• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yeni alınan ev tapusu hakkında bilgilere ihtiyacım var ?

Yani size evi satmış olacak yeniden herhalukarda sizde krediyle alsanız ipotekli bankada oluyor kredi bittikten sonra rahatlıyorsunuz ama bu şekilde görümcenize güveninizin tam olması gerekir çünkü resmi olarak ev onun üzerine olacak:KK51:Evi beğendik bankaya başvurduk maaş yazısı istendi ikimizde maaş yazılarımızı götürdük dünyalarca evrağa imza attıktan sonra:KK53: ortak tapumu olacak dendi nişanlım evet dedi 2 tane resimle tapuya gittiğimizde ikimizin resmi tapumuzdaydı tabi bir sürü iş oldu o arada avukat aracılığıyla hallettik tapudaki işlemleri falan yorucu işlerdi gerçekten:nazar::oops:
ya kredi yi o çekti diye onun üstüne evet ama bıtınce satışı bize yapmış olacak sonuçta farzedelim ki biz birinden satın aldık evı o da görümcem aynı kapıya çıkıyor onu düşünmedim de hiç benim aklımda ki soru şu size sorayım yani biz tapuya gittiğimizde ben ikametgah la evlilik cüzdanımızı götürsem orada desem ki aile konutu şerhi koydurmak istiyoruz o zamn olur dimi ? yani evin içinde yaşasakda yaşamasak da bu şerh konulabilir ??? artııı bende resmımı gourup desem benımde resmımın olması nı istiorum oluyormu oyle ekstra ücret çıkıo mu analatabılırmısınız?

ya kredi yi o çekti diye onun üstüne evet ama bıtınce satışı bize yapmış olacak sonuçta farzedelim ki biz birinden satın aldık evı o da görümcem aynı kapıya çıkıyor onu düşünmedim de hiç benim aklımda ki soru şu size sorayım yani biz tapuya gittiğimizde ben ikametgah la evlilik cüzdanımızı götürsem orada desem ki aile konutu şerhi koydurmak istiyoruz o zamn olur dimi ? yani evin içinde yaşasakda yaşamasak da bu şerh konulabilir ??? artııı bende resmımı gourup desem benımde resmımın olması nı istiorum oluyormu oyle ekstra ücret çıkıo mu analatabılırmısınız?
Biz direk müteahhitten sıfır olarak aldığımız için hiç böyle bir durumla karşılaşmadık ekstradan bir ücret çıkmaz sadece ikinizin üzerine isteyebilirsiniz illa kredi çekip yapmanıza gerek yoktur sanmıyorum yeter ki abla sorun çıkarmadan sizin üzerinize geçirsin satışını yapsın Hoppa Oturduğunuz eve şerh koydurulur diye biliyorum oturmadığınız sürece şerh koydurulmaz bence belki arkadaşlar daha ayrıntılı biliyordurHoppa

yani biz tapuya gittiğimizde ben ikametgah la evlilik cüzdanımızı götürsem orada desem ki aile konutu şerhi koydurmak istiyoruz o zamn olur dimi ? yani evin içinde yaşasakda yaşamasak da bu şerh konulabilir ???

Ikametgahınızın o ev olması lazım

Evi eşiniz üzerine alınca ikametgahınızı bir süre alırsınız oraya tapuya şerh koydurup geri alabilirsiniz

Ama bu durumda da eşiniz sen boşanma planı mı yapıyorsun der

Onun için abladan devir aşamasında ortak alın sıkıntı olmasın sizin de içiniz rahat etsin

Şaka ile karışık dersin ablalar kocalarına hiç vermemiş ben sana yarısını verdim diye

