• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yeni doğum sütüm gelmiyor

Sefes01

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Haziran 2020
862
360
53
Kizlar sezeryan doğum yapali bugün 3. Gun..bebegim emiyor ama süt geliyor mu anlamiyorum. Ilk gebeliğim. Kendi göğsümü sıkıyorum damla bile görmüyorum. Surekli ağlıyor doymuyor. Sütümüm gelmesi için ne yapmam lazim

Kizlar sezeryan doğum yapali bugün 3. Gun..bebegim emiyor ama süt geliyor mu anlamiyorum. Ilk gebeliğim. Kendi göğsümü sıkıyorum damla bile görmüyorum. Surekli ağlıyor doymuyor. Sütümüm gelmesi için ne yapmam lazim
Süt çayları var onları tüketin, bestlak damla alabilirsiniz bide duşta sıcak su altında göğsüne Süt masajı yap kanallar açılsın

Canım dut kurusu 6-7 tatlı kaşığı 2 bardak suya koy kaynat 10 dk sonra ye ve iç. Hurma. Bol su. Uykunu güzel al ve stres olma. Bebeği bol bol emzir ki memen uyarılsın. Yeteri kadar geliyordur. Bugün 3. Gün doktora kontrole gitmiş olmalısınız nasıl kg durumu? Bir de günlük çişli kakalı bez sayısı sana beslenip beslenmediğini gösterir

Son düzenleme:
Bende sezaryenle doğurdum aynı sorunu bende çektim, öncelikle stres yapmamaya çalış çünkü stres gelen sütü bile kurutuyor. Bol su iç ve hurma ye çok faydasını gördüm ben. Stres seviyeni düşürdükçe hormonlar düzene girip sütün çoğalmaya başlar sıcak su iyi geliyor duş alma imkanın yoksa sık sık göğsüne sıcak kompres uygula masaj yap. Bunları bana söyleyebilecek kimsem yoktu deneyerek öğrendim hepsini forumlarda okudum vs eğer yanında yardımcı biri varsa bol bol dinlenmeye bak çocuk uyudukça uyu hem vücudun için hemde sütün dinlenmeye daha çok olur. Allah kolaylık versin bebişini bol bol öpüp koklamayı unutma hem aranızdaki bağ oluşumu için hem de süt için 😅

Aynını yaşadım ikiz bide üstelik. Zamanla geliyor yeterki ayy gelmiyor ya hiç gelmezse falan gibi kuruntulardan ve etraf laflarindan uzak durun. Benim başımda kv bekliyordu sütun gelmedi mi diye. Gelmeye başladı damla damla geliyor böyle benimki oluk oluktu derdi geldi gitti sütume az dedi kulak tikadim hepsine şimdi geliyor. Doktor ilk günler damla bile gelse yeter dedi. Hemşire geldi baktı hastane de sütun var dedi ama akmiyordu. Hastane den sağım makinası istedim bir damla geldi ilk 3 gun

Humana still tea bende işe yaramıştı, bol bol kayısı incir kompostosu içmiştim. Çok bol su. Sakinlik, uyku, dinlenme. Bunların hepsi çok iyi geldi merak etme gelecek sütün hiç stres olma. En önemlisi bunların içinde bebeğine yapışık bir şekilde yaşa sürekli emzirmeye çalış.

Birincisi telaşlanma sakin ol. Emdikçe sütün artıcak. Süt tamamen arz talep işi. Bol su iç. 2 lt zaten senin gereksinimin. 3 lt su icmen faydalı olucakdır. Rabbim sağlıkla büyütmenizi nasip etsin 🤲🏻

Hayırlı olsun , sık sık emzirmen gerekiyor ama eğer onun dışında sağmanı da öneririm . Bende aynı derdi çektim . Pompa yapmak çok çok çok faydalı . İnşallah gelmiştir sütün ama gelmediyse hemen hastaneden kirala canım . Güle güle büyüt bebeğini sevgiler

Hayırlı olsun gözünüz aydın öncelikle. İlk 3 ay annenin sütünün çoğalma ve düzene girme zamanıdır. 3 ay sonrası hiçbirşey yapmanıza gerek kalmaz sadece emzirirsiniz. Bu süre içinde sabır ve sakin kalmak önemli. Merak etmeyin sütünüz yetecek. Siz aşırı endişe ederseniz bu sütünüze ve süt durumunuza yansıyabilir. Rahat olmaya çalışın. Her emzirmeden sonra mutlaka 2 bardak su için bu çok önemli. Yemeğinizi de güzel yiyin. Yeter 😊

Sıcak duş, bulgur,kısır tarzı içinde yeşillik olan yiyecekler. Rahatlamak uyumak ve stresten uzak durmak.. diyeceğim hiçbirini doğru düzgün yapamamış bir anne olarak. Bunlar iyi geliyor. Sütünüz gelecek,bunu bilin sürekli emzirin. 2 saatte bir emzirin. Benimde 7 gün gelmedi kafayı yiyordum. Ama geliyor o az sandığınz sütünüz yetiyor merak etmeyin

Back