• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bir gün derdim bebeğim olacakmış meğer..

Buraya kadar getiren Allah bundan sonrasını da getirir inşallah. Rabbim bebeğine şifa versin. Sana bağışlasın inşallah.

Imzama göre hala hamileyim ama artık prematüre bebek annesiyim.
Yüksek tansiyon dolayısıyla gebelik zehirlenmesi ile acile kaldırıldım. 29+5 ken. Ciğerleri geliştirici iğne, magnezyum takviyesi vs. 2 gün daha bebeğimi benle tutup daha fazla risk almaya gerek yok diyerek tam 30 hafta bitti derken sezeryanla doğuma alındım.
Boyu 40 cm, kilosu 1440 gr olarak doğdu kızım.
Yoğun bakımda en az bir ay küvezde kalacak.
Ilk gün kilosu iyi dediler bir umutluydum ertesi gün görmeye gittiğimde sanki daha da küçüktü. Ödem falan atmıştır öyle oluyor üzülme diyorlar.
Ama gel de üzülme.
Sonuna kadar gebeliğim devam edecek iyiyiz sanıyordum 4 günde bir şokla planlarım hayatım tepetaklak oldu.
Hiç bir hazirligim yoktu bile.
O kadar bilgisizim ki süt çok önemli minicik de olsa sağ sakla diyorlar. Onun için yapabileceğim en iyi şey bu ve dua etmek..
Ilk sağmada bir çay kaşığı 2. De bir yemek kaşığı süt geldi ancak. Nasıl artacak yetecek mi çok kaygılıyim.
Bugün taburcu olacağım onu nasıl bırakıp gideceğim bilmiyorum.
Yol gösterirseniz, umut verirseniz neye dikkat etmeliyim söylerseniz ve dua ederseniz sevinirim.
Allah razı olsun kızlar..

Öncelikle güçlü olmak zorundasın canım hayırlı olsun ve geçmiş olsun demek istiyorum güçlü olucaksın ki kızında güçlü olsun çünkü o seni hissediyor
34+4 de suyumun sızıntı şeklinde gelmesiyle ve ben bunu gecenin saat 22.30 unda zorla anneme doktorumu aratmamak öğrendim doğum yarıyı geçmiş vaziyette hastaneye gittik apar topar sezaryene alındım
Prematüre doğdu kızım prematüre kıyafetleri bile büyük geliyordu kıvırıyorduk eve gelince ağlamıştım küveze girmedi ama ben nasıl büyütücem çok küçük diye..beni hiç emmedi zaten alerjilerim kanda 1600 çıkmıştı
Sonra ne mi oldu çabucak büyüdü prematüre bebekler daha hızlı büyüyorlar tatlım bunu ben yaşadım o yüzden söylüyorum şuanda 1 yaşında kuzum ve sende kuzunu küvezden alıp mutlu bir şekilde o güzel kokusunu çeke çeke büyüteceksin umutsuzluk yapma

Hayırlı olsun nomu. Allah analı babalı büyütsün. Selam vermeden geçemedim. Ben de prematüre doğan bir bebeğim. O zamanlar öyle hastanede bakım da yok. Süt emmek istememişim illa gıcıklık yapacağım. Sıfır sutle bugunlere:)
Hayırlı olsun nomu. Allah analı babalı büyütsün. Selam vermeden geçemedim. Ben de prematüre doğan bir bebeğim. O zamanlar öyle hastanede bakım da yok. Süt emmek istememişim illa gıcıklık yapacağım. Sıfır sutle bugunlere:) senin kızın da inşallah senin boyunu geçecek günlere gelir.

tulipa tulipa da hamile ve düşük tehlikesi yaşadığı için şu an hastahanede. Umarım bunu yazdım diye bana kizmaz. Dualarınıza talibiz.

senin kızın da inşallah senin boyunu geçecek günlere gelir.

