Yeni bir ülke, yeni bir başlangıç… Tavsiyelerinizi bırakır mısınız?

CocoParisien

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
3 Mart 2017
1.462
3.472
27
Eğer her şey planlandığı gibi giderse Eylül ayında Amerika'ya taşınacağım. California eyaletine. Daha önce Amerika'ya hiç gitmedim. Orada yaşamış veya tatil için bile olsa gitmiş kişilerin tavsiyelerine ihtiyacım var. Mesela en basitinden yemek konusu. Ben kişisel tercihim gereği domuz içerikleri, alkol ve şeker tüketmiyorum. Bu konuda rahat edebileceğim restoranlar/kafeler biliyor musunuz mesela? Veya orada işime yarayabilecek telefon uygulamaları nelerdir? Yemek, alışveriş, mutfak, kıyafet, her konuda olabilir.

Bunun gibi tavsiyelere ihtiyacım var. Dil konusunda hiçbir sıkıntım yok. İş, kalacak yer konuları da tamam. Ama günlük yaşamı bilmiyorum ve benim için yepyeni bir deneyim olacak. Şimdiden teşekkürler. 💕

Eğer her şey planlandığı gibi giderse Eylül ayında Amerika'ya taşınacağım. California eyaletine. Daha önce Amerika'ya hiç gitmedim. Orada yaşamış veya tatil için bile olsa gitmiş kişilerin tavsiyelerine ihtiyacım var. Mesela en basitinden yemek konusu. Ben kişisel tercihim gereği domuz içerikleri, alkol ve şeker tüketmiyorum. Bu konuda rahat edebileceğim restoranlar/kafeler biliyor musunuz mesela? Veya orada işime yarayabilecek telefon uygulamaları nelerdir? Yemek, alışveriş, mutfak, kıyafet, her konuda olabilir.

Bunun gibi tavsiyelere ihtiyacım var. Dil konusunda hiçbir sıkıntım yok. İş, kalacak yer konuları da tamam. Ama günlük yaşamı bilmiyorum ve benim için yepyeni bir deneyim olacak. Şimdiden teşekkürler. 💕
Ben bir süre Amerikada yaşadım.
Yemek konusunda endişelenecek birşey yok.
Aynı hassasiyetlerimiz olduğu için çok rahat yorum yapabilirim.
Heryerde rahat bir şekilde karnınızı doyurabilirsiniz.
Ama porsiyonlara dikkat edin. McDonalds da bile inanılmaz büyük porsiyonlar. Nasıl olduğunu anlamadan kilo alırsınız. Herşeyleri çok fazla, çok büyük ve çok yağlı.
Marketde 1lt süt bile bulamiyordum. Sütler bile 1 gallon, yani yaklaşık 3,8lt, olarak satılıyordu.
Tek başına olduğum için bitiremiyordum ve hep ekşiyordu mesela.
Türk marketleri var zaten herşeyi bulamazsanız bile birçok şeye ulaşabilirsiniz.
Instagramda newyorklugelini takip edebilirsiniz. Californiada yaşamiyor ama güzel bilgiler veriyor ordaki yaşam hakkında.
Hakkınızda hayırlısı olsun, güzel bir tercih olmuş.

Ben iki kere birer ay newyork a gittim ama eyalet eyalet değişiyordur bence her şey. Bana söylenen hani helal olduğunu düşündüğün bir yemek bile sipariş etsen domuz etinin aynı yağda kızartıldığı ya da aynı bıçakla kesildiği ihtimali olduğunu eğer burada yiyeceksem çok ince düşünmemem gerektiğini söylemişlerdi 😅 direk sadece helal Restaurantlar ise Türklerin yoğun olduğu bölgelerde vardı.
Bir de günlük yaşam için diyeceğim şey bahşiş vermeyi Online Sipariş ya da kasa farketmez fişte yazmasa bile unutmayın.
Metro ağı ve sokak uygulaması indirmiştim çok işime yaramıştı.
Umarım çok mutlu olursunuz tebrik ederim ☺️

Ben kanadada bulunmuştum ama aşağı yukarı aynılar. Marketlerde halal ve koşer bölümü oluyor, domuz hassasiyeti için israil restoranları ya da en kötü vegan restoranlar da seçim olabilir. Veganlık çok yaygın olduğundan lezzetli çok çeşit yemek bulabilirsiniz. Benim gittiğimde ilk yaşadığım şok market etiket fiyatlarının kdv hariç olmasıydı. 10 dolarlık şeye 11.45 dolar ödeyince aymıştım duruma. Kıyafetler için tj maxx gibi büyük storelar var, ev gereçlerini thrift shoplardan (ikinci el) çok ucuza halledebilirsiniz. Her şey gönlünüzce olsun.

