- 10 Nisan 2019
- 162
- 78
- 26
-
- Konu Sahibi xxrockgirlsx
Sorbil vs diye uygulamalar var ya da senin alanda kurslar egitimler falan vardır bunları araştır cvni kuvvetlendir. Dilini gelistir. Yasin 23 en verimli dönemin. Sen bir şeylerle ilgilenmeye başla zaten yeni mezunların farkı burda ortaya çıkıyor, iş veren bakacak sen kurslara gitmişsin ,sertifikalar eğitimler dil ileri seviye bu kızda ışık var diyecek seni alacak.Herkese merhaba, 23 yaşında genç bir kızım. 1 sene oldu mezun olalı neredeyse 2 olacak, iş arıyorum. Reklam ajanslarında çalışmak istiyorum bölümümde zaten bununla ilgili. Maalesef, eğer bizim sektörde çalışanlar varsa bilirler ajansların ortamının ne kadar pis olduğunu. Açıkçası okurken staj yaptım sadece 1 ay, onda da para almadım tamamen kendi isteğim ve çabamla ayarlamıştım ama insan bir ayda ne öğrenir? Karşıma çıkan tüm ilanlarda hep tecrübe istiyorlar ve en az 2 sene diyorlar. Şans verilmezse nerede tecrübe kazanacağım? Bir senedir bir kaç ajansla iş görüşmelerine gittim fakat hep olumsuz sonuçlandı, deneyimli birini istiyoruz kimseye iş öğretemeyiz dendi. Fakat geçenlerde bir ajansa daha gittim görüşmeye. O kadar isteksiz ve peşin hükümlü gittim ki bununda olmayacağına emindim. Derken bir şekilde oldu. Bende şaşırdım ve panikledim. Birde sözde 'iyi bir yer global çalışan bir şirket yani' dil istiyorlar iyi seviyede. Programlar istiyorlar. Dedim hiç birini bilmiyorum. Dilim var ama basit düzeyde. Program bilmiyorum. Dediler sorun değil biz uzun süreli çalışacak bırakıp gitmeyecek birini arıyoruz. Sana da destek oluruz öğrenirsin hemen dendi. Tamam deyip başlamam ve işten kovulmam 10 gün sürdü sadece. İlk hafta herkes güler yüzlü ve zamanlarından kaldığınca yardımcı olmaya çalıştılar ama sanırım profesyonel olmam için 2. haftaya geçmem yeterliymiş. Gerçekten size soruyorum iş hayatı genel olarak böyle mi? Nasıl iş bulurum tekrar;? Buldum diyelim aynı senaryonun yaşanmasını nasıl engelleyebilirim? İnsanlara da güvenmemek lazım sanırım, yani öğretiriz yardımcı oluruz deyip de 10. günde kovmak doğru bir şey mi gerçekten?
Ben çalışmıyorum o yüzden de bilmiyorum neler dönüyor anlatsaeğer bizim sektörde çalışanlar varsa bilirler ajansların ortamının ne kadar pis olduğunu.
