Yeni Evlenenlerin Çeyiz Tecrübeleri

semerta

Nirvana
Kayıtlı Üye
22 Mart 2008
1.286
136
688
Sinop
Arkadaşlar,
bir zamanlar çeyiz için çabalayıp, evlenen arkadaşlarımınız kendi adıma söyliyeyim tecrübelerine ihtiyacım var,
forum da bir sürü çeyiz listesi var yüzlerce üründen oluşan,
eksiksiz muhakkak olmayacak ama en azından şu şu ürün mutlaka olmalı,
ya da 3 nevresim 2 yorgan yeter - yetmez gibi
şu olmazsa olmaz diyebilceğiniz şeyler muhakkak vardır
kurtarıcı diyebileceğiniz ürünler vs
yardımcı olabileceklere şimdiden teşekkürler

Demek istediğim çeyiz listesi değil benim de kendimce aldıklarım alacaklarım şeklinde bir listem var,
anlatmak istediğim örneğin közleme tavası yazmışsın olsa nolur olmasa nolur normal tavada da közleyebilrim (yanlış anlama listende dikkatimi çeken bu oldu)
olmazsa olmaz dedikleriniz, örneğin çok abartmadan gerekli olan şeyler almak istiyorum gereksiz harcama yapmak istemiyorum para yetişmiyo çünkü:))
kaç tane nevresim takımı işimi görür misafir için 1 tane yeterli şimdilik dersek off off bunun gibi

ben hemen yardımcı olayım sana canım,mesala çok fazla nevresim takımı alma 3-yada 4 takım alsan şimdilik yeter zaten kayınvaliden en az 2 takım veriyo ee sende 3 akım alsan yeterli bence. zamanlada illaki alacaksın .yada runner diyelim çokda gerekmiyo onun yerine güzel bir masa örtüsüde olabilir.bide ceyizini öle patiklerle tülbentlerle doldurma kullanılmıyo kenarda kalıyo.annelerimizn verdikleri yün yorgan larda çok fazla kullanılmıyo,uyku setide bence çok gereksiz yorganı üzerinde havalanıyo ben almadım gerekde duymadım.

bak birde,öle kase takımı el süpürgesi falanda alma kase ev görmesine gelen herkesden geliyo ,el süpürgesi yerinede gırgır kullan devir tasarruf devri:)birde banyo sepeti ,mutfak kaşıklığı tepsi,nihale kahvaltılık ,tuzluk biberlik falan bunları mahmutpaşadan al çok güseller vede nakitte çok da yardımcı oluyolar.benden sana tavsiye.

ben hemen yardımcı olayım sana canım,mesala çok fazla nevresim takımı alma 3-yada 4 takım alsan şimdilik yeter zaten kayınvaliden en az 2 takım veriyo ee sende 3 akım alsan yeterli bence. zamanlada illaki alacaksın .yada runner diyelim çokda gerekmiyo onun yerine güzel bir masa örtüsüde olabilir.bide ceyizini öle patiklerle tülbentlerle doldurma kullanılmıyo kenarda kalıyo.annelerimizn verdikleri yün yorgan larda çok fazla kullanılmıyo,uyku setide bence çok gereksiz yorganı üzerinde havalanıyo ben almadım gerekde duymadım.

tavsiyerine uyucam çok alacak şey var çünkü
uyku seti gereksiz demişsin ya üzerinde havalanıyo derken ne demek istedin anlamadım:31:
bi tane uyku seti aldım zaten, 1 çift 1 tek kişilik yorgan alsam yeter herhalde elyafmı en kullanışlısı oluyo?

bak birde,öle kase takımı el süpürgesi falanda alma kase ev görmesine gelen herkesden geliyo ,el süpürgesi yerinede gırgır kullan devir tasarruf devri:)birde banyo sepeti ,mutfak kaşıklığı tepsi,nihale kahvaltılık ,tuzluk biberlik falan bunları mahmutpaşadan al çok güseller vede nakitte çok da yardımcı oluyolar.benden sana tavsiye.
en sinir olduğun şey zaten dolapların kullanılmayan eşyalarla dolu olması, cam eşya çok almayı düşünmüyorum, ev ziyaretine bile gelenlerden bol bol gelecektir zaten, 1 2 tane alırım en fazla. Mahmutpaşa:19: malesef canım küçük bi şehirde yaşıyorum malesef güvenip bildiğim markaların ürünlerini internetten alıyorum ıvı zıvırları bi tanecik olan alış veriş mağzasından edinirim, ıvır zıvır kısmına geçmedim daha

