canım malesef mesajını yeni farkettim.. evet internetten önce videoları seyrettim ahşap boyama ve peçete tekniğiyle ilgili, sonra objeleri ve boyaları alıp başladım... öncelikle küçük parçalardan başlamanı tavsiye ederim tepsi, kutu gibi,,
diyelim ki tepsi yapıyoruz;
önce tepsiyi zımpara yapıyorum iyice ve nemli bir bezle siliyorum. sonra istediğim renklerde 2-3 kat boyuyorum, eğer peçete tekniği yapacaksan peçeteyi tüm katlarından ayırıp en üst parçayı şeklince kesiyorum, peçeteyi tepsiye koyup üstünden dikkatlice sadece 1 kat peçete tutkalı sürüyorum, kuruyunca da vernik atıyorum üzerine 1 kat.. ama bu sehbalarda transfer tekniğini uyguladım, netten şablon satın alıp kaliteli renkli fotokopisini çektim. boyama işleminden sonra taransfer tutukalını önce 2 kat sehbalara sürdüm üzerinden yapıştırdım fotokopiyi 1 gün sonra da elimi az nemlendirerek soydum beyaz kısmını ve renkler ortaya çıktı, fakat başlangıç için zor bir yöntem.. kolay transfer şablonları var etiket gibi yapıştırılabilen ya onu yada peçete tekniğini tavsiye ederim... video izleyerek başlarsan inceliklerini öğrenirsin.. kolay gelsin geç te olsa umarım yardımcı olabilmişimdir..