Bir de şimdiden bunları kurmayın hele bir borç bitsin belki o zamana kadar bunu da satar daha iyisini alırsınız

yoo olay şöyle biz kredi çeksek sağlam faizli öderdik görümcem iş kadını eşinden dolayı bu işlerin içinde bankalarla anlaşmaları var o yzden o çekti biz ödüyoruz borç da verdi diğer aile üuyeleri de katkıda bulundu borç bitince eşin üstüne alınacak tapu eşim istedi hani davalık bir durum yok henüz ilerde tapuyuı eşim alacak görümcem den yani satış yapmış gibi olacak bir nevi o yüzden hani onun adına olması benmde hak sahibi olduğum anlamında mı diye söyledim sonuçta bende maaşımı borç a veriorum ev kirada onun kırasını koyuyorm eşimin maaşıyla birlikte aylık 3.500 ödeme yapıorz anca yani biz ödüyoruz görümcem sadeec aracı evi almamıza hak durumu sormusdum sadece bensiz bir şey yapamaz dimi diye
ilk anlatışınız çok karışıktı bu biraz daha iyi
yani şuan ablanın üzerine ev borç bitince eşinizin üzerine geçecek doğru mu anladım
Allah korusun tapu eşinizin üzerine gelene kadar hak sahibi olamazsınız eğer görümcenizin üzerineyse
ama eşinize geçince yarısı sizin..

Ikametgahınızın o ev olması lazım

Evi eşiniz üzerine alınca ikametgahınızı bir süre alırsınız oraya tapuya şerh koydurup geri alabilirsiniz

Ama bu durumda da eşiniz sen boşanma planı mı yapıyorsun der

Onun için abladan devir aşamasında ortak alın sıkıntı olmasın sizin de içiniz rahat etsin

Şaka ile karışık dersin ablalar kocalarına hiç vermemiş ben sana yarısını verdim diye

Bir de şimdiden bunları kurmayın hele bir borç bitsin belki o zamana kadar bunu da satar daha iyisini alırsınız
y avalla bazen şakayla karısık eşime diorum o da direk diyoki ortak oluyo zaten senn imzan olmadan bişe olmaz bana mı güvenmiorsun dio gerek var mı sence dio anlamıyorum ya o zamn demekki onun bana yok ya kendilerini düşüyolar bu kadar basit kızlar eşlerin üstüne değil kendi üstlerine yapıolr eşim kendı üstüne bahaneside arabasını satmış bende diorm bnde düğün takılarını verdim ama onların içinde benm de takılarm var dıo akıllı ya başa çıkılmaz bunlarla ne yapacağımı şaştım Allah bu şaşırtırsa onu ben dımdızlak kalacam o zamn günahı ona olur ne diim

Ama onlar tapuyu bağlamaz

Hakkınız yok anlamında değil bunlar parasal alacak hakkınız var ama tapu alacağınız yok

Bu aşamada çok da takmayın kafaya ama devir olurken de yarı yarıya olsun deyin eşinize
yok dio o zaman vazgeçelim bu ev işinden diyo oyle çıkıo işin içinden

ilk anlatışınız çok karışıktı bu biraz daha iyi
yani şuan ablanın üzerine ev borç bitince eşinizin üzerine geçecek doğru mu anladım
Allah korusun tapu eşinizin üzerine gelene kadar hak sahibi olamazsınız eğer görümcenizin üzerineyse
ama eşinize geçince yarısı sizin..
aynen doğru anlamışsınız katılıyorum ya bu durumda ev benim değil zaten kocamın herkes kendini düşünüyor hakikaten

Ama onlar tapuyu bağlamaz

Hakkınız yok anlamında değil bunlar parasal alacak hakkınız var ama tapu alacağınız yok

Bu aşamada çok da takmayın kafaya ama devir olurken de yarı yarıya olsun deyin eşinize
evlilik tarihinden sonra alındığı ıcın tapu görmezmi eşi olduğumu evli yazıo kimlik de ya yani ben tapuya gıttıgımde kös kös oturup izlicem mi yalnızca

aynen doğru anlamışsınız katılıyorum ya bu durumda ev benim değil zaten kocamın herkes kendini düşünüyor hakikaten
yok yok eşinizin üzerine geçince yarısı sizin olacak
yarısı da eşinizin

ama madem kadınların üzerine oluyor bak herkesin evliliğinde kadınların üzerine
bizim evimiz de benim üzerime olsun diyebilirsiniz:KK48:

superchef superchef eşin üstüne alınca tapuyu istediği zaman satar. Burada bi konuda okumuştum, muhtarlığa mı nüfus müdürlüğüne mi ne gidip aile evi gibisinden ibare koydurunca eşten izinsiz satamaz. Sende çalışıyorsan ikinizin adına olmalı tapu.

