• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yeni evlendim. Evime alisamiyorum.

Siyahmezarinsahibi

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
23 Ekim 2019
93
31
38
Arkadaslar merhaba. Ben daha evleneli 1 ay oldu ama evime alisamadim. Hemde hic alisamadim. Sehir falanda degistirmedim ilce degistirdim. Cok yadirgiyorum evi otuurdugum semti. Esimle ilgili hic bi sorunum yok ama keske oturdugumuz yerden ayrilmasaydik. Esimin ailesi demisti ordan tutmayin ev diye sikilirsiniz diye. Oturdugum yer site. Sessiz sakin bi yer ve ben kendimi yalniz hissediyorum. H.sonlari eski oturdugumuz yere gidiyorum gittigimde ock mutlu oluyorum ama pazar gunu olup eve donecegimiz zaman karalar abgliyorum ve gizli gizli agliyorum suan bunu yazarkende agliyoeum. Esime tasinalimda diyemem oda burayi aksine cok seviyor ama ben cok mutsuzum burda. Nasil olur ne yaparim blmiyoeum onu burdan sogutmak istiyoeum. Simdi de hamile oldugumu ogrendim. Kiraciyiz ayni zamanda. Napcam blmiyorum kendimi tuhaf hissediyorum.bben bu eve nasi alisicam napicam bu yerde blmiyorum. Kendimi hapis gibi hissediyorum burda. Esime de anlatamiyoeum tasinalim da diyemiyorum .calksmiyorum da. Bu sekile buruncegm aklma gelmezdi ama bu evi yadirgiyorum alisamiyoeum. Bildiginiz dua falan varmi buraya alismak ciin vs. Yada eşimi sogutabilmek ciin.

Abartmayn lutfen esimi sogutmak icin dua falan demissiniz sehir hatta ulke degsitirenler napsin. Evet sizi anliyorum ama 1 ay henuz cok yeni zamanla orda komsulariniz arkadsalariniz olur alisirsiniz.
Bende yazarken zaten utanarak yazdim ama gercekten hissettigim bunlar tuhaf bi psikolojiye girdim . Evet ne durimda insnalar var ama normalde bu kdr sorunlu bi insanda degildim rahat bi insandim ama nasil olduda bu hale geldim blmiyorum cok mutsuzum yani.

Bende yazarken zaten utanarak yazdim ama gercekten hissettigim bunlar tuhaf bi psikolojiye girdim . Evet ne durimda insnalar var ama normalde bu kdr sorunlu bi insanda degildim rahat bi insandim ama nasil olduda bu hale geldim blmiyorum cok mutsuzum yani.
Sizi anliyorum ama 1 ay cok yeni bi. Zamana birakirsaniz eminim alisacaksiniz. Kendinizi evliliginizin ilk zamanlarini bu sekilde uzerek zehir etmeyin

1 aylik evlilikte bu yasadiklarin cok normal evinden ayrildin illaki baska ev semt sana farkli gelicek.4 yillik evli biri olarak söylüyorum bunu sana.inanki zamanla alisacaksin hatta annenlere gittiginde kendi evine gitmek isticeksin hep.

Ben evlendiğimde hem iş hem de şehir değiştirdim, evime çok çabuk alıştım hemen benimsedim, daha çeyiz yerleştirirken benimsemiştim. Benim gibi daha zor şartlarda olanları düşünün, ben hep yurtdışında yaşamak zorunda olanları düşünerek kendimi telkin etmiştim.
Evde bol bol yemek yapın, ev işlerinizi kendiniz yapın temizlikçi almayın, ve pozitif olun, sizi rahatlatan dualar okuyun..
Bebeğiniz de hayırlı olsunç

Ben evlendiğimde hem iş hem de şehir değiştirdim, evime çok çabuk alıştım hemen benimsedim, daha çeyiz yerleştirirken benimsemiştim. Benim gibi daha zor şartlarda olanları düşünün, ben hep yurtdışında yaşamak zorunda olanları düşünerek kendimi telkin etmiştim.
Evde bol bol yemek yapın, ev işlerinizi kendiniz yapın temizlikçi almayın, ve pozitif olun, sizi rahatlatan dualar okuyun..
Bebeğiniz de hayırlı olsunç
Zaten surekli kendime is icat ediyorum temizligi ben yapiyorum ama yinede olmuyo bu. Aliscagim yere git gide soguyorum ubrdan. Mutsuz oluyorum. Bende herseyin farkindayim insanlar neler yasiyor vs bu derdim belkide bi hic ama hissettigim ne yzikki bunlar.

1 aylik evlilikte bu yasadiklarin cok normal evinden ayrildin illaki baska ev semt sana farkli gelicek.4 yillik evli biri olarak söylüyorum bunu sana.inanki zamanla alisacaksin hatta annenlere gittiginde kendi evine gitmek isticeksin hep.
Benimde 5 yillik bi beranerligim vardi. Evlilikle ilgili kesnlkle hic bi sikintim yok. Esimi seviyorum. Ama skrun bu yasadigin yerle ilgili. Ben annemlere gittigimde yada kayinvalideme gittigimde kendi evime donmek istemiyorum boyle oldugum icinde cidden uzuyorum napicam blmiyorum

Benimde 5 yillik bi beranerligim vardi. Evlilikle ilgili kesnlkle hic bi sikintim yok. Esimi seviyorum. Ama skrun bu yasadigin yerle ilgili. Ben annemlere gittigimde yada kayinvalideme gittigimde kendi evime donmek istemiyorum boyle oldugum icinde cidden uzuyorum napicam blmiyorum
Bende sevmedigim biyere tasinmistim.simdi disariyi ve evi cok takmiyorum icinde mutluluk huzur sevgi olsun yeterki..

