• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yemin Ederek Sigarayı Bırakmak

dodo

53
Kayıtlı Üye
20 Ocak 2009
115
1
116
İstanbul
Böyle de bir metod var haberiniz olsun diye açtım başlığı.

Ben 18 yaşımdan beri kullanıcıydım. Ara ara bir haftalığına, bir aylığına hep bıraktım ama kahve eşliğinde, dost sohbetinde içmeye devam ettim. 6 sene içmedim dediğim bir dönem de vardır ki neredeyse haftam geçmezdi bir tane yakmadan :D

Görüldüğü üzre bıraktım dediğimde bile tamamen sigarasız bir yaşantım yoktu 16 senedir.

Kesin bırakabilmek için hiç içmemek lazım dediğimde ise, denemelerim esnasında her üzüntü vesilemi sigarayla taçlandırmaya başladım. Belki bilerek sorun bile çıkarmışımdır kendime içebileyim diye.

İlaç eşliğinde de bırakma girişimim oldu. Gerçekten işe yarıyor bu ilaçlar ama maalesef sadece hapı yutarken :( İlacı kesince büyük bir açlıkla dumanlı hayata dönülüyor maalesef...

Neticede bana özel bir yöntem arayışına girdim. Ne yaparsam bırakabilirdim? Bir kere kesin kararlı olmak ve bitirince tek nefese dahi tenezzül etmemek, cüret edememek nasıl mümkün olabilirdi?

Ve böylece bunun ancak yemin ederek olabileceğine ikna oldum...

Mart ayından beri kullanıcı değilim ve inanın onlarca vesile oldu içmem için, üzüntüler, koyu sohbetler, yak bi'taneler vs vs...

İnsanlar genelde ürküyorlar yemin ederek bıraktığımı söyleyince, yemin çok kuvvetli bir şey çünkü. Tek destekleyen başka bir tanıdığının aynı yolla bıraktığını söyleyen bir arkadaşım oldu. Annem bırakmamı çok istemesine rağmen içinde yemin olduğu için çok endişeleniyordu. Bozmadığımı görünce şimdi o da rahat :)

Aklınıza yatarsa, kendinize ve yemininize güveniniz varsa deneyin derim...

Not: Başlığı kontrol edemeyebilirim. Anlatabileceğim her şeyi yazdım.
Not2:Allah'ın helal ettiği bir şeyi kendimize haram edemeyeceğimizi biliyorum. Ancak sigaranın helallliği tartışmalıdır diyerek kendime bir çıkış noktası bulmuştım ;)

Dumansız bir hayattan sevgiler herkese :)

Ben 18 yaşımdan beri kullanıcıydım. Ara ara bir haftalığına, bir aylığına hep bıraktım ama kahve eşliğinde, dost sohbetinde içmeye devam ettim. 6 sene içmedim dediğim bir dönem de vardır ki neredeyse haftam geçmezdi bir tane yakmadan :D

Görüldüğü üzre bıraktım dediğimde bile tamamen sigarasız bir yaşantım yoktu 16 senedir.

Kesin bırakabilmek için hiç içmemek lazım dediğimde ise, denemelerim esnasında her üzüntü vesilemi sigarayla taçlandırmaya başladım. Belki bilerek sorun bile çıkarmışımdır kendime içebileyim diye.

İlaç eşliğinde de bırakma girişimim oldu. Gerçekten işe yarıyor bu ilaçlar ama maalesef sadece hapı yutarken :( İlacı kesince büyük bir açlıkla dumanlı hayata dönülüyor maalesef...

Neticede bana özel bir yöntem arayışına girdim. Ne yaparsam bırakabilirdim? Bir kere kesin kararlı olmak ve bitirince tek nefese dahi tenezzül etmemek, cüret edememek nasıl mümkün olabilirdi?

Mart ayından beri kullanıcı değilim ve inanın onlarca vesile oldu içmem için, üzüntüler, koyu sohbetler, yak bi'taneler vs vs...

İnsanlar genelde ürküyorlar yemin ederek bıraktığımı söyleyince, yemin çok kuvvetli bir şey çünkü. Tek destekleyen başka bir tanıdığının aynı yolla bıraktığını söyleyen bir arkadaşım oldu. Annem bırakmamı çok istemesine rağmen içinde yemin olduğu için çok endişeleniyordu. Bozmadığımı görünce şimdi o da rahat :)

Not2:Allah'ın helal ettiği bir şeyi kendimize haram edemeyeceğimizi biliyorum. Ancak sigaranın helallliği tartışmalıdır diyerek kendime bir çıkış noktası bulmuştım ;)

bende çok yemin etmiştim..:50:benim kolumda şu an nikotin bantı var ve yine şu an sigara içiyorum..demekki aslında ben bırakmak istemiyorum bu sigarayı..:45:

Dumansız hayata adım atmayı becerebilen insanlara hayran kalıyorum. :31: Bende çok denedim yemin ederek ama sonuç olmuyor. :ssz: Paket almayı bırakmıştım ki, yanımda içelen sigaranın etkisiyle kafama vurunca tekrardan başladım malesef :26: Bırakmayı istiyorum ama sanırım bu konuda pek dirençli değilim. :18:
İnşallah tekrar başlamazsın :)

ben namazda yemin etmiştim allahım birdaha içersen sen beni bildigin gibi yap demiştim 12 senelik içiciydim günda 1 paket keisn bitiyordu olay kafadan bitirmek ben namazda yemin ettigim için bri daha yeminimi bozamadım canım çokmu sigara istedi patlıcan tükettim :9:
tavsiye ederim :3:

güzell bi şey ama ilincinde olmak gerekkk ..yeminin büyüklüğünü bilen yemini öle böle tutar bence..bbenimde ırakmasını beklediğim iri var tez vakitte bırakır inşALLAHH

Back