• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yeni bir başlangıç

Her insanın masraflarının farklı olabileceğinin farkındayım. Hayır bana sorulursa tek yaşayan biri olarak size aylık ortalama ne kadar harcadığımı söyleyebilirim almanyada, suya şu kadar elektriğe bu kadar gidiyor diye.

Türkiyenin insanı haddi olmayan şeylere yorum yapmayı normal olarak görüyor, sanırım tek sorunum bu olur oraya gelirsem.

Soruma cevap verenlere teşekkür ederim, tek yaşayan birinden biraz daha detaylı bilgilendirme bekliyorum. Dilerse mesaj yazabilir. :)
Bu konuda ne kadar bilgisiz olduğunuz bakın şuradan belli
Sorunuz şu olmalıydı tek başına yaşayacak bir kadının yaşayabileceği zorluklar nelerdir
Masraflar her halükarda çok çok kolay olmazsada açlıklan ölmezsiniz
Ama siz almayada yanlız yaşayan bir kadınla ülkemde yaşayan bir kadın aynı zannetmeyin
Lütfen tekrar tekrar düşünün

Ben türkiyede ve almanyada yaşamak diye kıyaslama yapmıyorum. Bilmek istediğim şey, masrafların yalnız yaşayan bir kadın için ortalama ne kadar olacağı idi.
Mesela bir eve taşınınca faturaları kendi üstüne almak da ekstra bir masrafmış. Ben bilmediğim bu gibi detaylar hakkında bilgilendirme istedim.

Hiç kimseye, yaşama şartlarını ve ülkenin durumunu sormadım. Gelsem mi acaba da demedim. Cevap vermek isteyen sayılar ile gelir, kendine göre mantıklı olan açıklamalar ile değil.

bence bu üyenin sorularına izmirliler cevap verirse daha iyi olur.. ayrıca vatanı milleti neden gelmesin.. kusura bakmayın ama ne kadar kötü iğrenç savaş ekonomi aklınıza gelebilecek en kötü şeylerde olsa benim ülkemdir sonuçta.. bu şekildeki yorumlara katılmıyorum...

konu sahibi dinlemeyin bence gelin yaşayın iş bulursunuz evinizi halledersiniz sadece ilk 2 3 ayı kolay atlatabilmek için birikim olsun yeter..

Bu konuda ne kadar bilgisiz olduğunuz bakın şuradan belli
Sorunuz şu olmalıydı tek başına yaşayacak bir kadının yaşayabileceği zorluklar nelerdir
Masraflar her halükarda çok çok kolay olmazsada açlıklan ölmezsiniz
Ama siz almayada yanlız yaşayan bir kadınla ülkemde yaşayan bir kadın aynı zannetmeyin
Lütfen tekrar tekrar düşünün

ben 17 yaşımdan itibaren istanbul gibi biryerde tek yaşadım hem çalıştım hem okulumu okudum tabiki zor şartlarım oldu ama birşekilde üstesinden geldim.. tek bir kadın olarak bile yaşayacaksa çevresini seçmesi yeterli olacaktır.. onun dışında birşey olacaksa aile yanında veya koca yanında yaşarkende olabilir..

Teşekkür ederim cevap için, anlayan birinin çıkmasına sevindim. Ülkesine memleketine dönmek isteyen birini baskı altına almaya çalışıp dönme demek gerçekten tuhaf doğrusu. Doğma büyüme Almanya gurbetçisi de değilim sonuçta, 12 yaşıma kadar Izmirdeydim ve orada da anılarım var. Dönmek istemek, sevdiğim bir şehirde sevdiğim insanlar ile birlikte olmayı istemek en büyük hakkım.

Birikimim var, iş bulana kadar 2-3 ay onun yetip yetmeyeceğini öğrenebilmek için açtım başlığı zaten.

Iş konusunu geçtim, genel olarak ev masrafları nelerdir? Su elektrik aylık mutfak malzemesi vs.

Gelme diyecekler için de, arkadaşar Türkiyenin şartlarının pek tabii farkındayım. Iki sene önce de Sakaryada babamın yanında kalmıştım 1 yıl boyunca. Onunla beraber olduğum için masrafları düşünmüyordum, şu an düşünmem gerekiyor ve soru sordum.
Kendi kararlarım, hoşuma gitmezse geri dönerim, bu kadar basit.

Teşekkür ederim.
Bu ülkede bunlar değişken konular. 1000 liraylada geçinebilirsiniz,gecede 1000 lirada harcayabilirsiniz.

