Iş konusunu geçtim, genel olarak ev masrafları nelerdir? Su elektrik aylık mutfak malzemesi vs.
Gelme diyecekler için de, arkadaşar Türkiyenin şartlarının pek tabii farkındayım. Iki sene önce de Sakaryada babamın yanında kalmıştım 1 yıl boyunca. Onunla beraber olduğum için masrafları düşünmüyordum, şu an düşünmem gerekiyor ve soru sordum.
Kendi kararlarım, hoşuma gitmezse geri dönerim, bu kadar basit.
Teşekkür ederim.
Bu kadar basitse kendin dene kendin gör. Bize neden soruyorsun ki?
Bu kadar basitse kendin dene kendin gör. Bize neden soruyorsun ki?
Sizlere gelip gelmemeyi ya da orada yapıp yapamayacağımı sormadım.
Bilmek istediğim şey; İzmir gibi bir yerde, bir ayda ne kadar harcamam olur, giderler nelerdir.
Tek başına yaşayan bir kadının da kendi masraflarından yola çıkarak örnek verebileceğini düşünüyorum.
Öylesine açılmış bir konu.aynen size katılıyorum
gel yaşa gör ozaman , bize ne soruyon
Herkesin masrafları aynı mı Allah aşkına bunu düşünemiyor musun?
Saçma ve gereksiz bir konu. Soruyorsun, insanlar sana anlatıyor, olmazsa dönerim çok da zor değil diyorsun.
Ne dememizi bekliyorsun??
Bilmişlik mi?Konuyu can sıkıntısından açmam sizin derdiniz değil, öncelikle bunu belirtmek isterim. Mümkünse sizin gibi birisinin de bir şey demesini beklemiyorum zaten. Boşa açılmış bir konuysa lütfen bilmişlik taslamayın, işinize bakın rica ediyorum.
Kim ne derse desin en güzel yer senin kendini özgür hissettiği yerdirBizim millet soruya bakmaz, soruyu alır içini uzun uzun döker.
Bu konuda böyle olur.
Biri der Avrupa ya kapak atsam geri dönmem, biri der memleket ayrıdır , biri der mükemmel hayat, biri der Ülkemiz çok kötü vs vs...
Sorunun cevabını alma oranı düşük yani.
. İzmir e yakın bir yerde yaşıyorum ve burada bile pahalılık can sıkıcı... İş bulma ihtimaliniz yabancı dil açısından kolay olabilir. Gerçi hoş torpilsiz iş bulan dişini kırıyor burada ama şans işi biraz. Öyle yani... Masraflara tam giremiyorum çünkü yaşadığım yer büyük şehir değil kıyas yapsak olmaz muhtemelen. Kiralar burada bile pahalı gerçi.
Türkiye'nin insanı her zaman böyledir bence gelmeyin rahat edemezsiniz ....Her insanın masraflarının farklı olabileceğinin farkındayım. Hayır bana sorulursa tek yaşayan biri olarak size aylık ortalama ne kadar harcadığımı söyleyebilirim almanyada, suya şu kadar elektriğe bu kadar gidiyor diye.
Türkiyenin insanı haddi olmayan şeylere yorum yapmayı normal olarak görüyor, sanırım tek sorunum bu olur oraya gelirsem.
Soruma cevap verenlere teşekkür ederim, tek yaşayan birinden biraz daha detaylı bilgilendirme bekliyorum. Dilerse mesaj yazabilir. :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?