tulipa tulipa da hamile ve düşük tehlikesi yaşadığı için şu an hastahanede. Umarım bunu yazdım diye bana kizmaz. Dualarınıza talibiz.
Kizar miyim soyleyip dua istemene sevindim Lucky. Ben hastanede 4 gun hastanede yatarken3 gun de evde kanayip ,(derken bile irkiliyorum ,resmen travmaydi cok zormus fiziksel ve ruhsal olarak cok yiprandim) bazen karin agrisi bel sirt agrisiyla dusuk yaptim malesef.6 haftada kalp atsi duyulmadi kurtaj yapmak istediler 7 haftayi evde bekleyeyim dedim bir umut.7.8 de duyulanlar varmis.Olmazsa kurtaj olurum diye gittigimde kese tamamen gitmisti:KK43:Belki sagliksiz gebelikti belki benim hatam oldu bilemiyorum.Kalp atisi yok diye progesteron yani kanama durdurucu yapmadilar.Dogrusu bu belki bilmiyorum.
Hergun asistanlar vajinal muayene yaptilar bazen gunde iki kez farkli fatkli dr bakinca bu hic iyi degil düşükte bence etraf da oyle diyor drlara gore sikinti degil. Asistanli hastaneye hayatta gitmem daha ozele giderim.Belki sikinti degil ama suçluyorum kendimi.Herseyi önlemli yapsa insan ici rahat olur biraz.En başta bile daha ozel dra gitmemistim cok yeni cok defa gidiyorum diye.Belki degismeyecekti ama icim rahat olmadi simdi.

Nomu hayirli olsun.Allah anali babali huzurlu sağlıklı buyutsun.Sikintilarinizi Rabbim defetsin..Neremiz sikintidaysa canimiz orada .Allah agiz tadi versin..

Son düzenleme:
Kizar miyim soyleyip dua istemene sevindim Lucky. Ben hastanede 4 gun hastanede yatarken3 gun de evde kanayip ,(derken bile irkiliyorum ,resmen travmaydi cok zormus fiziksel ve ruhsal olarak cok yiprandim) bazen karin agrisi bel sirt agrisiyla dusuk yaptim malesef.6 haftada kalp atsi duyulmadi kurtaj yapmak istediler 7 haftayi evde yapagim dedim.Olmazsa kurtaj olurum diye gittigimde kese tamamen gitmisti:KK43:
Nomu hayirli olsun.Allah anali babali huzurlu sağlıklı buyutsun.Sikintilarinizi Rabbim defetsin..Neremiz sikintidaysa canimiz orada .Allah agiz tadi versin..

Canım amin. Allah razı olsun.

Çok ama çok üzüldüm. :(
Rabbim hayırlı zamanda sağlıkla tekrarını nasip eder inşallah.
Bu vesileyle sorayim.
Eşinle her şey yolundadır umarım?

nomunomuchua nomunomuchua canim son durum nedir hersey iyiye gidiyor degil mi❤️

Canım selam. Sagolasın.
Şimdi bir şey diycem garipsin haa diyeceksiniz.
Eşim öyle diyor da.. :)

Son durum bugün dr demiş ki:
Genel durumu iyi.
Sarılık geçti.
Kan uyuşmazlığı vardı düzelmese kan değişimi yapacaktık ama hallettik.
Oral yoldan beslemeye başladık.
Yarın süt getirin.

Yani Allah'ın izniyle anne sütüne basliyoruz ınsallah.

Ama ben başıma gelenlerden sonra drlara güvenimi kaybettim sanırım.
Nasıl sarilik geçti anne sütü bile almadan.
Nasıl kan uyuşmazlığı çözüldü öyle kolay mıydı gibi sorguluyorum.
Inşallah gerçektir tedaviler doğrudur.
:(

Son düzenleme:
Canım amin. Allah razı olsun.

