• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yeni anne olduğunuzda uykusuzlukla nasıl başa çıktınız?

Alakası yok bana doktor önerdi zaten araştırdım da çok fazla verirsen küçük bünye zaten tabi zarari olur
Asla tavsiye etmiyorum. Doktor nasıl muskat verebilir ki? Aklım hayalim almadı?

Muskat: “Sıvısı damara direk verilirse çok zehirleyicidir. Sütle beraber alınması bayıltıcı olabilir. Küçük dozlarda zararsız olsa da yüksek dozlarda delirmeye neden olabilir.

Uyuşturucu olarak popüler değildir çünkü yan etkileri vardır. Bunlardan bazıları baş dönmesi, yüz kızarıklığı, ağız kuruluğu, düzensiz kalp atışı, geçici kabızlık, idrar salmakta zorluk, mide bulantısı ve paniktir. Bunlar ilk altı saat içerisinde gözükür ve etkiler 3 güne kadar uzayabilir.”

Yine de siz bilirsiniz ben uyarımı yaptım, sonuçta evlat sizin evladınız.

İlk olarak çocuğum var. Yorumunuzun diger bolumlerine gelince yanılmıyorsam siz de bol bol adem güneş okuyanlardansiniz. Eğer değilseniz de bakış acınız aynı ama yanlış. Yenidogan döneminde bebegin bir yetişkinle birlikte yatması son derece sakıncalı. Ezilme ve boğulmaya davetiye. Eğer zaten profesyonal bir bariyer varsa arada (evde kullanılan kafa yastigindan bahsetmiyorum) onun adı çocukla birlikte uyumak olmuyor zaten. Sonraki dönemlerde de bırakın aynı yatağı aynı odada uyunmasi bile önerilmiyor. Bunlar dünyaca kabul gören akımlar. Elbette bir kaç alternatif ekol var aksini savunan. Ama ben yetmiş kiloluk cussemle üç kiloluk bebegimi yanıma alıp yatırmayı risk olarak gördüm. Kaldı ki çok net hatırlıyorum genç kizligimda komşumun bebeği bu şekilde boğuldu.bebegin elbette bize, te imize, kokumuza ihtiyacı var ama bunun çözümü birlikte uyumak değil.
Adem gunesin 2 kitabını okudum ve takipçisi degilim ekolünden de değilim. Dünyaca kabul gören akım bebekle birlikte güvenlik önlemi alarak uyumak. Ortaya degil Cocuk düşmesin diye bostaki kenara bariyer kullanılır anne kalın yorgan kullanmaz bebek yüksekte yatirilabilir anne yani beşik kullanilabilir bebek ortaya alinmaz ve daha birçok şey. Bilimsel araştırmalar da bebekle uyumanin pozitif etkisinden bahseder. Gerçek bilimsel dergilerde yayinlananlardan bahsediyorum. 2 yaş anneye bebeğe göre değişebilir. Siz tercih etmemis ya da guvenli bulmamis olabilirsiniz ama kesinlikle olumsuz etkiler diye birşey yok. Ben de zaten bu kesinliginiz için yazdım. Ustelik ayni oda bile olmaz diyorsunuz ki bunu savunan yazarlar tabiri caizse eski kafali ve yeni oluşumları kabul etmeyen insanlar. Elbette risk her zaman var bebek yalnız yatsa da var. Yani isteyen yapar istemeyen yapmaz ama psikolojik ve fizyolojik olarak yazdiginiz gibi olumsuz etkileyen bir etken degil.

40 günlük bebek sen de çok uykusuzsun kesinlikle önermem birlikte uyumayı.

Destekçi olmadan yeni doğan bebeğe bakmak çok zor. Günde 3 saatten fazla ağlıyorsa inek sütü alerjisi düşünülüyor. O yüzden mama ver diyemiyorum. Alerji maması al ne olur ne olmaz diye onu dene. Manada sonra 3-4 saat kesintisiz uyuyabilir.

