Yeni Akit ‘bildiğiniz gibi’: ‘Ünlü alkolik tiyatrocu Levent Kırca öldü’

Rahmetlinin en komik tiplemesiydi alkolik adam.Ünlü alkolik tiyatrocu yazilmasi acaba tiplemesiyle atif yapalim derken gaf olarak mi anlasilmis.Genelde oyuncular unlu olduklari en bilindik karakterle anilirlsr.Sadri Alisik turist Omer gibi.

Rahmetlinin en komik tiplemesiydi alkolik adam.Ünlü alkolik tiyatrocu yazilmasi acaba tiplemesiyle atif yapalim derken gaf olarak mi anlasilmis.Genelde oyuncular unlu olduklari en bilindik karakterle anilirlsr.Sadri Alisik turist Omer gibi.

Turkcede tamlamalar konusunu bastan mi alalim evla ?
Turist Omer bir lakap. "unlu alkolik tiyatrocu" da sanki daha once bu tarz manset vukuatlari olmamis gibi sandigin(farzetmek istedigin belki) akit'in sanatci icin yaptigi karalayici sifat eklemesi.Zeki bir kadinsin burdan okudugum kadariyla.Anlamamak icin cok mu direndin ?

akit gazetesi iste.cok bsey beklememek lazim..tarafli yanli.ülkenin durumuna bak adam müslümanim icki icmem diye aciklama yapmis roportajda.ya kardesim diyelim iciyo olsaydi kime ne sana bi zararmi mi var?diyelim ateist kime ne?herkesin görüsü kendini ilgilendirir.ama iste zit görüs karsit görüs sahibi ya ölümünün arkasindan bile konusuyolar.son sözleri carpitiliyo cimbizla isine geleni cekiyolar..fatih altaylinin agzindan laflari oyle guzel almisti ki herseyden once zekasina sanatina saygi duyulmali.bi kusak onunla buyudu.sen rahat uyu levent kirca biz sesnn dedgn gbi ATATÜRK'LE ve CUMHURIYET'LEkalicaz...

“1974’teTRTile girdim hayatınıza. O günden bu yana bayağı bir zamanınızı aldım. 41 yıl... Teşekkür ederim size, anılarınızda bana yer açtığınız için” cümleleriyle başlayan Kırca, mektubunda ‘iki kardeşin çorap için kavga etmesi, komşu çocuğu kardeşlerden birine saldırınca bitmesini’ anlatarak ülkede yaşanan sorunların bi sonu olacağını hatırlattı. ‘Güzellikler paylaştıkça değerlenir, kötüler çoğaldıkça kanıksanır’ diye devam eden Kırca, “İnsan olarak birbirimizi sahiplenmek, birleşebilmek için uzaylıların dünyayı istila etmesi mi gerekir?” diyerek kavganın bitmesi dileğini paylaştı. Kırca mektubunu, “Dik durun.. Adil olun, sabırlı olun. Daha iyi bir dünyada görüşmek ümidiyle.Atatürk’le kalın, cumhuriyetle kalın, hoşça kalın!!” diyerek bitirdi.

ölürken bile birlik beraberlik mesajlar vermiş adam daha da yaranamıyor, işimize gelmiyor herhalde birlik beraberlik, sevilmek için illa bölücü olmak lazım, şu lafıda günümüze tam oturuyor: ‘Güzellikler paylaştıkça değerlenir, kötüler çoğaldıkça kanıksanır’

akit gazetesi iste.cok bsey beklememek lazim..tarafli yanli.ülkenin durumuna bak adam müslümanim icki icmem diye aciklama yapmis roportajda.ya kardesim diyelim iciyo olsaydi kime ne sana bi zararmi mi var?diyelim ateist kime ne?herkesin görüsü kendini ilgilendirir.ama iste zit görüs karsit görüs sahibi ya ölümünün arkasindan bile konusuyolar.son sözleri carpitiliyo cimbizla isine geleni cekiyolar..fatih altaylinin agzindan laflari oyle guzel almisti ki herseyden once zekasina sanatina saygi duyulmali.bi kusak onunla buyudu.sen rahat uyu levent kirca biz sesnn dedgn gbi ATATÜRK'LE ve CUMHURIYET'LEkalicaz...
cıksss akepeye oy vermiyorsan müslümanlığın kabul görmüyor.başörtün de,ibadetinde sorgulanıyor:KK51:

Eminim kendilerini savunmak zorunda kaldalar burdan girerlerdi olaya. Amaç algı yaratmaktı. Başardılar. Kirlenen adını kim temizleyecek kırca'nın?

Ona napio anlaraaklımaggeldikçeaAğlıyorum. ...dDevlet sanatçısı unvanı geri alindi.ekmegiyle oynandı ama o giderken bile haline uüzülüyorumbu kadar sşehitveriyoruz gencecik insanlar ben yyaşadımcçocuklarıggörüyorumsgk kkemoterapi de diyordu.bu nasıliınsanlik tir nnasılmmüslüman lik öle nin arkasındanneler diyorlar...ben de sşunudiyorum iyi zamanda oöldü daha ne kötü Günlerimiz olacak kim bilir...

Eminim kendilerini savunmak zorunda kaldalar burdan girerlerdi olaya. Amaç algı yaratmaktı. Başardılar. Kirlenen adını kim temizleyecek kırca'nın?
dansmarue, Kırca'nın adı ne yapılırsa yapılsın kirlenmez, sevmeyen zaten sevmemeye devam edecek, sevenleri yeter Kırca ailesine.
Eminim bu haberi okuma imkanı olsaydı, Kırca'da buna benzer bir laf ederdi:KK66:

Ateist olabilir, budist olabilir..
Bundan kime ne ?
Sen ben inanıyoruz diye cennetlikmiyiz sanki ?
Kim bunun garantisinde ki ?
Son nefesinde kimin imanla gittiği bilinmez..
Ne çok boyumuzdan büyük işlere karışıyoruz..

Neyse ALLAH rahmet etsin..

haberin basligi bi ölen insan icin hic yakismamis :KK43:

ister alkol ister ayran icer herkesin yasami kendine
ölülerin arkasindan giybet etmekte cok büyük günah

ALLAH rahmet eylesin, büyük bir sanatcimizi kaybettik yine :KK43:

Unlu alkolik tiyatrocu diyerek direkt kisinin sahsina atifta bulunmuslar. Senin dedigin gibi dusunmus olsaydilar daha farkli bir baslik atabilirlerdi. Hic hos degil ve hic yakismamis. Bu gazete bu gaflari hep yapiyor.Ben lasitli oldugunu dusunuyorum.

Unlu alkolik tiyatrocu diyerek direkt kisinin sahsina atifta bulunmuslar. Senin dedigin gibi dusunmus olsaydilar daha farkli bir baslik atabilirlerdi. Hic hos degil ve hic yakismamis. Bu gazete bu gaflari hep yapiyor.Ben lasitli oldugunu dusunuyorum.
Gaf değil aslında da neyse.
"Bana dua etmesinler, yaşanacaksa da yaşarız" sözü bile çarpıtıldı, oysa inancı olan biri bilir ki vakit zaman gelmişse ne ileri ne geri, saatin gelmişse ölürsün, teslimiyette bulunmuş ama işte hadi ona da neyse deyip geçeyim.

X