Yeni Akit ‘bildiğiniz gibi’: ‘Ünlü alkolik tiyatrocu Levent Kırca öldü’

Chess

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
53.296
42.837
Nefret dili saçan provokatif yayınlarıyla bilinen Yeni Akit gazetesi, sabah saatlerinde hayatını kaybeden tiyatrocu Levent Kırca’nın ölümünü, “Ünlü alkolik tiyatrocu Levent Kırca, 67 yaşında karaciğer kanseri sebebiyle kemoterapi gördüğü hastanede öldü” diye duyurdu.

Yeni Akit, Kırca’nın “Arkamdan dua edilmesin” sözlerini başlığına taşıdığı haberin metninde “Ünlü alkolik tiyatrocu Levent Kırca, 67 yaşında karaciğer kanseri sebebiyle kemoterapi gördüğü hastanede öldü. Kanser hastalığına yakalanan Kırca, kemoterapi tedavisi sırasında, ‘Herkes bana dua etsin’ gibi lafları sevmediğini söylemişti. Kırca, ölümden korkmadığını, gözlerini kapatırken gönlünün rahat olacağını da ifade etmişti” denildi.
http://www.diken.com.tr/yeni-akit-bildiginiz-gibi-unlu-alkolik-tiyatrocu-levent-kirca-oldu/

Çocukluğumdan hatırladığım levent kırca ilgili aklında ne kaldı diye sorsanız,sarhoş adam tiplemesi derim...ne var ki haberde?
Bugün halit ergenç ölse,sultan süleyman; coşkun göğen ölse tecavüzcü coşkun diyecekler....
Sanatçıların üstüne bazı roller yapışır...ha böyle anılmak istemese zaten hayattayken başka bir yol çizerdi kendisine...alan memnun satan memnun...bize ne düşer ki?

Adamın kendi röportajı var. Elhamdülillah müslümanım içki de sigara da içmem ama bana alkolik derler diyor. Ayrıca içki içip müslümanım diyen onca insanın müslümanlığını kabul ediyosunuz da bu adam diyince etmiyorsunuz çünkü atatürkçü. Sizin değerlerinize uymuyor. O zaman vurun kırbacı.

Arkamdan dua edilmesin de dememiş. Arkamdan dua edin gibi lafları sevmiyorum demiştir. Duygu sömürüsü acıtasyon yapmak istemiyorum anlamına geliyor bu söz benim lugatımda. Ve ölen kendi okuduğuyla ettiğiyle gider. belki de böyle düşünüyordu.

Bir kişi müslümanım dedikten sonra kimsenin bunu yargılama hakkı olamaz. Yok dinsizdi yahudiydi. Adam müslümanım dediyse biter. Ateistim de diyebilirdi. Bu ona olan sevginizi inancınızı nasıl etkileyebiliyor benim zekam almıyor. Adamın yaptığı iş ortada. hicvin ustası ve bu çağda da daha cesaret edebilen çıkmaz. Kırca sadece sizin akp hükümetnzi değil her dönemi elştirmiş vatandaşın gözünü açmıştır.

evet böyleymiş, ama velevki değildi, alkolikte olsa ateistte olsa arkasından böyle çirkin laflar edilmemeli, hiç kimseye bi zararı olmamış, aksine insanlara neşe vermiş bir insan

evet böyleymiş, ama velevki değildi, alkolikte olsa ateistte olsa arkasından böyle çirkin laflar edilmemeli, hiç kimseye bi zararı olmamış, aksine insanlara neşe vermiş bir insan

Ama chess iftiradır bu yazıktır günahtır ya. Ölmüş gitmiş. Müslümanım demiş. Onların dininde var mı ölmüş adamın dinine imanına laf etmek iftira atmak. Hani günahtı bunlar?

Toplum olarak ateiste hiç hazır değiliz düşünsene. Ateist olsa gerçekten cenazemi yakın falan deseydi. Olaylar çıkarmış.

aynen kesinlikle iftira, müslümanım diyenler başta bu gazete, otursun bunu bi düşünsün dicem de, neyse

Kimsenin muslumanligini yargılamak kimseye düşmez, Allah biliyor kim ne derece müslüman, içen adam, başı açık kadın dinsiz mi. Valla insanı din yönünden yargılamak Allah a düşer. Bak bunlar ölünün arkasın dan alkolik yazmış onun hakkına girdiler de hadi olu adamdan helallik istesinler nasıl olacak ? Bu en basiti kul hakkıyla karşıma gelmeyin diyor Allah.

Ne islama küfür etmiş , ne de islam karşıtı savaşmıştır.
Bu ne öfke?
Herkesin insancıda hesabı da kendine, kendiyle.
Kimseye sorgulamak düşmez. Hele öldükten sonra konuşmak asla yakışmaz.
İslam bunu emreder çunku.

Ayrıca arkamdan dua etmeyin diye söylememiş, çarpıtılmasın. Hastayken bana dua edin şeklinde konuşmak istemiyorum ,gideceğim varsa giderim , yoksa kalırım demiş.
Farz edelim ki öyle, duayla bağı yok diye yargılayacakta sen değilsin.

Alkolik adam öldü diye yazınca başın göğe mi erdi ?
"Müslüman kardeşinim ayıbını örten bir ölüyü diriltmiş gibidir " hadisi şerif ( Buhari)

valla çok güzel söyledin ağzına sağlık, öyle bile olsa yani...

valla çok güzel söyledin ağzına sağlık

En aklımda kalanda , haber spikerliği yaptığı zaman devamlı olarak "tüpe zam geldi , tüp , tüp deyip durdu haberin sonuna kadar.
Sonrada öpücük tiki kazanmıştı, başına gelmeyen kalmıyordu..
Hala aklıma geldikçe gülerim. İnce zeka gerektirir bu şekilde hicvetmek.
Sarhoş tiplemesi çoğu kez taklit edildi.
Hele küçük Hüsamettin hala dillerde :)

Birini sevmek veya sevmemek önemli değil. Burda önemli olan bir insanın ölümü. Ve imanlı isen sana ardından sadece Allah rahmet etsin demek duser. Hepsi bu...

Ayrıca bi de bizim ülkemizde su rolün insanın üzerine yapışması yok mu bu da ayrıca tartışma konusu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…