Hayırlı olsun hocam öncelikle. Zor bir durum ama alışmak zorunda olunca insan her şeye göğüs gerebiliyor merak etmeyin. 1600 km bir uçak biletine bakar hiç dert etmeyin.
Allah hayırlı uğurlu etsin inşallah. Gerçekten çok sevindim adınıza. İllaki biter ayrılıklar. Sadece atanmış olmanın tadına odaklanın.Merhaba hocalarım yeni atandım 1.600km uzağa gideceğim ilk defa yaşadığım şehirden ayrılacağım ailemden ve eşimden ayrı kalacağım için çok hüsünlüyüm benim durumumda olanlar varsa süreç nasıl geçiyor biraz dertleşmek istedim
Hocam ben de ailemden uzakta bir şehirde öğretmenim 6.yılıma başlayacağım Allah nasip ederse inanın hala veda zamanı yaklaşınca evde ağlamaklı dolaşıyorum hiçbir fark yok o his bitmiyor yani. Çünkü gurbet hep zordur ama verdiğiniz emekleri düşünün, yerinizde olmak isteyen insanları düşünün. Hem şartlar iyileşir belki yıldan yıla düşündüğünüzden daha erken kkavuşursunuz eşinizle belli mı olurteşekkür ederim hocam bi alışsam devamı gelir diyorum atanabilmek içinde çok emek harcadım ama ayrılık üzüyor evde ağlamaklı dolaşıyorum
Zaten okula alışma, öğrencileri tanıma, ders temposu derken geçiyor zaman(bu yıl biraz farklı olacak belki pandemiden ama) gözünüzü korkutmayın yani. Sık sık görüntülü görüşürsünüz ailenizle, eşinizle. Her şeyi kendiniz halledecek sorumluluk olacaksınız bi bakıma öz güven geliştirici bir durum bu fırsata dönüştürün yani.
Allah hayırlı uğurlu etsin inşallah. Gerçekten çok sevindim adınıza. İllaki biter ayrılıklar. Sadece atanmış olmanın tadına odaklanın.
Hocam ben de ailemden uzakta bir şehirde öğretmenim 6.yılıma başlayacağım Allah nasip ederse inanın hala veda zamanı yaklaşınca evde ağlamaklı dolaşıyorum hiçbir fark yok o his bitmiyor yani. Çünkü gurbet hep zordur ama verdiğiniz emekleri düşünün, yerinizde olmak isteyen insanları düşünün. Hem şartlar iyileşir belki yıldan yıla düşündüğünüzden daha erken kkavuşursunuz eşinizle belli mı olur
Kafanızda böyle senaryolar yazarsanız gittiğinde yerde günler geçmek bilmez böyle yapmayın başlayınca kafanız meşgul olacak zaten iş güçle inanın.
Eşinizden ve aranızdaki bağdan eminseniz boş konuşan insanları kafaya takmazsınız hem mahremiyet bölgesine mi atandınız siz gidersiniz eşiniz gelir biraz uçak biletine yatırırsınız maaşları ama olsunben sınıf öğretmeniyim hocam geçemiyorum maalesef istediğim yere yeterli puan birikmiyor canımız sağ olsun napalim
Hocam keşke atansam sınıfcı olarak söyleceklerim bu kadar .
Öncelikle tebrik ederim hocam. Emeğinizin karşılığıni almak çok güzel bir his ne mutlu ki bunu tatmissiniz. Asıl konuya gelecek olursam ben de ilk yılımı doldurmuş sözleşmeli bir öğretmenim. Evim bursada İstanbula atandım geçen sene. Bu yönden şanslı sayılırım çünkü haftasonlari evime gelip eşimi görebildim çok şükür. Ancak işin maddi boyutu ile bedenen yorgunluk kısmi da var tabiki... Bu sene ders saatim artacağı ve kurs açacağım için ayda 1 kez evime gidebilirim diye düşünüyorum en iyi ihtimalle. Yani zor kısmı asıl bu yıl başlıyor benim için de. Size kolay diyemem çünkü değil. Yıpratıcı. Herkes akşam ailesine evine giderken siz öksüz gibi hissedecek bazen isyan bile edeceksiniz. Ancak insan ona da alisiyor. Bir süre sonra kuzucuklarinizin sevgisi sayesinde adapte olacaksınız. Zaman da hızlı geçecek bu sayede. Üzülmeyin de diyemem üzüleceksiniz. Elinizde değil. Ancak şuan resmi prosedür maalesef ki bu. Bizler bunu bile bile atandık. Sefasını sürmek için cefasını da çekeceğiz... Alisacagiz hocamMerhaba hocalarım yeni atandım 1.600km uzağa gideceğim ilk defa yaşadığım şehirden ayrılacağım ailemden ve eşimden ayrı kalacağım için çok hüsünlüyüm benim durumumda olanlar varsa süreç nasıl geçiyor biraz dertleşmek istedim