• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yeni anne olduğunuzda uykusuzlukla nasıl başa çıktınız?

Uykusuzluktan kafayı yiyeceğim. 40 günlük bebegimin gaz sancilari var uyutmuyor sürekli dizlerini karnina cekip ağlıyor. Sonra kusuyor hıçkırık tutuyor bi türlü uyumuyor. Metsil kullandım işe yaramadı, simdi bitkisel bi damla kullanıyorum yine pek etkisi yok. Kendi anasonlu cayimdan 1 cay kaşığı veriyorum yine yok. Simdi de aglamasi durdu ama bakiyor yine uyumuyor. O uyanik olsa bile ağlamadığı sürece uyusam ne olur ki? Ne zaman bitecek bu süreç? Güç almam lazim...
ben uykusuzlıga dayanamam. eşimde bunu bildiginden aksamları ogluma bakardı ben uyurdum gecelerı de kalkıp emzırırdım . yada aılecek kafayı yerdık =)))

merhaba çok geçmiş olsun benim oglumda sizin gibiydi..
inanın kabus dolu günlerdi kafayı yemiştim..
allah razı olsun burda biri bir damla önermişti hayatımı kurtardı
biogia gaz damlası bagırsak düzenleyici bitkisel bir damla.. bu damladan önce denemediğim damla su bu kalmadı.. hiç biri fayda etmedi birde siz deneyin
birde kimyon çayı veriyordum. kendi yemeklerime hep kimyon katıyordum.
gazlı bebek çok zor ama zamanla zaten gececek biraz daha sabır

Uykusuzluktan kafayı yiyeceğim. 40 günlük bebegimin gaz sancilari var uyutmuyor sürekli dizlerini karnina cekip ağlıyor. Sonra kusuyor hıçkırık tutuyor bi türlü uyumuyor. Metsil kullandım işe yaramadı, simdi bitkisel bi damla kullanıyorum yine pek etkisi yok. Kendi anasonlu cayimdan 1 cay kaşığı veriyorum yine yok. Simdi de aglamasi durdu ama bakiyor yine uyumuyor. O uyanik olsa bile ağlamadığı sürece uyusam ne olur ki? Ne zaman bitecek bu süreç? Güç almam lazim...
Karnına zeytinyağı hafif ısıtıp sürdüm zinco damla kullandım birde uyusun diye her pozisyonu denedim kucakta beşikte yanımda ne varsa tamamen geçmiyor tatbiki birde nöbetleşe uyuyoruz eşimle halaa

Cok gecmis olsun

Biran önce atlatirsiniz umarim.3 aydan sonra sancilar biraz azaliyor.çok degil biraz fazla beklenti icine girmeyin :)

Bende biogia kullandim ama hic etki etmedi bizde yine bagirdi cagirdi agladi
Kabus gibi simdi 8.5 aylik yine cok nadirdir sakin sakin uyudugu gece sayisi
Birinci cocugum erkekti oda nerdeyse 2 yil sonra duzene girdi uykusu
Kiz simdiki bebegim onunda uyku problemi var.

Bide 2.cocuk uslu olur demişlerdi :) kandirdilar beni :))

kuzum sana destek olacak kimse yok mu? karnının tok altının temiz olduğundan emin olduğun zamanlarda bakabilecek biri olsa sen de o sürede uyusan çok rahatlarsın. şimdi senin uyuyamamandan kaynaklı gerginliğinden de etkileniyordur yavrucak.
ben oğlumda bir de aktarlarda satılan acı elma yağı kullandım. topuklarına ve karnına sadece birer damla damlatıp masaj yapardım. youtube da bebekler için karna masaj videoları var onları yapardım baya baya gaz çıkarır rahatlardı.
bir de üşüyor olabilir. o da gaz yapar. ama evin sıcaklığı buna fayda sağlamaz. bildiğimiz termoforlar var ya onlardan al kaynar suyu doldur bebeğin beşiğine koy. beşik ısınsın termoforu kaldır bebeği yatır. benim oğlum öyle de çok gaz çıkarır rahatlardı.
ama öncelikle en önemlisi sana destek olacak birilerinin varlığı.