yok yok eşinizin üzerine geçince yarısı sizin olacak
yarısı da eşinizin

ama madem kadınların üzerine oluyor bak herkesin evliliğinde kadınların üzerine
bizim evimiz de benim üzerime olsun diyebilirsiniz:KK48:
o beni ilgilendirmez eşleriyle arasında der ki öylede kurnaz :D ama iş annesine babasına bekar olan ablasına gelince ben bakacam kızlar bakmayacak e ben neyim acaba insna kendını enayi hissedio haksızmıyım ya

superchef superchef eşin üstüne alınca tapuyu istediği zaman satar. Burada bi konuda okumuştum, muhtarlığa mı nüfus müdürlüğüne mi ne gidip aile evi gibisinden ibare koydurunca eşten izinsiz satamaz. Sende çalışıyorsan ikinizin adına olmalı tapu.
evet bende ole istıorm o zman ev işinden vazgeçelim diyor yarının ne olacağı belli mi güvensizlik değil bu yani hakkım olan hepsini istemıom kı yarısı ona yarısı bana bundan normal bır ıstek olabılır mı

o beni ilgilendirmez eşleriyle arasında der ki öylede kurnaz :KK70: ama iş annesine babasına bekar olan ablasına gelince ben bakacam kızlar bakmayacak e ben neyim acaba insna kendını enayi hissedio haksızmıyım ya
öyle bişey dendiğinde toplu karar verilir deyip kesip atacaksınız
fazla iyi niyet iyi değil anne baba tabiki bakılır ilgilenilir
ama herkes bakar..net..

[
zaten olaya böyle bakmıyorum olası dye yazdım hadi gitti birine aşık oldu nebilim aldattı misal veriorum o nasıl kendisini düüşünuyorsa bnde oyle dusunuorum . görümcem banka kredisi çektiğinde banka da ev ipotekli borç biter btmez tapuya gidilip üstüne alacak
Kocam başkasına aşık olur düşüncesiyle evlilik olmaz.Kendini düşünmek bu değildir.
vlilik maddi kaygılar üzerine kurulmaz.
Kendini düşündüğüne dair birşey var mı ortada.Adam arabasını satmış,borca girmiş,ablası borca girmiş.Burda en riskli durumda abla.Ya ödeyemediniz birşey oldu diyelim.Borç abla da.Bence önce evin borcunu sağ salim ödemeyi düşünün.

[

Kocam başkasına aşık olur düşüncesiyle evlilik olmaz.Kendini düşünmek bu değildir.
vlilik maddi kaygılar üzerine kurulmaz.
Kendini düşündüğüne dair birşey var mı ortada.Adam arabasını satmış,borca girmiş,ablası borca girmiş.Burda en riskli durumda abla.Ya ödeyemediniz birşey oldu diyelim.Borç abla da.Bence önce evin borcunu sağ salim ödemeyi düşünün.
hepsini düşünüyorum nazlıdeniz arkadaşım senin bilmediğin daha nice şeyler düşünüüyorumda burda kafayı patlatıyorum ama ben ne düşünürsem bildiğim için düşünüyorum olacakları tek arzum borcu bitirmek tabı kı ama hakkıma da sahip çıkmak.

hepsini düşünüyorum nazlıdeniz arkadaşım senin bilmediğin daha nice şeyler düşünüüyorumda burda kafayı patlatıyorum ama ben ne düşünürsem bildiğim için düşünüyorum olacakları tek arzum borcu bitirmek tabı kı ama hakkıma da sahip çıkmak.
Biraz daha saygı çerçevesinde yazarsan sevinirim.
Herşeyi biliyorsan evlilikte edinilen malların,ola ki boşanma sırasında yarı yarıya paylaşıldığını da bilmen gerekir.
Ortada şu an size ait bir ev yok.Bankaya ipotekli ve başkası üzerinde olan bir gayrimenkul var.Bunları düşünmen için önce evin daimi mürtein olayının size geçmesi gerekiyor.