Bu sukintilari bende çektim inek sütü alerjisi varmış ben mama ilk zamanlar vermiştim sütüm çok azdı. Sut aetinca mamayi biraktik. Mama ver diyenler küfür ediyor gibi gelirdi. Simdiki aklım olsa alerji maması ile başlardım mama +anne sütu devam ederdim. Mamayı hiç kesmezdim
Emen bebeğe neden mama öneriyorsunuz?
Biberon ve emzik meme reddine sebep oluyor. Kolaya alışıp bırakacak Memeyi sonra.
Alerji varsa annesi sıkı diyet yapar.

Kimyon kaynatın bir çay kaşığı iyi gelir uyanıkken aglamiyorsa zarar gelmeyecek biyere koy uyu 10 dakika bile uyusan kârdir benim cocuklarim kendi kendine uyurdu uyanirdi hiç cekmedim ins seninkide düzelir cnm.ama. iki aylıktan sonra uyku düzeni Oluştur bence

Bebegi doyurdugunuz gibi iki dk pispislayip bi geyirdi diye yatirirsaniz cok gaz sancisi ceker, hele bi de erkek bebekse.
ilk cocugumda bilemedim, yavrum oyuzden cok cekti gazdan ama ikinci bebegimde dikkatli davrandim.
Doyurduktan sonra en az yarim saat dik pozisyonda omzumda tuttum, o orda uyudu ben otururken, oyuzden hic gaz sancisi yasamadi yavrum.
Emzirir emzirmez koymayin yatagina.
Gun icinde bacaklarini ileri geri itin gazini atsin.
Bagirsak hareketlerini probiyotik damlayla duzenleyebilirsiniz.
En son care yaniniza alin.
Benim sipalar suan yanimda uyuyor :)
Beni elestirenler olur ama ne guzel sey evlatla uyumak :)

bebegin gazini çıkarırsanız butun mesele çözülür. uykusu, beslenmesi, bosaltimi duzene girer. 45 dk gaz icin ugrastiniz mi mesela? evet bu kadar uzun sursede cikarmalisiniz. 3.5 ay gazla ugrastik. profesyonel gaz çıkarmayı ogrenmelisiniz. bebegin sırtına degil bel cukuruna avcunuzun iciyle bebegi omzunuza yaslayip dik tutarak cikarmadica rahat etmez, size de rahat vermez. olay bu. her goren bizimki icin bu kadar gazli cocuk mu okur derdi. butun problem hareketsiz oluşundan kaynaklaniyor. sizin diyetinizle yediginiz ictiginizle asla alakasi yok.gak diye karga gibi ses cikarana kadar devam dedi doktorumuz.her meme emisinden sonra cikarip digerini oyle emzirin. bol su icin emzirdikce de sütünüz fiskiracak emin olun

bebegin gazini çıkarırsanız butun mesele çözülür. uykusu, beslenmesi, bosaltimi duzene girer. 45 dk gaz icin ugrastiniz mi mesela? evet bu kadar uzun sursede cikarmalisiniz. 3.5 ay gazla ugrastik. profesyonel gaz çıkarmayı ogrenmelisiniz. bebegin sırtına degil bel cukuruna avcunuzun iciyle bebegi omzunuza yaslayip dik tutarak cikarmadica rahat etmez, size de rahat vermez. olay bu. her goren bizimki icin bu kadar gazli cocuk mu okur derdi. butun problem hareketsiz oluşundan kaynaklaniyor. sizin diyetinizle yediginiz ictiginizle asla alakasi yok.

