• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yeni evlendim evime alisamiyorum?

siz hamile değil miydiniz?
hani balayında hamile kalmıştınız?
çok yeniydi hatta son satınız düğün öncesi diye panik olmuştunuz???

Mahalleyi özlemek bana biraz tuhaf geldi açıkçası. Haline şükret demeyi sevmem ama ya ailenden uzak kimseyi tanımadığın bir şehre yada ülkeye gitsen ne yapacaktın?

Size bağlı bu durumu değiştirmek, ben ailemden ve arkadaşlarımdan oldukça uzak kimseyi de tanımadığımız bir şehre geldim eşimin işi nedeniyle. Ama kitap okudum , yürüyüşler yaptım. Farklı yemekler denedim,zaman geçtikçe yeni tanıştığımız arkadaşlar oldu arasıra görüşüyoruz. Yani siz iletişimden ve kendinize uğraş edinmekten kaçarsanız zaten bunalımdan çıkamazsınız. Aileler falan aynı şehirdeyse arasıra onlarla plan yapabilirsiniz, evde mutfakta yeni tarifler deneyebilirsiniz. İnternette yerli yabancı bir sürü dizi film var, zevkinize göre izleyebilirsiniz. Seçenek çok yani, sitede oturmak da oldukça güzel bence. İlerde çocuğunuz falan olunca da güvenli olacak, bir de durumlara pozitif tarafından bakmayı deneyin.

Mahalleyi özlemek bana biraz tuhaf geldi açıkçası. Haline şükret demeyi sevmem ama ya ailenden uzak kimseyi tanımadığın bir şehre yada ülkeye gitsen ne yapacaktın?

Size bağlı bu durumu değiştirmek, ben ailemden ve arkadaşlarımdan oldukça uzak kimseyi de tanımadığımız bir şehre geldim eşimin işi nedeniyle. Ama kitap okudum , yürüyüşler yaptım. Farklı yemekler denedim,zaman geçtikçe yeni tanıştığımız arkadaşlar oldu arasıra görüşüyoruz. Yani siz iletişimden ve kendinize uğraş edinmekten kaçarsanız zaten bunalımdan çıkamazsınız. Aileler falan aynı şehirdeyse arasıra onlarla plan yapabilirsiniz, evde mutfakta yeni tarifler deneyebilirsiniz. İnternette yerli yabancı bir sürü dizi film var, zevkinize göre izleyebilirsiniz. Seçenek çok yani, sitede oturmak da oldukça güzel bence. İlerde çocuğunuz falan olunca da güvenli olacak, bir de durumlara pozitif tarafından bakmayı deneyin.
konu sahibi geçen hafta da hamileyim diye ağlıyordu

Zaman gerekiyor. Hayatınız tamamen değişti bir günde alışıp normal düzeninizi kurup mutlu mesut olmuyorsunuz. Mutluluk demek yaşam alanını şartlarını güzelleştirmek demek. Bende ilk başta yalnızdım. Merkezi yerden sakin yere taşındım. İlk başta bunaldım ikimizde çalışıyoruz ve iş saatlerimiz hiç uymuyordu. Geçişiyorduk evde. Evde hep yalnız kalıyordum Sonra geç saatte arkadaş Aile davet etmeye başladım. Atladım otobüse gideceğim yere o şekilde gittim. Şimdi çok rahatım. Ne gelenime karışan var ne Evden çıktığım saatin dedikodusunu yapan. Toplum baskısı yok. Sessizlikte uyumaya bile alıştım 😊

konu sahibi geçen hafta da hamileyim diye ağlıyordu
Siz öyle deyince önceki konusuna da baktım, daha yeni evli ve ummadığı anda hamile kalmış. Belki hem hamilelik hem yeni evlilik derken hepsi üst üste gelmiş ve gerilmiş olabilir. Bazılarımız daha karamsar da olabiliyor hayata karşı, bu arkadaş da biraz karamsardır belki. Yorumları okuyunca belki biraz daha pozitif bakabilir içinde bulunduğu durumlara.

