• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yeni anne olduğunuzda uykusuzlukla nasıl başa çıktınız?

Bilmiyorum söyleyen oldu mu ama bebegın gazlıysa ve sen emziriyorssn önce yediklerine dikkat edeceksin bunun cok faydasını gordum ben cunku gaz zaten bizim yedıklerımızden geciyor bebeğe
Ben cay bile içmedim nerdeyse ilk 3 ay sonra sonra açık içmeye başladım hala da öyle
İkincisi ise benım bebegim de uyumak bilmiyordu uyusa bile 15 dk da bir uyanır ve en az iki saat uyımadıgı zamanlar olmuştu bu yuzden bende her ne kadar tasvip etmesemde emzik kullanmaya başladım ve benım kurtarıcım oldu kızımın uyku düzenini emzıge borçluyum diyebilirim
Eger sen de başlamadıysan emzıge ve cocugun senı düzenli emmeye başladıysa meme karışıklığı olmaması açısından başlayabilirsin ben cok faydasını gordum açıkçası

cnm emin ol bitecek bu yorgun gunler.benim bebegim sabah yakin 4.5gibu anca uyuyordy.sabah 8den de ayaktaydik.ama noldu biliyomusun? 1yasina kadar tum.sikintilar gecti.suan 2yas 8aylik gece 10gibi uyuyup sbaha 9a kadar deliksiz uyuyo cok.sukur :) hatta uykusu o kadar derinki.kendinu.bununla teselli et birgun bitecek) bebeginle mutlu huzurlu gunler dilerim

Bilmiyorum söyleyen oldu mu ama bebegın gazlıysa ve sen emziriyorssn önce yediklerine dikkat edeceksin bunun cok faydasını gordum ben cunku gaz zaten bizim yedıklerımızden geciyor bebeğe
Ben cay bile içmedim nerdeyse ilk 3 ay sonra sonra açık içmeye başladım hala da öyle
İkincisi ise benım bebegim de uyumak bilmiyordu uyusa bile 15 dk da bir uyanır ve en az iki saat uyımadıgı zamanlar olmuştu bu yuzden bende her ne kadar tasvip etmesemde emzik kullanmaya başladım ve benım kurtarıcım oldu kızımın uyku düzenini emzıge borçluyum diyebilirim
Eger sen de başlamadıysan emzıge ve cocugun senı düzenli emmeye başladıysa meme karışıklığı olmaması açısından başlayabilirsin ben cok faydasını gordum açıkçası
emzigin faydasini bende gordum.gercekten.cok yardimci oldu.benim bebis gogsumu emzik olarak kullaniyordu.

emzigin faydasini bende gordum.gercekten.cok yardimci oldu.benim bebis gogsumu emzik olarak kullaniyordu.
Evet cunku yenidogan bebeklerin karnı tok olsa bile emme refleksleri cok guclu oldugu için o ihtiyaçlarını o şekilde tatmin edebiliyorlar bu yuzden boyle bebekler için emzik kurtarıcı oluyor tabiki dozunda kullanmak gerekiyor ben su an bebegime sadece uyıyacagı zamanlar veriyorum baslarda ama uyanık oldugu her an agzındaydı diyebilirim uykuyu gectim yemek bıle yiyemiyordum o donemde

Evet cunku yenidogan bebeklerin karnı tok olsa bile emme refleksleri cok guclu oldugu için o ihtiyaçlarını o şekilde tatmin edebiliyorlar bu yuzden boyle bebekler için emzik kurtarıcı oluyor tabiki dozunda kullanmak gerekiyor ben su an bebegime sadece uyıyacagı zamanlar veriyorum baslarda ama uyanık oldugu her an agzındaydı diyebilirim uykuyu gectim yemek bıle yiyemiyordum o donemde
aynen beni anlatmissiniz sanki.ben de bebegime uyuyacagi zamanlarda verdim.emzik.1yasindada biraktik.emzigi

2 bucuk yasinda hala sabah 5 6 oluyo uyku yok ömrum bitti valla biktim uyku sorunundan 6 aylik flndi 3 saat salladigimi bilirim

aynen beni anlatmissiniz sanki.ben de bebegime uyuyacagi zamanlarda verdim.emzik.1yasindada biraktik.emzigi
Nasıl bıraktırabildiniz sorun yaşamadınız mı?? Ben küçükken zor bırakmışım üç yaşında. İlk çocuğuma vermemiştim o yüzden. Ama zorda kalırsam ikinciye vermek istiyorum

