yengemin halii:(

kirmiziojeee

Üye
Kayıtlı Üye
12 Haziran 2012
66
0
16
İstanbul
arkadaşlar bir konu hakkında sizlere danışmak istiyorum bana yardım edin lütfen yorumlarınız benim için çok kıymetli şimdi konu şöyle abim ve eşi bizim eve gelmişlerdi o zamanda da ablamı istemeye geleceklerdi bizim evde bi telaş söz konusu annem börekler falan yapıyor ev halkı yardım ediyordu abimler bir anda dediler bir arkadaş var çok ısrar ediyor oraya başka bir arkadasşları gelmiş bizi cagrıyor dedıler ve gıttıler o sıra da yengem telefonunu bizde unutmuş bende aa dedım bizde unutmuş bakım fotgrflarda ne var sonra bı mesj geldı mesaj kendılıgınden açıldı gelmıyormusunuz dıye bende tıkladım baktım ıste abımlede konuşmaları var gordum ıste dıyor sıkıldım gıdelım falan fılan yanı ben bunu görünce cok uzuldum kimseye bır sey demedım hem bız onu çağırmadık kı kendı geldı gelmesınde demedik yanı bız ıslerımızı halletmıstık zaten sonracıgıma velasılkelam bu olay bole gectı bu senede ailecek ablamlar abımler taıle gıttık işte yengemın telefonu benım odamdaydı bende ole bakmak ıstedım bılıyorum cok kotu bır sey yaptığım ama o yaptığından sonra cok kırılmıştım yanı ıste annem hakkında dıyor gerızelalı bızım aıle olduğumuzu hala anlamadı bıseyler faln kı annem ne yaptı yanı hala daha anlamıyorum ablam ıcınde dıyor onlar bızımlemı gelıcek daha neler onların arabası yok mu yanı okuyunca cok cok uzuldum yüzümüze karsı gulup arkamızdan bole laflar demesı benı cok kırdı ben hıc bı davranışımı degısıtmrdım hala daha sıcak davranıyorum ve kimseye bu olayı anlatmadım ama ıcım ıcımı yıyor lütfen bana yardım edın ne yapmam gerek annemın de ablamın da hala daha yüzüne guluyor arkasından ole seyler dıyor cok uzuldum doğrusu hıc beklemezdim.

Yüzyüze çok mu iyisiniz?

yani aranızda hiçbir şey yok da mesajlarda sürekli birilerine sizi şikayet ediyorsa , demek ki bozulduğu birşeyler var sizin farketmediğiniz..

yani bazı şeyler sana/size normal gelse de ona ters geliyor ki, birileriyle/eşiyle sizin hakkınızda mesajlaşıyor..

Ama benim takıldığım sürekli yengenin telefonunu kurcalaman, mesajlarına falan bakman..Sen de pek masum gelmedin bana..:26:

Başkasının mesajlarını okuma hakkın yok..Bunun bahanesi olamaz..Neyi merak ediyorsun ki?

Bunu okuduktan sonra bence yengenin bazı şeylere bozulması normal geldi bana.

sen de yengenin yüzüne gülüyor ama fırsatını bulduğunda da hemen nedense kızın cep telefonunu kurcalıyorsun..
Emin ol o da bunu senden beklemezdi.

Öncellikle yengenin telefonunu resimlere bakıyım diye izinsiz kurcalaman bile bana göre yanlış bir tavır. Yengenin durumuna gelince neler hissediyor bilemeyiz ama sanırım yolunda gitmeyen bir şeyler var sizde fazlamı zaman geçiriyorlar ya da yengen kendini gelin olduğu için bazı şeylere mecbur mu hissediyor tavırlarından böyle bir durumu hissetmediniz mi? yani belli eder sizinle olduğu zamanlar keyfi nasıldır? Yengenle acıkça konuşmanda fayda var bence

Son düzenleme:

Sıkılması ve bunu mesaj yollu eşine bildirmesi bence gayet normal,burda bir sıkıntı yok.
Biz olayları sizin tarafınızdan dinliyoruz ama yengeyi de dinlemek lazım.Neden cümbür cemaat tatile gidiyorsunuz ki zaten ?
Her şeyi geçtim,yaptığınız şey çok çirkin ve asla yengenizin dediklerini onun aleyhine kullanmanızda bu davranışınızı meşru kılmaz.

