Yeni bir başlangıç

Sativa

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Nisan 2014
18
9
88
Merhaba :)
Ben uzun süredir yurtdışında yaşıyorum, memleketim Izmir ve geri dönmek istiyorum. Ama Türkiyedeki yaşama dair hiçbir şey bilmiyorum.

Kiralar ne kadardır?
Ev masrafları neler? Ne kadar?
Almancam ve orta düzey Ingilizcem var, iş bulmam zor olur mu?
Bir kadının kazanabileceği ortalama maaş ne kadardır?

Sorularıma realistik cevaplar verebilir misiniz? Ya da tek başına yaşayan kadınlar bana aylık gelir ve giderlerinden örneklendirme yapabilir mi?

Çok sevinirim. :)

Burada kimse kesin bir şey söyleyemez.
Master yapıp isiz kalanlar var, ilkokul mezunu olup güzel maaş alan var.
İngilizce ve Almanca var da, hangi sektörü düşünüyorsun, çalışma halin nasıl? Kimse bilemez ki.
Mağaza müdürü mü olmak istiyorsun, çağrı merkezi mi, sekreterlik mi, hosteslik mi, falan mı, filan mı??
Biri gel hostes olursun şu kadar maaş alırsın dese gelecek misin hemen?
Türkiye'de iş bulmak o kadar kolay değil.
Çoğumuz memnun olmasak da işsiz kalma korkusundan devam ediyoruz.

Geldiğinize pişman olmazsanız ben de bir şey bilmiyorum.

Konu sahibi, sorularinizla alakali bilgim yok, yardimci olamayacagim uzgunum. Ama birazdan konusulacaklar:
-Gelme, orda kal
-Vatan, millet, Sakarya
-Elimizden gelse biz de gidecegiz
-Avrupa ulkelerindeki yukselen irkcilik
-Turkiye'de is bulmanin zorlugu
-Avrupa'da is bulmanin zorlugu
Konu erkenden kapatilmazsa bu sirayla gidecegini tahmin ediyorum.

Iş konusunu geçtim, genel olarak ev masrafları nelerdir? Su elektrik aylık mutfak malzemesi vs.

Gelme diyecekler için de, arkadaşar Türkiyenin şartlarının pek tabii farkındayım. Iki sene önce de Sakaryada babamın yanında kalmıştım 1 yıl boyunca. Onunla beraber olduğum için masrafları düşünmüyordum, şu an düşünmem gerekiyor ve soru sordum.
Kendi kararlarım, hoşuma gitmezse geri dönerim, bu kadar basit.

Teşekkür ederim.

istanbulda yaşıyorum, kira+faturalar+ulaşım giderleri 2000 tl yi geçiyor,
mutfak çok kişisel o yüzden oraya girmiyorum, yalnız yaşayacaksınız günde 5 lira ile de karnınızı doyurabilirsiniz 50 lira ile de, dışarı çıkarsanız 100 lira ile de.
ama fikir olsun derseniz haftasonu yağsız kuzu etinin kilosu 70 küsür, dana etininki 50 küsürdü, kıytırık tavuk bile 10+ tl idi...

Bu kadar basitse kendin dene kendin gör. Bize neden soruyorsun ki?

Bu kadar basitse kendin dene kendin gör. Bize neden soruyorsun ki?

Sizlere gelip gelmemeyi ya da orada yapıp yapamayacağımı sormadım.

Bilmek istediğim şey; İzmir gibi bir yerde, bir ayda ne kadar harcamam olur, giderler nelerdir.
Tek başına yaşayan bir kadının da kendi masraflarından yola çıkarak örnek verebileceğini düşünüyorum.

Geri dönme gibi bir lüksünüz varsa o zaman gelip yaşayıp görün... Sonuçta her insanın harcamaları farklıdır... Elektrik su doğalgaz gibi harcamalar da kişiseldir... Ev kiralarını da netten bakabilirsiniz ufak çaplı da olsa fikir sahibi olursunuz...

Herkesin masrafları aynı mı Allah aşkına bunu düşünemiyor musun?
Saçma ve gereksiz bir konu. Soruyorsun, insanlar sana anlatıyor, olmazsa dönerim çok da zor değil diyorsun.
Ne dememizi bekliyorsun??

Herkesin masrafları aynı mı Allah aşkına bunu düşünemiyor musun?
Saçma ve gereksiz bir konu. Soruyorsun, insanlar sana anlatıyor, olmazsa dönerim çok da zor değil diyorsun.
Ne dememizi bekliyorsun??

Konuyu can sıkıntısından açmam sizin derdiniz değil, öncelikle bunu belirtmek isterim. Mümkünse sizin gibi birisinin de bir şey demesini beklemiyorum zaten. Boşa açılmış bir konuysa lütfen bilmişlik taslamayın, işinize bakın rica ediyorum.

Bizim millet soruya bakmaz, soruyu alır içini uzun uzun döker.

Bu konuda böyle olur.

Biri der Avrupa ya kapak atsam geri dönmem, biri der memleket ayrıdır , biri der mükemmel hayat, biri der Ülkemiz çok kötü vs vs...

Sorunun cevabını alma oranı düşük yani.

. İzmir e yakın bir yerde yaşıyorum ve burada bile pahalılık can sıkıcı... İş bulma ihtimaliniz yabancı dil açısından kolay olabilir. Gerçi hoş torpilsiz iş bulan dişini kırıyor burada ama şans işi biraz. Öyle yani... Masraflara tam giremiyorum çünkü yaşadığım yer büyük şehir değil kıyas yapsak olmaz muhtemelen. Kiralar burada bile pahalı gerçi.

Bilmişlik mi?
Sen önce kendini ifade etmeyi öğrenirsen daha kolay yorum alırsın bence tatlım.
İlk yorumumda güzelce anlattım sana farkındaysan !

Hayati bir mesele değilse gelme sakın İzmir'de olsa yaşanacak yer değil burası.
Bir sürü lanet şeyle uğraşırsın.
Toplum baskısı, siyasi baskı, konu komşu baskısı, erkek baskısı. Her gün illallah ediyoruz.
Hele yalnızsan pis adamlar akbaba gibi üşüşür.
Bir de yurtdışında yaşayanlar burda çok savunmasız. Buranın yaşamına bağışıklığı yok.
Çok çabuk kandırılıyor her şeye inanıyorlar. Suistimal ediliyorlar.
O kadar madur görüyorum ki etrafımda...
Ya da yapabiliyorsak senin yerine ben oraya gidebilirim. Belki kimse anlamaz da kurtulurum bu ülkeden :)

Kim ne derse desin en güzel yer senin kendini özgür hissettiği yerdir
Avrupa abd gibi yerlerde özgürlüğün herkesin için az da olsa yaşandığı yerler olduğu için caziptir

Her insanın masraflarının farklı olabileceğinin farkındayım. Hayır bana sorulursa tek yaşayan biri olarak size aylık ortalama ne kadar harcadığımı söyleyebilirim almanyada, suya şu kadar elektriğe bu kadar gidiyor diye.

Türkiyenin insanı haddi olmayan şeylere yorum yapmayı normal olarak görüyor, sanırım tek sorunum bu olur oraya gelirsem.

Soruma cevap verenlere teşekkür ederim, tek yaşayan birinden biraz daha detaylı bilgilendirme bekliyorum. Dilerse mesaj yazabilir. :)

Türkiye'nin insanı her zaman böyledir bence gelmeyin rahat edemezsiniz ....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…