• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yeni evlendim evime alisamiyorum?

Bende evlenmeden önce büyük şehrin merkezinde oturuyordum evlendim şimdi o büyük şehrin sahil kasabasında bir lojmana geldik. Merkezle asla kıyaslanamaz ama ben sessizliği sakinliği seviyorum otobüs derdim yok araçla gidip geleceğim yerler var. Bence kafa dinlemek için siteler mükemmel. Mahalleyi hiç sevmem sesi gürültüsü bitmez

Haftada birkaç gün olacak şekilde halk eğitim kurslarına kaydolun.
Hem arkadaş da edinirsiniz.
Ben de ilk evkendigimde sitede oturdum mahalle hayatından.
Ama fıtrat belki bilemem de oh be dünya varmış dedim.
Herşey düzenli, mahalle düğünü vs olmaz, belli kurallar olur ne güzel. Hele bir de guvenlikliyse süper.
Zamanla komşu edindim çoluk çocuk derken hayat karmaşası devam ediyor gidiyor.
Bu kadar yas tutmaya gerek yok.
Ha ama anne evinde prenses gibi yetiştirilmiş el üstünde tutulmussaniz siteden değil ondandir bu kadar aglamaniz uzulmeniz.
Evinize adapte olacaksınız başka yolu yok.
Uğraş bulun kendinize hobiler edinin.
Çok boş kalınca insan kendine sarıyor.

Bulmussun bunuyorsun resmen.
Kendi basina yalniz kalamayanin zaten daha derin dertleri vardir...

site candır. güvenlik önemli. kapını satıcısı zartı zurtu gelmez. ayrıca kurallar vardır. şikayet ederseniz çözümü bulunur vs vs.
evden çıkınca bir yere rahat gidememekse sorun ,araba almaya çalışacaksınız.

Alışamam diye düşünürsünüz zaten alışamazsınız. Evliliğiniz daha çok çok yeni. En güzel zamanlarınızı kendinizi yok yere üzerek harcıyorsunuz. Boşanıp mahallenize dönün madem dakika başı ağlıyorsanız tek çözüm bu. Sizce pire için yorgan yakmak doğru olur mu peki? Arkadaş edinmeye gayret edin madem yalnızlıktan sıkılıyorsunuz. Aslında önerim çalışmaya başlamanız ama istemiyorsanız da sadece evde oturmayın. Sitede bir dünya insan var illa komşu, arkadaş olacağınız birini bulursunuz. Kursa yazılabilirsiniz örneğin illa öğrenmek istediğiniz bir şey vardır. Yarım saatte bir otobüs kötü ulaşım değil ki sanki mahrumiyet bölgesindeymişsiniz gibi yazmışsınız.

Sitede oturmak güzel birşey, biz de sitedeyiz. Bekarken Annemle babamla apartmanda yaşıyorduk, Evet merkezi güzel bir yerdi ama arsa sahipleriyle vs o kadar sorun yaşıyorduk ki illallah getirtmişlerdi artık taşınmıştık kendi evimiz olmasına rağmen. Tabi genelleme yapmıyorum ama site nezihtir, güvenlidir.
Ha bir tek sorun bizim de market bakkal vs çok yakın değil. Anca avm’ye yürüyeceksin ya da illa ki araban olacak. Tek dezavantajı bu.

Ama bu kadar sorun etme derim, Daha çok yeni evlisin. Alışamaman normal. Ben de yeni evliyken her akşam annemi arıyordum, yanıma gel bile dediğim oldu. Başka bir insanla başka bir hayata başlıyorsun, kolay değil hemen alışmak.

Şuanda Evliliğin, Sevdiğin insanla olmanın tadını çıkart. Evliliğinizin en yeni zamanlarını bu şekilde kendini ve eşini üzerek geçirme lütfen. Eminim güvenli güzel bir sitedir, madem ordan tutmuşsunuz artık bir süre oturun, baktın hiç olmuyor hiç sevemedin ilerde taşınırsınız sonra üzülürsün neden ilk aylarımızı böyle geçirdik diye.
Mutluluklar... ☺

Böyle mızır mızık dolaşırsan evliliğin zarar görür. Eve geldiğimde ağlayan birini görsem bir süre sonra evden soğurdum.
Arkadaslar ben evleneli daha 1 ay oldu. Evle ilgili ciddi problemler yasiyorum. Ben evlenmeden once mahallede oturan biriydim. Evlendikten sonra siteye tasindik. Kiraciyiz bu arada. Siteye tasinmak basta iyi bi fikir gibi geldi kulaga hos geliyodu. Ben de gelmek istiyodum. Ama yasadikca ve yasam sartlarini gordukce git gide sogumaya basladim. Onceden mahhalede tourdugumda merkezi bi yerdeydik bakkal market pazar hersey vardi ulasim kolaydi. Bu yeni tasndgm yerde sadece bi market var baska hic bisey yok. Ulasim konusunda yarim saatte bir otobus geliyor. Herseyi sikinti haline getirmye basladim ve durup durup agliyorum. Git gide soguyorum. Esime biraz bahsettim bu durumdan ama karsi cikti. Yalniz ben hic iyi degilim. H.sonlari ailemizin yanina gidiyoruz ve donerken igrene igrene icim gercekten kalka kalka geliyorum. Dk basi agliyorum arkadaslar. Kimine gore abarti gelebilir ama durumum bu. Ben mahalleyi ozledim insanlari ozledim. burda hc bst yok ve ben kendimi hic iyi hissetmiyorum. Napicam blmiyorim da
Mahalle özlemek ne demek?

