• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yeni ceza düzenlemesiyle ilgilii anket

Yeni ceza düzenlemesiyle ilgiliı anket

• bu ceza düzenlemesi devam mı etsin?

OY: 21 28,8%
  • eskisi gibi ,ama daha yumuşatılarak mı devam etsin?

OY: 52 71,2%

• Ankete Katılan
    73

okypete

Nirvana
Kayıtlı Üye
28 Mart 2008
84.868
40.718
698
ben önce kendi düşüncemi yazayım. bu halinden hiç hoşnut değilim.
konu dışı mesajlar konuyu mahvediyor. polemik arayışında olanlar gelip konuyu başka yerlere çekiyor. polemikler aldı yürüdü.

Son düzenleme:
kk bu şekilde devam ederse,ne konu kalır nede tartışmasız an. tamam olmazsa yumuşatırız kuralları. ama bu şekilde bdv de siyasette hatta başka konularda mahvolacak. benim gördüğüm bu. daha demin bir konumu kapattırdım mune 'a.
polemik yapmak isteyen gelip o kişinin konusuna saldıracak. belki hakaret etmeyecek ama konuyu mahvedecek. konu sahibinin konusu gidecek.
yok ben durumdan hoşnut değilim.
ceza sistemi değişebilir ama bu kurallar bu kadar esneti,lmesin lütfen.

mutlaka eskiye dönsün
bu şekilde seviye yerlerde maalesef

kk bu şekilde devam ederse,ne konu kalır nede tartışmasız an. tamam olmazsa yumuşatırız kuralları. ama bu şekilde bdv de siyasette hatta başka konularda mahvolacak. benim gördüğüm bu. daha demin bir konumu kapattırdım mune 'a.
polemik yapmak isteyen gelip o kişinin konusuna saldıracak. belki hakaret etmeyecek ama konuyu mahvedecek. konu sahibinin konusu gidecek.
yok ben durumdan hoşnut değilim.
ceza sistemi değişebilir ama bu kurallar bu kadar esneti,lmesin lütfen.

Peki nasıl bir sistem istiyorsun:34:

mune esnetilsin ama konu dışı şeyler ve hakarete varan aşağılamalar ceza alsın yine
şimdi herkes üstü kapalı hakaret ediyo birbirine
ceza alalım ama puan birikmesin
herkese eşit gün ceza verilsin

Son düzenleme:
Kesinlikle mevcut durum devam etmemeli..Eski sisteme nazaran daha esnek, daha yumuşatılmış bir şekilde devam etmeli..

Bunu yönetimi eleştirmek adına söylemiyorum, bu kadar kalabalık bir sitede belki çok katı olunması gerekiyordu, içeride olmadığım için bilemem. Ama eski sistem haddinden fazla katıydı..

Bir de cezalardan ve site kurallarından sadece mune sorumlu olduğu için, onun üzerine gidiliyordu v.s..
Mevcut sistem kesinlikle devam etmemeli ama eski sistem yumuşatılmalı.

Yalnız okim, ceza puanlarıyla ilgili de bence bir anket açılsın, ben kazene bir öneri getirdim ama başı çok yoğundu o gün, muhtemelen o yüzden geri dönemedi.

Ceza puanlarının profilimizde birikmesi de -bana göre- bir hata. Zaten her neyden ceza alıyorsak, yasaklı kalarak, o kural ihlalimizin cezasını çekiyoruz. Puanlar birikince, ceza süresi uzuyor ve her yeni kural ihlalimizde, eski kural ihlallerinin de cezasını "tekrar" çekiyoruz. Bence bu sistem de değiştirilmeli.

Benim önerim şu şekildeydi, hatta muneyle de özelden konuşmuştuk, o da kısmen aynı fikri paylaştığını söylemişti.

Ağır hakaret, küfür, kişilik haklarına saldırı ve Atatürke dolaylı yoldan dahi dil uzatılması gibi ihlallere verilen cezaların puanları profilden asla silinmemeli. Bu puanlar da öyle 10-20 puan falan olmamalı..En az 40 puandan başlamalı ve dediğim gibi kalıcı olmalı.