Bir başkasının telefonunu karıştırmaya cesaret edebildiyseniz karşınıza cıkanları karşılayacak ruh haline de sahipsinizdir sanırım.

Kız sizi güvenilir bilmiş, telefonunu odanızda bırakmış, siz de fırsatı değerlendirmekte sakınca görmemişsiniz.

Onun söyledikleri ne kadar ayıpsa sizin yaptığınız da o kadar ayıp.

Yani onun söyledikleri < sizin yaptığınız.

Son düzenleme:
Kurcalarken utanmadınızmı hiç merak ettım ? Abinizle yengenızın sapıkça mesajlarını falan okusaydınız hosunuzamı gıdecektı.Çogu birliktelikle böyle mesajlar olabılıyor.Karı koca arasında daha normal yani.Amaç nedır öyle kendı kendıne acılmış mesaj:)) Şuna fesatlık yaptım bakalım ne konusmuslar demıyosunda kendılıgınden acıldı dıyosun.Neyse kocasıyla konusması cook normal sizde aranızda konusuyorsunuzdur.Size karsı saygıda kusur etmemiş özel mesajlarıda kımseyı ılgılendırmez.

Son düzenleme:
çok üstüne gitmişsiniz arkadaşlar belliki yaşı küçük ve yaptıgı yanlışın farkına varacaktır ona daha güzel bi dille anlatmalıyız yanlışını..sorununa gelirsek eger gözle görülür bi sıkıntı yoksa normalde iyi anlaşıyosanız hayatınıza o şekilde devam edin fakat ne olursa olsun telefonu kurcalama kötü şeyler görüp üzülen sen olursun terste davranma bellki abin eşinden etkilenen biri abinide kaybedebilirsiniz

başıkta da dediğim gibi kapı dinleyen adını işitir ,telefon kurcalamak nedir ? ne demektir?çantasını unutsa onuda bakıyım parfüm var mı diye açık karıştıracakmıydınız?hatalısınız, yengeniz de aile hakkında gerizekalı demekte hatalı, ama benim takıldığım bir nokta var''aile olduğumuzu anlayamadılar'' yazmış ya bir insan bunu durduk yere demez,kendi anne babanız olduğu için belki farkında değilsinizdir ama demek ki onu rahatsız eden birşeyler olmuş mesela bir arkadaş da söylemiş neden hep beraber tatile gidiliyor?belki de önceden planlanmış bir tatildir buda olası,mesela bizde de zaman zaman olur tatil planları yapılır ve o planlara başkaları da dahil edilir,sen ister kabul et ister etme , peki demek zorunda kalabilirsin, yengenizde böyle bir baskı görmüşse belki de abinizden? ablamda gelcek gibi.. doğal olarak neden geliyor? aile olduğumuzu anlayamadılar diye serzenişte bulunabilir. ama bunların hepsi farazi laflar bu durumda bana göre yapmanız gereken tek şey, yengenizi karşınıza alıp bize anlattığınız gibi telefona bakma olayını ve gördüklerini anlatıp neden böyle düşündüğünü sormanız, yengeniz telefonu kurcalandığı için kızıcaktır haklı da ,ama madem bu kadar dert oldu size ancak ona sorarak rahat edersiniz, ki kaldıki mesajlaştığı insan abiniz yani eşi, o lafları okuyup ne diyorsun demesi gereken kişi siz değilsiniz eşi . o da demediğine göre o zaman durup izleyin bir yabancı gibi yengeniz değilde ablanızın kaynana vs ile olan diyoloğunu izler gibi empati yaparak gözemleyin derim, ve birdaha asla ama asla hiçkimsenin özel eşyasını kurcalamayın