İlk evlendigimizde bende alısamamıstım neden cunku anne evi tatlı geliyordu
Belki onlada alakalıdır
Ayrıca eşinizle ye konusamıyorsunuz bu kadar basit bi mevzuyu
Tamam adam hemen tasınalım demez belki ama bi sene sonra der anlar seni vs gizli gizli aglayacak kadar uzak olmayın eşinize

İlk evlendigimizde bende alısamamıstım neden cunku anne evi tatlı geliyordu
Belki onlada alakalıdır
Ayrıca eşinizle ye konusamıyorsunuz bu kadar basit bi mevzuyu
Tamam adam hemen tasınalım demez belki ama bi sene sonra der anlar seni vs gizli gizli aglayacak kadar uzak olmayın eşinize
Cekimiyorum skonumaya sonucta uzak oldugunu ortami vs herseyi gormustum verecegi tepmiyi bildigimden oknusamiyorum acikcasi

Eşime söyleyemiyorum diyorsunuz, bence eşinizle bu duygularınızı paylaşmalısınız. Ya farklı bir yere taşınırsınız (ailesi de demiş zaten orada ev tutmayın diye) ya da taşınamiyorsanız, en azından alışma sürecinizde size yardım eder, manevi destek olur. İçinize atmayın, daha da yalnızlaştırırsınız kendinizi. Tabi ki dırdır yapmadan eşinizle paylaşın durumunuzu.

Arkadaslar merhaba. Ben daha evleneli 1 ay oldu ama evime alisamadim. Hemde hic alisamadim. Sehir falanda degistirmedim ilce degistirdim. Cok yadirgiyorum evi otuurdugum semti. Esimle ilgili hic bi sorunum yok ama keske oturdugumuz yerden ayrilmasaydik. Esimin ailesi demisti ordan tutmayin ev diye sikilirsiniz diye. Oturdugum yer site. Sessiz sakin bi yer ve ben kendimi yalniz hissediyorum. H.sonlari eski oturdugumuz yere gidiyorum gittigimde ock mutlu oluyorum ama pazar gunu olup eve donecegimiz zaman karalar abgliyorum ve gizli gizli agliyorum suan bunu yazarkende agliyoeum. Esime tasinalimda diyemem oda burayi aksine cok seviyor ama ben cok mutsuzum burda. Nasil olur ne yaparim blmiyoeum onu burdan sogutmak istiyoeum. Simdi de hamile oldugumu ogrendim. Kiraciyiz ayni zamanda. Napcam blmiyorum kendimi tuhaf hissediyorum.bben bu eve nasi alisicam napicam bu yerde blmiyorum. Kendimi hapis gibi hissediyorum burda. Esime de anlatamiyoeum tasinalim da diyemiyorum .calksmiyorum da. Bu sekile buruncegm aklma gelmezdi ama bu evi yadirgiyorum alisamiyoeum. Bildiginiz dua falan varmi buraya alismak ciin vs. Yada eşimi sogutabilmek ciin.

Eşinle oturup konuşmalısın. Nasıl hissettiğini, neden böyle bir hisse kapıldığını, orada sevdiğin ve burada olmayan şeyleri onunla paylaşmalısın. sonuçta birlikte bir hayatı paylaşıyorsunuz. İyi günde kötü günde birbirinizin yanında olacağınıza söz verdiniz ve bir de bebeğiniz olacak. Sağlıklı bir hamilelik dönemi geçirmen gerekiyor, özellikle mental olarak. birlikte konuşup ikinci de memnun edecek ortak bir karar alabileceğinizi düşünüyorum.aksi halde sen hep mutsuz olursun o da seni hep mutlusun sanar. insanların seni anlaması için onlara duygularını açık ve net bir şekilde ifade etmen gerekiyor. yoksa eşin de olsa kardeşin de hiçbir zaman seni anlayamaz, her şey yolunda sanar.

Evliligin ilk ayları olur boyle. Uzme tatli canini. Inan bana farkli ilceye gitmesen, sadece ev degistirsen bile yine boyle seyler hissedebilirdin. Evlilik buyuk bir degisiklik. Insani epey sarsiyor. Biz farkina varmiyoruz ama baba evinden ayrilmak, alistigin duzenden yeni duzene gecmek, yeni sorumluluklar almak cok zorluyo insani. Ben ulkenin obur ucuna gittim evlenince ve ayni senin gibiydim. Hatta cok cok daha kotu. Ama inan bana o evde yasadikca, anilar biriktirdikce seviyorsun😊 bir de cozumsuz bir derdin yok ki. Bak ne guzel hamilesin. Baktin olmuyo hic alisamiyosun, bebek dogunca anneler yardim etsin bahanesiyle hooop kendi istedigin yere tasinirsin❤

Henuz alismak icin cok erken ben 2.5 yillik evliyim yeni alistim desem yeridir ki hala garipsedigim olabiliyor.
Ben sehir degistirdim ustelik ailem 12 saat uzaklikta.Ilk evimde eski bir binaydı binanin kapisindan girince buz kesiyordum o kadar nefret ediyordum sabrettim cok sukur suanki evim tam istedigim gibi. Hersey bir anda olmuyor malesef sabir ve dua gerek.(tabi bu sogutma duasi fln degil 😆 oyle bir duami var daha neler)Esinizle paylasin duygularinizi tasinamasanizda en azindan icinize atmamis olursunuz.

Bu biraz yapıyla ilgili bi durum bazı insan yapamaz evlenip eski evine iki sokak ötede oturan arkadaşlarım var yadırgıyorum alışamadım sanki diyor 😂 ben şehir değiştirdim hemen alıştım ve çok mutluyum ‘evini sevmekle başla’

Back