Alışmak zorunda kaldım maalesef bebeğim öyle gazlı bi bebek değil ama uyumak yerine oynamak istiyor gece de 3 kere emmeye kalkar 4 buçuk aylık şimdi de diş davamız başladı bırakın uyumayı tüm kemiklerim dayak yemiş gibi ağrıyor sürekli meme de çünkü

İlk olarak çocuğum var. Yorumunuzun diger bolumlerine gelince yanılmıyorsam siz de bol bol adem güneş okuyanlardansiniz. Eğer değilseniz de bakış acınız aynı ama yanlış. Yenidogan döneminde bebegin bir yetişkinle birlikte yatması son derece sakıncalı. Ezilme ve boğulmaya davetiye. Eğer zaten profesyonal bir bariyer varsa arada (evde kullanılan kafa yastigindan bahsetmiyorum) onun adı çocukla birlikte uyumak olmuyor zaten. Sonraki dönemlerde de bırakın aynı yatağı aynı odada uyunmasi bile önerilmiyor. Bunlar dünyaca kabul gören akımlar. Elbette bir kaç alternatif ekol var aksini savunan. Ama ben yetmiş kiloluk cussemle üç kiloluk bebegimi yanıma alıp yatırmayı risk olarak gördüm. Kaldı ki çok net hatırlıyorum genç kizligimda komşumun bebeği bu şekilde boğuldu.bebegin elbette bize, te imize, kokumuza ihtiyacı var ama bunun çözümü birlikte uyumak değil.

Dunyaca kabul gordugunu dusunmuyorum.
Avrupada sanilanin aksine anneler bebekleriyle uyur.
Ben iki dogum yaptim yurtdisinda, hala yurtdisinda yasiyorum.
Hemsire dogum yaptigim aksam kizimi kucagima verip kokunla uyut demisti.
Cogu yabanci arkadasimda cocuklariyla yatiyor,hepsi de Adem Gunesten bi haber tabi..
Cocugun oldugu odada cinsel iliski yasanmadugi surece neden psikolojileri bozulsun cocuklarin?
Benim annem despottu, odasina kapi tiklatmadan almaz, asla yaninda yatirmazdi cunku fena halde kocaciydi.
Noldu peki?
Ben titreye titreye korkudan aglayarak uyudugum gunleri unutmuyorum.
En zor animda gecenin zifri karanliginda yanimda olmadi korkuyorum dedigim halde.
Surekli yatirmak deil kastim.
Cocugun durumunu gozlemeli ve cocugu dinlemeli anne.
Hele ki minnak bebek neden bi odada bi basina birakilsin?
Bana gaddarca geliyor.
Hayvanlar bile yavrularini kolunun kanadinin altina aliyor, insan ki sevgiye guvene daha da muhtac.. neden yavrularimizi tek birakalim 3-4 yasina kadar?

ilk 2-3 hafta koltukta kucagimda emzirerek uyuttum, saat basi acikiyodu sanki. Tam o hafta gaz problemi baslamisti sanirim cok agliyodu ayaklarini cekerek. Doktor damla verdi ve ozamandan itibaren aksam 7,30 dan sabah 7-8 e kadar kesintisiz uyudu. Simdi 14 aylik ara sira geceleri uyaniyo mamasini verince kendiliginden uyuyo. Ama canim malesef bebeklere akil sir ermiyo, bugun bi ilki yasiyoruz saat kac oldu ama suan oyun oynuyo guluyo zipliyo. Yorulmasini bekliyorum. Allah sabrini veriyo, saglikli olsunlarda hic uyumasakta olur. :emir_bebek::KK200:

Bnm üçüzlerim var. Mamaroo almıştım ilk dönemleri için. Çok faydasını gördüm. Daha çok minik al ve rahat et. İkinci eldende hemen satarsın. Sonrada 6-7 aylıklen odalarında uyutmaya alıştırdık fön makinesi sesiyle. Tavsiye ederim

