• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yeni evlendim evime alisamiyorum?

mahalle ve site yaşam tarzlarından çok mahallenizdeki insanları, ilişkileri ve ailenizi özlüyor olabilir misin? :KK200:
evliliğinin ilk zamanları insan kendini boşlukta ve yaşadığı ortama yabancı hissedebilir. zamanla orada da arkadaşlıklar kurdukça değişecektir bu

Naail alistin psikolojin bozuĺmadi mi. bazi insanlarin etkiléndigi yonler zayiftir psikolojik olarak zayif bi karakterim genetik bu bizde. Tasinmak sitiyorum zaten. Esin ve evin isleriyle hic bi problemim yok . Ama arkadaslar beni hic anlamamis simarijlik gibi goruyor. Oysaki tamamen durum farkli.

Psikolojim bozulmadi. Çünkü neden bozulsun? Her şey dört dörtlük olabilir mi? Çok şükür bir evim var dedim. Markete gitmek yirmi dk yürümem gerekli, arabam yok. Çok şükür yürüyebilecek gucteyim dedim. Kimse yok ama havası temiz dedim. Simariklik değil de sanki hiç ciddi dertlerin olmamış gibi gözüküyorsun. Bardağa dolu tarafından bakmak.. bütün mesele bu.
Eğer hep böyleysen hayata bakış acini değiştir.
Yok sadece bu evi sevemediysen, taşın bı şekilde yapacak bişey yok.

konuyu ben acmisim sanki ayni sartlara sahip bir sitede oturuyorum 5 yil oldu
hala bazen cami pencereyi indirip kacasim geliyor evden
84 daire kapiya cikip imdat diye bagirsam bakan olmaz sanirim
tedavi icin isten ayrildim tamamen evde kaldim cildiracak gibi oluyordum
simdi bir kizim var hala alisamadim eve ama en azindan kizla ugrasmaktan eskisi kadar cok sarmiyorum evede ortaminada

Bence aileni özlüyorsun konu ne market ne bişey, evine alışman evliliğe ayak uydurman gerekiyor. Market için ulaşım için mi evleniliyor kocanla mutlu olmaya baksan ya. Güzel güzel yemekler yap pastalar kekler çaylar vur patlasın çal oynasın olsun hayatınız evin içinde istediğini giy daha 1 aylık evlisin giy tüylü terliklerini saten geceliklerini 40ın çıkmamış daha ne bu dertler merakı, ailen iyidir artık sen bir aile kurmaya bak.

ben de sehir merkezini tercih ederim yasamak icin.
Hatta su an cocuklardan oturu, rahat etsinler/edelim diye biraz sehir disinda kalan mustakil bir evde oturuyoruz mecburen,
hani millet emeklilikte koye yerlesme hayali kurar ya, ben de cocuklar buyusun de sehir merkezine geri donsem hayali kuruyorum :KK48:

ama evliligin ilk ayinda da bunun icin oturup aglanmaz ki,
bence sizin sorununuz baska, siz sanki direk ailenizden ayrilmaya hazir degilmissiniz.

Iyi de zaten çalışmıyorsunuz evdesiniz yarim saatte bir otobüs gelse ne olacak ki ?
Bir yere gideceğiniz zaman otobüsün saatine göre evden çıkarsınız bunda büyüyecek bi problem yok !

Artık her yerde avm ler var hemen dibinizde olmasa da yakınlarda vardır avm.
Atlayın otobüse gidin istediğiniz zaman bunda ne var ki?

Gerçekten çok tuhaf geldi bana bu dert.Insan yaşadığı ortamdan bağımsız olarak kendi kendine iyi zaman geçirebilmeli bana göre.

konuyu ben acmisim sanki ayni sartlara sahip bir sitede oturuyorum 5 yil oldu
hala bazen cami pencereyi indirip kacasim geliyor evden
84 daire kapiya cikip imdat diye bagirsam bakan olmaz sanirim
tedavi icin isten ayrildim tamamen evde kaldim cildiracak gibi oluyordum
simdi bir kizim var hala alisamadim eve ama en azindan kizla ugrasmaktan eskisi kadar cok sarmiyorum evede ortaminada
Ah canim ayni ya ayni .. ayni seyleri hissediyoruz. Insan alisamayinca olmuyo elekteigi tutmayinca olmuyo iste. Isinamadim sevemedim yasadikca gordukcede sogudum cok. Sizin tasnma sansiniz nedir

Ah canim ayni ya ayni .. ayni seyleri hissediyoruz. Insan alisamayinca olmuyo elekteigi tutmayinca olmuyo iste. Isinamadim sevemedim yasadikca gordukcede sogudum cok. Sizin tasnma sansiniz nedir
benim tasinma sansim onumuzdeki beş sene boyunca hic yok cunki ev kendimin kredi oduyorum
kiraya veriyip buyudugum tarafa tasinsam kirasi diger evin kirasini karsilamaz maalesef 5 sene daha ordayim şafak sayiyorum anlayacagin

FB_IMG_1572877412517.jpg

Siz alışmak istemiyorsunuz ki tabi alışamazsınız. Eğer alışmak niyetindeyseniz bu uğurda bir çaba gösterin. Gösterdiğiniz sebepler incir çekirdeğini doldurmaz, çözümsüz değil. Siz diretiyorsunuz ki alışamadım, alışmam mümkün değil yeter ki eski mahalleme döneyim.

ailemin evi ilçenin de kenarında bi yerdeydi. işim de sanayi sitesindeydi. evlendim ve merkezi bi yere taşındım, iş yerim de aynı şekilde. insanı gerçekten etkiliyor bi yere kısılıp kalmamak, herşeyin ulaşılabilir seviyede olması. ama şartlara uyum sağlamakta yarar var.

