• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yeni alınan ev tapusu hakkında bilgilere ihtiyacım var ?

Durumunuz bizimkine benziyor biraz. Bizim kredimizi annem çekti dolayısı ile ev annemin üzerine biz her ay bankaya onun hesabına taksit ödüyoruz. Çevreden bir çok şey söylüyorlar, misal anne babama bir şey olursa benim ödediğim ev abime de miras kalacak. Allah onları başımızdan eksik etmesin ama bir şey olsa da ben abimlere güveniyorum öyle bir şey yapmayacaklarını biliyorum. Sizinki de kredi bitene kadar güvene dayalı bir anlaşma, ortada size ait bir şey yok. Gerçi sizde bu olayın farkındasınız. Ama görümcenize bir şey olursa mirasçılarla sorun yaşarmısınız? orasını da düşünün.
Diğer konuda da içinde oturmayıp kiraya verilecek bir evse eşiniz istediği zaman satabilir. ama içinde oturuyorsanız
Aile konutu şerhi yaptırırsınız. o durumda satamaz. Fakat boşanma durumunda serh olsun, olmasın ev ortak olur mal paylaşımı yapılır.

Belki bayanlar söylemiştir yorumları okumadım.
Şimdi, doğal olarak 170000tüketici kredisi olmayacağı için konut kredisi olacak. Konut kredisini görümcen çekecekse otomatik olarak ev Görümcenin üstüne olur. Kanun böyle.
Banka kredisi ile alınacağından banka zaten, ev üstüne ipotek koyar, dolayısıyla eşin yada sen şer koyamazsınız. Görümceniz isterse başkasına krediye uygun olmamak şartıyla satabilir. Yada ipoteği kaldırıp direk satabilir.
Ama şu olabilir sözel olarak anlaşırsınız. Yada aranızda yazılı bir protokol imzalarsınız, böylelikle Kredi bittiğinde eşiniz evi kendi üzerine alır.

Tabi aile içinde böyle bir talep nasıl bir arıza çıkartır bilemem.
Neyse,
Böyle yaparsanız, ev evlilik içinde alındığı için eşiniz ve sizin aranızda ortak mal sayılır.
Başka türlü, boşanma halinde sadece altınlarınızın miktarında para talep edebilirsiniz. Allah korusun vefat halinde ise araba ve altın miktarı için dava açabilirsiniz. Tabi bunun içinde yaptırdığınız para miktarını ispat etmeniz gerekiyor. En kolayı evi almadan notere gidip herkesin yatırdığı parayı teyid etmesi Vs vs
Ne bileyim belkide evi aldıktan sonra sizin ödeme durumunuz değişecek, yada kredi bitene kadar kendisi istese bile kredi çekmeyecek, kurnaz diyorsunuz ama görümcende öyle yada böyle risk almış.
kurnaz olan kocam o bunları düşünmüyor mu hepsini biliyor hele ki ablası yoksa elin kızı ben için girmez bu ev işine tabı kı erkk kardeşi için alıyor o da üstüne alıyor benım hakkım yok yani biliyorum birşeyi de kanıtlayamayacağıma göre susup oturacam madem

Bak ben orda insan gibi açıklama yapmışım sana hala ukalaca haddini aşıyorsun diyorsun.Kendimi göstermek istmk mi,ya bu interneti ne kadar ciddiye alıyorsunuz anlamıyorum.Senin dertlerini bilemem.Konu da ne sorduysan ona cevap verdik.Yok bilmediklerimn yok ben herşeyi bilirim.Hadi canım çocuk eyleyemem.Yazma emin ol okumayacağım vakit ayırıp daha sana.
off bi defol ya