Nasıl bıraktırabildiniz sorun yaşamadınız mı?? Ben küçükken zor bırakmışım üç yaşında. İlk çocuğuma vermemiştim o yüzden. Ama zorda kalırsam ikinciye vermek istiyorum
emzik kullandigimiz zamanlarda sallamiyprdum kesinlikle.emzigi biraktikdan sonra mecbur yataginda sallayarak.uyuttum.ama suan yataginda kendisi uyuyo.buyudu artik.ama hic sikinti yasamadik.hic istemedi emzigini.kucukken birakmak gerek buyudukce zorlasiyor gercekten

Dr. Harvey Karp'in Mahallenin en mutlu bebeği kitabını okumanızı tavsiye ederim. Okudugunuzda yenidoganin doğasını anlayacak ve bebeginizin oradaki yöntemleri uyguladiginizda nasıl sakinlestigini göreceksiniz

Bir yasina girdi, ben hala gece sabaha kadar sekiz on kere kalkiyorum, yanimda yattigi halde bir de. Uyutmadigi gibi azicik uykumda kafa göz tekme ne bulursa nasipleniyorum. Ya bir yerim patliyor ya bir yerim cürüyor. Onu tutmakla geciyor geceleri.
Ama bagisiklik kazaniyor bak insan. Ilk aylar alisma süreci oldugu icin cok zor geliyor. Ama uykusuzluga alisiyorsun. Ben en uzun iki saat uyuyorumdur. Ayakta kaldigim sürece yiyorum ayik kalmak icin, enerji olsun diye. Gün boyu pesindeyim cünkü.
Gecici zamanlar sik disini, esinden yardim al. Benim de esimden baska yardim edenim yok. Esimi beklerken bazen bir saat uyumak icin dünyalari verecek gibi oluyorum, gözlerim kapaniyor zorla aciyorum falan. Alistim.
Bir cocugum daha var, o da dört yasinda. Kücügü öglen bir saat yatiriyorum bu zamanda da ya yemek yapiyorum ya da kizimla oyun oynuyorum. Uyku yok haram bize :kahve:
Beslenmene dikkat et, enerjin düsmesin.
Ha bu arada oglum cok kusardi ve gazliydi uyumazdi. Bi bucuk ay oturarak uyudum. Yanlara yastik koyardim kollarimin altina, bebegim kucagimda. O sekil uyurdum sürekli kontrol ederdim tabi. Bu sekil.

Benim kızım da ilk doğduğunda emerken uyuyakalırdı. Onu uyandırmaya çalışırken diğer emme seansı gelirdi ve derken ilk 5 gün hiç uyuyamadım oturduğum yerde boynu bükük uyuyakalmalarım dışında. Bebeğe zarar vermeyeyim korkusuyla da iki kişilik yatağın bir ucunda o, diğer ucunda ben yattım bir süre. Sonraları beşiğine alıştırmaya çalıştım o da olmadı. Çaresiz uykusuzluğa daha fazla direnemeyip yan yana yatmaya başladık. Çok tehlikeli olduğu için kendimden biraz daha uzak yatırmaya çalıştım ama sonra dip dibe olduk zamanla. Neyse ki deli yatmam ama yine de uyku hali yarı ölüm hali derler. Başarabilirseniz beşiğine koyun. Biraz daha büyümeye başlayınca düzeliyor uykusu ilk 3 Aydan sonra. Şu an 5 aylık oldu kızım ve bu mesajı yazarken yanımda mışıl mışıl uyuyor :) Endişe etmeyin, zamanla uykusuz anneler kulübüne siz de dahil olurken vücudunuz da uykusuzluğa karşı eskisinden daha dirençli oluyor. Annelik bir nevi çelik zırh gibi üzerinize yapışıveriyor... :)

İki buçuk yaştan bildiriyorum. Bir buçuk yıl boyunca "yeter ki deliksiz uyusun başka bir şey istemiyorum" diyordum. İki yaşına yakın uyku sorunu düzeldi. Ancak şimdi o kadar hırçın, hareketli ve huysuz ki keşke sorun uykusuzluk olsaydı diyorum.