Çok ama çok üzüldüm. :KK43:
Rabbim hayırlı zamanda sağlıkla tekrarını nasip eder inşallah.
Bu vesileyle sorayim.
Eşinle her şey yolundadır umarım?
Evliligib ilk zamani guzel sayilirdi.Sonra ev isine yardim ediyor diye sikinti cikardi niye yetistiremiyormusum.Gec kalkiyorum uyku sorunu var onu sorun etti..Kizi geldi kaldi biraz normalde babaannesinde.Ev isine yardim istiyordum kizi yapmak istemiyordu bu acidan aramiz bozuldu niye arada soyluyormusum diye..simdi daha tahammullu yumusak bana dusuk oldu olsun artik. Normalde hicbirsey soylenmeyen biri ozellikle o bir ayki aramiz bozuldugunda.Ben 20gun annemlere gittim geldim.Umarim bundan sonra bu yonu kırılır .Ev almayi soyluyor, ben daha oturmadik biz diye bir yil erteledim birsey diyemedi.Belki bu vesiyle doyumlu ve birlik olabilmemiz adına hareketlerini yumusatacak gibi..Gerekirse bazi tedbirleri aldigimi anladi.

Son düzenleme:
simdi daha tahammullu yumusak bana. Normalde hicbirsey soylenmeyen biri.Umarim bundan sonra bu yonu kırılır .Ev almayi soyluyor, ben daha oturmadik biz diye bir yil erteledim birsey diyemedi.Belki bu vesiyle doyumlu ve birlik olabilmemiz adına hareketlerini yumusatacak gibi..Gerekirse bazi tedbirleri aldigimi anladi.

Çok sıkıntı çektin.
Dilerim artık çok mutlu olursun.
Allah eşinin gönlüne merhamet versin sana hoşgörüsünü eksik etmesin ınsallah.

Canım selam. Sagolasın.

Genel durumu iyi.
Sarılık geçti.
Yarın süt getirin.

:KK43:
Işık tedavisi veriyorlar sarılık icin.. Kan uyuşmazlığı hakkınra fikrim yok. Benim bebeğim de prematüre özelden size süreci anlattım... Tedavilerin gerçekliğine inanın bu kadar negatif olmayın uzakta bile olsanız bebeğiniz sizi hissediyor..

Işık tedavisi veriyorlar sarılık icin.. Kan uyuşmazlığı hakkınra fikrim yok. Benim bebeğim de prematüre özelden size süreci anlattım... Tedavilerin gerçekliğine inanın bu kadar negatif olmayın uzakta bile olsanız bebeğiniz sizi hissediyor..

Çok okuyorum günlerdir öğrenmek adına.
Olumlu şeyler yanında olumsuz şeyler de okuyorum tabi. Etkilenmemem imkansız.
Bir yandan çok cahil olduğum bu konuda bir şeyler bilip sürece bir şekilde faydam olsun istiyorum.
Kendimi bırakabilsem gözüm kapalı güvenebilsem keşke.
Allah'a emanet yavrum.
Rabbim sağlıklı günlere çıkarsın bizi.

Çok okuyorum günlerdir öğrenmek adına.
Olumlu şeyler yanında olumsuz şeyler de okuyorum tabi. Etkilenmemem imkansız.
Bir yandan çok cahil olduğum bu konuda bir şeyler bilip sürece bir şekilde faydam olsun istiyorum.
Kendimi bırakabilsem gözüm kapalı güvenebilsem keşke.
Allah'a emanet yavrum.
Rabbim sağlıklı günlere çıkarsın bizi.
Amiiinnn canım inşaALLAHH..🤲

Canım selam. Sagolasın.

Genel durumu iyi.
Sarılık geçti.
Yarın süt getirin.