Diğer kural ihlalleri ise başlığa göre şekillenmeli..Sistem bunu otomatik tanıyabilir..

Atıyorum;

1- konu dışı - 1 gün - 10 puan
2-polemik/tartışma 3 gün - 30 puan

Bu puanlar, ceza süremiz dolduğunda otomatik olarak sıfırlanmalı profilden, yani süresiz değil süreli olmalı. Süreler de dediğim gibi, sistemin koyduğu gün kadar olmalı..

Diye düşünmüştüm ve öneri getirmiştim, bilmem katılır mısınız?:31:

Son düzenleme:
Oyumu kullandım,eski sisteme geri dönülsün bence,eğer yeni sistem devam ederse konularda hakaretler havalarda uçuşuyor o yüzden eski sistem daha mantıklı.

bence de değiştirilsin dün seçimlerle ilgili konuşanları gördüm hakaretler almış başını gitmiş.ceza olmasına rağmen bu kadar rahat hakaret ediliyorsa şu anki sistemle neler neler söylenir kim bilir :26::26::26:

Eskisi gibi olsun,Yunusla Pembe'yi geçtik iki günde.:24::24:

Ama ben tartışmaya giriyorum,o alıyor 1-3 gün,ceza puanı az olduğu için,ben alıyorum 10 gün.

Buna bi düzenleme gelmeli.:6: Sevmedim bu hali cidden.Şamar oğlanına döndüm bi günde.:25:

İsmini hatırlayamadığım için özür dilerim ama bir üyemiz bana şöyle bir çözüm önermişti, ceza puanları birikmesin, polemik hakaret gibi cezalar sabit süreli olsun, atıyorum x ve y üye polemiğe girdiğinde ikisi de 2 gün banlı kalsın, hakaret küfür gibi durumlarda herkes kaç gün banlı kalacağını bilsin, misal hakaret 1 hafta banlı kalma sebebi olsun hepimiz kaç gün banlı kalacağımızı bilelim, böylece ben polemikten 5 gün ceza alırken sıfır ceza puanlı bir üye 1 gün banlı kalmaz, hepimiz eşit süre banlı kalırız.

ceza puanları hakkında konuşalım mesela.
atıyorum. polemik 1 gün olur. hakaret 3 gün. sonra bu silinir.. ceza olarak kalmaz.
yine bir polemik yaptı. yine 1 gün. üstüne eklenmez gibi..

ama konu dışı mesaja ceza olmalı. polemiğe de.lonu dışı mesajda hadi bir iki mesaj oldu ama bu devamlı olursa yine ceza olmalı.
biri birine taktı. geldi devamlı konusunu mahvediyor. banlanıyor yine yapıyor. belki onun cezaları daha farklı olabilir diğer üyelerden.
. konu açıldı. biri düşüncesini yazdı. diğeri karşıt görüş koydu. bir kaç kere mesajlaştılar. okey. ama bu sayfalarca olup,konuyu mahvederse ceza olabilir.

Fikir tolin fikir, esnetilsin ama nasıl esnetilsin, eski sistemin nasıl esnetilmesini istiyorsun:ssz:

ceza puanları alnımıza yazılmış kara yazı gibi yazılmasın puanı olsun ama biyerdede bitsin yani permanentler kalıcıydı ama diğerlerinin süresi oluyodu sure dolunca ceza siliniyodu bu şekılde olsun polemiklere bişey diyemiyorum her iki taraftada kışkıranlar kışkırtıcılar var buna en başta bende dahılım bu ıkı gun guzel oldu içimde ne varsa döktüm hala da döküyorum ama yeter bence:31:

