Bu konuda ne kadar bilgisiz olduğunuz bakın şuradan belliHer insanın masraflarının farklı olabileceğinin farkındayım. Hayır bana sorulursa tek yaşayan biri olarak size aylık ortalama ne kadar harcadığımı söyleyebilirim almanyada, suya şu kadar elektriğe bu kadar gidiyor diye.
Türkiyenin insanı haddi olmayan şeylere yorum yapmayı normal olarak görüyor, sanırım tek sorunum bu olur oraya gelirsem.
Soruma cevap verenlere teşekkür ederim, tek yaşayan birinden biraz daha detaylı bilgilendirme bekliyorum. Dilerse mesaj yazabilir. :)
Bu konuda ne kadar bilgisiz olduğunuz bakın şuradan belli
Sorunuz şu olmalıydı tek başına yaşayacak bir kadının yaşayabileceği zorluklar nelerdir
Masraflar her halükarda çok çok kolay olmazsada açlıklan ölmezsiniz
Ama siz almayada yanlız yaşayan bir kadınla ülkemde yaşayan bir kadın aynı zannetmeyin
Lütfen tekrar tekrar düşünün
Bu ülkede bunlar değişken konular. 1000 liraylada geçinebilirsiniz,gecede 1000 lirada harcayabilirsiniz.Iş konusunu geçtim, genel olarak ev masrafları nelerdir? Su elektrik aylık mutfak malzemesi vs.
Gelme diyecekler için de, arkadaşar Türkiyenin şartlarının pek tabii farkındayım. Iki sene önce de Sakaryada babamın yanında kalmıştım 1 yıl boyunca. Onunla beraber olduğum için masrafları düşünmüyordum, şu an düşünmem gerekiyor ve soru sordum.
Kendi kararlarım, hoşuma gitmezse geri dönerim, bu kadar basit.
Teşekkür ederim.
hicc yazanları okumadna cvp veriyorum sakın DONMEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEMerhaba :)
Ben uzun süredir yurtdışında yaşıyorum, memleketim Izmir ve geri dönmek istiyorum. Ama Türkiyedeki yaşama dair hiçbir şey bilmiyorum.
Kiralar ne kadardır?
Ev masrafları neler? Ne kadar?
Almancam ve orta düzey Ingilizcem var, iş bulmam zor olur mu?
Bir kadının kazanabileceği ortalama maaş ne kadardır?
Sorularıma realistik cevaplar verebilir misiniz? Ya da tek başına yaşayan kadınlar bana aylık gelir ve giderlerinden örneklendirme yapabilir mi?
Çok sevinirim. :)
valla sana söyle söyliyim ben geceb sene akraba ziyarreeri icin 21 gun yurt dısında kaldım bi kac kerede alısveris yaptım demesinler bisey almıyolar diyeeIş konusunu geçtim, genel olarak ev masrafları nelerdir? Su elektrik aylık mutfak malzemesi vs.
Gelme diyecekler için de, arkadaşar Türkiyenin şartlarının pek tabii farkındayım. Iki sene önce de Sakaryada babamın yanında kalmıştım 1 yıl boyunca. Onunla beraber olduğum için masrafları düşünmüyordum, şu an düşünmem gerekiyor ve soru sordum.
Kendi kararlarım, hoşuma gitmezse geri dönerim, bu kadar basit.
Teşekkür ederim.
Bakın sırun zaten burada yaşayacağı zorluklar tabi yaşanılır ama çok çok zorben 17 yaşımdan itibaren istanbul gibi biryerde tek yaşadım hem çalıştım hem okulumu okudum tabiki zor şartlarım oldu ama birşekilde üstesinden geldim.. tek bir kadın olarak bile yaşayacaksa çevresini seçmesi yeterli olacaktır.. onun dışında birşey olacaksa aile yanında veya koca yanında yaşarkende olabilir..
Oha ya yorumlara bak. Kendi vatanını rezil etmektir bu. Beğenmeyen gitsin Avrupada yaşasın. Kurban olsun tüm dünya benim vatanıma. Gel kardeş kendi vatanında kendi istediğin gıbı yasa. İzmir büyük şehir pahalıdır tabiki.. ailen akaban var mı orda
Akraba, tanıdık, arkadaş hepsi var. Iş bulana kadar da arkadaşımda kalacağım. 1500 liralık mutfak gideri demiş sanırım biri, 1500 liraya ne yiyeceğim ben tek başıma, tuhaf. 1000 liraya çok güzel eşyalı 2+1'ler var. Ya tek başıma ya da arkadaşlarımdan biriyle de öyle bir eve çıkarım diye düşünüyorum. Ekstra masrafları merak etmiştim ama herkes bi dönme havasında. Mesela burada 3 ayda bir çöp vergisi ödüyoruz yani ne bileyim bunun gibi ekstralar var mıdır merak ediyorum.
Akraba, tanıdık, arkadaş hepsi var. Iş bulana kadar da arkadaşımda kalacağım. 1500 liralık mutfak gideri demiş sanırım biri, 1500 liraya ne yiyeceğim ben tek başıma, tuhaf. 1000 liraya çok güzel eşyalı 2+1'ler var. Ya tek başıma ya da arkadaşlarımdan biriyle de öyle bir eve çıkarım diye düşünüyorum. Ekstra masrafları merak etmiştim ama herkes bi dönme havasında. Mesela burada 3 ayda bir çöp vergisi ödüyoruz yani ne bileyim bunun gibi ekstralar var mıdır merak ediyorum.
Merhaba :)
Ben uzun süredir yurtdışında yaşıyorum, memleketim Izmir ve geri dönmek istiyorum. Ama Türkiyedeki yaşama dair hiçbir şey bilmiyorum.
Kiralar ne kadardır?
Ev masrafları neler? Ne kadar?
Almancam ve orta düzey Ingilizcem var, iş bulmam zor olur mu?
Bir kadının kazanabileceği ortalama maaş ne kadardır?
Sorularıma realistik cevaplar verebilir misiniz? Ya da tek başına yaşayan kadınlar bana aylık gelir ve giderlerinden örneklendirme yapabilir mi?
Çok sevinirim. :)
internette kısa bir araştırma yaparsanız haziran için araştırma sonuçları şöyle:
- Dört kişilik bir ailenin sağlıklı, dengeli ve yeterli beslenebilmesi için yapması gereken aylık gıda harcaması tutarı (açlık sınırı) 1.508,35 TL,
- Gıda harcaması ile birlikte giyim, konut (kira, elektrik, su, yakıt), ulaşım, eğitim, sağlık ve benzeri ihtiyaçlar için yapılması zorunlu diğer aylık harcamalarının toplam tutarı ise (yoksulluk sınırı) 4.913,19 TL oldu.
- See more at: http://www.turkis.org.tr/HAZIRAN-2017-ACLIK-ve-YOKSULLUK-SINIRI-d5529#sthash.9roDX5CN.dpuf
- Bekar bir çalışanın aylık yaşama maliyeti ise 1.889,38 TL olarak gerçekleşti.
yani sadece yaşamak (karın doyurma, barınma) için aylık min. 1889 tl ye ihtiyacınız var,
oturup günde x lira su, y lira ekmek diye hesaplıyoruz ya o hesaplar pek çarşıya uymıyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?