Aynı şeyleri defalarca kez yaşadım sanki konuyu ben açmışım gibi hissettim şuan o dereceHerkese merhaba, 23 yaşında genç bir kızım. 1 sene oldu mezun olalı neredeyse 2 olacak, iş arıyorum. Reklam ajanslarında çalışmak istiyorum bölümümde zaten bununla ilgili. Maalesef, eğer bizim sektörde çalışanlar varsa bilirler ajansların ortamının ne kadar pis olduğunu. Açıkçası okurken staj yaptım sadece 1 ay, onda da para almadım tamamen kendi isteğim ve çabamla ayarlamıştım ama insan bir ayda ne öğrenir? Karşıma çıkan tüm ilanlarda hep tecrübe istiyorlar ve en az 2 sene diyorlar. Şans verilmezse nerede tecrübe kazanacağım? Bir senedir bir kaç ajansla iş görüşmelerine gittim fakat hep olumsuz sonuçlandı, deneyimli birini istiyoruz kimseye iş öğretemeyiz dendi. Fakat geçenlerde bir ajansa daha gittim görüşmeye. O kadar isteksiz ve peşin hükümlü gittim ki bununda olmayacağına emindim. Derken bir şekilde oldu. Bende şaşırdım ve panikledim. Birde sözde 'iyi bir yer global çalışan bir şirket yani' dil istiyorlar iyi seviyede. Programlar istiyorlar. Dedim hiç birini bilmiyorum. Dilim var ama basit düzeyde. Program bilmiyorum. Dediler sorun değil biz uzun süreli çalışacak bırakıp gitmeyecek birini arıyoruz. Sana da destek oluruz öğrenirsin hemen dendi. Tamam deyip başlamam ve işten kovulmam 10 gün sürdü sadece. İlk hafta herkes güler yüzlü ve zamanlarından kaldığınca yardımcı olmaya çalıştılar ama sanırım profesyonel olmam için 2. haftaya geçmem yeterliymiş. Gerçekten size soruyorum iş hayatı genel olarak böyle mi? Nasıl iş bulurum tekrar;? Buldum diyelim aynı senaryonun yaşanmasını nasıl engelleyebilirim? İnsanlara da güvenmemek lazım sanırım, yani öğretiriz yardımcı oluruz deyip de 10. günde kovmak doğru bir şey mi gerçekten?
Yok çok haklısınız tabi ki orda herkesin işi başından aşkın bir de bana iş öğretmekle uğraşmak ekstra zaman kaybıdır ama sonuçta yardımcı oluruz denilerek alındım ve hiç bir şey bilmediğimi de söyledim. Dil konusunda çok kötü değilim patronumuz yabancıydı ve sadece ingilzice konuşabiliyordu onu çok iyi anlıyordum, kendim sadece konuşurken zorlanıyorum çünkü pratik yapma şansım olmamıştı hiç. Özel İngilizce dersi almaya başlamıştım zaten işe başlar başlamaz. Aynı şekilde sertifikalarım mevcut aslında 2 tane alanımla alakalı. Fakat bizim sektörde kullanılan uygulamaların hepsi ücretli ve ücretleri de benim çalışmaz halimle karşılayabileceğim türde değiller maalesef. Bu yüzden onlar üzerinde de evde tek başıma pratik yapamıyorum.Peki istenen programı kendiniz kurs veya başka şekilde öğrenemez misiniz? Dilinizi gelistirseniz bir de? Ben aslında anlıyorum çalışanları da.Onlar şikayet etmişlerdir.Cunku kimse hem çalışıp hem öğretmenlik yapmak istemez.
Bir de benim de arkadaşım birine iş ogretitken çok sinirlenmişti.Ayni soruyu tekrar tekrar soruyormus.Unuttum diyormus.Not defteri alıp yazıyordum ben onun gibiyken diye söylendiğini biliyorum.Sizi bilmiyorum tabi
Daha önceki ajansımda bu sebeple eleştirilmişim, daha atılgan olmam gerektiğiyle alakalı bu yüzden sanırım çekingenim diyebilirim. Ama bu ajansta asla çekingen davranmadım. Hep herkesin dibindeydim ne iş yapıyorlar nasıl yapıyorlar hep sordum beni ilgilendirmese de öğrenmeye çalıştım yorum yaptım susmadım. Anlamadığım ne varsa sordum ve gayet güler yüzlü hoş sohbettim. Sorunun bu sefer çekingenlikten kaynaklandığını sanmıyorum. Ama patronumuz genel olarak daha yırtık olmamız gerektiğini söylemişti. Daha önce hiç çalışmamış ve sektörü hiç bilmezken haliyle kendime özgüvenim pek yok. Üstüne üstlük bir de çoğu şeyde geriyim, ama ben asla öğrenmeyeyim demedim. Bilmiyorum lütfen bana öğret modundaydım hep. İşe alındığım ilk gün özel İngilizce dersine başladım sertifika programlarına kayıt olmuştum.. Sanırım bunları çok daha önce yapmalıydımAradıkları profile uymadığını ikinci hafta anlamış olabilirler. Bahsettiğin sektörde biraz yırtık olmak gerekiyor senin mizacın nasıl genel olarak. Çekingen misin?