Durumunuz bizimkine benziyor biraz. Bizim kredimizi annem çekti dolayısı ile ev annemin üzerine biz her ay bankaya onun hesabına taksit ödüyoruz. Çevreden bir çok şey söylüyorlar, misal anne babama bir şey olursa benim ödediğim ev abime de miras kalacak. Allah onları başımızdan eksik etmesin ama bir şey olsa da ben abimlere güveniyorum öyle bir şey yapmayacaklarını biliyorum. Sizinki de kredi bitene kadar güvene dayalı bir anlaşma, ortada size ait bir şey yok. Gerçi sizde bu olayın farkındasınız. Ama görümcenize bir şey olursa mirasçılarla sorun yaşarmısınız? orasını da düşünün.
Diğer konuda da içinde oturmayıp kiraya verilecek bir evse eşiniz istediği zaman satabilir. ama içinde oturuyorsanız
Aile konutu şerhi yaptırırsınız. o durumda satamaz. Fakat boşanma durumunda serh olsun, olmasın ev ortak olur mal paylaşımı yapılır.
ha işte bende onu düşünüyorum bir yandan arkadaşşlarda sağolsunlar bilgi paylaşımı yaptılar kafam çok karıştı yani bu evde oturmayacağız tabi ilerde ne olur bilemeyız belki taşınırız ama hadi diyelim tartışdık ne bilim bir şey oldu beni evle tehdit ederse değişirse sonuçta insanlık halleri bilemem ne olacağını o yüzden endişelerim artı diyrum ya eşim o zamn bana güvenmiyorsun diyo asıl o bana güvnemiyor madem bu durumda dile getirdim bu sefer de vazgeçelim evden diye misilleme yapıyor sıyıracam ya ama öyle benden habersiz işler çevirirse cddi ne yaparım bilmiyorum . ama bende ortak olur dıe bılıorm yanı

Canım ben boşanma aşamasındayım, sordum biliyorum yani.
Herşey yarı yarıya.Hiç merak etme ,kocan kendi üstüne yapsada yarısı senin :D

ha işte bende onu düşünüyorum bir yandan arkadaşşlarda sağolsunlar bilgi paylaşımı yaptılar kafam çok karıştı yani bu evde oturmayacağız tabi ilerde ne olur bilemeyız belki taşınırız ama hadi diyelim tartışdık ne bilim bir şey oldu beni evle tehdit ederse değişirse sonuçta insanlık halleri bilemem ne olacağını o yüzden endişelerim artı diyrum ya eşim o zamn bana güvenmiyorsun diyo asıl o bana güvnemiyor madem bu durumda dile getirdim bu sefer de vazgeçelim evden diye misilleme yapıyor sıyıracam ya ama öyle benden habersiz işler çevirirse cddi ne yaparım bilmiyorum . ama bende ortak olur dıe bılıorm yanı

Konu mal mülk olunca malesef ki bu tür konuşmalar geçiyor. Bana güvenmiyormusunlar başlıyor. Dediğim gibi sadece boşanma durumunda hakkınızı alırsınız.

Konu mal mülk olunca malesef ki bu tür konuşmalar geçiyor. Bana güvenmiyormusunlar başlıyor. Dediğim gibi sadece boşanma durumunda hakkınızı alırsınız.
evet bana onu diyo ben de dıyınce kaçamak hemen misilleme yapıyo fena ya o zman ben hiç bu konunun ustunde durmayım daha fazla yolarım valla aksını iddaa ederler hakkımı yerlerse deli gibi maaşımı bayıyorm çocuk yapmıom borç var die :D

evet bende ole istıorm o zman ev işinden vazgeçelim diyor yarının ne olacağı belli mi güvensizlik değil bu yani hakkım olan hepsini istemıom kı yarısı ona yarısı bana bundan normal bır ıstek olabılır mı

Vazgeçelim de o zaman,blöf yapıyor gibi geldi bana. Eve vereceğin parayı kendine birliktir daha iyi. Burada ne konular okuyoruz. Ben buraya takılmadan önce böyle bi konuda tapu lafını bile açmazdım şimdi bizimde kooperatife girme mevzusu var benim üzerime olmasını istiyorum yada ortak dedim eşim farketmez dedi. İnsan kendini güvende hissetmek istiyor maddi olarakta

Vazgeçelim de o zaman,blöf yapıyor gibi geldi bana. Eve vereceğin parayı kendine birliktir daha iyi. Burada ne konular okuyoruz. Ben buraya takılmadan önce böyle bi konuda tapu lafını bile açmazdım şimdi bizimde kooperatife girme mevzusu var benim üzerime olmasını istiyorum yada ortak dedim eşim farketmez dedi. İnsan kendini güvende hissetmek istiyor maddi olarakta
e yani bende onu duymak istedim tamam de yanı ne var madem ortak dıosun ole de ortak blöf yapıo bncde yıne açılsa dıcemtamam vazgeçelim bunlar ailece bole garantici ben bunların içine girdim de ole akıllandım yoksa başedemem :D

