• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yemekleri İyice Çiğneyerek Zayıflama Yöntemi

zynpkr

Guru
Kayıtlı Üye
26 Ağustos 2008
946
5
296
Ankara
kızlar slm size bir ilaç gibi saçma bir şey değil önerim.ama çok işinize yarayacak eminim.

ben 117 kg dan 75 e indim ve sonra biraz dikkat edemedim 79 a kadar çıktım.ve kızlar 1 hafta önce gördüğüm bi yöntem.diyet ya da zayıflama amaçlı değil öyle sadece deneyim dedim.umudum yoktu en azından kilo almam dedim.

ağzınıza aldıgınız her lokmayı en az 13 kez çiğneyin.yavaş yavaş.

önünüze gelen her şeyi yiyebilirsiniz.ama yavaş yavaş ve en az 13 kez her lokmayı çiğneyin.

bakın 1 haftadır yapıyorum.ve kalorili şeyler yedim.dikkat etmedim.her zaman ki düzeni bozmadım yani.

ama kızlar sonuç süper.geçen bir tartılıyım dedim.sabah kalktım.tartıya bi çıktım.şok.77.6 :64:

çevremde canlı şahidi ablam diyebilirim.. tabi o bilinçli lokmayı aldım ağzıma dur 13 defa çiğneyim diyip yapmıyor ama yavaş yemek yer ve dünyaları yesede kg almaz.. ben ise az yer ama birazcık dikkat etmezsem yediklerime işin ucu kaçar çünkü hızlı yiyorum.. bence doğruda bi yöntem bu yavaş yeme..tabi benim gibi sabırsızlar için zor...

çevremde canlı şahidi ablam diyebilirim.. tabi o bilinçli lokmayı aldım ağzıma dur 13 defa çiğneyim diyip yapmıyor ama yavaş yemek yer ve dünyaları yesede kg almaz.. ben ise az yer ama birazcık dikkat etmezsem yediklerime işin ucu kaçar çünkü hızlı yiyorum.. bence doğruda bi yöntem bu yavaş yeme..tabi benim gibi sabırsızlar için zor...

peki canım kilomu verdi ablan yoksa kiloso sabitmi kaldı tam anlamadım sen 117 den nasıl düştün

peki canım kilomu verdi ablan yoksa kiloso sabitmi kaldı tam anlamadım sen 117 den nasıl düştün

benim 117 kilo9dan düşmem tabiki kolay olmadı canım. 40 kg ı atmak zordu üstümden.ama yürüyüş,bitki çayları sağlıklı bi diytrt günde 6 öğün az az yeme,akşam 6 dan sora meyveden başka bişi yememe ve yürüyüş.böyle verdim 8 ay gibi bi sürede çok şükür.
ama bu yavaş yeme olayı çok iyi.ben de sadece akşam yemeklerinde uyguluyorum aslında.sabah ve öğlen iş yogunlugu aman geç kalmayım derken gidiyor.ama akşam çok dikkat ediyorum.yavaş yavaş yiyorum.şöyle diyim.akşam 9 da ekmekle yemek yedim ve 11 gibi uyudum son 1 haftadır.kilo almam inş derken bi baktım vermişim.

ayrıca benim de tanıdıgım tüm zayıf ve çok yiyen insanlar hep sofradan en son kalkar.

Uzm. Diyetisten Hayrettin Mutlu diyet yapmadan zayıflamanın sırrını açıklaldı. İşte Mutlu'nun diyetsiz zayıflama sırrı:Evet tam olarak bu sözün arkasındayım. 5-6 yıllık diyetisyenlik deneyimlerim ve okuduğum yayınların sonucu olarak bunu rahatlıka söyleyebilirim.. her lokmayı 13 kez çiğneyin zayıflarsınız..
Burada birkaç mucizevi mekanizmadan bahsetmek gerekiyor, İlki, gözlemlerime göre diyetisyene gelmeyen kişilerin tamamı (%95 doğruluk payı ile) çok yavaş ya da yavaş yemek yiyor.Bunun tam tersi olarak zayıf olup kilo almak için diyetisyene başvuran kişilerin tamamı çok yavaş yemek tüketiyorlar. Buradan yavaş yemek yeme ile obezite arasında ters bir orantı olduğunu çıkarabiliriz.

