- 13 Şubat 2015
- 494
- 1.074
- 313
- 35
- Konu Sahibi Liona Esposito
-
Amin canım haklısın saglıklı sıhatlı hayırlı evlatlar olsunlar inşallah.. bu günlerde geçer..kız benım kı 10 yaşında ben bile gecede 2 kere muhakkak kalkarım , bitmıyor yani allah saglık versın hepsine
emzigin faydasini bende gordum.gercekten.cok yardimci oldu.benim bebis gogsumu emzik olarak kullaniyordu.Bilmiyorum söyleyen oldu mu ama bebegın gazlıysa ve sen emziriyorssn önce yediklerine dikkat edeceksin bunun cok faydasını gordum ben cunku gaz zaten bizim yedıklerımızden geciyor bebeğe
Ben cay bile içmedim nerdeyse ilk 3 ay sonra sonra açık içmeye başladım hala da öyle
İkincisi ise benım bebegim de uyumak bilmiyordu uyusa bile 15 dk da bir uyanır ve en az iki saat uyımadıgı zamanlar olmuştu bu yuzden bende her ne kadar tasvip etmesemde emzik kullanmaya başladım ve benım kurtarıcım oldu kızımın uyku düzenini emzıge borçluyum diyebilirim
Eger sen de başlamadıysan emzıge ve cocugun senı düzenli emmeye başladıysa meme karışıklığı olmaması açısından başlayabilirsin ben cok faydasını gordum açıkçası
Evet cunku yenidogan bebeklerin karnı tok olsa bile emme refleksleri cok guclu oldugu için o ihtiyaçlarını o şekilde tatmin edebiliyorlar bu yuzden boyle bebekler için emzik kurtarıcı oluyor tabiki dozunda kullanmak gerekiyor ben su an bebegime sadece uyıyacagı zamanlar veriyorum baslarda ama uyanık oldugu her an agzındaydı diyebilirim uykuyu gectim yemek bıle yiyemiyordum o donemdeemzigin faydasini bende gordum.gercekten.cok yardimci oldu.benim bebis gogsumu emzik olarak kullaniyordu.
aynen beni anlatmissiniz sanki.ben de bebegime uyuyacagi zamanlarda verdim.emzik.1yasindada biraktik.emzigiEvet cunku yenidogan bebeklerin karnı tok olsa bile emme refleksleri cok guclu oldugu için o ihtiyaçlarını o şekilde tatmin edebiliyorlar bu yuzden boyle bebekler için emzik kurtarıcı oluyor tabiki dozunda kullanmak gerekiyor ben su an bebegime sadece uyıyacagı zamanlar veriyorum baslarda ama uyanık oldugu her an agzındaydı diyebilirim uykuyu gectim yemek bıle yiyemiyordum o donemde
Nasıl bıraktırabildiniz sorun yaşamadınız mı?? Ben küçükken zor bırakmışım üç yaşında. İlk çocuğuma vermemiştim o yüzden. Ama zorda kalırsam ikinciye vermek istiyorumaynen beni anlatmissiniz sanki.ben de bebegime uyuyacagi zamanlarda verdim.emzik.1yasindada biraktik.emzigi
emzik kullandigimiz zamanlarda sallamiyprdum kesinlikle.emzigi biraktikdan sonra mecbur yataginda sallayarak.uyuttum.ama suan yataginda kendisi uyuyo.buyudu artik.ama hic sikinti yasamadik.hic istemedi emzigini.kucukken birakmak gerek buyudukce zorlasiyor gercektenNasıl bıraktırabildiniz sorun yaşamadınız mı?? Ben küçükken zor bırakmışım üç yaşında. İlk çocuğuma vermemiştim o yüzden. Ama zorda kalırsam ikinciye vermek istiyorum
Güle güle büyütün bebeğinizi, bu süreç bebekten bebeğe değişiyor, kimi bebek 4. aydan sonra gaz sorunu bitip uyku düzeni sağlanınca mışıl mışıl uyuyan minnoş bir bebeğe dönerken kimi bebek 1 yaşına kadar ağlama krizlerine devam edip uyumamak için dirençli davranıyor.Uykusuzluktan kafayı yiyeceğim. 40 günlük bebegimin gaz sancilari var uyutmuyor sürekli dizlerini karnina cekip ağlıyor. Sonra kusuyor hıçkırık tutuyor bi türlü uyumuyor. Metsil kullandım işe yaramadı, simdi bitkisel bi damla kullanıyorum yine pek etkisi yok. Kendi anasonlu cayimdan 1 cay kaşığı veriyorum yine yok. Simdi de aglamasi durdu ama bakiyor yine uyumuyor. O uyanik olsa bile ağlamadığı sürece uyusam ne olur ki? Ne zaman bitecek bu süreç? Güç almam lazim...
