Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
hoşgeldin canım. senin düşüncen nedir bu konuda..ben geldim
kk bu şekilde devam ederse,ne konu kalır nede tartışmasız an. tamam olmazsa yumuşatırız kuralları. ama bu şekilde bdv de siyasette hatta başka konularda mahvolacak. benim gördüğüm bu. daha demin bir konumu kapattırdım mune 'a.
polemik yapmak isteyen gelip o kişinin konusuna saldıracak. belki hakaret etmeyecek ama konuyu mahvedecek. konu sahibinin konusu gidecek.
yok ben durumdan hoşnut değilim.
ceza sistemi değişebilir ama bu kurallar bu kadar esneti,lmesin lütfen.
hoşgeldin canım. senin düşüncen nedir bu konuda..
Peki nasıl bir sistem istiyorsun
esnetilsin ama böyle kalmasın ben kendimi tutamıyorum çünkü biri beni tutsun lütfen
ceza puanları hakkında konuşalım mesela.Peki nasıl bir sistem istiyorsun
Fikir tolin fikir, esnetilsin ama nasıl esnetilsin, eski sistemin nasıl esnetilmesini istiyorsun
İsmini hatırlayamadığım için özür dilerim ama bir üyemiz bana şöyle bir çözüm önermişti, ceza puanları birikmesin, polemik hakaret gibi cezalar sabit süreli olsun, atıyorum x ve y üye polemiğe girdiğinde ikisi de 2 gün banlı kalsın, hakaret küfür gibi durumlarda herkes kaç gün banlı kalacağını bilsin, misal hakaret 1 hafta banlı kalma sebebi olsun hepimiz kaç gün banlı kalacağımızı bilelim, böylece ben polemikten 5 gün ceza alırken sıfır ceza puanlı bir üye 1 gün banlı kalmaz, hepimiz eşit süre banlı kalırız.
Fikir tolin fikir, esnetilsin ama nasıl esnetilsin, eski sistemin nasıl esnetilmesini istiyorsun
Kesinlikle mevcut durum devam etmemeli..Eski sisteme nazaran daha esnek, daha yumuşatılmış bir şekilde devam etmeli..
Bunu yönetimi eleştirmek adına söylemiyorum, bu kadar kalabalık bir sitede belki çok katı olunması gerekiyordu, içeride olmadığım için bilemem. Ama eski sistem haddinden fazla katıydı..
Bir de cezalardan ve site kurallarından sadece mune sorumlu olduğu için, onun üzerine gidiliyordu v.s..
Mevcut sistem kesinlikle devam etmemeli ama eski sistem yumuşatılmalı.
Yalnız okim, ceza puanlarıyla ilgili de bence bir anket açılsın, ben kazene bir öneri getirdim ama başı çok yoğundu o gün, muhtemelen o yüzden geri dönemedi.
Ceza puanlarının profilimizde birikmesi de -bana göre- bir hata. Zaten her neyden ceza alıyorsak, yasaklı kalarak, o kural ihlalimizin cezasını çekiyoruz. Puanlar birikince, ceza süresi uzuyor ve her yeni kural ihlalimizde, eski kural ihlallerinin de cezasını "tekrar" çekiyoruz. Bence bu sistem de değiştirilmeli.
Benim önerim şu şekildeydi, hatta muneyle de özelden konuşmuştuk, o da kısmen aynı fikri paylaştığını söylemişti.
Ağır hakaret, küfür, kişilik haklarına saldırı ve Atatürke dolaylı yoldan dahi dil uzatılması gibi ihlallere verilen cezaların puanları profilden asla silinmemeli. Bu puanlar da öyle 10-20 puan falan olmamalı..En az 40 puandan başlamalı ve dediğim gibi kalıcı olmalı.
Diğer kural ihlalleri ise başlığa göre şekillenmeli..Sistem bunu otomatik tanıyabilir..
Atıyorum;
1- konu dışı - 1 gün - 10 puan
2-polemik/tartışma 3 gün - 30 puan
Bu puanlar, ceza süremiz dolduğunda otomatik olarak sıfırlanmalı profilden, yani süresiz değil süreli olmalı. Süreler de dediğim gibi, sistemin koyduğu gün kadar olmalı..
Diye düşünmüştüm ve öneri getirmiştim, bilmem katılır mısınız?
İsmini hatırlayamadığım için özür dilerim ama bir üyemiz bana şöyle bir çözüm önermişti, ceza puanları birikmesin, polemik hakaret gibi cezalar sabit süreli olsun, atıyorum x ve y üye polemiğe girdiğinde ikisi de 2 gün banlı kalsın, hakaret küfür gibi durumlarda herkes kaç gün banlı kalacağını bilsin, misal hakaret 1 hafta banlı kalma sebebi olsun hepimiz kaç gün banlı kalacağımızı bilelim, böylece ben polemikten 5 gün ceza alırken sıfır ceza puanlı bir üye 1 gün banlı kalmaz, hepimiz eşit süre banlı kalırız.