• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yeni anneyim yetisemiyorum? :(

Yeni anneyim. Bebegim 2,5aylik ve cok sukur uyumlu bazen yoruyor ister istemez. Bebekten ömce bende calisiyordum simdi annelik iznine ayrildim.
Esim yardimcidir ev islerine ama yetmiyor:(
Tum gun hem bebek, yuruyus, yemek vs derken cok yoruluyorum.
Esim oruc tutuyor oyuzden ayni sıklıkla yardimci olamiyor ama camasir varsa katlar bulasik makinasini bosaltir vs vs. Bilmiyorum benmi tuhafim son guc yapmaya calisiyorum herseye. Bebegimle ilgilenmeyi en ön planda tutuyorum ama cok yoruluyorum. Yemek pisirirken 2-3 gunluk yapiyorumki hergun ugrasmayim ama surekli bisey kaliyor3.
Surekli alisveris listesini guncellemektem yoruldym esime 2 yildir diyorum yinede yapmiyo, cogu alisverisi kemdim yapiyorum arada o yapiyo ama bilmiyorum. Evin ici toz göturiyor ustelik kedimiz var daha kolay toz oluyor. Annem calisan kadin, kvyede hadi gel ev islerini yap diyemem:(

Merak ediyorum sizler ne durumdasiniz? Kisisel bakim fln gectim dus alabilirsem kafi
Biri 12 biri 8 yaşında benim de her işim yetişmiyor.
Öncelik çocuklarım,eşim ve kendim. Yani ne demek istiyorum. Yemek benim için önemli. Çünkü sağlıklı beslenme iyidir. Sosyal hayatımız,kurslar,eğitim. Bunlar olduktan sonra ev tozlanmış mı? Olabilir. Bulaşık ertesi güne kalmış mı? Olabilir. Çamaşır ütü birikti mi? Birikebilir.
Süper kahraman değilim :)

Alışverişi eşiniz yapsın. Bir de onunla uğraşmayın.
2 buçuk yaşında ve 1 buçuk aylık iki evladım var. Şu an sadece günü kurtarıyorum. Sabah küçük uyurken büyükle kahvaltı yapıyoruz oynuyoruz. Evi üstünkörü topluyorum, robot süpürge süpürüyor. Küçük uyanıksa hiçbir iş yapamıyorum. Sadece kucakta duruyor çünkü. Öğleden sonra büyük uyuyor. Ben de yatıyorum biraz. Acayip bir halsizliğim var çünkü. O uyanınca da akşam yemeğini pişiriyorum. Ona bişeyler yediriyorum. Bu her şeyin en iyi olduğu senaryo.
Bazen, bugünkü gibi küçük hiç uyumuyor eve hiç bakamıyorum. Bazen büyük, sürekli oyun istiyor ağlıyor, günboyu sadece onun gönlünü yapmaya çalışıyorum.
Ütüler bekliyor. Çamaşır bulaşık yıkandıysa, iyi kötü sofra kurduysam, lavobab tuvalet temizse şanslıyım. Gece çocuklar uyuduğunda da duş alıyorum, eğer bayılmamışsam. O da gece 1'i buluyor.
Bu temponun içinde bir de alışverişe gittiğimi düşünemiyorum 😃

Minicik bir bebeğiniz var her şey de dört dörtlük olmayıvarsin. Zaten çocuk 4- 5 yaşına gelene kadar eviniz öğrenci evi gibi olacak.

Alışverişleri eşiniz yapsın yada getir benzeri uygulamalardan online alabilirsiniz.
Bebeğinize ve kendinize odaklanın. Bütçeniz elveriyorsa Ayda 2 defa yardımcı alabilirsiniz. En azından evin kabasını temizler.