Oha ya yorumlara bak. Kendi vatanını rezil etmektir bu. Beğenmeyen gitsin Avrupada yaşasın. Kurban olsun tüm dünya benim vatanıma. Gel kardeş kendi vatanında kendi istediğin gıbı yasa. İzmir büyük şehir pahalıdır tabiki.. ailen akaban var mı orda

Merhaba :)
Ben uzun süredir yurtdışında yaşıyorum, memleketim Izmir ve geri dönmek istiyorum. Ama Türkiyedeki yaşama dair hiçbir şey bilmiyorum. :110:

Kiralar ne kadardır?
Ev masrafları neler? Ne kadar?
Almancam ve orta düzey Ingilizcem var, iş bulmam zor olur mu?
Bir kadının kazanabileceği ortalama maaş ne kadardır?

Sorularıma realistik cevaplar verebilir misiniz? Ya da tek başına yaşayan kadınlar bana aylık gelir ve giderlerinden örneklendirme yapabilir mi?

Çok sevinirim. :)
hicc yazanları okumadna cvp veriyorum sakın DONMEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE

İNANA ev benim olsa satar yunanistan bulgaristan demem ordan ev alır oturum alır orda yasarım milley kacıyo türkiyeden sen,n fırsatın var geliyosun sakın gelmee

Iş konusunu geçtim, genel olarak ev masrafları nelerdir? Su elektrik aylık mutfak malzemesi vs.

Gelme diyecekler için de, arkadaşar Türkiyenin şartlarının pek tabii farkındayım. Iki sene önce de Sakaryada babamın yanında kalmıştım 1 yıl boyunca. Onunla beraber olduğum için masrafları düşünmüyordum, şu an düşünmem gerekiyor ve soru sordum.
Kendi kararlarım, hoşuma gitmezse geri dönerim, bu kadar basit.

Teşekkür ederim.
valla sana söyle söyliyim ben geceb sene akraba ziyarreeri icin 21 gun yurt dısında kaldım bi kac kerede alısveris yaptım demesinler bisey almıyolar diyee

neyse 50 eurota 3 posey yiyicek aldık nerdeyse dondurulmus pizzadan dondurmaya roma domatesinden avakado mangoya yadar burda kıymanın kilosu 45 lira yani 1 kilo kıyma anla alırsın ama orda tavugun kilosu 2.5 euroydu milllet catır catır kuzu pirzola yaptılar oda 5.5 euroydu sanırım burda 85 lira kuzu pirzola 2 kisi bile olsan aylık masraf nerdeyse 600 700 faturalar harci

madem dönme diyenlere sinirleniyorsunuz

gerçeklerle konuşalım

kiralar düzgün bir muhitte en az 1500 lira.

mutfak masrafı en az 1500-2 bin lira ki bu her gün artıyor

ulaşım masrafı en az 300 lira aylık

pazarda bile tayt 10 lira terlik 5 lira rn ucuzu o da.

bir telefon 3 bin lira. laptopunuz bozuldu en dandiği bin lira.

adsl net masrafı 50 lira. elektrik falan da her ay 100 lira kadar.

yazın soğutma kışın ısıtma masrafı aylık minimum 100 lira.

yani bi 5 bin lira almıyorsanız aylık bi başınıza. burada tek başınıza rahat yaşamanız için gereken miktar bu.

ha kadın olduğunuz için gece yürüyerek eve dönemezsiniz, bisikletle işe gidip gelemezsiniz vs bunları da göz önünde bulundurun.

bi kitap 30 lira, sinema en ucuz 20 lira bi kafede yemek yemek en az 15 lira, bi kahve limonata 7-8 lira.

insanlar size dönmeyin diye keyfinden demiyor yani atar yapmanızın sebebini anlayamadım o yüzden. ama gelin madem görün nasılmış ortam :)

ben 17 yaşımdan itibaren istanbul gibi biryerde tek yaşadım hem çalıştım hem okulumu okudum tabiki zor şartlarım oldu ama birşekilde üstesinden geldim.. tek bir kadın olarak bile yaşayacaksa çevresini seçmesi yeterli olacaktır.. onun dışında birşey olacaksa aile yanında veya koca yanında yaşarkende olabilir..
Bakın sırun zaten burada yaşayacağı zorluklar tabi yaşanılır ama çok çok zor
Ben mi sadece biliyorum kiralık ev tutmanın ön koşulu gibidir bekara ev yok
Olan yerlerde bir kadının yanlız yaşamasına ne kadar uygundur hadi uygun bir evde buldu burada ne kadınlar okuyoruz eşini kadın gölgesinden bile kıskanan kadınları biliyorum hadi bu konudada önlem aldı iş veren iş arkadaşları mahalle baskısı olabilir
Yani değer diyorsa kimse kapıları kapatmıyor buyursun gelsin

