ebati 150x200 cm ve yorganlar 155x200 cm..! Haftaya büyük ceyiz alisverisi var ve ben [COLOR="Nevresim TakiminiRed"][/COLOR] & Yatak örtüsünü hangi ebatlarda almam gerektigini bilmiyorummmm....kafamçokkarıştı

Bana yardimci olun lütfennnnn...!!! :1hug:

benim yatağım da 160x200 ama yorganlar genelde standart oluyo diye biliyorum 195x215 benimkiler. benim sıkıntım çarşaflarla 220x240 olanlar çok çabuk çıkıyo kenarlardan o yüzden büyük almam gerekiyo ona dikkat et bence
yatak örtüsü sorun olmaz zaten merak etme kenarlardan sarkması gerektiği için

herkeslere günaydın kızlar
ben bu aralar çok tembelim çok mutsuzum eşim askere gidiyo son bir ayımız kaldı senağlama

mısraaa yatak odası halılarımız aynı model benimki bunun krem tonu olanı çok güzel gözüküyo parıl parıl
ama ben üzerine bişiy düşürünce bulamıyorum kaydirigubbakcemile3

Hafta sonu kahvaltısı için yeni tariflerimi bekleyen arkadaşlar buyrun,size bir krep tarifi.İçine istediğinizi koyun,rulo yapın hatta biraz daha şıngırdak bişey olsun derseniz taze soğan sapıyla bağlayın.Afiyet olsun.

Malzemeler;

2.5 cay fincani un
2 su bardagi sut
2 yumurta
1/2 cay kasigi tuz
1/2 cay kasigi kabartma tozu
2 corba kasigi sivi yag

-Unu ve kabartma tozunu derin bir kaba bosaltin, yumurtalari tek tek karistirin.Yagi,
tuzu ve sekeri ekleyin, sutle yavas yavas sulandirin.Krep hamurunun putursuz
olmasi gerekir.
-Hamurun tum malzemelerini catalla cirparak ya da mikserde karistirin. Krepleri hazirlamadan
once hamurunuzu buzdolabinda en az 2 saat dinlendirin.

-Krepleri mumkunse teflon tavada cok az tereyaginda hazirlayin. Tereyagini kizdirdiktan
sonra bir kepce hamuru tavaya bosaltin ve sivi kisimlari ceperlere dogru akacak
sekilde tavayi hareket ettirin. Bir tarafin pistigini nasil anlarsiniz; artik karisim katilasmistir ve ucunu spatula ile kaldirabiliyorsunuzdur.Pismeyen tarafi spatula ile cevirin, yada yapabiliyorsaniz havaya firlatip pismeyen tarfi denk getirmek icin cesitli denemeler yapabilirsiniz :) ... cevirmek icin duz, genis bir
tabak da kullanabilirsiniz. Ama spatula ile hafif sagindan solundan krepi kaldirirsaniz krep tavadan kurtuluyor. Gerisi kolay.

Krepleri recel , bal ,cokokrem surerek ;yada icerisine domatez, peynir ve yesil biberle durum yaparak yiyebilirsiniz.

Afiyet olsun...

Gunaydin herkese !!

Hosçakal arkadasim, yatak ortusu için boy sormuyorlar zaten dokumlu duruyor hepsi dolayisiyla onlarin boyu zaten yataktan çokçok buyuk oluyor...ben yatak boyunu soylememistim oylece almistim çok da dokumlu duruyor

Pinar'cim, dugun gunun benim esimin dogum gunu ayrica bundan tam 1 ay once nisanlanmis olucaz, zaman ne çabuk geçiyor Yarabbim, sen suanda karma karisiksindir...bi aksilik çikmaz merak etme ama herseyde drt dortluk olmuyor stres ve panik yapmamak gerek sadece
:-)

Dirim'cim ve Misraa'cim, bende yorgunum
dun çok sinir etti beni bir olay, yemege davetliyiz dedim ya arkadaslarla neyse gittik
hazir da degildi, biz orda birseyler atistirirken ev sahibi yapti mutfakta
neyse yemekten sonra sigara içmek istedik esimle mutfakta sorun yok dedi
içmeye basladik, kulluk yoktu esimde olsun lavaboya kulluklerini atayim dedi
hayirrrr diye bagirdi esimde ne oluyor ya ne varki bundan dedi, oda heyy burasi benim evi dedi
sinirden butun gece uyuyamadim !

Hafta sonu kahvaltısı için yeni tariflerimi bekleyen arkadaşlar buyrun,size bir krep tarifi.İçine istediğinizi koyun,rulo yapın hatta biraz daha şıngırdak bişey olsun derseniz taze soğan sapıyla bağlayın.Afiyet olsun.