Biz de yetişemiyoruz, yettiği kadar oluyor. Kendine çok yüklenme. Evin işi bitmez. Bir kap yemek olduğuna şükretmek lazım.
Benim yakında kimsem de yok, çocuğumu yarım saat bile birine bırakamıyorum.
Büyük temizliğe yardımcı geliyor, günlük işleri olduğu kadar yapıyorum. Bir de robot süpürge hayat kurtardı resmen. Kediniz de varmış, şiddetle tavsiye ediyorum.
Önceleri onu da yapmam lazım, bunu da yapmam lazım diye kendimi yer bitirir, yorgunluk ve yetersizlik duygusuyla öfke dolardım. Baktım ki çocuğuma yansıyor, saldım gitti. Önce çocuğum.

sipariş için uygulamaya girmek isteyecek bile alan yok bazen malesef :)
3 aylık bebeğim var ve bi noktada ne kadar destek görsek bile yetmiyor bazen seni anlıyorum.
beterin beteri var durumu bazen iyi hissettiriyor,
kafamda sürekli emziriyim dedikten sonra bekleyen bi notlar bölümünde listem var

Bebiş oturmaya başlayınca rahatlarsınız. Ama elbette eskisi gibi iş görmeniz mümkün değil. Hep derim, bebekle ev işi 2 ileri 1 geri diye. Ben de bir dönem bu bunalıma girdim, kendimi beceriksiz hissediyordum. (Gayet 3 öğün güzel yemekler yapmama rağmen) Aslında bu tamamen eski hayatını özlemenin öfkesi. Şimdi 1 saatlik öğle uykusuyla günün tüm yorgunluğunu atmaya çalışıyoruz. Elbette büyüyecekler. Onlar bizim ne kadar ev süpürdüğümüzü değil, onları ne kadar sevdiğimizi hatırlayacaklar. ❤

Yeni anneyim. Bebegim 2,5aylik ve cok sukur uyumlu bazen yoruyor ister istemez. Bebekten ömce bende calisiyordum simdi annelik iznine ayrildim.
Esim oruc tutuyor oyuzden ayni sıklıkla yardimci olamiyor ama camasir varsa katlar bulasik makinasini bosaltir vs vs. Bilmiyorum benmi tuhafim son guc yapmaya calisiyorum herseye. Bebegimle ilgilenmeyi en ön planda tutuyorum ama cok yoruluyorum. Yemek pisirirken 2-3 gunluk yapiyorumki hergun ugrasmayim ama surekli bisey kaliyor3.
Surekli alisveris listesini guncellemektem yoruldym esime 2 yildir diyorum yinede yapmiyo, cogu alisverisi kemdim yapiyorum arada o yapiyo ama bilmiyorum. Evin ici toz göturiyor ustelik kedimiz var daha kolay toz oluyor. Annem calisan kadin, kvyede hadi gel ev islerini yap diyemem:(

Merak ediyorum sizler ne durumdasiniz? Kisisel bakim fln gectim dus alabilirsem kafi
Benimde bebeğim 5 aylık aynı durumdayım. Sallayarak uyutuyorum ve bıraktığımda uyanıyo. O yüzden hiçbişey yapmıyorum. Annemin evi yakın geldiğinde yemek yapıyorum hızlıca. Akşam da kızım uyuyunca kalan işleri hallediyorum. Hepimiz aynı durumdayız yani🥹
Biraz büyüsün işler kolaylaşır diyerek kendimi avutuyorum.

Benim oğlum 4 aylık.
Lohusalığın bitişinden beri eşimle ben bakıyoruz, daha çok ben.
Eşim haftasonları evde, ilk zamanlar haftasonu sabahları emzirdikten sonra ona verip ben uyuyordum o bakıyordu, kolaylık oluyordu epey. Şimdi zaten uzun uyuyoruz buna çok gerek kalmadı.
Her gün her işi yapmıyoruz. Bazen çamaşır, bazen temizlik. Yemeği biz de fazla yapıyoruz. Oğlum ana kucağında sakince oturduğundan çok sıkıntı olmuyor. Bir dönem kucak çok istedi, o zaman slinge bağladım o şekilde iş yaptım.
Bence kafanızda işleri büyütmeyin, şu var şu var diye düşünmek yerine bugün şuranın tozunu alayım, yarın şuranın diyin mesela. Ona da kendinizi şartlamayın, esnek bırakın.