kurnaz olan kocam o bunları düşünmüyor mu hepsini biliyor hele ki ablası yoksa elin kızı ben için girmez bu ev işine tabı kı erkk kardeşi için alıyor o da üstüne alıyor benım hakkım yok yani biliyorum birşeyi de kanıtlayamayacağıma göre susup oturacam madem
Niye kanıtlayamayasın. Düğün vidyonuz yok mu? Yada aldığınız altının faturası. Gelen tüm altınlar kadının hakkı. Arabayı evlenmeden önce mi sonra mı almış. Sonra ise onunda yarısı sizindi.
Bir cevapta ben tapuya gittiğimde sadece etrafı mı izlicem diye. Evet 2 satışta da öyle olacak.
Biz evi alırken kimse eşime, gel bakalım sen de bu bayanın kocasıymoşsın. Hatır için 2 imza da sen at demediler.
Kocanız güvenmiyorsanız yada
Bu kadar içinize sinmeyen bir durum var ise vazgeçin. Ve potansiyelinizi eşinizle olan bu durumu düzeltmeye harcayın.
Yada şöyle söyleyeyim, ben olsam öyle yapardım....

Krediyi eşinin ablasının çekmesi evin tapusunun başkasının üzerinde olmasına engel değil. Ağabeyim için kredi çektim, tapuyu doğrudan ağabeyimin üzerine çıkarttık, bilginize. Bu durumda evlilik süresinde kazanılan malların paylaşımı ortak olur. Tabii umarım ileride bir boşanma vs gibi bir durumunuz olmaz ama sağlamcı kadınları her zaman severim.

Krediyi eşinin ablasının çekmesi evin tapusunun başkasının üzerinde olmasına engel değil. Ağabeyim için kredi çektim, tapuyu doğrudan ağabeyimin üzerine çıkarttık, bilginize. Bu durumda evlilik süresinde kazanılan malların paylaşımı ortak olur. Tabii umarım ileride bir boşanma vs gibi bir durumunuz olmaz ama sağlamcı kadınları her zaman severim.
Sahi mi? Merak ettim şimdi Çektiğin konut kredisi miydi?

Canım ben boşanma aşamasındayım, sordum biliyorum yani.
Herşey yarı yarıya.Hiç merak etme ,kocan kendi üstüne yapsada yarısı senin :KK70:

Arkadaşlar her şey yarı yarıya da o sana evde hisse değil eşinden alacak hakkı sağlıyor

Icra ile alabiliyorsan alıyorsun

Ya da boşanma söz konusu değil ama eşin evi sattı parayı da başkalarına aktardı

Bu durumda da yıllarca süren davalar ile paranı almaya çalışıyorsun

Tapuda yarı yarıya olunca eşin hem dayanıyor hem de senin tapudaki hakkın para değil tapu hakkı oluyor

Bir de bakın niye bu kadar tedirgin olduğunuzu bir tartın

Bu benim mesleğim ama ne benim ne de annemin evinde aile konutu şerhi yok ya da yarı yarıya değil

Eşim de bu işlerden en az benim kadar anlar onun arabası da benim üzerime bankadaki paralar bende mesela kasa eşimin adına

Şunu anlatmaya çalışıyorum birden beden benim de olur mu kaygısı sardı sizi ne tedirgin etti sizi

Çünkü bir şeyden rahatsız olmasanız bunlar aklınıza gelmez ve eşinizin o zaman evden vazgeçelim beyanı da ilginç yani

Kendi kardeşleri üzerine alıyorsa bu talebinizde bir gariplik yok bence biraz ortalık yarışında yarı yarıyayı tekrar gündeme getirin