Arkadaslar ben evleneli daha 1 ay oldu. Evle ilgili ciddi problemler yasiyorum. Ben evlenmeden once mahallede oturan biriydim. Evlendikten sonra siteye tasindik. Kiraciyiz bu arada. Siteye tasinmak basta iyi bi fikir gibi geldi kulaga hos geliyodu. Ben de gelmek istiyodum. Ama yasadikca ve yasam sartlarini gordukce git gide sogumaya basladim. Onceden mahhalede tourdugumda merkezi bi yerdeydik bakkal market pazar hersey vardi ulasim kolaydi. Bu yeni tasndgm yerde sadece bi market var baska hic bisey yok. Ulasim konusunda yarim saatte bir otobus geliyor. Herseyi sikinti haline getirmye basladim ve durup durup agliyorum. Git gide soguyorum. Esime biraz bahsettim bu durumdan ama karsi cikti. Yalniz ben hic iyi degilim. H.sonlari ailemizin yanina gidiyoruz ve donerken igrene igrene icim gercekten kalka kalka geliyorum. Dk basi agliyorum arkadaslar. Kimine gore abarti gelebilir ama durumum bu. Ben mahalleyi ozledim insanlari ozledim. burda hc bst yok ve ben kendimi hic iyi hissetmiyorum. Napicam blmiyorim da

Daha 1 ay olmuş bacım bu ne telaş ya.. Sen hayatın tadını çıkaracağına daha ilk aydan eşine de kendine de hayatı zindan ediyorsun belli.
Bak evlenmişsin faln..Biraz büyüsen diyorum.. Biz burada aileci erkeklere kızıyoruz, sen de biraz aşırı ailecisin galiba....

Neyse, bence kendini topla, yoksa bak eşin çoktan evlenmese miydim acaba diye düşünmelere başlamıştır....

Arkadaslar ben evleneli daha 1 ay oldu. Evle ilgili ciddi problemler yasiyorum. Ben evlenmeden once mahallede oturan biriydim. Evlendikten sonra siteye tasindik. Kiraciyiz bu arada. Siteye tasinmak basta iyi bi fikir gibi geldi kulaga hos geliyodu. Ben de gelmek istiyodum. Ama yasadikca ve yasam sartlarini gordukce git gide sogumaya basladim. Onceden mahhalede tourdugumda merkezi bi yerdeydik bakkal market pazar hersey vardi ulasim kolaydi. Bu yeni tasndgm yerde sadece bi market var baska hic bisey yok. Ulasim konusunda yarim saatte bir otobus geliyor. Herseyi sikinti haline getirmye basladim ve durup durup agliyorum. Git gide soguyorum. Esime biraz bahsettim bu durumdan ama karsi cikti. Yalniz ben hic iyi degilim. H.sonlari ailemizin yanina gidiyoruz ve donerken igrene igrene icim gercekten kalka kalka geliyorum. Dk basi agliyorum arkadaslar. Kimine gore abarti gelebilir ama durumum bu. Ben mahalleyi ozledim insanlari ozledim. burda hc bst yok ve ben kendimi hic iyi hissetmiyorum. Napicam blmiyorim da
Merak etmeyin çok yeni oldugu için böyle. Zamanla alışırsınız.
Ben de evlenince geldigim yeri hiç sevmedim. Havası pis, ortam kötü, güvensiz. Ama insan her şeye aşılıyor

Yarım saatte araç olan yer için ne sıkıntısı yaşıyorsun ki?
Bence de evliliğe adapte olamamışsın. Yoksa insan sevdiğiyle dağ başında da yaşar.

Ehliyetiniz var mi? Varsa hemen bir araba alın yarım saat beklemek zorunda kalmayın otobüsleri. Hem caniniz sıkıldığı zaman istediğiniz yere gidebilirsiniz.