Oncelikle herkese verdikleri bilgiler icin cok tesekkur ederim tek tek cevap yazamıyorum ama hepsini okuyorum.

Bana destek olacak pek kimse yok malesef. Annem de kiz kardeşim de çalışıyorlar ancak haftasonu yardımcı olabiliyorlar.
Esim de çalışıyor erkenden kalkıyor o da aksam geldiginde uyukluyor bana diyor ki gece dayanamadigin noktada emzir beni uyandir yardimci olayim diyor ama gece uyandirmaya gittiğimde ayıkmıyor bile. Ertesi gün de beni neden cagirmadin diyor hatırlamıyor bile cagirdigimi ayıkmadığını.

Ay bizim ilk aylar geldi de aklıma aman yarebbim, o zaman delirmediysem daha da delirmem. (O zaman delirdi, çaktırmıyor şeapmayın)

Benim oğlan hem gazlı bir bebekti hem kolikti, yani sebepsiz kesintisiz ağlamaları vardı 4 saat morarana kadar ağladığını biliyorum, baygınlıklar geliyordu ya değil uyku... Ağlamasın da hani sabahlara kadar uyumayayım gerekse diyordum.
Bu süreç 5 ay kadar kesintisiz devam etti, sonra azalarak bitti.

Neler yaptığım kısmına gelirsem:
Eşinizle bazı şeyleri bölüşün, siz emziriyorsunuz vs, sonra dinlenmeye çekilin, bırakın eşiniz pışpışlayıp gazını çıkarttırsın/ altını değiştirsin/ uyutsun.
Halis zeytinyağı ile kimyonu, biraz su ile seyrelterek günde 2 çay kaşığı içirdim. Bu kolay dışkılamasına yardımcı oluyordu, baya rahatlatıyordu.

Çeşitli gaz damlaları kullandık, zaten arkadaşlar çoğunu yazmış yorumlarda; bizde fayda etmedi.
Kolik olduğu için memeye yapışık bir yaşam sürdürdük bir süre, hani mecbur ne yapalım dedik, yatak kenarına bebek için ilave yataklar var şöyle:

images.jpg

Bu benzeri bir düzenek, bize uykudan kazandırdı baya.

Uykuya dalması zordu oğlumun sürekli uyanırdı kucakta sallama isterdi, kafasını sarsmayacak şekilde, sarkaç gibi ritmli ve yavaş sallayacağımız şekilde bir salınca kurduk, onun baya faydasını gördük (Çingene beşiği diyorlar).

İlk etapta bunlar geldi aklıma.
Kolay gelsin diyorum, zor yani... Zamanla güzelleşecek, kolaylaşacak ama, biraz sabır.

Gerçekten şuan o kadar korkmaya başladım ki, keşke çalışmasam da bebek doğana kadar uyuyarak geçirsem bugünleri diye düşündüm..:oha::olamaz::KK57:

aşırı gazlı bir bebekti oğlum 4 ay sürdü, hatta ben ona gazlı ve öfkeli diyordum :)
biogaia her şeyi kullandım bu yaradı en azından azalttı. kesinlikle 5-6 çeşit değişik şey denedim. bu bitkisel damla oğlumu rahatlattı düzenli kullan dedi çocuk doktoru.

bebeğiniz uyuduğu her an sizde uyuyun. büyüdükçe düzelecektir merak etmeyin

Ayyy o ilk zamanlar!! Kimse de soylemiyor kabus olacagini. Bebegim kolikti catlayana kadar aglardi. Sonra da birlikte aglardik. En zor zamaninda annem de kv de hasta oldu 2-3 ay arasini kendim baktim. Hatta o donem bebek gormeye gelenleri agirlarken esime derdim bebegin huysuzlugunu bilseler bu sartlar altinda misafir kabuk ediyorum diye bi ceyrek de bana takarlar diye.

O donem biogaia ve metsil birlikte kullandim. Bi ise yaradığını dusunmuyorum ama kullandik iste yine. En iyi yontemler kanguruda tasimak, pilates topunda ziplamak ve kucagimda uyutmak oldu. 3. Aydan sonra cok azaldi bu durumlar. 5 aydan sonra tam bir melekti. Simdi 8 aylik dis sikintilari basladi. Yine zor gunlerdeyiz yani. Ha bi de kucagimda uyutmanin cezasini cekiyorum. Yaninda olmazsam hic uyumuyor.