Dunyaca kabul gordugunu dusunmuyorum.
Avrupada sanilanin aksine anneler bebekleriyle uyur.
Ben iki dogum yaptim yurtdisinda, hala yurtdisinda yasiyorum.
Hemsire dogum yaptigim aksam kizimi kucagima verip kokunla uyut demisti.
Cogu yabanci arkadasimda cocuklariyla yatiyor,hepsi de Adem Gunesten bi haber tabi..
Cocugun oldugu odada cinsel iliski yasanmadugi surece neden psikolojileri bozulsun cocuklarin?
Benim annem despottu, odasina kapi tiklatmadan almaz, asla yaninda yatirmazdi cunku fena halde kocaciydi.
Noldu peki?
Ben titreye titreye korkudan aglayarak uyudugum gunleri unutmuyorum.
En zor animda gecenin zifri karanliginda yanimda olmadi korkuyorum dedigim halde.
Surekli yatirmak deil kastim.
Cocugun durumunu gozlemeli ve cocugu dinlemeli anne.
Hele ki minnak bebek neden bi odada bi basina birakilsin?
Bana gaddarca geliyor.
Hayvanlar bile yavrularini kolunun kanadinin altina aliyor, insan ki sevgiye guvene daha da muhtac.. neden yavrularimizi tek birakalim 3-4 yasina kadar?
Abartmayın. Herhangi bir odaya girerken kapı tıklamak asgari saygı kuralıdır zaten. Ayrıca bir çocuk korkabilir, hasta olabilir... Bunlar ayrıcalıklı durumlar. Kocacı olmakla da alakası yok. Annenizi bilemem ama bebegimin bana ihtiyacı varsa bin tane koca gelse umrum olmaz. Ama ben anneyim diye de bile bile cocuguma zarar veremem. Bunun sadece cinsel iliskiyle alakasi da yok. Cocugun tek basina olabilmesi, uyuyabilmesi onun gelisimi icin cok onemli.ben doğunca ayrı eve çıksın demisim gibi davrainyorsunuz. O bebek annenin kokusuna muhtaç. Onun için sakinleşme ve güven kaynağı. Ama bu bebeği alıp üç dört yaşına kadar odanda yatiracagin anlamına gelmiyor. Biz hep olduğu gibi cocugumuzu severken zarar veriyoruz. Güvenli bağlama ayağına bağımlı bireyler yetiştiriyoruz. Tekrar ediyorum bebekle aynı yatakta uyumak tehlikelidir. Belli bir aydan sonra aynı odada da yatırmak gelişimi acısından zararlıdır. Herhalde doğum yaptığınız ülkede al bu bebeği bilmem kaç yaşına kadar odanda yatır demediler. Ayrıca çok merak ettim yeni doğum yapmış yorgun kadının yatağına uyusun diye bebek bırakan hemşireyi. Herhalde başınızda refakat edecek birileri vardır. Yoksa mikro zekâya sahip biri bile bunu önermez.

Adem gunesin 2 kitabını okudum ve takipçisi degilim ekolünden de değilim. Dünyaca kabul gören akım bebekle birlikte güvenlik önlemi alarak uyumak. Ortaya degil Cocuk düşmesin diye bostaki kenara bariyer kullanılır anne kalın yorgan kullanmaz bebek yüksekte yatirilabilir anne yani beşik kullanilabilir bebek ortaya alinmaz ve daha birçok şey. Bilimsel araştırmalar da bebekle uyumanin pozitif etkisinden bahseder. Gerçek bilimsel dergilerde yayinlananlardan bahsediyorum. 2 yaş anneye bebeğe göre değişebilir. Siz tercih etmemis ya da guvenli bulmamis olabilirsiniz ama kesinlikle olumsuz etkiler diye birşey yok. Ben de zaten bu kesinliginiz için yazdım. Ustelik ayni oda bile olmaz diyorsunuz ki bunu savunan yazarlar tabiri caizse eski kafali ve yeni oluşumları kabul etmeyen insanlar. Elbette risk her zaman var bebek yalnız yatsa da var. Yani isteyen yapar istemeyen yapmaz ama psikolojik ve fizyolojik olarak yazdiginiz gibi olumsuz etkileyen bir etken degil.
O basta saydığıniz şartları yerine getirdiğinizde zaten gereken önlemleri almış oluyorsunuz. Yani hop diye bebeği koyununuza alıp yatırmıyorsunuz. Sizce bu ülkede bebeğiyle uyuyup şu şartları yerine getiren kaç kadın var? Biz bebegin yanına yastık koymayı güvenlik önlemi sayıyoruz ki o yastık bile başlı başına bir tehdit kaynağı. Kaldi ki isin bir de su boyutu var, yenidogan bebekle birlikte uyumak ani bebek olumlerini de artiran bir etken. Bebek kendini hala rahimde zannedip solunum yapmayi kesebiliyor. Tekrar ediyorum Bebekle aynı odada yatılmaz. O bebegin günü gelince bağımsız bir birey olmasını istiyorsanız bebekliğinden itibaren ona saygı duyacaksınız ve bir birey gibi yaklasacaksiniz. Başka bir yorumda da yazdım ben bebeğe ayrı ev acın demiyorum. Bebek anne kokusuna, tenine, sıcaklığına muhtaç. Onun bu açlığını zaten doyurmak zorunda anne. Ama bunun yöntemi aynı odada uyutmak, onu yatağınıza almak değil. En makulu ilk üç dört ay anne yanında (anneyle birlikte değil anne yanında ki sizin başta belirttiğiniz şartlar anne yanında uyumaktir) Daha sonra ayrı odada uyutmaya alıştırmaktir. Kaldı ki zaten bebeği ayrı odaya alıştırmadan kendi kendine uyumayı da öğretmeniz neredeyse imkansız.