Malzemeler;

2.5 cay fincani un
2 su bardagi sut
2 yumurta
1/2 cay kasigi tuz
1/2 cay kasigi kabartma tozu
2 corba kasigi sivi yag

-Unu ve kabartma tozunu derin bir kaba bosaltin, yumurtalari tek tek karistirin.Yagi,
tuzu ve sekeri ekleyin, sutle yavas yavas sulandirin.Krep hamurunun putursuz
olmasi gerekir.
-Hamurun tum malzemelerini catalla cirparak ya da mikserde karistirin. Krepleri hazirlamadan
once hamurunuzu buzdolabinda en az 2 saat dinlendirin.

-Krepleri mumkunse teflon tavada cok az tereyaginda hazirlayin. Tereyagini kizdirdiktan
sonra bir kepce hamuru tavaya bosaltin ve sivi kisimlari ceperlere dogru akacak
sekilde tavayi hareket ettirin. Bir tarafin pistigini nasil anlarsiniz; artik karisim katilasmistir ve ucunu spatula ile kaldirabiliyorsunuzdur.Pismeyen tarafi spatula ile cevirin, yada yapabiliyorsaniz havaya firlatip pismeyen tarfi denk getirmek icin cesitli denemeler yapabilirsiniz :) ... cevirmek icin duz, genis bir
tabak da kullanabilirsiniz. Ama spatula ile hafif sagindan solundan krepi kaldirirsaniz krep tavadan kurtuluyor. Gerisi kolay.

Krepleri recel , bal ,cokokrem surerek ;yada icerisine domatez, peynir ve yesil biberle durum yaparak yiyebilirsiniz.

Afiyet olsun...

Supersin hayatim supersin yerimsenibena.s.

Ayyy canım ya misafir ağırlamayı bilmeyen görgüsüzlerden biri işte,üzüldüm.Şimdi çıkıyorum yine işlerim var.Öğleye kadar dönerim inşallah

mısracım neyse gelince sorayım,sulandırın demişsin ya sütle değil mi,içine su koymuyoruz,birde şeker konuyor mu,ne kadar diyecektim fisfisfis
yaralım hoş olmamış tabi,misafire nasıl davranıldığını bilmiyor heralde arkadaşın,mutfakta içilmesine mi kızdı desem sonuçta sorun yok için demiş.hoş değil yani,neden bu kadar tepki verdi ki yani Çok üzgünüm çoookbenneyaptımki

mısracım tarif süper cokacimcoook ama malesef benim eşim kahvaltı olarak zeytin peynir yumurta anlayışında olduğu için böyle tarifleri ya öğle çayında kendime yada arkadaslarım geldiğinde yapabiliyorum... gönül kahvaltıda yemek isterdi amaaa napalım :1no2:

çok mu acitasyon yaptım ne naniknanik

kızlar yemekteyiz de görmüştüm bir tek.ben hiç krep yemedim,tadı nasıl ki,neye benziyor :utangac::utangac:

valla ben seviyorum krebi, yumuşak, tuzlu, hafif, ekmek yerine yenebilecek bi lezzet

Aynen böyle cnm tadı.Ben krebi çok severim hem pratik olduğu için,hemde krepten birçok şey üretebildiğimiz için.Ben krepten pasta bile yapıyorum.Üstüste dizin aralarına istediğiniz kremayı sosu dökün,dilimleyin yiyin :))))

Peynirli yumurta salatası

Küçük bir kalıp taze kaşar peynirini rendeleyip limon suyu, sızma zeytinyağı, tuz, karabiber, kekik ve pul biberle karıştırın. Üzerine haşlanmış yumurta dilimlerini yerleştirin .Domates dilimleri ve zeytin ile süsleyip üzerine bir miktar daha kekik ve pul biber serperek servis yapın

Salçalı sosis

1 paket soyulmuş sosisi dilimleyip 1 yemek kaşığı tereyağında hafif kızartın. 2 domates rendesi, 1 yemek kaşığı salça ve 1,5 çay bardağı su ekleyerek kaynayana kadar pişirin. Kaynayınca kekik, tuz, karabiber, pulbiber ve dilediğiniz baharatlarla tatlandırıp sos yoğunlaşınca sıcak servis yapın. Dilerseniz sosisleri kızartırken bir miktar kıyılmış sivri biber de ekleyebilirsiniz, çok lezzetli oluyor.Ben 1-2 dişte sarımsak koyuyorum sevdiğim için :)))))

o zaman şekerli yapıyosun dimi? şekerli krebi bende arasına muz koyup dürüm yapıyorum ve üstüne bal veya cikolata sosu sürüp servis ediyorum oda çok güzel oluyo

Back