Ben sizi anlıyorum. Merkezden uzaktaki bir siteye taşındık yıllar önce. Aşırı ıssız hiçbişey yok etrafta gibi gelmişti. Ben araba kullanamıyorum. Hastayım bir de. Ama Alıştım zamanla. Sitenin bahçesinde yürüyüşler yapıyorum. Gitmek istediğim yerlere de taksi kullanıyorum. Hasta olduğum için toplu taşıma zorluyor. Beklemek falan. Buna da şükür. Alışırsınız zamanla.
ben imkanım olunca merkeze tekrar taşınacağım. 8 yıl oldu buradayım.

Arkadaslar ben evleneli daha 1 ay oldu. Evle ilgili ciddi problemler yasiyorum. Ben evlenmeden once mahallede oturan biriydim. Evlendikten sonra siteye tasindik. Kiraciyiz bu arada. Siteye tasinmak basta iyi bi fikir gibi geldi kulaga hos geliyodu. Ben de gelmek istiyodum. Ama yasadikca ve yasam sartlarini gordukce git gide sogumaya basladim. Onceden mahhalede tourdugumda merkezi bi yerdeydik bakkal market pazar hersey vardi ulasim kolaydi. Bu yeni tasndgm yerde sadece bi market var baska hic bisey yok. Ulasim konusunda yarim saatte bir otobus geliyor. Herseyi sikinti haline getirmye basladim ve durup durup agliyorum. Git gide soguyorum. Esime biraz bahsettim bu durumdan ama karsi cikti. Yalniz ben hic iyi degilim. H.sonlari ailemizin yanina gidiyoruz ve donerken igrene igrene icim gercekten kalka kalka geliyorum. Dk basi agliyorum arkadaslar. Kimine gore abarti gelebilir ama durumum bu. Ben mahalleyi ozledim insanlari ozledim. burda hc bst yok ve ben kendimi hic iyi hissetmiyorum. Napicam blmiyorim da

Taşının

Evlenmeden önce aynı sizin gibi mahallede ve merkezi bir yerde oturuyordum. Bursa da çarşıya 1 otobüsle ya da metroyla yarım saatte gidiyordum. Evlendim yokuşun sonında ev bulduk manzara süper ama bir yere gitmek istediğimde 1372847 kere düşünüyorum. Zamanla alışırsın.

Ben konu sahibinin sorununun taşınmakla da hallolacağını sanmıyorum aslında, bence eve değil evliliğe alışamamış gibi.

Ev işlerinden veya esinden yakınmamış. Ben de taşındıktan sonra mahallemi sevmedigimi fark ettim.apartmanimda guler yüzlü insan yok. Öyle istiyorum ki baska yere taşınmak. Ama evimde esimle oldugum icin cok mutluyum

Ev işlerinden veya esinden yakınmamış. Ben de taşındıktan sonra mahallemi sevmedigimi fark ettim.apartmanimda guler yüzlü insan yok. Öyle istiyorum ki baska yere taşınmak. Ama evimde esimle oldugum icin cok mutluyum
Madem öyle ilk okuduğumda aklıma tek gelen şey neden içine sinmediği bir yerde ev tuttuğu?

Aynen bni cok ii anlamissin. Kesnlkke ev isi yada evlilik degi. Edime severek hizmet ediyorum isimi gucumu severek yapiorum. Sadece mekan olarak sikintidayim. Derdim tasnmk eski yerimize ama yeni evli oldgmz icin tasinalm diemiorum

Aynı şeyleri bende yaşadım ama hayat gailesi ev iş yemek dersen zaman su gibi akıyor 1 sene 3 ay bitmek üzere

Ben de suan sitede oturuyorum ama evlenince mahallede oturacagim.inanin site olsun diye cok dua ettim ama nasip .kiymetini bilin.Hem daha nezih,korumali.Copunuz bile kapinizdan aliniyor ayrica kimsenin kimsryle ilgisi yok.Alismaya calisjn

Yıllardır mahalle hayatına alışıp hem onu bırakmak hem de ailenizden uzaklaşmak zor gelmiştir anlamaya çalışıyorum.
Ama bunun için kendini üzüp yıpratmak çocukça bence. Çözümü var çünkü. Kafanıza takmayın, sağlığınıza yazık.

Allah aşkına derdiniz mi yok ya.
Mesela kalkın sabahtan evinizin işlerini yapın, öğlen çıkın otobüse binip arkadaş buluşması, avm vs. Gezin akşam dönün.

Ya dA iş arayın çalışın.

Misafir çağırın, günlere girin.
Ücretsiz halk eğitim kurslarına gidin.

Sitede oturan insanlardan arkadaş edinin..
Öff var ki var yani seçenek çok.

Back