Gazda master yapmis bir anne olarak zeytinyagini bi tasim kaynat sogut.Yatak odasinda dursun.Biogaiya gaz damlasini bebegine ver yanliz 3 gun kullanimdan sonra kesin etki edebilir biraz sabirli olman lazim.Zeytinyagiyla karnina dairesel masajlar yap.Bacaklarini esnet ve buk.Pirt sesi gelir zaten ama bebegin doymuyor olabilir doydugunu sandigin bebegin biraz daha doymaya ihtiyaci varsa hep huysuz olur ve uyumayabilir.

• Diger konuya gelelim.Uykusuzluga cozumum bebek ne zaman uyursa bende attm kendmi yataga.Sonucta gunduz de uyuyor ve perdeleri cek yat sende.Dinlenemedigin surece harap olursun ustune sinirlerin yipranir gerilirsin.

Abartmayın. Herhangi bir odaya girerken kapı tıklamak asgari saygı kuralıdır zaten. Ayrıca bir çocuk korkabilir, hasta olabilir... Bunlar ayrıcalıklı durumlar. Kocacı olmakla da alakası yok. Annenizi bilemem ama bebegimin bana ihtiyacı varsa bin tane koca gelse umrum olmaz. Ama ben anneyim diye de bile bile cocuguma zarar veremem. Bunun sadece cinsel iliskiyle alakasi da yok. Cocugun tek basina olabilmesi, uyuyabilmesi onun gelisimi icin cok onemli.ben doğunca ayrı eve çıksın demisim gibi davrainyorsunuz. O bebek annenin kokusuna muhtaç. Onun için sakinleşme ve güven kaynağı. Ama bu bebeği alıp üç dört yaşına kadar odanda yatiracagin anlamına gelmiyor. Biz hep olduğu gibi cocugumuzu severken zarar veriyoruz. Güvenli bağlama ayağına bağımlı bireyler yetiştiriyoruz. Tekrar ediyorum bebekle aynı yatakta uyumak tehlikelidir. Belli bir aydan sonra aynı odada da yatırmak gelişimi acısından zararlıdır. Herhalde doğum yaptığınız ülkede al bu bebeği bilmem kaç yaşına kadar odanda yatır demediler. Ayrıca çok merak ettim yeni doğum yapmış yorgun kadının yatağına uyusun diye bebek bırakan hemşireyi. Herhalde başınızda refakat edecek birileri vardır. Yoksa mikro zekâya sahip biri bile bunu önermez.