Abartmayın bu kadar. Hep çalışıp hem bu işleri yapan bir sürü insan var. Çoğu kadın yatmaya alışmış yatıyor vallahi.
Madalya takıyorlar mı? Kendini en iyi yıpratan kadın diye.
Kocaman çocuğum var. Ona rağmen bazen paşa keyfim istemezse makineyi bir hafta boşaltmıyorum. Bazen de askıda giysileri bir hafta bekletiyorum. Yatmaya alışmak demeyelim de kendimizi sevmek diyelim. Ev işleri için kendini parçalayınca da kadınlıkta ekstra bir levrek atlayıp madalya almıyorsunuz

Büyüdükçe yavaş yavaş düzelecek, ben de tam o zamanlarda diyordum hayat bitti heralde hem kendime hem eve hem bebeğe nasıl yeteceğim. Arada hâlâ yetersizlik hissi oluyor daha dün ağladım bu yüzden. İşe başladım evden çalışıyorum bi yandan bebeğime bakıyorum, dün pilav yapmıştım diri olmuş sinirlerim bozuldu yapamıyorum her şeyi diye oturdum ağladım eşim neye uğradığını şaşırdı hdjdhj en büyük kurtarıcım robot süpürge, eğer yoksa ve bütçeniz varsa edinin mutlaka en azından ev temiz görünüyor keşke tozları da alsa diyorum bazen hsjsjs onun dışında da çamaşırlar bazen 1 hafta bekliyor bazen 1 günde topluyorum yemek 1 gün yapıyorum 3 gün pas geçiyorum keyfime göre. Ki benim kızımın gündüz uykusu yok denecek kadar az uyumlu bi bebeğiniz varsa büyüdükçe kolaylaşacak.

Cok normal 2.5 ay ne ki. Lohusa sayilirsin hala ki bence lohusalik 1 sene en az sürüyor. Ben gecen 10 posta yikadigim camasirlari 1 saatte katladim yerlestirdim. Bu 1 saatlik vakti ayirmam tam 5 günümü aldi 5 gun bekledi dag gibi çamaşır. Hic mi yoktu vakit elbet vardi ama oncelik sirasina giremedi. Onemli mi peki hic degil. 1 gunde yapsam nolacakti madalya mi takilacak. Yapanlar yapsin bravo ama senin gibi bir cok hemcinsin var tek degilsin yanliz degilsin. Yarışta degiliz gününüzü kurtarmaya bakin

İlk yıllar haklsınız zor oluyor.Bebek çok küçük.Yeni hayat yeni düzen.Ama inanın yıllar o kadar çabuk geçiyor ki birde bakıyorsunuz daha tam sevemeden bebeğim büyümüş diyorsunuz.Onun için boşverin her şey tam olmasın.Bebeğin tadını çıkartın.

Alışma sürecinde bu durumlar normal. Sana tavsiyem bir tam gün bir temizlikci ile anlaş dip köşe girsin gerekirse 2 gün gelsin o dip köşe temizlikten sonra düzeni oturtmak senin için daha kolay olur.

Robot süpürge işini kolaylastirir. Kullan at temizlik mendilleri, camasir yıkama günleri ,market alışverişini online yapmak.. muftakta genel itibariyle fırın yemekleri vs . Coookkkk büyük bir ev değilse 2 yetiskin çok da dagitmazsiniz herkes elledigini yerine koysun.

Olduğu kadarı oluyor
Ben öyle yapıyorum.
Yaptıklarım da zaten oğlum uyurken.
O uyanıkken onla ilgilenirim...
Kasmayın kendinizi

çok normal, bebek küçükken hiçbir şeye yetişilmiyor, insan birkaç lokma atıştırabilirse ne ala. tuvalete gitmek bile mesele haline geliyor. büyüdükçe düzene girecek merak etmeyin. her şeye de yetişmek zorunda değilsiniz. olduğu kadar.

Back
X