Beni de götürür müsünüz? 😀

Bilgim yok ama adınıza çok sevindim. İnşallah çok mutlu olursunuz. Yolunuz açık olsun ❤️

Orayla ilgili bilgim yok ama Mesleğiniz nedir merak ettim açıkçası:KK15:

Şöyle şeyler yazmayın ya imreniyoruz.

Türkiye'de yaşamak iki kat zor geliyor. :KK70:

Allahim bana da nasip et Amin:)
Çok teşekkür ederim hepinize. Allah herkese hayallerini gerçekleştirmeyi nasip etsin. Ben çok çalıştım bu aşamaya gelebilmek için yalan yok. Umarım oradaki hayatım da uyum sağlamam da kolay olur.

Merak edenler için, Bilgisayar/Yazılım sektöründe çalışıyorum. Silikon Vadisi'nde olacağım.

Ama Mune Mune abla konumu taşımışsın ya, oldu mu şimdi 😭 BDV'de 3-5 kişi görürdü de yazardı belki.

Ben bir süre Amerikada yaşadım.
Yemek konusunda endişelenecek birşey yok.
Aynı hassasiyetlerimiz olduğu için çok rahat yorum yapabilirim.
Heryerde rahat bir şekilde karnınızı doyurabilirsiniz.
Ama porsiyonlara dikkat edin. McDonalds da bile inanılmaz büyük porsiyonlar. Nasıl olduğunu anlamadan kilo alırsınız. Herşeyleri çok fazla, çok büyük ve çok yağlı.
Marketde 1lt süt bile bulamiyordum. Sütler bile 1 gallon, yani yaklaşık 3,8lt, olarak satılıyordu.
Tek başına olduğum için bitiremiyordum ve hep ekşiyordu mesela.
Türk marketleri var zaten herşeyi bulamazsanız bile birçok şeye ulaşabilirsiniz.
Instagramda newyorklugelini takip edebilirsiniz. Californiada yaşamiyor ama güzel bilgiler veriyor ordaki yaşam hakkında.
Hakkınızda hayırlısı olsun, güzel bir tercih olmuş.
Teşekkür ederim, zaten aman aman yiyebilen biri değilim. Az sipariş eder veya az alırım. Hassasiyetlerimizin sorun olmamasına çok sevindim. Çok seçenek olduğunu tahmin ediyordum zaten ama işte insan gidip görmeyince emin olamıyor. Instagram'a bakacağım mutlaka.

Ben iki kere birer ay newyork a gittim ama eyalet eyalet değişiyordur bence her şey. Bana söylenen hani helal olduğunu düşündüğün bir yemek bile sipariş etsen domuz etinin aynı yağda kızartıldığı ya da aynı bıçakla kesildiği ihtimali olduğunu eğer burada yiyeceksem çok ince düşünmemem gerektiğini söylemişlerdi 😅 direk sadece helal Restaurantlar ise Türklerin yoğun olduğu bölgelerde vardı.
Bir de günlük yaşam için diyeceğim şey bahşiş vermeyi Online Sipariş ya da kasa farketmez fişte yazmasa bile unutmayın.
Metro ağı ve sokak uygulaması indirmiştim çok işime yaramıştı.
Umarım çok mutlu olursunuz tebrik ederim ☺️
Ben bu derece hassas değilim. İçinde bir şey yoksa yerim.

Bahşiş ipucusu için teşekkür ederim. Hayal meyal hatırlıyorum bunu duyduğumu ama aklımdan çıkmış.

Sokak uygulaması derken Google Maps yeterli değil mi mesela?

❤️

Ben kanadada bulunmuştum ama aşağı yukarı aynılar. Marketlerde halal ve koşer bölümü oluyor, domuz hassasiyeti için israil restoranları ya da en kötü vegan restoranlar da seçim olabilir. Veganlık çok yaygın olduğundan lezzetli çok çeşit yemek bulabilirsiniz. Benim gittiğimde ilk yaşadığım şok market etiket fiyatlarının kdv hariç olmasıydı. 10 dolarlık şeye 11.45 dolar ödeyince aymıştım duruma. Kıyafetler için tj maxx gibi büyük storelar var, ev gereçlerini thrift shoplardan (ikinci el) çok ucuza halledebilirsiniz. Her şey gönlünüzce olsun.
Çok teşekkür ederim. KDV olayı ilginçmiş, aklımda tutarım. Bir şeyi $5 diye 10 tane alırım, o kasada bana olur $70 😂

Kızlar, Amerika deneyimi olduğunu bildiğiniz üyeleri konuma etiketler misiniz rica etsem? 🙏 Konum taşınmış. Burada kimse görmez ki. 😭

Çok teşekkür ederim. KDV olayı ilginçmiş, aklımda tutarım. Bir şeyi $5 diye 10 tane alırım, o kasada bana olur $70 😂

Kızlar, Amerika deneyimi olduğunu bildiğiniz üyeleri konuma etiketler misiniz rica etsem? 🙏 Konum taşınmış. Burada kimse görmez ki. 😭
Merhabalar öncelikle hayırlı olsunnn bende Amerikadayım farklı eyalette. Eşimin işi sebebiyle geldik dönüş hazırlığındayız. Evet hayat şartları konfor inanılmaz güzel ama aklınızda bulunsun bence sağlık için öncelikle sigorta işini ayarlayın diğer türlü bizim gibi acı tecrübeyle öğrenmeyin.

