Yemekteyiz, Soframız, Benim Mutfağım Ödüllü Yarışma.... Mutfakta Mutluyum

ya ben şimdi katılırım katılmasınada 1. olcağımı bildiğimden atımı geri bağlıyorum

Pro kart için yarışmaya değer ama yemek vs beni aşar herkese başarılar :)

Bu da benim naçizane sade yılbaşı soframdı kocamla ikimize katılır mıyım bilmiyorum zamanım kısıtlı aklımda bir tarif var ama hangi kategoriye girer acaba bilemedim elosanınn topiğine bakarken farkettim burayı güzell olacak tabii yemeklerin kime ait olduğu bilinmese bence de iyi olur hiç olmazsa burada güzel görüntü konuşsun arkadaş hatrına oy verilmesin hakeden kazansın. Ara sıcaklar diye kategori olacak mı :26:

sofran çok iştah açıcı cnm ellerine sağlık
sanırım 15 günde bir yeni bir yarışma olacak ara sıcaklar da olur diye tahmin ediyorum

sanırım 15 günde bir yeni bir yarışma olacak ara sıcaklar da olur diye tahmin ediyorum

şimdi mesela çorbalar olacak ya 15 günde tüm kategoriler bitecek mi yoksa 15 gnde bir başka kategorimi olacak acaba :26:

Yemeklerimin lezzeti kadfar görüntüye de önem veririm paylaştığım sofra aceleye gelmişti işten çıkıpta yapınca sıcakalrı falan ve sofrayı kurunca bu kadar oldu artık.

Mutfak çok konusunda çok iddalıyım,kesinlikle katılmak istiyorum bu yarışmaya

Yarıyıl tatilinde kayınvalidemler gelecek büyük ihtimal,neler yapicim anneme nelerr 15 günde bir olacaksa ve tek katılımsa,ozaman katılırım

Yada haftasonu mutfağa girimde dökeyim tüm hünerlerimi

Çok heyecanlandım şimdiden,bence harika bir fikir olmuş,teşekkürler Kazen

Konuyu baştan sona okuyayım bakalım,şartlar nelermiş bu arada

Kazen kullanıcısından alıntı

Tennuri Çorbası (örnektir)

Gerekli Malzemeler / reçete

4 Kişilik
Haz. Süresi: 20 dak.
Bekleme Süresi: ---.
Pişirme Süresi: 40 dak.

150 gr kemiksiz koyun eti
2 adet orta boy kuru soğan
1\2 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1\2 yemek kaşığı un
4x4 cm boyutunda ekşi erik pestili
11 su bardağı su
1 ince dilim balkabağı
1 adet orta boy havuç
1 su bardağı kırmızı mercimek
1 su bardağı haşlanmış nohut
2 adet kurutulmuş dolmalık biber
2 adet kurutulmuş dolmalık patlıcan
Tuz, beyaz biber

Tarif

Düdüklü tencereyi ocağa koyup ısıtın.
Isınan tencereye zeytinyağı ekleyip yağın kızmasını bekleyin.
Kızgın yağa kuşbaşı doğranmış etleri ekleyip, etler kabuk bağlayıp rengi değişene kadar kavurun.
Ocağın altını orta ısıya ayarlayın, irice piyazlık doğranmış kuru soğanları ekleyip sararana kadar kavurun.
Soğanlar sararınca salçasını ekleyip tekrar kavurun.
Son olarak ununu ekleyip kokusu çıkana kadar karıştırın.

Sıcak suyu, yıkanmış kırmızı mercimekleri, küçük parçalara bölüp ılık suda beklettiğiniz ekşi pestili ekleyin.
Düdüklü tencerede buharı çıktıktan sonra yirmi beş dakika pişirin.
Bu süre sonunda tencerenin kapağını açıp, kurutulmuş biber ve patlıcanları, haşlanmış nohutları, tuzunu, beyaz karabiberini, jülyen doğradığınız havuç ve balkabaklarını ekleyip tekrar pişmeye bırakın.
Buharı çıktıktan sonra üç dört dakika daha pişireceğiniz çorbanız servise hazırdır.
Dilerseniz tereyağında nane ve pulbiber yakıp üzerine gezdirerek sevis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.

+ ek olarak malzeme fotoğrafları, pişirirken ve hazırlarken fotoğraflarda eklenmelidir.

Bu şekilde bir örnekleme var..
Sembolik olarak da bir sponsora sahipmişçesine marka ismi belirtiyorsunuz..
mesela; Dr Oetker Mısır Nişastası sponsorluğunda veya Maggi Et suyu sponsorluğunda gibi ...

Son düzenleme:

tüh ama ben bu çorbayı yapacaktım.
süprizi kaçtı

ben anlamadım sanırım 1.neye göre seçilecek ve hediye olarak ne gönderilecek birde bu yarışmayı kim düzenliyor

ben anlamadım sanırım 1.neye göre seçilecek ve hediye olarak ne gönderilecek birde bu yarışmayı kim düzenliyor

Topiği başlangıçtan itibaren biraz okur musunuz..

Sofra şıklığı,masa düzeni de önemlidir..
Görsellik,yemeği tabakta sunuş..
Pişirilen yemeğin çeşidi,hazırlanış safhasındaki foto paylaşımı-anlatım vs..

Kapalı oylama olması hakkında konuşuluyor..
Yani yemeklerin fotoğrafları eklenecek,beğenilene oy verilecek..

Yarışmayı KK düzenliyor..

Örnek;
''Püf Noktası : Sebzeli çorbayı istediğiniz mevsim sebzeleri ile uygulayabilirsiniz. Böylece sebze sevmeyen ev halkına bol vitamin deposu sebzeleri de sevdirmiş olursunuz. Çorba yapımında et suyu veya tavuk suyu kullanmak hem daha besleyici olur hem de lezzeti artırır. Maggi Et Suyu''

Yukarıdaki örnekte olduğu gibi birer püf noktası da ekleniyor çalışmaya..

cnm sen nasıl zayıfladın anlat bakiyim benim de vermem gereken kilo aynı 69-70 arasıyım 60 olmak istiyorum(

Son düzenleme:
umarim hilesiz bi yarisma olur fake resimler yada baskasina yaptiripta resim koymassiniz,
guzellik yarismasindaki gibi hediye icin isler karismasinda,
herkes helalinden kazansin...

birde bence yarismaya katilan kisilerin ozel mesaj haklari kaldirilsin,
ozelden oy filan toplayan olabilir..

birde bence yarismaya katilan kisilerin ozel mesaj haklari kaldirilsin,
ozelden oy filan toplayan olabilir..
İyide canim ozel msj in kaldirilmasi pek mantikli gelmedi yani bana ozelden oy toplamaya gerek yok cunku biz topigimizdeki bir cok anne ile yuz yuze gorusup tel nolarimiz var yanibence bu yarismada onemli olan sey insiyatif iyi niyetli olan kazansin derim ben baskasinin yemegiyle yarismaya katilan kisiler tabikide olacaktir yada baska resimlerden alinti yapan onlarida iyi niyete davet edelim veeee iyi olan kazansin elinin lezzetini katsin yemeklerine maharetli olan ve kendine guvenen hanimlarrrr hadi kolay gelsinnnn

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…