Durumunuz bizimkine benziyor biraz. Bizim kredimizi annem çekti dolayısı ile ev annemin üzerine biz her ay bankaya onun hesabına taksit ödüyoruz. Çevreden bir çok şey söylüyorlar, misal anne babama bir şey olursa benim ödediğim ev abime de miras kalacak. Allah onları başımızdan eksik etmesin ama bir şey olsa da ben abimlere güveniyorum öyle bir şey yapmayacaklarını biliyorum. Sizinki de kredi bitene kadar güvene dayalı bir anlaşma, ortada size ait bir şey yok. Gerçi sizde bu olayın farkındasınız. Ama görümcenize bir şey olursa mirasçılarla sorun yaşarmısınız? orasını da düşünün.
Diğer konuda da içinde oturmayıp kiraya verilecek bir evse eşiniz istediği zaman satabilir. ama içinde oturuyorsanız
Aile konutu şerhi yaptırırsınız. o durumda satamaz. Fakat boşanma durumunda serh olsun, olmasın ev ortak olur mal paylaşımı yapılır.
Diğer konuda da içinde oturmayıp kiraya verilecek bir evse eşiniz istediği zaman satabilir. ama içinde oturuyorsanız
Aile konutu şerhi yaptırırsınız. o durumda satamaz. Fakat boşanma durumunda serh olsun, olmasın ev ortak olur mal paylaşımı yapılır.