• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yeni doğum yapan arkadaşlar lütfen bakarmısınız

Gamze0909

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Ekim 2015
87
10
38
33
Aydin
Arkadaşlar doğum yapalı 10 gün oldu sütüm 3 gün sonra geldi
Sütüm çok az cocuğum doymuyo sürekli ağlıyo uyku uyutmuyo da uyumuyo da :( gündüzleri sürekli emziriyorum gece leri annem mama veriyo
Süt arttırmak için yapmadığım içmediğim yemediğim şey kalmadı
Sizlerin tecrübelerine ihtiyacım var sütü arttırmak bebeğimin karnını doyurmak için ne yapabilirim?
Bide gece 12 de yatıyorum 6 da kalkıyorum bu süre zarfında annem mama veriyo ben emzirmiyorum bu da etkiler mi sütün az olmasına?
Acil cevap bekliyorum cok ihtiyacım var tavsiyelerinize

bugün bi yazı okumuştum geceleri süt üretimi artar bu yüzden çocuğun gece aldığı süt çocuğu daha çok büyütür doyurur diye ama tabi ne derece doğru bilemicem

ben dogum yapali 15 ay oluyor en iyi uyku yapan sey uyku bir de dereotu guzel sut yapiyor. yok cay kahve fln onlari icme bosuna gunde en az 3 litre su. cunku anne sutunun buyuk cogunlugu su. hurma ve tahin helvasi sut yapar bulgur sut yapar. yemek konusunu degil su konusunu abart. ama ilk gunlerde çocuk cok aglar ama acliktan degil guvendigi ortamdan cikti alismasi kolay mi? bana da doymuyo diyenler oldu ama ben hem gece hem gunduz bol bol emzirdim . ilk basta memeyi tutamiyo ya da ememiyo olabilir gogus ucun kucukse mesela doymuyo diyorsan ondandir. not benim cocugum hala mama almadi midesini anne sütü doldursun kuzucugunun insallah

Ilik sutun icinde kuru mayayi eritin 15 dakika bekletio icin ben denemedim ama deneyenler cok memnun birde 3 kasik yogurdu i cirpin sodayla karistirip icin istersenz vekleyip asidi gdnce de iceblrsniz

Çok emzir canım en önemli şey emzirmek.gece annen çok mama vermesin sen sık sık emzir.şimdi tvde izledim annenin sütü üçüz çocuğa bile yeter diyo.sürekli emzirin diyo.benimde bebeğim iki aylık.incir uyutması taze incir tahin pekmez bol sıvı hoşaf filan ve bol su taze meyve ve ben galastago damla kullanıyorum.inşallah bol sütün olur.

12den 6ya kadar uyumak mı? Uyku ve dinlenmek sütüne iyi hatta çok iyi gelir ama mama olayından vazgeç ve gece de uyandıkça bebeğin emzirmeye başla sık sık. Google a Tomris in emzirme notları yaz ve onları oku. Emzirme kampı yap. 'Cahil emzirme' dedikleri şeyi uygula hatta. Acıktığında veya acıktığını düşündüğünde sürekli emzir. Emzirmekle göğüs boşalır ve göğüs boşaldıkça beyin süt gerek komutu verir memelere. Ne kadar çok emzirme o kadar süt. Emzirmiyim süt biriksin değil olay yani.

Canim annem burdayken yapıyodum öyle şimdi artık kendim emziriyorum geceleri de ama uykusuz kalınca malesef süt birikmiyo benimki 1.5 2 saatte bir emiyo allaha şükür idare ediyo sütüm şimdilik allah yardımcımız olsun :)

Sütüm çok az cocuğum doymuyo sürekli ağlıyo uyku uyutmuyo da uyumuyo da :KK43: gündüzleri sürekli emziriyorum gece leri annem mama veriyo
Sizlerin tecrübelerine ihtiyacım var sütü arttırmak bebeğimin karnını doyurmak için ne yapabilirim?
Bide gece 12 de yatıyorum 6 da kalkıyorum bu süre zarfında annem mama veriyo ben emzirmiyorum bu da etkiler mi sütün az olmasına?

Biz bugün 19 günlük olduk. İlk zamanlar sütüm gelmiyordu sarılığı arttı sonra eşim elle çekilen pompa aldı ilk gün 2 güğüsten 25 cc çıktı sonraki gün 50 sonra 80 ve 100. Pompa artırdı sütü.

Teşekkürler tavsiyeleriniz için

Bazi annelerin sutu daha gec geliyor galiba dogumda yapilan mudahalede etkiliyordur mutlaka.ilk bebegin oldugu icin catlaklar normal..yesil sogan cok sut yapar diyorlar hosaf komposto bunlarinda faydasi olur.az olsa mama ver ac kalmasi daha buyuk sorun alismamasi icinde dikkat et sutun bir nebze artinca mamayi kesersen h mamaya alismamis olur hemde sut emdikce artar

Sütüm çok az cocuğum doymuyo sürekli ağlıyo uyku uyutmuyo da uyumuyo da :KK43: gündüzleri sürekli emziriyorum gece leri annem mama veriyo

merhaba,
öncelikle hayırlı uğurlu olsun. bebeği gece de emzirmeniz gerekiyor ki süt üretimi devam etsin. en az 2 saatte bir emzirmelisiniz. sütü arttıran tek şey su. en az3 litre su içmelisiniz. gerisi hikaye. her şeyi denemiş biri olarak söylüyorum. humananın anne sütü arttırıcı çayı da güzel. çok susatıyor. Böylece su içerek süt artıyor. kızım 4,5 aylık. ve hala emiziriyorum çok şükür. üstelik 2 aydır işte çalışıyorum. gündüzleri sağıyorum kendimi. gece ve evde meme veriyorum. mama son çare olmalı. sütüm yok diye düşünmek sütü bitiren tek şey. beyne bu yönde sinyal yollamayın.

3 aylik bebwgim var benimde sorun olmuştu ilk ay. Tahin pekmez ve su içtim bol bol. her 1,5 saatte emzir. Bide psikolojinde çok önemli sutum yetmiyor diye düşünme canım.

Back