Bence gidişatınız normal değil. Evde oturup üzülmek yerine kendinize uğraş bulun. Allah başka dert vermesin.

Siz alışmak istemiyorsunuz ki tabi alışamazsınız. Eğer alışmak niyetindeyseniz bu uğurda bir çaba gösterin. Gösterdiğiniz sebepler incir çekirdeğini doldurmaz, çözümsüz değil. Siz diretiyorsunuz ki alışamadım, alışmam mümkün değil yeter ki eski mahalleme döneyim.
Yani ben burda sonuc olarak bi derdimi anlattim paylastim. Insan bu tur bi durumun icinde tabiki olmak istemez. Alismaya cabaliyorum zaten icten ice ama biseyler yolunda gitmiyor. Incir cekirdegini elbette doldurmuyor bunun farkindayim. Ama bi insan kendni bile bike mutsuzluge itip de bu duruma getirmek istemez oyle degil mi?

ailemin evi ilçenin de kenarında bi yerdeydi. işim de sanayi sitesindeydi. evlendim ve merkezi bi yere taşındım, iş yerim de aynı şekilde. insanı gerçekten etkiliyor bi yere kısılıp kalmamak, herşeyin ulaşılabilir seviyede olması. ama şartlara uyum sağlamakta yarar var.
Aynen oyle. Co kdogru soyluyosunuz. Ben merkezi bi yerdeydim. Ve suan cok alakasiz bi durumun icindeyim. Hani pisman oldum diyorum ki. Sonuxta il degistirmedim esimin isi de burda ustelik neden uzaga gittik diye kendime kiziyorum. basta insan anlamiyor sonradan farkinda avriyor. Allah insani pisman etmesin ne guzel bi cumle. Ama insaj boyle boyle ogreniyor belki de bazi seyleri

Yani ben burda sonuc olarak bi derdimi anlattim paylastim. Insan bu tur bi durumun icinde tabiki olmak istemez. Alismaya cabaliyorum zaten icten ice ama biseyler yolunda gitmiyor. Incir cekirdegini elbette doldurmuyor bunun farkindayim. Ama bi insan kendni bile bike mutsuzluge itip de bu duruma getirmek istemez oyle degil mi?

İşte bende bunu söylüyorum. Bilerek, bilmeyerek siz kendinizi mutsuzluğa yine kendiniz itiyorsunuz. Sürekli alışamam derseniz zaten alışamazsınız. Kafanızda hep mahallenize dönmek var. Size göre bu işin çözümü bulunduğunuz yere uyum sağlamaktan değil mahallenize geri dönmekten geçiyor. Bu şekilde düşündükçe zaten alışamazsınız

Konunuzu okurken ilk evlendiğim yıllar aklıma geldi.
Birebir sizin anlattiğinjz gibi bir sitede kiraciydik.
ve ailem başka sehirdeydi.
ama hiç bilmedigim bi sehir degildi üniversiteyi okudugum şehre gelin gitmiştim.
zaman içeeisinde alişmıştim.
ama ben evimi çok seviyordum.
Huzur buluyordum.
siteyi yerini sevmesemde.
sonra kpssye calistim.kursa yazildim.
oyle geçti zaman.
2,5 yil kaldiktan sonra ev sahibi evi satti.
daha merkezi bir mahalleye tasindik.
ordada 1 sene oturdum.
atandim atandiktan 2 ay sonra dogum yaptim.
doguya yerlestik hemde 2 bin nufuslu minnacik bi ilçeye:))
burada dogru duzgun evde yok.
ilk önce merkezde tokiye oturduk,ev bulamayinca.
ilceye git gel yapiyordum.
aşiri zor oldu sonra cok sukur lojman cikti.
hoooop bidaha taşindim:))
son 2 yildirda bu lojmanda yaşiyorum.
yazarken yoruldum ama ne çok yer mekan değisikligi yaptımi anlatmaya calistim;)
mesela ilk oturdugum siteyi anilari ozluyorum zaman zaman o zamanlar sevmiyordum oysa.
daha cok yenisiniz.
zaman ne gosterir bilinmez.
ben ilk evlenirken yillarca orda yasariz saniyordum.4 kere tasinmayi nasip etti allah.
o yuzden bukalemon gibi oldum her yere aninda uyum sagliyorum:)

Çocukluktan çıkamayan insanlar neden evlenir ki? Eşinize acıdım en güzel zamanlarında sürekli ağlak bir tip.

Çocukluktan çıkamayan insanlar neden evlenir ki? Eşinize acıdım en güzel zamanlarında sürekli ağlak bir tip.
Canim ubnun cocuklukla bir ilgisi yok. Herkesin kafa yapisi farklidir. Ben suan sana kendimi anlatsamda anlamicaksin zaten bi onyargin var o yuzden nasil dusunmekcistersen oyle dusun. Umarim bu tur yada bska bi sorun. Yasamak zorunda kalirsiniz ve anlarsiniz ne demej sitedigimi

Nikinin anlamı ne,bu yaşta bu nik. Psikolojin çok bozuk bence.
Sormayin ya.İçgüveysi alsaymis keske.
Oyle bir arkadas vardi.Ailesi ev verdi kendilerine 3 dk mesafede.
Kiz yok dedi,olmaz,ailesinin yanina tasindi.
Koca zavalli siginti gibi,bir esten azar yer bir kayinvalide kayinpederden.
Cümle gelinlerin intikami alindi ama adamcagizin gunahi yoktu yav:))

Back