Yeni doğum yapmıs emziren annelerden korona aşısı olan var mı?

Beriberiberil

Üye
Kayıtlı Üye
16 Nisan 2020
458
449
23
37
Ben ogretmenım aşı sırası geldi ama emzırdıgım icin ne yapmam gerektıgıni bilemiyorum yaptıran ya da yaptırmayan var mi?

Bu aşıyı olmak için onam formu imzalamanız gerekiyor tüm sorumluluğu aldığınıza dair. Aşı firmaları olasi yan etkilerde sorumluluk kabul etmiyor. Bebek arabası alırken satıcı size arabayi övse övse ama bir sey olursa sorumluluk kabul etmiyorum dese ne satıcıya ne arabasına güvenirsiniz. Üreticisinin bile arkasında durmadığı aşıya üstelik bebeginizi emzirirken güvenip denek olmayı nasıl kabul edebilirsiniz, yapmayin ne olur.

Şu an gebeyim gebeliğim de sıkıntılı geçtiği için aşı olmadım ama doğurduktan sonra kendimi toparladığım ilk an gidip aşı olmayı düşünüyorum.

Ben ogretmenım aşı sırası geldi ama emzırdıgım icin ne yapmam gerektıgıni bilemiyorum yaptıran ya da yaptırmayan var mi?
Ben oldum, size olun ya da olmayın diyemem; ama bende kol ağrısı dışında bir yan etkisi olmadı çok şükür şu ana kadar. Hamilelerde ve emzirenlerde yeteri kadar çalışma yok; ama muhtemelen bir sıkıntı olmayacağı öngörülüyor ve eğer hastalığa yakalanma ihtimali olan bir sektördeyseniz aşı olmanızı öneriyorlar yine de. Ben şöyle düşündüm, eğer korona olursam sütümün azalması gibi bir ihtimal vardı, veya ilaç kullanmam gerekseydi emziremeyecektim. Aynı zamanda annenin oluşturduğu antikorun bebeğe de geçip onu koruduğuna dair çalışmalar var. Tüm bu sebeplerden ötürü risk/fayda çıkarımı yapıp aşı olmaya karar verdim. Bence siz de kendi özel durumunuzu düşünüp o şekilde karar verin.

Bu aşıyı olmak için onam formu imzalamanız gerekiyor tüm sorumluluğu aldığınıza dair. Aşı firmaları olasi yan etkilerde sorumluluk kabul etmiyor. Bebek arabası alırken satıcı size arabayi övse övse ama bir sey olursa sorumluluk kabul etmiyorum dese ne satıcıya ne arabasına güvenirsiniz. Üreticisinin bile arkasında durmadığı aşıya üstelik bebeginizi emzirirken güvenip denek olmayı nasıl kabul edebilirsiniz, yapmayin ne olur.
Cok guzel anlatmisiniz
Henuz yan etkileri ne oldugu bilinmeyen bi asi icin bukadar heyecan nedir anlamis degilim
Neyse yaptiran yaptirsinda istatisliklere gore hangi asi kime yapilir kesinlesir ozaman yaptiririm

Ben oldum, size olun ya da olmayın diyemem; ama bende kol ağrısı dışında bir yan etkisi olmadı çok şükür şu ana kadar. Hamilelerde ve emzirenlerde yeteri kadar çalışma yok; ama muhtemelen bir sıkıntı olmayacağı öngörülüyor ve eğer hastalığa yakalanma ihtimali olan bir sektördeyseniz aşı olmanızı öneriyorlar yine de. Ben şöyle düşündüm, eğer korona olursam sütümün azalması gibi bir ihtimal vardı, veya ilaç kullanmam gerekseydi emziremeyecektim. Aynı zamanda annenin oluşturduğu antikorun bebeğe de geçip onu koruduğuna dair çalışmalar var. Tüm bu sebeplerden ötürü risk/fayda çıkarımı yapıp aşı olmaya karar verdim. Bence siz de kendi özel durumunuzu düşünüp o şekilde karar verin.
Tamamen katılıyorum ben de bu sebeplerden dolayı yaptırdım 2. Dozunu yaptırıcam birkaç gün sonra da. Bebeğim şuan 5 aylık ilk dozda bir sıkıntı yaşamadım

Dogumdan 2bucuk ay sonra korona oldum
Ilac almadim
Bebegimide emzirdim
Sunu belirtmek istiyorum
Turkiyede yasamiyorum, burada semptomsuz isen ilac verilmiyo. Semptomun varsa ona gore ilac veriliyo, mesela esim oksuruyodu oksuruk surubu, eklem agrisi vardi agri kesici, bogaz agrisi vardi antibiyotik verdi doktor.
Yani gunde kullanilan 8 ilac neye dayanarak veriliyo veya verildi diyelim Dunyada hangi ulkede direk 8ilac verilmis merak ediyorum.

2. dozu da oldunuz mu? ben de emziriyorum ve sıram geldiğinde olmayı düşünüyorum.

2. dozu da oldunuz mu? ben de emziriyorum ve sıram geldiğinde olmayı düşünüyorum.
2.dozu da oldum yaklaşık 2 hafta önce. Yine bende sadece kol ağrısı yaptı 1-2 günlüğüne, başka bir sıkıntı çekmedim çok şükür. Ben biontech oldum; ama kafanıza yan etkisi vs. takılıyorsa sinovac de olabilirsiniz, en klasik yöntemle üretilmiş bir aşı sonuçta o da.

Dogumdan 2bucuk ay sonra korona oldum
Ilac almadim
Bebegimide emzirdim
Sunu belirtmek istiyorum
Turkiyede yasamiyorum, burada semptomsuz isen ilac verilmiyo. Semptomun varsa ona gore ilac veriliyo, mesela esim oksuruyodu oksuruk surubu, eklem agrisi vardi agri kesici, bogaz agrisi vardi antibiyotik verdi doktor.
Yani gunde kullanilan 8 ilac neye dayanarak veriliyo veya verildi diyelim Dunyada hangi ulkede direk 8ilac verilmis merak ediyorum.
Geçmiş olsun öncelikle, ne güzel siz ilaç kullanmadan atlatmışsınız; ama ilaç kullanmak zorunda kalan bir sürü insan da var. Ben sağlıkçı değilim; ama 8 ilaç olayı şöyle, mesela düşünün ki araştırmalarda 80mglık bir etken maddenin kullanılmasının faydalı olduğu görülüyor; fakat piyasadaki ilaçlarda bu etken madde bir hapta sadece 10mg. Böyle olunca yeni baştan 80mglık hap üretmek yerine piyasada olan haptan yükleme dozu olarak 8 tane veriyor doktorlar. Evet yan etkisi muhtemelen vardır, aldığımız en basit ağrı kesicinin bile var; ama hastaneye yatışı, yoğun bakımı vs engellemek için bunu yapmak durumunda kalıyor doktorlar. Benim de mesela eşim temaslıydı bize de ilaç getirdiler, kendisi test de yaptırdığı ve negatif gözüktüğü için kullanmadı ilaçları. O da biraz insanın kendisini bilmesiyle alakalı; ama bu öyle bir illet ki bazen sapasağlam insanları bile fazlaca etkiliyor, ben o yüzden de aşı olmaya karar verdim, bu hastalığı olmam, olursam da ilaçsız rahat şekilde geçiririm diyemediğim için.

Back