• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yeni evlendim zorlanıyorum

Su_perisiiii

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
20 Mart 2017
812
659
103
İyi günler kızlar,

Bir aylık evliyim ve ailemden uzaktayım. Yaşadığım şehire ve evime daha alışamadım. Burda hiç tanıdığım yok, komşularlada daha tanışamadım. Birde günlük yemek yaparken çok zorlanıyorum ne pişireceğimi bilemiyorum bekarken cok yemek yapmazdım:110:. Bu süreci nasıl atlatırım benimle aynı durumda olanlar varmı?

Bende 2,5 Aylık evliyim güneydoğuda hiç tanımadığım ve kimsesizin olmadığı çok küçük bir şehire geldik . Mecbur alışıyor insan . O zaman buraya konu açmıştım herkes beni topa tuttu ailemi özlüyorum dedim evlenmeseydin filan dediler o zaman para sorunumuz vardı yine neden evlendin dediler ağlattılar beni o yüzden bu tarz şeyler yazmıyorum buraya . Haftada Birgün hamur işi Birgün et bir gün tavuk bir gün bakliyat Birgün sebze bu şekilde bir plan yap kendine ben öyle yaptım . Temizlik konusunda Pazartesi Çarşamba cuma temizlik günlerim haftada Birgün de çamaşır yıkıyorum öyle işte

Yemek siteleri var onlardan yardim al sandigin kadar zor degil . Esine evine ortama adepte olmaya calis aileni ve eski ortamini bi kenera at simdilik evcilik oyunu degil bu . ayrica menu cikartmak yaraticiligina kalmis yardim istersen yardimci olunur .

Yani mesela soylr yap kafanda ;
sebze et tavuk salata falan menuleri yap.
o gun canin ne isterse soguk mezelerle menuyu cogaltip sik gosterirsin .
Ben cumartesi carsamba dip temizlik gunluk banyo evi supurmesi toz paspas yaparim . Camasiirlar sikliga bagli 2 3 kere acilabilir . Utu gunu yap kendine. Haftada bir bir kapini camini sil bir odanin. Yemek sitelerinden tatli yemek yeni tarifler dene .. Zaten sikilacak zamanin kalmaz . Arta kalan zamaninda spor yapada bilirsin dinc olurs ;)

Bende 2,5 Aylık evliyim güneydoğuda hiç tanımadığım ve kimsesizin olmadığı çok küçük bir şehire geldik . Mecbur alışıyor insan . O zaman buraya konu açmıştım herkes beni topa tuttu ailemi özlüyorum dedim evlenmeseydin filan dediler o zaman para sorunumuz vardı yine neden evlendin dediler ağlattılar beni o yüzden bu tarz şeyler yazmıyorum buraya . Haftada Birgün hamur işi Birgün et bir gün tavuk bir gün bakliyat Birgün sebze bu şekilde bir plan yap kendine ben öyle yaptım . Temizlik konusunda Pazartesi Çarşamba cuma temizlik günlerim haftada Birgün de çamaşır yıkıyorum öyle işte
Topa tutacak ne varmis ki. Bazi kkcilarin durumu hic iyi degil. Cocugunla ilgili bi dert paylassan demek ki niye doğurdun diyecekler tövbeler olsun:confused::confused::confused:

Zamanla alisacaksin bunu bil yeter ..ben de 5 senedir herkesten uzak bir sehirdeyim. .ilk 6 ay hiç kimseyi tanımıyor arkadaşım yoktu .eşim yoğun çalışıyordu. Evde film izliyordum .dönemsel bir işe girdim çok iyi olmuştu ozaman. Yemek konusu ise menüler hazirliyordum yapabildigim yada yapabilecegim. Ona göre alışveriş yapiyorduk. Menülerden de o gün ne istersem. Ama buzluk kurtaricimdi benim .nohut fasulye patates yemekleri ,fırında tavuk haşlama tavuk ,borek dolma biber ,kahvaltı, makarna mantı derken hafta bitiyor zaten .bi bakmisin pratiklik kazanmisin. .bugünlerin tadını çıkar Yeni yemekler pastalar öğrenebilirsin. 3 yıldır falan nfs ymk. . T diye bi uygulama var onu kullanıyorum harika

Çalışmıyorsunuz sanırım?
Net elinizin altında, açın bakın yığınla tarif var. E zamanınız da var.
Tek derdiniz ne yemek yapacağınız olsun zor değil.