Oha ya yorumlara bak. Kendi vatanını rezil etmektir bu. Beğenmeyen gitsin Avrupada yaşasın. Kurban olsun tüm dünya benim vatanıma. Gel kardeş kendi vatanında kendi istediğin gıbı yasa. İzmir büyük şehir pahalıdır tabiki.. ailen akaban var mı orda

Akraba, tanıdık, arkadaş hepsi var. Iş bulana kadar da arkadaşımda kalacağım. 1500 liralık mutfak gideri demiş sanırım biri, 1500 liraya ne yiyeceğim ben tek başıma, tuhaf. 1000 liraya çok güzel eşyalı 2+1'ler var. Ya tek başıma ya da arkadaşlarımdan biriyle de öyle bir eve çıkarım diye düşünüyorum. Ekstra masrafları merak etmiştim ama herkes bi dönme havasında. Mesela burada 3 ayda bir çöp vergisi ödüyoruz yani ne bileyim bunun gibi ekstralar var mıdır merak ediyorum.

Akraba, tanıdık, arkadaş hepsi var. Iş bulana kadar da arkadaşımda kalacağım. 1500 liralık mutfak gideri demiş sanırım biri, 1500 liraya ne yiyeceğim ben tek başıma, tuhaf. 1000 liraya çok güzel eşyalı 2+1'ler var. Ya tek başıma ya da arkadaşlarımdan biriyle de öyle bir eve çıkarım diye düşünüyorum. Ekstra masrafları merak etmiştim ama herkes bi dönme havasında. Mesela burada 3 ayda bir çöp vergisi ödüyoruz yani ne bileyim bunun gibi ekstralar var mıdır merak ediyorum.

gelin de görün :) başka bir şey yazmayacağım istediğinizi yazıp tek tek tüm masrafları yazdım "biri" olmuşum. herkesin gördüğü yerde gıyabında yazmak ayıptır bi kere. bence önce öfke kontrolünüzü sağlayın zira bu halde Türkiye'de insanlarla pek anlaşamazsınız. nacizanee. konuyla ilgili son yorumumdur, zira konu sahibi bilgi değil öfke gösterecek insan arıyor bu da ben olamayacağım üzgünüm.

İzmirde yaşamıyorum ama stüdyo tipi eşyalı daireler var en fazla 1000 Tl. Faturalar vs 500 yani kişiye göre değişebilir tutumlu biriyseniz idare edersiniz Exra bildigim vergi vs yok varsada su faturasında elektirik faturasına yansıtılıyor.Dogalgaz biraz pahalı kaldı ki o kadar açlık sınırında yaşayan insanlarımız var bir şekilde idare ediyor.

internette kısa bir araştırma yaparsanız haziran için araştırma sonuçları şöyle:
  • Dört kişilik bir ailenin sağlıklı, dengeli ve yeterli beslenebilmesi için yapması gereken aylık gıda harcaması tutarı (açlık sınırı) 1.508,35 TL,
  • Gıda harcaması ile birlikte giyim, konut (kira, elektrik, su, yakıt), ulaşım, eğitim, sağlık ve benzeri ihtiyaçlar için yapılması zorunlu diğer aylık harcamalarının toplam tutarı ise (yoksulluk sınırı) 4.913,19 TL oldu.
  • Bekar bir çalışanın aylık yaşama maliyeti ise 1.889,38 TL olarak gerçekleşti.
- See more at: http://www.turkis.org.tr/HAZIRAN-2017-ACLIK-ve-YOKSULLUK-SINIRI-d5529#sthash.9roDX5CN.dpuf

yani sadece yaşamak (karın doyurma, barınma) için aylık min. 1889 tl ye ihtiyacınız var,
oturup günde x lira su, y lira ekmek diye hesaplıyoruz ya o hesaplar pek çarşıya uymıyor.