Hayir refakatci kesinlikle yasak..
Esim dogum yaptigim hastanede doktor olmasina ragmen onu dahi odaya almadilar,koridorda gelir gorurdu bizi. yeni dogum yapmis baska bir anneyle kaldik, onunda bebegi vardi yaninda.
Dogumdan sonra 2-3 saat kadar anne dinleniyor sonrasinda bebek hop kucakta, iki dogumumda da boyle oldu, cok sukur normal dogum yaptigim icin hemen ayaktaydim.
Hastanede catlayip patlasanda en az 5 gun kalmak zorundasin.
Bebegin kilo aldigini emzirebildigini gormeden hastaneden taburcu etmiyorlar.
Sadece bir hemsire degil tum hemsireler bu sekilde..
Ben abarttigimi dusunmuyorum, annem her konuda cok sertti.
Benim odam yatagim cocuklarim icin yasakli bolge degil.
Ayrica ikisi de benden ayri yatiyor, odalari var, oglumu 3 yasinda ayirdim kizimi ise 1 yasina dogru abisinin odasina gonderdim.
Fakat suan bazi kosullardan dolayi birarada yatiyoruz, tatildeyiz.
oglum 4,5 kizim 1,5 yasinda.

Uykusuzluktan kafayı yiyeceğim. 40 günlük bebegimin gaz sancilari var uyutmuyor sürekli dizlerini karnina cekip ağlıyor. Sonra kusuyor hıçkırık tutuyor bi türlü uyumuyor. Metsil kullandım işe yaramadı, simdi bitkisel bi damla kullanıyorum yine pek etkisi yok. Kendi anasonlu cayimdan 1 cay kaşığı veriyorum yine yok. Simdi de aglamasi durdu ama bakiyor yine uyumuyor. O uyanik olsa bile ağlamadığı sürece uyusam ne olur ki? Ne zaman bitecek bu süreç? Güç almam lazim...

Gaz için - bebek bir aydan büyükse- karnına ve ayağının altına acı elma yağı sürün. Karnının altına yastık koyarak bebişi yüz aşağı yatırın. Bir iki dakika ağlamasına kulak kapatın. Sonra gelsin pırtlar(: Gündüz keyfi yerindeyse uyuyabilirsiniz tabi ki neden uyumayasınız? O emip uyudukça siz de uyuyun. Ona göre ayarlayın ev işini.

İlk zamanlar çok zor
Aklıma geldikçe hala başım dönüyor
2,5-3. Aydan sonra dünyaya adapte olmaya başlıyolar

Uykusuzluktan kafayı yiyeceğim. 40 günlük bebegimin gaz sancilari var uyutmuyor sürekli dizlerini karnina cekip ağlıyor. Sonra kusuyor hıçkırık tutuyor bi türlü uyumuyor. Metsil kullandım işe yaramadı, simdi bitkisel bi damla kullanıyorum yine pek etkisi yok. Kendi anasonlu cayimdan 1 cay kaşığı veriyorum yine yok. Simdi de aglamasi durdu ama bakiyor yine uyumuyor. O uyanik olsa bile ağlamadığı sürece uyusam ne olur ki? Ne zaman bitecek bu süreç? Güç almam lazim...
Yorumları okumadım ama lütfen size verilecek tarifleri, reçeteleri, ilaç isimlerini UYGULAMAYIN. Doktorunuza danışmadan hiç bir şey ne olur vermeyin bebeğinize. Benim bebeğime iyi gelen sizin bebeğinizde alerjik ya da geri dönülemez bir reaksiyona sebep olabilir. Ne siz verin ne de aile büyüklerine verdirin.

40 günlük bebek, sindirim sistemi de dahil olmak üzere sadece dünyaya adapte olmaya çalışıyor. Bildiği tek şey var: sizsiniz. Sizinle iletişşim kurmak için bildiği iki yol var: emmek ve ağlamak.

Benim oğlum 22 aylık olmak üzere, şu an 35 haftalık hamileyim.. Uykusuzluğa tahammül etmenin en iyi yolu, bir müddet uyumayacağınızı kabullenmekten geçiyor malesef.

Zor bir süreç ama geçecek.

Back