Alisirsin yeter ki huzurun sagligin yerinde olsun daha cok yenisin yemek islerini esin sorun etmiyorsa daha cabuk halledersin zaten zamanla oturuyor hersey calismiyorsan islerini planlaman biraz daha kolay arkadaslarin soyledigi gibi belli gunlerin olur ayrica kendine zevk alarak yaptigin bir ugras edin mutlaka dikis orgu boyama ya da daha farkli bir sey kafani dagitmis olursun aileni ozlersin tabii bu cok dogal uzak da olsan yakin da olsan her turlu ozlenir sen simdilik yeni kurdugun yuvana odaklan buralarda okuyoruz ailesi iki sokak otede olup esi yuzunden hasret kalanlari uzakligi kafanda buyutme esinle aran iyi olsun her sey guzellesir zamanlaAllah mutlu mesut etsin bu arada

12 yıllık evliyim hala ne yapıcam derdim devam ediyor :confused:
haftada 2 gün sebze, 2 kırmızı et, 2 gün beyaz et (biri balık biri tavuk), 1 gün bakliyat ya da makarna, lazanya gibi bir hamurişi yapmaya çalışıyorum. arada bozuluyor tabi ama genel rutin böyle.
alışma kısmı zamanla olur,
rutininiz oluşunca daha kolay gelir her şey.

Eşinle iyi ol da gerisi kolay bende yaşadığım semte alışamadım Allah'tan çalışıyorum yemek konusunu yığınla kitap almama rağmen herşeyi nefis tarifleri diye bir site var ordan öğrendim gün içerisinde temizliği ni yemeğini yap zaman geçer zaten

Ben de Yen'i evliyim. Ailemle ayni şehirde değilim. Temizlik işi için bir kadınla anlaştım. Yemek işini de internetten bakıp yapmaya çalışıyorum. Oluyordur inşallah.

yemek yapmayımı pek bilimiyosun, yoksa ne yemek yapsam diyemi düşünüyosun onu pek anlamadım. eğer bilmiyosan zamanla öğrenirsin eşin anlayışlıysa sorun olmaz. ama derdin her gün ne yemek yapsam diye düşünmekse, o yıllar geçsede hep aynı kalıyo. düşün düşün beynim yoruluyo ne yemek yapsam diye :KK45:

Topa tutacak ne varmis ki. Bazi kkcilarin durumu hic iyi degil. Cocugunla ilgili bi dert paylassan demek ki niye doğurdun diyecekler tövbeler olsun:confused::confused::confused:
Valla bak niye evlendin o zaman dediler bana neler neler yA millete sert cevap yazıyormuşum abuk subuk şey yazanlara tabi cvp yazarım burada anca kocan seni aldatacak kv ile kavga edeceksin ki öyle düzgün cvp yazılsın

Dort aylik evliyim, calisan biriyim. Aksam isten eve kosa kosa gelip ( 19:00 ' da ) ustumu cikarmadan mutfaga giriyorum. Eve gelirken yolda ne pisirecegime karar veriyorum ve yemek piserkende ustumu cikariyorum. Yemek yiyip mutfagi toplamam 9 u buluyor. Bir iki saat oturup sonra da yatiyorum. Hafta sonuda full temizlikle geciyor.
Birgun dereotlu kabak kavur yanina da makarna + corba yap
Birgun karniyarik + pilav yap
Birgun firinda tavuk yap
Birgun herhangi bir sebze yemegi yanina yine corba+salata yap
Birgun karisik kizartma yap
Birgun menemen yap cay demle yanina
Birgun kiymali borek yap yanina guzel bir salata+cay demle
Birgun et hasla, suyuyla pilav corba yap+yogurt koy vs vs
Bu birgunler hep uzar o yuzden ac youtube ' yi orda cesit cesit tarif var sikma canini :hamarat:

Hergun düzenli yürüyüş yapabilirsiniz.
Onun dışında hergun bir film izleyebilirsiniz gündüzleri.
Yarım saat kitap okuma saati yapabilirsiniz.
Veya yabancı dizi izleyebilirsiniz internetten zaman çok hızlı ve keyifli geçiyor o şekilde.
Yemek konusunda da sevdiğiniz yemekleri fazla yapın 2 gün yiyin en azından bir gün yemek derdiniz olmaz.
İmkanınız varsa ayda 3 4 kez dışarda yiyin.
Buzluga sigara böreği vs.tarzi şeyler yapip atın.
Nohutu fasulyeyi haslayip küçük posetlere ayırıp koyun bakliyat salatası yaparsınız mesela.
Zamanla her şey oturacaktır.
Tabi en güzeli çalışmak o zaman arkadaş çevresi edinirsiniz.

10 aylık evliyim yan komşumu bile tanımıyorum. Apartmanda kimseyi bilmiyorum. Yemek olayı zor değil, milyon tarif var internette.. Çalışmıyorsanız hele sorun edilecek bir şey değil yemek..

Back
X