Ay bizim ilk aylar geldi de aklıma aman yarebbim, o zaman delirmediysem daha da delirmem. (O zaman delirdi, çaktırmıyor şeapmayın)
Benim oğlan hem gazlı bir bebekti hem kolikti, yani sebepsiz kesintisiz ağlamaları vardı 4 saat morarana kadar ağladığını biliyorum, baygınlıklar geliyordu ya değil uyku... Ağlamasın da hani sabahlara kadar uyumayayım gerekse diyordum.
Bu süreç 5 ay kadar kesintisiz devam etti, sonra azalarak bitti.
Neler yaptığım kısmına gelirsem:
Eşinizle bazı şeyleri bölüşün, siz emziriyorsunuz vs, sonra dinlenmeye çekilin, bırakın eşiniz pışpışlayıp gazını çıkarttırsın/ altını değiştirsin/ uyutsun.
Halis zeytinyağı ile kimyonu, biraz su ile seyrelterek günde 2 çay kaşığı içirdim. Bu kolay dışkılamasına yardımcı oluyordu, baya rahatlatıyordu.
Çeşitli gaz damlaları kullandık, zaten arkadaşlar çoğunu yazmış yorumlarda; bizde fayda etmedi.
Kolik olduğu için memeye yapışık bir yaşam sürdürdük bir süre, hani mecbur ne yapalım dedik, yatak kenarına bebek için ilave yataklar var şöyle:
Bu benzeri bir düzenek, bize uykudan kazandırdı baya.
Uykuya dalması zordu oğlumun sürekli uyanırdı kucakta sallama isterdi, kafasını sarsmayacak şekilde, sarkaç gibi ritmli ve yavaş sallayacağımız şekilde bir salınca kurduk, onun baya faydasını gördük (Çingene beşiği diyorlar).
İlk etapta bunlar geldi aklıma.
Kolay gelsin diyorum, zor yani... Zamanla güzelleşecek, kolaylaşacak ama, biraz sabır.