Evet kız Avrupada'yım ama ABDde 9 ay yaşadım hem de CAda
Yemek çeşit çeşit var, domuz Californiada pek yaygın değil yani domuz ribs mibs yicem dersen arayıp bulman gerekiyor. Steak bolca var, burgerci var, pizzacı suşici var çeşit çeşit dünya mutfağı var ne ararsan ...Çok sayıda helal market ve restoran da var, o konuda sıkıntı olmaz koşer market de ok tavsiye ederim. Yahudilerin Deli denen ayaküstü yerlerini de restoranlarını da çok çok tavsiye ederim, özellikle Pastrami varsa yalarım
San Franciscoda bolca vegan /vejeterjan seçenek de mevcut. Valla ette de, sebze de de Yahudi mekanlarını dene misal:
The Ultimate Ranking of Jewish Sandwiches | The Nosher Yemekte cidden çok değişik ve iyi şeyler var gitmişken valla her hafta bir şeyler dene mutlaka harika bir deneyim yemeyi seven bir insansan bknz ben
Onun dışında harika bir eyalet, güneşli, insanları medenidir bolca techie var zaten:), benim komşuların hepsi PhDdiydi, hatta Los Alamos'ta çalışan atom fizikçisi bir abimiz bile vardı onu görünce lanet olsun profluğa da atom fiziğine de diyordum içimden dshdgdggdhdf
Güneşi havası çok güzel, haftasonları hep bikiniyle gezdim genelde bikini + şortla geziliyor gezmeye giderken her an havuz partisine hazır olmak gerek malum. Boşuna CA Girls diye şarkı yapmamış Katy Perry :))
Açık havada spor için çok güzel plajlar ve parklar var. Su sevmem diyorsan parklarda yürüyüş/jogging yapanlara katıl derim. bana kalırsa mutlaka sörf veya başka bir su sporu dene, ben işten sonra yüzmeye gidiyordum mesela. Bu arada kamu spotu olarak her yerde yüzülmüyor, yüzülebilen az sayıda pllaj var aslında onun dışında okyanus suyu çok dalgalı olabiliyor, su soğuk oluyor, köpekballıkları oluyor.. genel ollarak okuyanlar lütfen bayraksız ve cankurtaransız sahilllerde denize girmeyin, hangi şehir olursa ollsun yüzülecek yerleri google yapıp bakın.
Bu kadar benden, genel olarak harika bir yer benim gibi deniz ve güneş sevenler için ideal bakın şimdi gidesim geldi sdhdgdggd