Birde başta 6 lı tava setim var,
2 tane karnıyarık için teflon tencere alsam yeter diyorum
çelik tencere küçük 4 lü takımları varya yeterlimi, cezve falan bakır olanlarından almak istiyorum ayrı ayrı ihtiyaç olunanları alırım
çelik tencere takımları çok tefauratlı ve bütçeli oluyo

canım benden de sana tavsiye olsun evlenmedım ama evlenenlerın cok nasihatını aldım.. ıvır zıvırı bende sevmiyorum butceyide ona harcamayı dusunmuıyorum o kdr aclıktan kıvranna insan varken..
bende 3 tane nevresım alsan yeter sana.. 2 yorgan da yeter.4 tane de yastık.. 2 yastık ssana 2 tanede gelen misafire.. pikende olsunb muhakkak.. gelen misafire örtersin yada yatagının uzerıne gunluk..
cam ürünleri alma diyorum yuani borcam kase sürahi su takımı fln onlar geliyormuş ..annem aldırmadı bana..
babamda teflon aldırmadı..saglıksız diye.. ben tava takımı aldım 3 lü yeter yumurta yapmak icin..süzgecin olsun bir kucuk boy bir büyük boy birde plastik süzmek icin..
çelik tencere illaki lazım olur ama kaliteli al uzun yıllar gidiyor cunku.. ceyiz setlerınden yararlanabilirsin cnm..
yatak örtünü de gunluk kullanabilcen bişi al.
ya ben o kdr cok nasihate maruz kaldım ki aktarmak istiyorum sana da affet benı cok konusuyorum ama :9:
sonra carsafın bol olsun.. uygun carsaf setleri var..
sana fuzili olan seyleri sölim,fritöz,katı meyve sıkacagı ,tost makinesi(tost sevmiyorsanız),ekmek yapma makinesi ,ekmek kızartma makınesi ,bikaç makine daha var..
eger masan varsa ve hep masada yiyeceksen evinde parkeyse gırgır fayda etmez.. hepte süpürge cıkarılıp cekılmez.. sarjlı süpürgede lazım..
tezgah üstü kasıklıkta fuzuli..cekmeceici duzenleyici al oraya yerlestir.saklama kapları fln onlar cok lazım olan seyler.

Son düzenleme:
kaç nevresim demişsin ama mesela benim ailem kalabalık bana 10 tane alsan bile anca gelir ama sana gelen giden yoktur. 3 tane yeterde artar.
benim listemin çoğu bitti artık detaylara giriyorum sende kesin lazım dediklerini otur annenle falan adetleri ile yaz sonra onlar bitince extra olanlara başlarsın almaya

Semerta sana katılıyorum, bazı şeyler abartı, hiç gerek yok. Nevresim takımı çift kişilik 2 adet yeter gibi. Uyku setimde var. Birde pike takımı oldumu yeter diye düşünüyorum kendime. Cam tabak, çerezlik,vs..şeyleri bizde kına gecesi hediye olarak getirirler.Mesela cezve setinde kararsızım boy boy olacağına, bir büyük birde küçük alsam yeter diye düşünüyorum.Hem misafire, hem günlük kullanmaya 82 parça porselen yerine, günlüğe daha az olanları tercih edeyim diyorum. Kafamı kurcalayana kahvaltı takımı? acep çok kullanabilir miyim? işime çok yararmı bilemedim :97:

Son düzenleyen: Moderatör:
uyku setlerinin yoganları elyaf olduğu için üzüerinde durmuyo örttüğünde havalanıyo o anlamda dedim:)elyaf en kötüsü alabiliyorsan kaz tüyü yorgan ve yastık al yada alacaksa kayınvalidene aldır normalde erkek tarafıda alır.yada yün yorgan kullan çok soğuklarda.birde tencere tava cezve takım halinde al daha uyguna geliyo bakır almak istiyorsan bir tane sır zevkin için al canım.

Benim içinde çok gerekli bir konu oldu bu semerta,sağol valla :))

Çeyiz listelerine bakmak istemiyorum artık,gözlerim yoruldu baka baka sürekli.İnsanın sinirleri bozuluyor,nerden başlayacağını bilemiyor...

Aslında benimde sormak istediğim birşeyler var ama konunu işgal etmek istemem :)) İlerleyen zamanlarda açarım belki bende bir konu.Biraz alışayımda :))

Umarım istediğimiz gibi olur herşey...

rozelindacım kahvaltı takımı kullanışlı,ama kullanamam dersen küçük plastik kapaklı cam kaselerden al derim bence.

