• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yeni anne olduğunuzda uykusuzlukla nasıl başa çıktınız?

Doğumuma son 5 ay.. Tam içim kararmış vaziyette daha çok uyumaya yemin edeceğim ki çalıştığım aklıma geldi, yine edemedim. 🤷🏼‍♀️:KK70:
Allah yardımcınız olsun 🤲🏻

Gazı olan bebek sık aralıkla emmek ister sık aralıkla emdikçe daha çok gazı olur döngü böyle devam eder çaresini bilmiyorum ama benim bebeğim de benimle yatmayı seviyor ama benim uykum hafiftir gözü yarı açık uyurum o şekilde rahat ediyor . En iyisi o uyurken siz de uyuyun bunun başka çaresi yok ev işini boşverin yemeğiniz olsun yeter . Uyku hastası biri olarak uykuya doyum olmuyor ama alışılıyor zamanla büyüyene kadar böyle napalım

Merhaba,
Öncelikle sakin olun ve her geçen gun biraz daha iyiye gideceğine inanın. Biliyorum insan inanamıyor hep boyle kalacak sanıyor ama iyileşiyor. Tabii ki 3-5 ayda mucize beklemeyin ama sabırlı olmaya çalışın.
Eşiniz yapabiliyorsa isten gelince bebeği kucaginda uyutsun siz de o arada 2 saat de olsa uyuyo uyanin. Boylece sabah kadar biraz daha enerji toplamış olursunuz.
Ben hamile oolduğumu ögrendigin ilk gunden beri (şu an bebeğim 3.5 aylik) hic tüm geceguzel güzel uyuyamadim. 5. Haftadan itibaren çok şiddetli bulantı ve doğuma kadar devam eden aşırı mide sorunlarım oldu. sezeryan oldum ve eşim dışında yardım edecek kimse yoktu. Eşim akşam 8-10 arası kucaginda tutardı bebeği ben uyurdum. Sonra sabah kadar nöbeti ben devralirdim. Oyle zor ve yorucuydu ki hamilelik boyunca aldığım 15 kilonun 13 ünü ilk 2 haftada verdim. Sonra bebeğim haftadan haftaya azıcık iyiye gitmeye basladi. Üstelik mastit ameliyat ağrısı vs de ekstra aci olarak uykusuzluga ekleniyordu. Arkadaşlarım ailem telefondan hep moral verdi tecrübe eden herkes inan ki geçecek dedi. Mide bulantısı için de oyle demişlerdi inanmamıştım hep boyle kalacak sanmistim ama şu an hatırlamıyorum bile. Hala emmesi uykusu problemlidir ama pek cok açıdan iyilesme var.
Sakin ol, yardım isteyebileceğim biri varsa iste, yoksa eşinden destek iste. Geçeceğine inan. Sadece sabır sana lazım olan. Yavas yavas düzelecek merak etme.

Bu arada bebege 6. Aya kadar su bile verilmemesi gerekiyor değil ki baharat veya bitki çayı... kendiniz kimyon çayı vs için ama lütfen bebeğe bir şey vermeyin.

Abartmayın. Herhangi bir odaya girerken kapı tıklamak asgari saygı kuralıdır zaten. Ayrıca bir çocuk korkabilir, hasta olabilir... Bunlar ayrıcalıklı durumlar. Kocacı olmakla da alakası yok. Annenizi bilemem ama bebegimin bana ihtiyacı varsa bin tane koca gelse umrum olmaz. Ama ben anneyim diye de bile bile cocuguma zarar veremem. Bunun sadece cinsel iliskiyle alakasi da yok. Cocugun tek basina olabilmesi, uyuyabilmesi onun gelisimi icin cok onemli.ben doğunca ayrı eve çıksın demisim gibi davrainyorsunuz. O bebek annenin kokusuna muhtaç. Onun için sakinleşme ve güven kaynağı. Ama bu bebeği alıp üç dört yaşına kadar odanda yatiracagin anlamına gelmiyor. Biz hep olduğu gibi cocugumuzu severken zarar veriyoruz. Güvenli bağlama ayağına bağımlı bireyler yetiştiriyoruz. Tekrar ediyorum bebekle aynı yatakta uyumak tehlikelidir. Belli bir aydan sonra aynı odada da yatırmak gelişimi acısından zararlıdır. Herhalde doğum yaptığınız ülkede al bu bebeği bilmem kaç yaşına kadar odanda yatır demediler. Ayrıca çok merak ettim yeni doğum yapmış yorgun kadının yatağına uyusun diye bebek bırakan hemşireyi. Herhalde başınızda refakat edecek birileri vardır. Yoksa mikro zekâya sahip biri bile bunu önermez.
Bağımlı birey yetiştirme yorumunuza katılıyorum ancak bebeği doğum yapmis anneye vermek konusunda nasıl bu kadar kesin ve keskin konuşabiliyorsunuz anlamiyorum. Ben de yurtdisinda sezeryan doğum yaptım ve 4 gün hastanede kaldim. Eşim disinda refakatcim yoktu maalesef, adam tecrubesiz gece gündüz ağlayan minnacik bebeğe mi baksın bana mı baksın şaşırdı. 2 gün yerimden zor kalktım lavabo icin. Bebeğimi 2. Gece oturur vaziyette durduğum hasta yatagimda kucagimda tuttum ve ilk defa 2 saat kesintisiz uyudu gogsumde. Saatte bir bizi kontrole gelen hemsireler de ne kadar güzel yapmışsın aferin dediler. Keske bana da bebeğime de bakacak insanlar olsaydı da bu kadar zorlamasaydık .

2 yaşından bildirir misin durumlar ne ?
uykuları daha iyi yine emmek için uyanıyor yani uyandığında emmeden tekrar uykuya asla geçemiyor napıcam bilmiyorum, ama onun dışında artık o kadar uykusuz kalmıyorum 2 saatlik gündüz uykusu da var 1 kere. daha rahatım o konuda. ama yaramazlık yapmaya başladığı için uyanıkken daha çok yoruyor artık :))

Back