Burdaki sağlık sistemi Türkiye gibi asla değil ilaçları bile yanınızda götürün.Yeme içme konusuda ben çok seçici olduğum için çok nadir yemişimdir. Burger ve mcdonald’s yetiyor bana 😘

Türk restoranları ve marketleri yada Arap marketlerini rahatlıkla bulabilirsiniz. İnstagramda Amerikada yaşıyorumu takibe alın alıverişleri inanılmaz güzel 😍 Marshall ve Ross mağazalarından çılgınca alışverişler yaparsınız hemen hemen hepsi marka herşey var içinde
target dollar tree buralarda a dan z ye herşeyi bulursunuz 🙃 aklıma gelenler bunlar

Amazonda prime üye olun ordan herşeyinizi rahatlıkla halledersiniz☘️

Kanada da var ama USA bilmiyorum costco diye bi Magaza var üyeler alisveris yapabiliyor ama Hersey ama Hersey var Ben Cok seviyorum
Ayy dediim bir şeyii eksik yazdımm evett Costco var birde Walmart ama ben walmart😍 şöyle daha çok seviyorum porsiyonlar daha küçük costco daha büyük aileler için deryoşum topik sahibi arkadaşıma duyurulur 🎈

Kerimcan Durmaz pandemide 4-5 ay Los Angeles’ta yaşadı. Onun videosunda izlemiştim. Pavilions diye bir markete gitti. Orda video çektiği için kovdular. Müşteriler videoda görünmekten rahatsız olmuş. Whole food market diye bir yere gitti sonra. İnanılmaz devasal marketler. Türkiye’de hiç görmediğim orjinal yemekler, içeçekler, abur cuburlar vardı. Kerimcan dondurulmuş çok gıda aldı. Marketin içinde Pharmacy diye eczane vardı.
Sağlık sistemi çok kötüymüş. Bizdeki gibi devlet hastanesi olayı yokmuş. Sağlık sigortası olayını bilmiyorum. Ne kadardır, neleri kapsar sormak lazım.
Bir de polis olayı sıkıntılı diye biliyorum Amerika’da. Sınırsız yetkileri var.

Merhabalar öncelikle hayırlı olsunnn bende Amerikadayım farklı eyalette. Eşimin işi sebebiyle geldik dönüş hazırlığındayız. Evet hayat şartları konfor inanılmaz güzel ama aklınızda bulunsun bence sağlık için öncelikle sigorta işini ayarlayın diğer türlü bizim gibi acı tecrübeyle öğrenmeyin.

Burdaki sağlık sistemi Türkiye gibi asla değil ilaçları bile yanınızda götürün.Yeme içme konusuda ben çok seçici olduğum için çok nadir yemişimdir. Burger ve mcdonald’s yetiyor bana 😘

Türk restoranları ve marketleri yada Arap marketlerini rahatlıkla bulabilirsiniz. İnstagramda Amerikada yaşıyorumu takibe alın alıverişleri inanılmaz güzel 😍 Marshall ve Ross mağazalarından çılgınca alışverişler yaparsınız hemen hemen hepsi marka herşey var içinde
target dollar tree buralarda a dan z ye herşeyi bulursunuz 🙃 aklıma gelenler bunlar

Amazonda prime üye olun ordan herşeyinizi rahatlıkla halledersiniz☘️
Yerinizde olsam kurulu düzenim varken dönmezdim, bence tekrar düşünün. 🤭 Şaka yapıyorum tabii ki. Şartlarınızı bilmiyorum.

Sağlık konularını biliyorum. Amerika'nın ennn kötü olduğu alan maalesef. Sigortam da halloldu, sorun yok. Ama siz nasıl bir acı tecrübe yaşadınız merak ettim. Sakıncası olmazsa anlatır mısınız? 💕

Market/mağaza isimlerini mutlaka not alacağım. Çok teşekkür ederim.
Amazon Prime'dan grocery temin edebiliyoruz değil mi? Veya direk eve kapıya grocery getirtebileceğim websiteleri ya da app'leri yazabilir misiniz? 🌸

X