5 senedir bu sorunu yaşıyorum.. gece en az 3 kere kalkıyorum.. gerisini siz düşünün annelik zor iş... :anne: benim sıpamda uyku sorunu var onuda atlatırsak bir kocaman ohhh çekiçem inşallah... bebegin gazı bitince geçer inşallah ama kimi bebekte huy oluyo malesef allah kuvvet versin..

kız benım kı 10 yaşında ben bile gecede 2 kere muhakkak kalkarım , bitmıyor yani allah saglık versın hepsine

Başlığa istinaden ben başa çıkamadım. Ne zaman uyumaya başladı uyumaya başladım, 4.ayda gaz sancısı çok azalıyor.
Siz de yeni duruma zamanla adapte olacaksınız
Sağlıkla büyütün bebeğinizi

Tam benlik bir soru. Kizim aşiri qazliydi, bagirsaq sancisi da vardi. Aylarca neler cektik, mamasi aşiri qaz yapiyodu, mamasini bir kac kere deyistik.Kac kere acillik olduk. Her hafta sagliq ocagina gidiyordum. Colinox+zinco iyi geldi kizima. Kizim sabah 5-6da uykuya daliyordu, 8de de uyaniyordu.Gunluk 2 saat uykuyla ayakta duruyodum, deliriyodum resmen. Uykusuzluk mahv ediyodu. Sizi coooook iyi anliyorum. Kizim 15 aylik, daha yeni yeni rahat uyumaya başladi, qaz sancilari biraz kaldi, arada ilac veriyorum ...

Cnm sab sımplex ver %100 ıse yarıyo hatta Dr izin al zınco'yla aynı anda ver BN kullandım cok rahatladım kesın cozum guven bna ,yurt dışından geliyo o damla reçetesiz satılıyo 35 TL inan bna cok ıse yarıyo Dr soyle once sorada oodamlayı al yazık yavruga acıdan uyuyamıyo

Ve cok dıkkat et bnmkı gazdan morarmıstı acile kaldırmıstık .Her emzırmeden sonra sırtını sıvazla agzndn gazını çıkarana kadar zaten tas çatlasa 1 dk cıkarır

Gördüğün gibi yalnız değilsin :)

Benim de 3 aylık bebeğim, gaz sancısı kaka yapamama neler neler yaşadık. Hala kaka yapamıyor ama yavaş yavaş düzene giriyoruz. Geçiyor merak etme, he deliksiz 8 saat uyumak istiyorsan o mümkün değil beklentilerini aza indirmeni tavsiye ederim... :)

Bir süre sonra sen az uykuya alışıyorsun, bebeğin düzeni oturuyor... endişen olmasın.

Keyfini çıkar bebeğinin, birdaha 40 günlük olmayacak :)

Bende 50 gün önce Doğum yaptım. İlk bi hAfta çok zor geçti
Bi de sezeryanla oldu doğumum. Nasıl güç aldım size de tavsiye ediyorum o ağladığı an onun size ihtiyacı olduğunu ona olan sevginizi hatırlayın. Ancak böyle tahammül ediyor insan. O güzel gülücüklerini hatırlayın. Benim Bebeğim çok uykusuz bırakmıyor beni tabi bundan kastım 3-4 saat uyuyabiliyorum toplam. Gece 12 de emzirip yatırıyorum gece 3 te uyurken tekrar emziriyorum o emzirme esnasında uyanınca saat 3-4-5 oluyor ancak 5 te uyuyor. Sonra 7 de tekrar uyanıyor. Bi hafta çok zorlandık gece 3-4 te uyurdu ama git gide düzene giriyor
Bi de ben masaj yapıyorum sürekli tüm vücuduna bu da sakinleştiriyor.

Gecmiyor valla kendini hazirla on aylik oldu sipa . 6 ayda duzene giriyor gibi oluyor hop disler. Ama sen alisiyosun uykusuzluga . Bide biraz dah buyuyunce emmeleri uzun sure olmadigi icin babayla takiliyolar .

Back