Ben sorunların hiçbir şekilde bitmeyeceğini kabullendim. Biri bitse öteki başlıyor. Siz de kabullenin :) uyku sorunu zamanla bitecek merak etmeyin. Ben Nurse Harveys kullanmıştım uzun süre. O bir nebze rahatlatıyordu sıpayı.

Uykusuzlukla başa çıkamadım , depresyona girdim , iğrenç bir dönemden geçtim .. çocuk 9 aylık oldu hala gazı vardı ..ben nurse Harveys ve probac in çok faydasını gördüm ..hatta probac hayatımı kurtardı .. eşim de benimle birlikte uyanırdı gece ..bazen ben uyanık olurdum o da çocuğun sesiyle uyanırdı .. bi bakardı ben kafayı duvara vuruyorum :) çok ritmik hareketlerle ..donuk boş bakışlar ve yolunmus saçlar ... Ayyy lütfen benim bir daha çocuğum olmasın :)

Uykusuzluktan kafayı yiyeceğim. 40 günlük bebegimin gaz sancilari var uyutmuyor sürekli dizlerini karnina cekip ağlıyor. Sonra kusuyor hıçkırık tutuyor bi türlü uyumuyor. Metsil kullandım işe yaramadı, simdi bitkisel bi damla kullanıyorum yine pek etkisi yok. Kendi anasonlu cayimdan 1 cay kaşığı veriyorum yine yok. Simdi de aglamasi durdu ama bakiyor yine uyumuyor. O uyanik olsa bile ağlamadığı sürece uyusam ne olur ki? Ne zaman bitecek bu süreç? Güç almam lazim...
Güle güle büyütün bebeğinizi, bu süreç bebekten bebeğe değişiyor, kimi bebek 4. aydan sonra gaz sorunu bitip uyku düzeni sağlanınca mışıl mışıl uyuyan minnoş bir bebeğe dönerken kimi bebek 1 yaşına kadar ağlama krizlerine devam edip uyumamak için dirençli davranıyor.

Gaz sancısı için bebeğe ilaç önermek yanlış olur, o konuda doktorunuza danışmak da yarar var ama gazı çıktıktan sonra cin gibi bakıp uyumamak için elinden geleni yapıyorsa, özellikle geceleri gece-gündüz kavramı oluşması için ışıkta uyutmayın bebeği, bebeği seçebileceğiniz loşlukta beşiğine yatırıp karnını başını okşayarak uykuya dalmasını sağlayın, belki uyku öncesi bir masajda iyi gelebilir, bebeğinizin hangi seste sakinleştiğini test edin, kimi bebek saç kurutma makinesi, süpürge, aspiratör sesiyle sakinleşip uyuyor, kimi bebek de müzikle uyuyor.

Siz ona, o dünyaya adapte olana kadar biraz zorluk yaşayacaksınız ama geçecek.

Uykusuzluktan kafayı yiyeceğim. 40 günlük bebegimin gaz sancilari var uyutmuyor sürekli dizlerini karnina cekip ağlıyor. Sonra kusuyor hıçkırık tutuyor bi türlü uyumuyor. Metsil kullandım işe yaramadı, simdi bitkisel bi damla kullanıyorum yine pek etkisi yok. Kendi anasonlu cayimdan 1 cay kaşığı veriyorum yine yok. Simdi de aglamasi durdu ama bakiyor yine uyumuyor. O uyanik olsa bile ağlamadığı sürece uyusam ne olur ki? Ne zaman bitecek bu süreç? Güç almam lazim...
Canım benim bebeğim 3 haftalik oldu bugün. Kolik bir bebek diyemem o kadar ağlaması yok ama geceleri yarım saat emzirip yatıyorum 5 dk sonra uyanıyor tekrar yarım saat emzir tekrar yatır 5 dk sonra yine uyanıyor. Kakasını yapamadığı için uyanıyor sürekli. Ben de karnına bağırsaklarına masaj yapmakta buldum çareyi. Saat yönünde elimi karnında gezdiriyorum daireler çizerek. Bu masaj çoğu zaman iyi geliyor çıkarıyor ne var ne yoksa o zaman rahat uyuyor. Uykusuzluk çok zor gerçekten Allah sabır versin ben kabullendim süreci eskiden 10 saat uyurdum şimdi 3 saatlik uykuyla geziyorum. Baktım gün içinde çok uykum geldi bebiş uyurken ben de yanına uzanıyorum evi de bok götürsün amaaaannn 😂 lohusayım ben lohusa 😂

