Yeni anne olduğunuzda uykusuzlukla nasıl başa çıktınız?

Merhabalar... annanemin tavsiyesiyle Bol bol dereotu yedim...yoğurdunuza doğrayarak yiyebilirsiniz ... 2 kızım var. İkisindede dereotu çok tükettim...emzirdiğim için sütten bebişe geçiyor... doğal olarak gaz sancısını minimuma indirgiyor...deneyin isterseniz

Bu arada yenidoğan bebeğin annenin yanında yatmasına karşıyım...eşim doktor... geçenlerde yenidoğan bebeğiyle uyuyan anne bebeğini gece emzirirken uykuya dalmış...boğulmuş bebek ölmüş... Allah korusun

ahh ahh neydı o gunler
uykusuzluktan ne sacmalardım ama

su konuda ıcın rahat olsun buyudukce rahatlıyorsun bı taraftan rahatlarken bı taraftan baska seyler cıkıyor
ılk 5 ay hıc ama hıc uyumadım ben
gunde 2 saat uyusam sukrederdım

buna tavsıye oyuzden verebılecegımızı dusunmuyorum
saglıkla buyusun :)

kimyon tarifine bakın. kıyamam daha çok küçükmüş. o da senin gibi uykusuz annesi. bu zamanlar geçicek az sabır. boşa cennet annelerin ayağı altında değil. az sabır geçicek bu günler inan hepimiz yaşadık

Merhaba...bu dönemlerde gececek elbet:) benim birde 2 bucuk yasinda oglum var, ikisini yatirip bende onlarla öğlen 1-2 saat uyuyordum. Aman allahim mucize gibi geliyordu..enerji moral depoluyordum. Öğlen cocukla beraber uyumanizi tavsiye ederim. Ilk cocukta dahada zor gelir, bünye alisik degil filan

Her gün yarım kahve fincanına;çay kaşığı ile kimyon at;cok az seker.iliyinca bes altı kaşık içirin.kalanini sen uc.birde gunde iki kez rezene cayı iç.aktardan biraz rezene;biraZ kimyon;biraz anosin alıp bur çay kaşığı fincana hepsinden ekleyip ucebilirsin.sutunde artar.sutunden bebeğine gecer rahatlatır.

kuzum sana destek olacak kimse yok mu? karnının tok altının temiz olduğundan emin olduğun zamanlarda bakabilecek biri olsa sen de o sürede uyusan çok rahatlarsın. şimdi senin uyuyamamandan kaynaklı gerginliğinden de etkileniyordur yavrucak.
ben oğlumda bir de aktarlarda satılan acı elma yağı kullandım. topuklarına ve karnına sadece birer damla damlatıp masaj yapardım. youtube da bebekler için karna masaj videoları var onları yapardım baya baya gaz çıkarır rahatlardı.
bir de üşüyor olabilir. o da gaz yapar. ama evin sıcaklığı buna fayda sağlamaz. bildiğimiz termoforlar var ya onlardan al kaynar suyu doldur bebeğin beşiğine koy. beşik ısınsın termoforu kaldır bebeği yatır. benim oğlum öyle de çok gaz çıkarır rahatlardı.
ama öncelikle en önemlisi sana destek olacak birilerinin varlığı.

Canım o uykusuzlukla başa çıkmanın tek yolu uyumak, benim oğlum 22 aylık hala bir yolunu bulabilmiş değilim. Şimdi yeni yeni düzeldi, ama 6 saatlik uykuda 10 defa kalktım aylarca.
Çok zordu, gündüz de uyumazdı, tuvalate gitmek, yemek yapmak, hepsi imkansızdı.
Gaza da ben bir çözüm bulamamıştım.. Masaj rahatlatıyordu .Dizlerini hafif hafif karnına bastırıyordum..

bebginiz sanirim kolik benim kizimda oyleydi anason rezene icin henuz cok kucuk vermeyin illa birsey verecekseniz pirinc tanesi kadar fitil atin cocukda gazini cikarip rahatlasin sizde

Oğlum 3,5 yaşında, hala gece deliksiz uyumuyor. Ben uykusuzlukla geçen süreç yüzünden ağır bir depresyondayım hala

Acı elma yağı hem topuğuna birer damla hemde karnına sürüp sıcak tut bebeği özellikle ayaklarını bi erkekse bebeğin idrar yolları enfeksiyonuna baktır benim bebeği min ondan dolayı gazi çok oluyodu

Çok sık emzirmeyin
İki saatte bir emsin
Dr un önerdiği bi damla kullanın
Banyo yaptırın
Youtube dan kolik şarkıları , elektrik süpürgesi sesi vs açın
Kucakta süt kokusunda uykuya daldırın
İlk 40 gün 40 kere huy değiştirir
Biz iki ayı devirdik az biraz düzeldi
Üçüncü ayda geçiyor çoğunlukla
Babadan destek alın
Akşamları 1 2 saat baksın uyuyun

Ben Nurse Harweys'in kimyonlu bitkisel bir damlası vardı onu kullanmıştım.
Kızımla hastaneden çıkarken doğum sonrası,hastanedeki çocuk doktoru elime uzun bir liste tutuşturmuştu,meme ucu kremi,bitkisel pişik önceyici,acd vitamini birde kurtarıcımız nurse harweys vardı listede,bunları al hepsi gerekli diye.
Başlarda unuttum düzenli kullanmadım gaz sancısı çok çekti kızım,uyumadı uyutmadı,sonra düzenli kullanmaya başladım hep aynı zamanda vermeye başlayınca azaldı.
Gazı var muhtemelen bebeğinizin,bir deneyin isterseniz.
Sağlıkla büyütün.

Nasıl veriyorsunuz? Muskat zehirlidir. İçinde zehir barındırır. Doktorlar kullanılmasını bile önermiyor siz çocuğa neden veriyorsunuz? Yani çocuk o zehirden bayılıyor o yüzden uyuyor, uyuşturucu madde gibi düşünün işte.

Gaz ilaçlarının içinde bağırsak hareketlerini durdurucu maddeler var. Sonrası daha da sıkıntı olabilir. Bazı bebeklerde ilerde kabizliga neden olabilir. Bu ihtimali düşünerek kullanin ya da kullanmayın.

Gezmeye gider gibi omzunuza dayayın. Bez bel birleşim yerine elinizin içiyle çukur yaparak pat pat vurarak her emzirmeden sonra muhakkak gazını çıkartın. O gaz mideden çıkmazsa bağırsağa geçer ve sancı yapar. Alttan gaz çıkarıyorsa bebek gazını tam çıkartamıyorsunuz demektir.

Alakası yok bana doktor önerdi zaten araştırdım da çok fazla verirsen küçük bünye zaten tabi zarari olur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…