canım benden de sana tavsiye olsun evlenmedım ama evlenenlerın cok nasihatını aldım.. ıvır zıvırı bende sevmiyorum butceyide ona harcamayı dusunmuıyorum o kdr aclıktan kıvranna insan varken..
bende 3 tane nevresım alsan yeter sana.. 2 yorgan da yeter.4 tane de yastık.. 2 yastık ssana 2 tanede gelen misafire.. pikende olsunb muhakkak.. gelen misafire örtersin yada yatagının uzerıne gunluk..
cam ürünleri alma diyorum yuani borcam kase sürahi su takımı fln onlar geliyormuş ..annem aldırmadı bana..
babamda teflon aldırmadı..saglıksız diye.. ben tava takımı aldım 3 lü yeter yumurta yapmak icin..süzgecin olsun bir kucuk boy bir büyük boy birde plastik süzmek icin..
çelik tencere illaki lazım olur ama kaliteli al uzun yıllar gidiyor cunku.. ceyiz setlerınden yararlanabilirsin cnm..
yatak örtünü de gunluk kullanabilcen bişi al.
ya ben o kdr cok nasihate maruz kaldım ki aktarmak istiyorum sana da affet benı cok konusuyorum ama :9:
sonra carsafın bol olsun.. uygun carsaf setleri var..
sana fuzili olan seyleri sölim,fritöz,katı meyve sıkacagı ,tost makinesi(tost sevmiyorsanız),ekmek yapma makinesi ,ekmek kızartma makınesi ,bikaç makine daha var..
eger masan varsa ve hep masada yiyeceksen evinde parkeyse gırgır fayda etmez.. hepte süpürge cıkarılıp cekılmez.. sarjlı süpürgede lazım..
tezgah üstü kasıklıkta fuzuli..cekmeceici duzenleyici al oraya yerlestir.saklama kapları fln onlar cok lazım olan seyler.

estağfurullah ne çok konuşması tavsiyelere ihtiyacım var
o kadar uzun çeyiz listeleri varki forum da ister istemez aklım karışıyo, fazla abartmim derken düğünün ertesi günü alışverişe çıkmam gerekirmiş bide:52:
Hemşerim sağolasın tavsiyelerin için

cerezlik,sosluk,recellik,zeytinlik bi kaç tane sürahi,fazla saklama kapları, bunlar çok gereksiz bence yer işgalinden başka birşeyde değil.inanırmısınız herşeyin en normalini aldım 1,5 sene taksit ödedim vede annem mefruşat işi yaptığı halde perdem yatak örtüm salon takımım falan rahat 10bini buldu yinede.allah evlenenlere yardımcısı olsun

rozelindacım kahvaltı takımı kullanışlı,ama kullanamam dersen küçük plastik kapaklı cam kaselerden al derim bence.

Hani misafirim felan gelince güzel olur aslında, ama alıp almamakta kararsız kaldım. Senin bahsettiklerinden alırım mutlaka birde şey gördüm hoşuma gitti, porselen şeklinde, dörtlü, kapaklı, hepsi bi tepsi içinde, onlarda hoşuma gidiyor.Bu arada cevabın içinde sağol canım..:69:

Semerta sana katılıyorum, bazı şeyler abartı, hiç gerek yok. Nevresim takımı çift kişilik 2 adet yeter gibi. Uyku setimde var. Birde pike takımı oldumu yeter diye düşünüyorum kendime. Cam tabak, çerezlik,vs..şeyleri bizde kına gecesi hediye olarak getirirler.Mesela cezve setinde kararsızım boy boy olacağına, bir büyük birde küçük alsam yeter diye düşünüyorum.Hem misafire, hem günlük kullanmaya 82 parça porselen yerine, günlüğe daha az olanları tercih edeyim diyorum. Kafamı kurcalayana kahvaltı takımı? acep çok kullanabilir miyim? işime çok yararmı bilemedim :97:

yemek takımına kadar olan kısma katılıyorum, günlük yemek takımı daha az parçalı oluyo misafir için olanlar beya teratlı oluyo ikisinide tam takım olarak alma bence. kahvaltı takımı misafirlerim kahvaltıya geldiklerinde kullanmak isterim, ama öyle çaydanlıklı falan değil o kadar tefarata gerek görmüyorum, kendim bi takım uydururum artık

Hani misafirim felan gelince güzel olur aslında, ama alıp almamakta kararsız kaldım. Senin bahsettiklerinden alırım mutlaka birde şey gördüm hoşuma gitti, porselen şeklinde, dörtlü, kapaklı, hepsi bi tepsi içinde, onlarda hoşuma gidiyor.Bu arada cevabın içinde sağol canım..:69:

bu dediklerin çok kullanışlı ve şık oluyo, kahvaltı masasında cam saklama kabında kahvaltılıklar hiç hoş olmaz, sen en iyisi bu düşündüğün 4 lü kahvaltı seti al ona uygun servis tabakları falan uydurulabilir

uyku setlerinin yoganları elyaf olduğu için üzüerinde durmuyo örttüğünde havalanıyo o anlamda dedim:)elyaf en kötüsü alabiliyorsan kaz tüyü yorgan ve yastık al yada alacaksa kayınvalidene aldır normalde erkek tarafıda alır.yada yün yorgan kullan çok soğuklarda.birde tencere tava cezve takım halinde al daha uyguna geliyo bakır almak istiyorsan bir tane sır zevkin için al canım.
evde elyaf kullanıyorum bu havalarda bile, kaz tüyü bildiğim kadarı ile çok pahalı yün de çok ağır bi his veriyor üstümde napcam bilmiyorum elyaf alırım yine herhalde

Back
X