öncelikle yorumunuz ıcın teşekkur ederim ben kac kere arkamdan konsurken duydum zaten her ikisinde de telefonu ısteyerek bırakmamış yanından hayatta ayırmaz bilmiyorum ne yapmalıyım anneme de ablamada bır sey söylemem yaptığım ayıp bır sey gerçekten de bunun farkındayım ama bunu hak ettı cok duydum onlardayken ben mutfağa gıdıyorum kardesıyle fısır fısır bızı konuşuyor kulaklarımla sahıt oldum yanı cok uzuldum açıkçası

yengemin ne yalnışını ayıbını yakalyıcam dıye uğraşmayın kendı yalnışlarınızı düzeltin

Ben de bunu diyorum. Tamam yengenin dediği de yanlış ama dedirten sebepleri de bilmek lazım.

eğer ailenizde sizin gibi gelinlerinin özeline saygı göstermeyen sınırlarını bilmeyen bir tavır sergiliyolarsa yengeniz yaka silkmekte haklı bence

öncelikle yorumunuz ıcın cok cok teşekkür ederim. annem de babamda asla bole bır zorbalıkda yapmaz kı zaten gittiğimiz yer bizim yazlığımız herkesın evı barkı ayrı ayrı biz her sene gidiyoruz onlarda evlerıne geldiler yanı orda bi sorun yok uzuldugum nokta su böyle bir konuda annem hayattta kimseye karışmaz yanı oyle bırı degıldır ne dese yapar herkese der kızlarımdan hıc bı farkı yoktur kendım dogurmus gıbı sankı der herkesde ıkısının ılışkılerıne bayılır fakat bole bı durumla karsı karsıyayız cok duşundum ıkıncı defa telefonuna bakıp bakmamakta ama baktım ıste ne yalan soylıyım ama tabıı kı de bır daha asla böyle bırsey yapmam cunku cok uzuldum . yorumunuzda demıssınız konusun dıye bunu düşüncem konuşmak gerek dıcemde ben baktım dıye yanı gızlı saklıya artık gerek yok nıye böyle laflar deme geregı duymuş cok merak edıyorum.

tamam işte canım..

normal olmayan birşeyler var yani sen demişsin ya ..herşey iyi neden böyle mesajlar çekiyor?..

demek ki herşey iyi değil, onu rahatsız eden birşeyler var ve sen de bunun gayet farkındasın + bunun sonucu olarak da..bu kız neler çeviriyor acaba diyerek cep telefonuna gelen mesajları okuyorsun..

yani karşılıklı birşeyler dönüyor, o rahatsız gizli gizli konuşmalar yapıyor eşiyle aleyhinizde mesajlaşıyor, sen de bir açık yakalar mıyım çabasıyla, fırsat kollayıp teldeki mesajları okuyorsun..

İlk başta yapacağın şey, yengenin telefonunu ve başka özel eşyalarını kurcalama..farkederse kendini affettiremezsin..
sonra da yengenin nelerden ve neden rahatsız olduğunu düşün, gerekirse bu konuyu annenlerle paylaş, sorunlar büyümeden hallolsun.

yengemin ne yalnışını ayıbını yakalyıcam dıye uğraşmayın kendı yalnışlarınızı düzeltin

yorumunuz ıcın teşekkür ederim. karsıma alıp konusucam haklısınız ama arkamızdan ne laflarını duydum kulağımla sahıdım neden böyle yapıyor bız onu cok severken aılece cok severiz herkes der yanı ama ıste.

teşekkür ederim haklısınız böyle bir şey yapmamam gerekirdı.

bu senın görüşün kendı annen olduu için bıde onun gözunden görmek gerek hangı ıyı nıyetle yengenın telefonu gizliden karıştırılırki sen zaten bi araştırma içindesin

yengenı en ıyı kendınde evlendiğinde anlıycaksın şimdi görümcelik yapmak kolay yok kardeşiyle fısıldaşıyor yok bızden sıkılmış tabı gelin olduğundan eşinin ailesıne biat etmesı lazım değilmi çok yalnış bi düşünce

yengenız saygısız biride olabılır ama yınede sizin mudahale etmenız çözüm olmaz yada annenıze bildiklerinizi anlatmanızda aynı şekilde

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…