İsmini hatırlayamadığım için özür dilerim ama bir üyemiz bana şöyle bir çözüm önermişti, ceza puanları birikmesin, polemik hakaret gibi cezalar sabit süreli olsun, atıyorum x ve y üye polemiğe girdiğinde ikisi de 2 gün banlı kalsın, hakaret küfür gibi durumlarda herkes kaç gün banlı kalacağını bilsin, misal hakaret 1 hafta banlı kalma sebebi olsun hepimiz kaç gün banlı kalacağımızı bilelim, böylece ben polemikten 5 gün ceza alırken sıfır ceza puanlı bir üye 1 gün banlı kalmaz, hepimiz eşit süre banlı kalırız.

bun ben didim :1:
en mantıklısı mune sence de öyle dğil mi?:ssz:

Fikir tolin fikir, esnetilsin ama nasıl esnetilsin, eski sistemin nasıl esnetilmesini istiyorsun:ssz:

Mune, birbirine fikir dayatıp dakikalarca alıntılaşmaya ceza veriliyordu mesela eskiden, bu kaldırılabilir..
Polemik kavramından çıkarılabilir..

Şimdi senle ben tartışıyoruz..Tartışma konudan çıktı, senin xs olmana, benim bu konuda çatlayıp sana satşmama geldi..Kişisele döndü yani..Kişisele döndüğü gibi sidik yarışına da döndü..Bunlar ceza almalı..

Sonracıma sen mesela her konuda gelip bana sataşıyorsun şişko diye..Bunlar da ceza almalı..

Yani konuyla ilgili "fikir dayatma" dahi olsa tartışmalar polemikten çıkarılmalı.

Bir de gündemi ve siyasileri rahat rahat eleştirebilmeliyiz..

Yani ben yolsuzluk yapanı rahat rahat dilediğim gibi eleştiremiyorum..40 takla atıyorum bişey yazarken.

Kesinlikle mevcut durum devam etmemeli..Eski sisteme nazaran daha esnek, daha yumuşatılmış bir şekilde devam etmeli..

Bunu yönetimi eleştirmek adına söylemiyorum, bu kadar kalabalık bir sitede belki çok katı olunması gerekiyordu, içeride olmadığım için bilemem. Ama eski sistem haddinden fazla katıydı..

Bir de cezalardan ve site kurallarından sadece mune sorumlu olduğu için, onun üzerine gidiliyordu v.s..
Mevcut sistem kesinlikle devam etmemeli ama eski sistem yumuşatılmalı.

Yalnız okim, ceza puanlarıyla ilgili de bence bir anket açılsın, ben kazene bir öneri getirdim ama başı çok yoğundu o gün, muhtemelen o yüzden geri dönemedi.

Ceza puanlarının profilimizde birikmesi de -bana göre- bir hata. Zaten her neyden ceza alıyorsak, yasaklı kalarak, o kural ihlalimizin cezasını çekiyoruz. Puanlar birikince, ceza süresi uzuyor ve her yeni kural ihlalimizde, eski kural ihlallerinin de cezasını "tekrar" çekiyoruz. Bence bu sistem de değiştirilmeli.

Benim önerim şu şekildeydi, hatta muneyle de özelden konuşmuştuk, o da kısmen aynı fikri paylaştığını söylemişti.

Ağır hakaret, küfür, kişilik haklarına saldırı ve Atatürke dolaylı yoldan dahi dil uzatılması gibi ihlallere verilen cezaların puanları profilden asla silinmemeli. Bu puanlar da öyle 10-20 puan falan olmamalı..En az 40 puandan başlamalı ve dediğim gibi kalıcı olmalı.

Diğer kural ihlalleri ise başlığa göre şekillenmeli..Sistem bunu otomatik tanıyabilir..

Atıyorum;

1- konu dışı - 1 gün - 10 puan
2-polemik/tartışma 3 gün - 30 puan

Bu puanlar, ceza süremiz dolduğunda otomatik olarak sıfırlanmalı profilden, yani süresiz değil süreli olmalı. Süreler de dediğim gibi, sistemin koyduğu gün kadar olmalı..

Diye düşünmüştüm ve öneri getirmiştim, bilmem katılır mısınız?:31:

bu olabilir..ben katılırım buna..

mantıklı:31::31:

Back