Hee şu olabilir.İleride boşanma kararı aldınız ama dava açılmadan eşin taşınmazı 3.şahsa sattı.Böyle bir durumda satışın iptali davası açar,satılamaz şerhi koydurabilirsin.

Biraz daha saygı çerçevesinde yazarsan sevinirim.
Herşeyi biliyorsan evlilikte edinilen malların,ola ki boşanma sırasında yarı yarıya paylaşıldığını da bilmen gerekir.
Ortada şu an size ait bir ev yok.Bankaya ipotekli ve başkası üzerinde olan bir gayrimenkul var.Bunları düşünmen için önce evin daimi mürtein olayının size geçmesi gerekiyor.

Hee şu olabilir.İleride boşanma kararı aldınız ama dava açılmadan eşin taşınmazı 3.şahsa sattı.Böyle bir durumda satışın iptali davası açar,satılamaz şerhi koydurabilirsin.
gayet saygı çerçevesindeyim kırmızıyla işaret koymuşsun da gayet normal yazılarım bence sen haddini fazlasıyla aşıyorsun. yorumlarında, kendini nasıl göstermek istiyorsun bilmiyorum ama seninle bu konu da oturup yazı mı tartışamayacağım daha önemli şeylerim var düşüneceğim

Belki bayanlar söylemiştir yorumları okumadım.
Şimdi, doğal olarak 170000tüketici kredisi olmayacağı için konut kredisi olacak. Konut kredisini görümcen çekecekse otomatik olarak ev Görümcenin üstüne olur. Kanun böyle.
Banka kredisi ile alınacağından banka zaten, ev üstüne ipotek koyar, dolayısıyla eşin yada sen şer koyamazsınız. Görümceniz isterse başkasına krediye uygun olmamak şartıyla satabilir. Yada ipoteği kaldırıp direk satabilir.
Ama şu olabilir sözel olarak anlaşırsınız. Yada aranızda yazılı bir protokol imzalarsınız, böylelikle Kredi bittiğinde eşiniz evi kendi üzerine alır.

Tabi aile içinde böyle bir talep nasıl bir arıza çıkartır bilemem.
Neyse,
Böyle yaparsanız, ev evlilik içinde alındığı için eşiniz ve sizin aranızda ortak mal sayılır.
Başka türlü, boşanma halinde sadece altınlarınızın miktarında para talep edebilirsiniz. Allah korusun vefat halinde ise araba ve altın miktarı için dava açabilirsiniz. Tabi bunun içinde yaptırdığınız para miktarını ispat etmeniz gerekiyor. En kolayı evi almadan notere gidip herkesin yatırdığı parayı teyid etmesi Vs vs
Ne bileyim belkide evi aldıktan sonra sizin ödeme durumunuz değişecek, yada kredi bitene kadar kendisi istese bile kredi çekmeyecek, kurnaz diyorsunuz ama görümcende öyle yada böyle risk almış.

gayet saygı çerçevesindeyim kırmızıyla işaret koymuşsun da gayet normal yazılarım bence sen haddini fazlasıyla aşıyorsun. yorumlarında, kendini nasıl göstermek istiyorsun bilmiyorum ama seninle bu konu da oturup yazı mı tartışamayacağım daha önemli şeylerim var düşüneceğim
Bak ben orda insan gibi açıklama yapmışım sana hala ukalaca haddini aşıyorsun diyorsun.Kendimi göstermek istmk mi,ya bu interneti ne kadar ciddiye alıyorsunuz anlamıyorum.Senin dertlerini bilemem.Konu da ne sorduysan ona cevap verdik.Yok bilmediklerimn yok ben herşeyi bilirim.Hadi canım çocuk eyleyemem.Yazma emin ol okumayacağım vakit ayırıp daha sana.

Back
X