Negatif bir kişilğiniz var
Kullanıcı adınızdan belli
Mutsuz olmaya endekslisiniz bence
İstemeyerek evlendiğinizi düşünüyorum nedense
Yoksa 1 aylık evlilik insanın içi kıpır kıpır olmalı
Hem çalışmiyormusunuzda
Bolca vakit var
Yep yeni ev, gıcır gıcır eşyalar
Ben olsam yeni tarifler dener, şık sofralar kurardım
Spora başlardım, kurslara giderdim
Sitelere genelde halk eğitimden talep edince spor hocası, dikiş-nakiş vb hocaları geliyor.
İlaki koca sitede anlaşabileceğiniz komşu vardır
Sitede gün bile vardır ona girerdim
Bakkal market akşam eşiniz gelirken getirsin ne lazımsa, yada arayın mutlaka evlere servisleri vardır
Yarım saatde bir otobüs varmış daha ne olsun
Sizin alışmaya gönlüz yok bence

siz hamile değil miydiniz?
hani balayında hamile kalmıştınız?
çok yeniydi hatta son satınız düğün öncesi diye panik olmuştunuz???
Evet oyleydim. Hala daha gebelik var. Ama insanlar beni yanls anliyor. Esimi vs herseyi seciyorum sadecexortama ayak uyduramadim. Herkes farkli seyler soyluyor

Evet oyleydim. Hala daha gebelik var. Ama insanlar beni yanls anliyor. Esimi vs herseyi seciyorum sadecexortama ayak uyduramadim. Herkes farkli seyler soyluyor

Bebeğiniz doğsun etrafı gözünüz görmeyecek zaten. Sabredin, mutlu olmaya çalışın, güzel taraflarina odaklanın. Olmuyorsa tasinirsiniz başka yere. Bu da kiraci olmanın güzel yanı:)

Benim evim de çok ıssız bir yerde. Ve taşınma imkanım yok. Komşular da hep yaşlı ciftler. Zamanla alıştım napayım ki..

Ben de sizin gibi bir ortamdan siteye geçtim. Ancak şöyle bir durum var ki, ben huzurlu ve güvenli olan site hayatı insanıyım. Kalabalık vs beni boğuyor. Siz siteden ziyade mahallenin izole olmasından şikayetçisiniz bana göre. Yapılacak öyle çok şey var ki aslında. Uğraşacak, bilgi edinecek.. en güzel dönemi kendinize ve eşinize zehir etmeyi bıraksanız keşke.

Bebeğiniz doğsun etrafı gözünüz görmeyecek zaten. Sabredin, mutlu olmaya çalışın, güzel taraflarina odaklanın. Olmuyorsa tasinirsiniz başka yere. Bu da kiraci olmanın güzel yanı:)

Benim evim de çok ıssız bir yerde. Ve taşınma imkanım yok. Komşular da hep yaşlı ciftler. Zamanla alıştım napayım ki..
Naail alistin psikolojin bozuĺmadi mi. bazi insanlarin etkiléndigi yonler zayiftir psikolojik olarak zayif bi karakterim genetik bu bizde. Tasinmak sitiyorum zaten. Esin ve evin isleriyle hic bi problemim yok . Ama arkadaslar beni hic anlamamis simarijlik gibi goruyor. Oysaki tamamen durum farkli.

w
hormonlar yüzünden bu kadar yoğun yaşayabilirsiniz bu duyguları.
Onunda etkisi olabilir. Bazi insanlar psikolojik olarak zayifirlar. Ben de o insanlardanim ne yazikki. Cogu insan simariklik gibi gormus durumumu ama insan boyle niseyi neden simariklik olsun diye yapsin ki. Hayatta tabiki neler neler var herswyin farkindayim ama insan bilerek bu duruma kendini getirmez

Ben calismiyorum da isin kotusu ve zaman geciremiyorum. Bunye emselesi iste dayabanlara ehlal olsun . Her konuda dayanikliyimdir ve kendimi ilk defa boyle sugoz aglak bisey olarak gordum tuhaf seyler aysiyorum iste ne yazikki
Bence biraz da çalışmadığınız için sıkılıyorsunuz. Evde kendinize uğraşacak hobiler bulun, değişik tarifler yapmayı deneyin, arkadaşlarınızı evinize davet edin. Kendinizi doldurmayın bence.

w

Onunda etkisi olabilir. Bazi insanlar psikolojik olarak zayifirlar. Ben de o insanlardanim ne yazikki. Cogu insan simariklik gibi gormus durumumu ama insan boyle niseyi neden simariklik olsun diye yapsin ki. Hayatta tabiki neler neler var herswyin farkindayim ama insan bilerek bu duruma kendini getirmez
Nikinin anlamı ne,bu yaşta bu nik. Psikolojin çok bozuk bence.

Back