:(
Çok şükür, çok çok sevindim 💕

Doğru gibi geldi bana doktorun söylediği. Bizde de kan uyuşmazlığı vardı, zaten kan uyuşmazlığı çok hızlı yükselen sarılığa sebep oluyor bebekte. Doğumdan sonra da hastanede yattık biz de. Mor ışık altına yatırıyorlar bunun için. Toplam 24saat yattı bizim kız mor ışıkta, çok şükür kan değişimine gerek kalmadı. Prematüre doğan yeğenim de mor ışığa yatmıştı, sınırındaydı kan değişiminin ama elhamdulillah onda da gerekmedi. Sırf anne sütü düşürmüyor sarılığı zaten bu mor ışık çok daha etkili. Bir de şekerinin düşmemesi lazım. Hiç sütü olmayan anneleri düşün, formül mama, serum vs de yeterli oluyor. Çok güçlü oluyor bebekler, sen minik savaşçına güven annesi, yenmiş elhamdulillah sarılığı da 💕

Bir de mor ışıktan çıkınca göbeği düşmüştü 🤭 göbek kurutma etkisi de varmış, çok şükür enfeksiyon filan yaşamadık göbekten bu sayede

Çok şükür, çok çok sevindim 💕

Doğru gibi geldi bana doktorun söylediği. Bizde de kan uyuşmazlığı vardı, zaten kan uyuşmazlığı çok hızlı yükselen sarılığa sebep oluyor bebekte. Doğumdan sonra da hastanede yattık biz de. Mor ışık altına yatırıyorlar bunun için. Toplam 24saat yattı bizim kız mor ışıkta, çok şükür kan değişimine gerek kalmadı. Prematüre doğan yeğenim de mor ışığa yatmıştı, sınırındaydı kan değişiminin ama elhamdulillah onda da gerekmedi. Sırf anne sütü düşürmüyor sarılığı zaten bu mor ışık çok daha etkili. Bir de şekerinin düşmemesi lazım. Hiç sütü olmayan anneleri düşün, formül mama, serum vs de yeterli oluyor. Çok güçlü oluyor bebekler, sen minik savaşçına güven annesi, yenmiş elhamdulillah sarılığı da 💕

Bir de mor ışıktan çıkınca göbeği düşmüştü 🤭 göbek kurutma etkisi de varmış, çok şükür enfeksiyon filan yaşamadık göbekten bu sayede

Çok tesekkur ederim rahatladım mesajınızı okuyunca.
Peki gectigimiz gunler şekerli su veriyoruz demiş galiba dr. O da kafama takılmıştı. Neticede şeker iyi bir şey değil.
Sizce şekeri düşmesin diye mi verdiler?

Çok tesekkur ederim rahatladım mesajınızı okuyunca.
Peki gectigimiz gunler şekerli su veriyoruz demiş galiba dr. O da kafama takılmıştı. Neticede şeker iyi bir şey değil.
Sizce şekeri düşmesin diye mi verdiler?
Büyük ihtimalle öyledir.. Şekerli suyu tam bilmiyorum ama şırıngayla filan veriyorlardır tahminimen, içine sinmiyorsa bi sor anlatsınlar yine de..

Kızım 6-7aylıkken bir de rotavirüs ve dizanteriyi aynı anda geçirdi, o sebeple yattık hastanede 3hafta kadar. Direkt damardan glikoz şurubu, tuz ve potasyum içeren serum verdiler litre litre... Yani normalde ağzına bile sürme diyordu doktorumuz ama medikal sebeplerle veriliyor.

Büyük ihtimalle öyledir.. Şekerli suyu tam bilmiyorum ama şırıngayla filan veriyorlardır tahminimen, içine sinmiyorsa bi sor anlatsınlar yine de..

Kızım 6-7aylıkken bir de rotavirüs ve dizanteriyi aynı anda geçirdi, o sebeple yattık hastanede 3hafta kadar. Direkt damardan glikoz şurubu, tuz ve potasyum içeren serum verdiler litre litre... Yani normalde ağzına bile sürme diyordu doktorumuz ama medikal sebeplerle veriliyor.

Teşekkür ediyorum çook hem de :KK200:
Kızınıza da size de sevgiler.
Sıhhat hep sizinle olsun.

Back