Selamlar arkadaşlar , bu dert değil sadece bilgi fikir sahibi olmak adına açmış olduğum bir konudur.
Durum şu ben 1,5 senelik evliyim şu an yaşadığımız yer eşimin ailesinin apartmanı ve 1.katında biz oturuyoruz ailesinin yani neyse biz de eşimle düşündük ki bir ev alsak ilerde belki çalışmazsam çocuklarımızın gderine katkı sağlar o da mantıklı düşündü ve ablası sayesınde niye ablası nın sayesınde olduğunu da söyleyim , o bizim için kredi çekti 170 tl kadar artı ata liraları vardı 20 ye yakın onu borç verdi sağdan soldan aldık benm altınlar ve eşimin arabasını sattık aldık borç ödüyoruz halen 3 seneye yaklaşık bıter diye düşünüyorum ve bu evin tapusu eşimin adına olacak öyle istiyor diğer ablaları da kendi üstüne almış hep evleri bu durumda kendı mi kötü hissetmedim değil çok akıllılar yani neşe şimdi ilerde olası boşanma yada nebilim bişe olursa benim hakkım var mı? benden izinsiz imzamsız bir şey yapabilir mi? e tapuya giderken benm gitmemin ne kadar anlamı var bana bir fikir , akıl ne bilim yardımcı olur musunuz ?
NOT; Nasıl kurnaz bir aile bilemedim , hep onlara olacak bu dünyada, hep onlar bilir bi garipler ama aile olarak bağlı insanlar .Beni de yoruyorlar düşünce olarak ki önceki konuları bilenler anlar ne demek istediğimi.
Yorumları okumadım yazan arkadaşlar vardır. Evi evlendikten sonra aldıysanız hemen tapuya gidin ve aile konut şerhi koydurun. Bu konuda yardım almak istersen özelden bana ulaş sana yardımcı olurum. Ben de daha geçen hafta kendi oturduğum eve şerh koydurdum. Bu şekilde eşin senden habersiz evi satamaz. Bir başkasına devredemez. Tapuda sadece kendi adı geçse bile şerh koydurduğunda evde senin de imza hakkın oluyor.

Arkadaşlar her şey yarı yarıya da o sana evde hisse değil eşinden alacak hakkı sağlıyor

Icra ile alabiliyorsan alıyorsun

Ya da boşanma söz konusu değil ama eşin evi sattı parayı da başkalarına aktardı

Bu durumda da yıllarca süren davalar ile paranı almaya çalışıyorsun

Tapuda yarı yarıya olunca eşin hem dayanıyor hem de senin tapudaki hakkın para değil tapu hakkı oluyor
evet bunların bır ornegını bı arkadaşları yaşadı evi eşi vermiyormuş kadın dava dava dolanıyor yani böyle adaletsizlik yapılmıyor değil benim de hakkımsa ismim görünmesinde yanlış olan bir şey yok gayet doğal bu isteğim ama dün bu konu tekrar gündeme çıkınca atarlandı kocam demekki var düşündüğü bir işgüzarlık yoksa tabi olabilir diyemez miydi hakikaten artık insanların bencilliği beni iyice soğutuyor herşeyden

Yorumları okumadım yazan arkadaşlar vardır. Evi evlendikten sonra aldıysanız hemen tapuya gidin ve aile konut şerhi koydurun. Bu konuda yardım almak istersen özelden bana ulaş sana yardımcı olurum. Ben de daha geçen hafta kendi oturduğum eve şerh koydurdum. Bu şekilde eşin senden habersiz evi satamaz. Bir başkasına devredemez. Tapuda sadece kendi adı geçse bile şerh koydurduğunda evde senin de imza hakkın oluyor.
içinde oturmayacgız ama kiraya verilecek bu durumda konulmuyor muş

Bu benim mesleğim ama ne benim ne de annemin evinde aile konutu şerhi yok ya da yarı yarıya değil

Eşim de bu işlerden en az benim kadar anlar onun arabası da benim üzerime bankadaki paralar bende mesela kasa eşimin adına

Şunu anlatmaya çalışıyorum birden beden benim de olur mu kaygısı sardı sizi ne tedirgin etti sizi

Çünkü bir şeyden rahatsız olmasanız bunlar aklınıza gelmez ve eşinizin o zaman evden vazgeçelim beyanı da ilginç yani

Kendi kardeşleri üzerine alıyorsa bu talebinizde bir gariplik yok bence biraz ortalık yarışında yarı yarıyayı tekrar gündeme getirin
çünkü şundan bütün ablalarının kendi üstlerine evler arabalar tarla arsa herşey onların olsun istiorlar ve kocam ı da bu konuda örgütlediklerine eminim ve sürekli kuruş hesabı yapan istanbulda o kdr evleri olan insanları duyduklarım çoğu şeylerden bu tedirginliği hissediyorum maalesef

Kendi kardeşleri üzerine alıyorsa bu talebinizde bir gariplik yok bence biraz ortalık yarışında yarıyarıya tekrar gündeme getirin
evet satarım ederım vazgeçelim diyor zor bısey mı yarı yarıya olması ne yı düşünüyorda kabul etmıyor yan i bu daha çok sinir etmeye yetiyor beni

Back
X