Peki neden hızlı yemek? İlk neden mecazi olanı, hızlı yemek suretiyle vücudumuza çaktırmadan fazladan enerji kaçırıyoruz…Vücuda enerji kaçırmanın tek yolu hızlı yemek yemek… halbuki yavaş yemek yesek, vücut alınan yiyecekleri tam analiz edip ihtiyacını karşılayacak miktarı sağladıktan sonra bize dur diyecektir..
İkincisi ise artmış yaşam temposu.. Fast food beslenmenin artışındaki temel neden de bu. Halbuki yaşamamız için gereken nefes almak, su içmekten sonra en önemli şey yemek yemektir.Bu bizim temel sağlığımız korumamız için gereken en önemli etkendir. Öyle ki sağlıklı beslenme yoluyla bir çok hastalığın önlenebildiği bir gerçek var. Diğer bir neden ise duygusal açlığımız, daha doğrusu mutsuz yada mutlu olduğumuz durumlarda ki duygusal karmaşadan hazza ulaşmak için yemeği bir araç olarak görmemiz denilebilir.Olası biyolojik sebep, obezite bir ‘tat'minsizlik hastalığıdır, kişi yiyeceklerin tadını 2 şekilde daha çok alabilir, ya hızlı yiyerek çok miktarda tüketecektir ya da yavaş yiyerek ve çok çiğneyerek daha çok tat ögesinin dil ile temasını sağlayarak.Bilindiği üzere tat ve koku duyuları birbiriyle çok ilişkili ve öğrenme kuramlarına ve biyoloji bilimine göre neredeyse ayni mekanizma ile beynimizde kodlanıyor.. yani yediğimiz bir şeyin tadını kokusuyla birlikte öğreniyor ve hatırlıyoruz…Çiğnemek ya da yavaş yemek suretiyle tat ve koku öğelerinin açığa çıkma oranı mekanik olarak artmakta.. bu da yiyecekten daha çok keyif almamızı ve çabuk doymamızı sağlar.Aynı zamanda yiyeceklerin ağızda yeterince küçük partiküller haline getirilmesinin sindirim sistemi sağlığı açısından da yararları göz ardı edilemez.....

haber budur arkadaşlar.ve gerçekten işe yarıyor.biraz sabırlı olup en azından akşam 5 ten sonra yediklerimizi bu şekilde yemeye çalışalımm.

Kesinlikle buna katiliyorum arkadaslar...
Kendimden ornek vereyim...
Ben cocuklugumdan buyana hic kilo almayan ve her istediginide yiyen bir insandim, tabi bunun nedenini bilmiyordum ...
Nezaman is hayatina basladim ozaman cok az da olsa kilo almaya basladim...
Fakat genede metabolizmam cok iyi calisiyordu ..
Bu kilo alma olayinin baslama sebebi buradada yazdigi gibi sabahlari ise geckalmamak adina hizli yemeye baslamam ve bu durumun yavas yavas bende bir aliskanlik haline donmesiydi ...
Fakat son bir bucuk sene oncesine kadar genede kilom gayet iyiydi..
Bir bucuk sene once hamile kaldim ve tam anlamiyla homini girtlak oldum ve farketmeden cok hizli yedim, sonuc tam 17 kilo aldim...
Dogum yapali bir bucuk sene oldu ama ne ben bu huyumdan vaz gecebildim nede aldigim tum kilolari verebildim ....
Bu gun bunu okuyunca neden boyle oldugunu simdi daha iyi anladim...
Dogumda 74 kiloydum sonra 65 oldum ve emzirirken 70 e yukseldim ve cok caba sarfederek simdi 66.4 oldum hala vermem gereken 11 kilo var ve bugunden itibaren bu oneriyi tekrar hayatima sokacagim iyiki hatirlattin canim...
Cok tesekkurederim...:71:

Back
X