Canım benim bebeğim 3 haftalik oldu bugün. Kolik bir bebek diyemem o kadar ağlaması yok ama geceleri yarım saat emzirip yatıyorum 5 dk sonra uyanıyor tekrar yarım saat emzir tekrar yatır 5 dk sonra yine uyanıyor. Kakasını yapamadığı için uyanıyor sürekli. Ben de karnına bağırsaklarına masaj yapmakta buldum çareyi. Saat yönünde elimi karnında gezdiriyorum daireler çizerek. Bu masaj çoğu zaman iyi geliyor çıkarıyor ne var ne yoksa o zaman rahat uyuyor. Uykusuzluk çok zor gerçekten Allah sabır versin ben kabullendim süreci eskiden 10 saat uyurdum şimdi 3 saatlik uykuyla geziyorum. Baktım gün içinde çok uykum geldi bebiş uyurken ben de yanına uzanıyorum evi de bok götürsün amaaaannn 😂 lohusayım ben lohusa 😂
Benimki artik 2 yasina girdi konuyu 2018 de acmistim😁

Adem gunesin 2 kitabını okudum ve takipçisi degilim ekolünden de değilim. Dünyaca kabul gören akım bebekle birlikte güvenlik önlemi alarak uyumak. Ortaya degil Cocuk düşmesin diye bostaki kenara bariyer kullanılır anne kalın yorgan kullanmaz bebek yüksekte yatirilabilir anne yani beşik kullanilabilir bebek ortaya alinmaz ve daha birçok şey. Bilimsel araştırmalar da bebekle uyumanin pozitif etkisinden bahseder. Gerçek bilimsel dergilerde yayinlananlardan bahsediyorum. 2 yaş anneye bebeğe göre değişebilir. Siz tercih etmemis ya da guvenli bulmamis olabilirsiniz ama kesinlikle olumsuz etkiler diye birşey yok. Ben de zaten bu kesinliginiz için yazdım. Ustelik ayni oda bile olmaz diyorsunuz ki bunu savunan yazarlar tabiri caizse eski kafali ve yeni oluşumları kabul etmeyen insanlar. Elbette risk her zaman var bebek yalnız yatsa da var. Yani isteyen yapar istemeyen yapmaz ama psikolojik ve fizyolojik olarak yazdiginiz gibi olumsuz etkileyen bir etken degil.
Ben de önlem alındığı sürece beraber yatmakta sakınca olmadığını düşünüyorum. 5 yaşına kadar değil elbette ama ilk 3-4 Ay bebeğin kendini guvende hissetmesi bu dünyaya alışması cok onemli.
Benim 3.5 aylık bebeğim var gogsumuz ya da kucak dışında hicbir yerde uyumadı hastaneden beri. Eşimle nöbetleşe uyuyorduk. 1 aylık falandı koluma alıp yatmayi keşfettik. bir sure sonra aramıza sırtüstü koyuyordum güzel uyuyordu. Ondan once duyduğum şeyler ve etrafimdan gelen kucaga alıştırmışsınız yorumları yüzünden yatağına yatırmaya çalıştım 10 günlük bebegi. Gecelerce uykusuz kaldım cunku yatağında sadece 15 dk uyuyordu. Yatağında uyumayınca da strese girdim ameliyatlı lohusa halimle. Daha bu dünyaya alışmamış minicik bebeği yataginda yatmaya mı zorlasaydım? Kaldi ki uyku bebek için cok önemli uyusun da nasil uyusun uyursa uyusun modunda oluyor insan ilk zamanlar.
Ben de eşim de cok dikkatliyiz yastiklarimizin yarısı disarda bebeğe yaklastirmiyoruz. Yorgan değil p i ke kullanıyoruz ve asla kafamiza kadar çekmiyoruz hep kollarımızın altında kaliyor. Bebeğimizi kendi pikesi ile göbeğine kadar kollarının altında kalacak sekilde örtüyoruz. Asla bebeğin üzerine doğru kapanmıyorum. Biz bu sekilde çare bulduk.
Kendi yatağında yatan bebekleri ve annelerini tebrik ederim ama benimki yatmadı. Şimdilerde bolca okuyup araştırıyorum. Kafamda iyice oturunca ve tam kararlı hazir olunca hem kendi yataginda hem de kendi kendine uyumaya alıştırmaya çalışacağım.

Back