İstatistikler yazılmış. Ben İstanbul'da yaşıyorum. Buradan örnek vereceğim. İzmir'le arasındaki kayda değer tek fark ev kiraları olacaktır. Bir de İzmir olduğu için muhafazakar yerlerden ev tutmazsaniz Aa kız başına kalıyor o.... bu damgası yemezsiniz. Arkadaşınız varmış eğer kadınsa o sizi uyaracaktir. Eve yemek söylediğiniz bile taciz tehlikeniz var evde tek olduğunuzu caktirmamaniz gerekiyor. Neyse ben İstanbul'da öğrenciyim ortalama öğrenci hayatı yaşıyorum diyelim. Ayda minimum 1500 TL giderim oluyor bunun 500u konaklama. Onun dışında sizin özellikle verdiğiniz vergiler olmuyor. Halkın inisiyatifinde değil yani. Bütün vergiler maaş alıyorsanız oradan ve aldığınız her şeyden ekstra kesinti olarak yansıyor. Araba alırsanız otv olacak. Sizin de öğrendiğiniz gibi eve girince şu elektrik gaz internet actirma/kapatma/devretme paraları oluyor. Bununla beraber su /elektrik saati modem Vs de satarlar ilk başta onu da ödersiniz. Eşyalı ev tutarsanız ilk girişte başka masrafıniz olmaz. Çevrenize tek yaşadığınızı çaktırmadan yaşamaya çalışın genel olarak. Geldikten sonra yurtdisindan bir şey sipariş etmek isterseniz gümrükte takilacaktir büyük ihtimalle onu iyi düşünüp alın. Almanya için priz farkı sorunu yok sanırım. Şimdilik aklıma gelenler bunlar umarım yardımcı olabilmisimdir

Bir de hastaneye gittiğinizde özel ve devlet hastaneleri var devlet hastaneleri sigortanın varsa muayene ücreti almaz. Bu sebeple çok kalabalıktır yakın zamana randevu almanız zor olur. Doktorlar da bezgin oluyor genelde bu sebeple özel Hastaneyi tercih ederseniz minimum 50-80 TL (uzun zamandır gitmedim) muayene ücreti oluyor. Tahlil vs yaptirirsaniz bunun üzerine ekleniyor. İlaçlar da sigortalı iseniz maasinizdan kesiliyor yoksa parayla aliyorsunuz

Merhaba :)
Ben uzun süredir yurtdışında yaşıyorum, memleketim Izmir ve geri dönmek istiyorum. Ama Türkiyedeki yaşama dair hiçbir şey bilmiyorum. :110:

Kiralar ne kadardır?
Ev masrafları neler? Ne kadar?
Almancam ve orta düzey Ingilizcem var, iş bulmam zor olur mu?
Bir kadının kazanabileceği ortalama maaş ne kadardır?

Sorularıma realistik cevaplar verebilir misiniz? Ya da tek başına yaşayan kadınlar bana aylık gelir ve giderlerinden örneklendirme yapabilir mi?

Çok sevinirim. :)

Merhabalar, ben henuz 4 ay once izmirden ankaraya tasinmis biri olarak guncel giderlerim soyle oluyordu;
Ben bornovada oturuyordum ve kira 1400 tlydi. Aidat ve merkezi sistem su 200 tl yi buluyordu. Ama bornova bu acidan en pahali semtlerden. Sanirim baska yerlerde beklentinize gore 700 le 2500 arasinda denize yakinlik uzakligina gore iyi bir daire tutabilirsiniz. Elektrik 60 tl ye yakin geliyordu. Dogalgaz ise benim oturdugum ev merkeziydi ve kışın tek odasini yakmamiza ragmen 200 300 tl oderdik. Normal dogalgazli sistemlerde ne odeniyor bilmiyorum o yuzden. Hayat izmirde ucuz. Genel yasam giderleri acısından zorluk yasamazsiniz ama is imkaniyla ilgili hicbir fikrim yok acikcasi. Ama genel olarak is imkani yuksek olan bir sehir degil. Daha ogrenci ve tatilci sehri olunca ankara ve istanbul kadar diger alanlarda gelismis bir sehir degil. O yuzden is bulma konusunda sorun yasayabilirsiniz. Hayirli olsun, umarim mutlu olursunuz.

internette kısa bir araştırma yaparsanız haziran için araştırma sonuçları şöyle:

• Dört kişilik bir ailenin sağlıklı, dengeli ve yeterli beslenebilmesi için yapması gereken aylık gıda harcaması tutarı (açlık sınırı) 1.508,35 TL,

• Gıda harcaması ile birlikte giyim, konut (kira, elektrik, su, yakıt), ulaşım, eğitim, sağlık ve benzeri ihtiyaçlar için yapılması zorunlu diğer aylık harcamalarının toplam tutarı ise (yoksulluk sınırı) 4.913,19 TL oldu.

• Bekar bir çalışanın aylık yaşama maliyeti ise 1.889,38 TL olarak gerçekleşti.
- See more at: http://www.turkis.org.tr/HAZIRAN-2017-ACLIK-ve-YOKSULLUK-SINIRI-d5529#sthash.9roDX5CN.dpuf

yani sadece yaşamak (karın doyurma, barınma) için aylık min. 1889 tl ye ihtiyacınız var,
oturup günde x lira su, y lira ekmek diye hesaplıyoruz ya o hesaplar pek çarşıya uymıyor.

Çok teşekkür ederim, bu veriler yardımcı olacaktır az buçuk plan yapmama.

Back
X