Merhaba mommys bliss aldım ancak 1aylık bebeğim siz ne ölçekte verdiniz 5 ml yazıyor bazı yerlerde 1 çay kasıgı yazıyor aklım karıştı 5 ml de yutmuyo mamaya katsam olur mu acabaMommy’s bliss gripe water kesin çözüm gaza
Canım benim bebeğim 3 haftalik oldu bugün. Kolik bir bebek diyemem o kadar ağlaması yok ama geceleri yarım saat emzirip yatıyorum 5 dk sonra uyanıyor tekrar yarım saat emzir tekrar yatır 5 dk sonra yine uyanıyor. Kakasını yapamadığı için uyanıyor sürekli. Ben de karnına bağırsaklarına masaj yapmakta buldum çareyi. Saat yönünde elimi karnında gezdiriyorum daireler çizerek. Bu masaj çoğu zaman iyi geliyor çıkarıyor ne var ne yoksa o zaman rahat uyuyor. Uykusuzluk çok zor gerçekten Allah sabır versin ben kabullendim süreci eskiden 10 saat uyurdum şimdi 3 saatlik uykuyla geziyorum. Baktım gün içinde çok uykum geldi bebiş uyurken ben de yanına uzanıyorum evi de bok götürsün amaaaannnUykusuzluktan kafayı yiyeceğim. 40 günlük bebegimin gaz sancilari var uyutmuyor sürekli dizlerini karnina cekip ağlıyor. Sonra kusuyor hıçkırık tutuyor bi türlü uyumuyor. Metsil kullandım işe yaramadı, simdi bitkisel bi damla kullanıyorum yine pek etkisi yok. Kendi anasonlu cayimdan 1 cay kaşığı veriyorum yine yok. Simdi de aglamasi durdu ama bakiyor yine uyumuyor. O uyanik olsa bile ağlamadığı sürece uyusam ne olur ki? Ne zaman bitecek bu süreç? Güç almam lazim...
Benimki artik 2 yasina girdi konuyu 2018 de acmistimCanım benim bebeğim 3 haftalik oldu bugün. Kolik bir bebek diyemem o kadar ağlaması yok ama geceleri yarım saat emzirip yatıyorum 5 dk sonra uyanıyor tekrar yarım saat emzir tekrar yatır 5 dk sonra yine uyanıyor. Kakasını yapamadığı için uyanıyor sürekli. Ben de karnına bağırsaklarına masaj yapmakta buldum çareyi. Saat yönünde elimi karnında gezdiriyorum daireler çizerek. Bu masaj çoğu zaman iyi geliyor çıkarıyor ne var ne yoksa o zaman rahat uyuyor. Uykusuzluk çok zor gerçekten Allah sabır versin ben kabullendim süreci eskiden 10 saat uyurdum şimdi 3 saatlik uykuyla geziyorum. Baktım gün içinde çok uykum geldi bebiş uyurken ben de yanına uzanıyorum evi de bok götürsün amaaaannnlohusayım ben lohusa
Hadi ya ben yeni okudumBenimki artik 2 yasina girdi konuyu 2018 de acmistim
Ben de önlem alındığı sürece beraber yatmakta sakınca olmadığını düşünüyorum. 5 yaşına kadar değil elbette ama ilk 3-4 Ay bebeğin kendini guvende hissetmesi bu dünyaya alışması cok onemli.Adem gunesin 2 kitabını okudum ve takipçisi degilim ekolünden de değilim. Dünyaca kabul gören akım bebekle birlikte güvenlik önlemi alarak uyumak. Ortaya degil Cocuk düşmesin diye bostaki kenara bariyer kullanılır anne kalın yorgan kullanmaz bebek yüksekte yatirilabilir anne yani beşik kullanilabilir bebek ortaya alinmaz ve daha birçok şey. Bilimsel araştırmalar da bebekle uyumanin pozitif etkisinden bahseder. Gerçek bilimsel dergilerde yayinlananlardan bahsediyorum. 2 yaş anneye bebeğe göre değişebilir. Siz tercih etmemis ya da guvenli bulmamis olabilirsiniz ama kesinlikle olumsuz etkiler diye birşey yok. Ben de zaten bu kesinliginiz için yazdım. Ustelik ayni oda bile olmaz diyorsunuz ki bunu savunan yazarlar tabiri caizse eski kafali ve yeni oluşumları kabul etmeyen insanlar. Elbette risk her zaman var bebek yalnız yatsa da var. Yani isteyen yapar istemeyen yapmaz ama psikolojik ve fizyolojik olarak yazdiginiz gibi olumsuz etkileyen bir etken degil.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?