• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yeni Anne Olanlarr....

tenzilecimm sabah kahvaltısı için sana tarif vereyim dr.önermiştii bir çay kaşığı pekmez vaya reçel yumurta sarısı peyaz peynir bunları karıştırıp veriyorumm çok güzel yiyor çok vitamin varmış.ayrı versek olmazmı dedim hayır karıştırıp ver dedi dene istersen canım
Canım pekmez demir(kan)yapar,peynir kalsiyum için lazım.
İkisi karıştırılıp yenildiğinde birbirlerini nötrlüyor,bir faydası olmuyor.
Birbirlerinden 2 saat uzaklıkta verilmeli.
Her ne kadar doktor söylemişse de bence yanılmış
Pekmez ve peynir ayrı verilmelidir

haklı olabilirsin canımm dridediği için bende ona göre uyguluyorum gerçi benim kız pekmezi sevmediği için reçel veriyorumm

Ben kahvaltıda hepsini ayrı ayrı veriyorum.Damak tadı denen bir şey var ya.Neden bulamaç gibi yesin ki.
Yumurta sarısı,labne peyniri,fındık ezmesi ana menüm ve yanında artık yiyebileceği her türlü kahvaltılık ayrı ayrı lokmalar halinde kendim nasıl yiyorsam öyle veriyorum

Ben kahvaltıda hepsini ayrı ayrı veriyorum.Damak tadı denen bir şey var ya.Neden bulamaç gibi yesin ki.
Yumurta sarısı,labne peyniri,fındık ezmesi ana menüm ve yanında artık yiyebileceği her türlü kahvaltılık ayrı ayrı lokmalar halinde kendim nasıl yiyorsam öyle veriyorum

ay bide dövseydin bari tamam apla bidaha vermem o şekil senin dediğin gibi veririmmsenağlamasenağlamajeyyar

selam cnm

ya kızlar yoğurt mayalarken ölçü yü neye göre ayarlıyorsunuz

kilo başına 1 çorba kaşığı yoğurt kouyuyorum bu arada kızlar taş gibi yoğurt mayalamayı beklemeyin bence yani olmaz.hazırları bile alındığında bir kaşık içinden aldığımızda sulanıyor yani bizlerin yaptığı tabiki sulu olur.

kızlar merhaba ,
biz pekmezi 4 aylıktan beri veriyoruz.ama pekmezde annelerin yaptığı en genel hatadır,pekmezi süt ve süt ürünlerinden bağımsız karıştırmadan vede mutlaka öncesindede veya sonrasında 2 saat ara olacak şekilde verilmelidir.

süt ürünleri ile verildiğinde pekmez emilime uğrayamayacağından bebeğiniz için faydası olmuyor.
değerli bilgilerinize...a.s.

kızlar merhaba ,
biz pekmezi 4 aylıktan beri veriyoruz.ama pekmezde annelerin yaptığı en genel hatadır,pekmezi süt ve süt ürünlerinden bağımsız karıştırmadan vede mutlaka öncesindede veya sonrasında 2 saat ara olacak şekilde verilmelidir.

süt ürünleri ile verildiğinde pekmez emilime uğrayamayacağından bebeğiniz için faydası olmuyor.
değerli bilgilerinize...a.s.

saol canımm yoğurtla pekmez verilmez bunu biliyordum ama peynirle verilmiyeceğini bilmiyordum sonuçta peynirde süt ürünü aslında a.s.

kızlar bebişinizin eşyaları ayrı mı?mesele tencere,süzgeç
kaşık tabak bardak tabi ayrı...
bi de neyle yıkıyorsunuz malzemelerini sanırım bulaşık sabunu iyi deilmiş

valla ben tabağını bulaşık makinasında yıkıyorum biberonlar kaynatılıyor hergün.elde yıkamyorum tabağını çanağını iyi durulanmaybilyor.
çok ta germiyorum çünkü ortam şartlarına alışmalı...onu tüm hayatı boyunca hijyen bir ortamda yetiştirmem imkansız tatlicadiarzu

ben bulaşık deterjanıyla yıkamıyorum canım bir ürün var onla yıkıyorum sakıncası olurmu markasını söylesem acaba.tabağı kaşığ ayrı zaten

slm kızlar benimkini sabahtan yıkadım şekil=resim
deki gibi neyse 16 ya kadar uyudu çamaşır beyazlar renkliler falan derken gün bitti biraz sonrada asıcam böyle geçti günüm güzel tarifler var galiba bende bulup en kısa zamanda yazıcamm

n e özelliği warmış cnm
benim ablamda habire onlardan kullanır
yok fırın temizleyici yok bulaşık sabunu
kimyasal deilmi onlrda şekeriim

bence kimyasal değil canımm benim arkadaşş yıkadığı bulaşık suyunu çiçeklere döküyor ve çiçeklerr çok güzel büyüyor canımm tabiki kesinlikle kimyasal değil demiyorum ama diyer deterjanlara göre daha iyi bana göre canımm

ok hayatım kızma tmm :)

polivit
ferro sanol
dewit3
zymafluor(diş çürümelerine karşı)

bu ilaçları wericem derine
war mı bunlarla ilgili önerisi olan
sanırım ferro nun tadını bayaga iğrençmiş

Back