yemek yiyemiyorum- iştahsızlık

kardelen_su

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
19 Eylül 2012
34
1
Merhaba kızlar

benim bi kaç haftadır yemek yiyememe gibi bir durumum var.
normalda çok iştahlı bir insanımdır. sevdiğim yemekleri iştahla yediğim gibi sevmediğim yemekleri bile düzenli yiyen bir insanım.
ama bu aralar 2 haftadır falan yemek yiyemiyorum. yediklerim mideme oturuyo sankı. çok rahatsız ediyo.
iştahım hiç yok. acıksam bile canım istemiyor.
kavaltı için puaça yiyorum bi tane sabah. öğlen 12 oluyo hala yiyemiyorum. normalde o saatte acıkırım.
kendımı zorlayıp yemesem bu sefer açlıktan tansiyonum düşüyor. daha kötü oluyorum. ama zorlayıp yedikçe de mideme oturuyo resmen.
sürekli soda içmek istiyorum. ve hep hafif şeyler yemek istiyorum. domates, salatalık gibi. o da sırf mideme oturmasın diye.
akşam yemeği deseniz öylesine, normalde akşam yemeğinde güzel şeyler hazırlanmış olmasını isteyip afiyetle yerdim. sofrada özenli şeyler olmayınca kızardım anneme
daha özenli yap daha afiyetle yiyelim diye :)
ama şimdi özensiz hazırlanan sofralara kızamıyorum bile, çunku ne özenlisini ne özensizini istemiyorum.
akşam yatarkende aç yatıyorum çoğunlukla.

meyve iyi geliyor, çiğ sebze iyi geliyor hafif oldukları için.

bu halimi görenler depresyondamısın yoksa diyorlar :KK43:
yoksa depresyona mı girdim :KK43: sırf iştaha bakılarak böyle bişey söylenebilir mi ?

bu arada doktora gitmek te istemiyorum. çunku çok uğraştırıyorlar tahlil falan, sonrada bişeyin yok diyorlar psikolojik diyorlar sinir oluyorum. o yuzden doktora gitmek istemiyorum.

Mide hastalıgın olabilir mi?
Yediklerim mideme oturuyor, rahatsız ediyor demissin, bunun dısında insan depresyondan veya baska birseyden yemek yiyemeyebiliyor, acken tok olmayı, lokma yutamamayı cok iyi bilirim.. Bence bir doktora gitmelisin benim reflüm var mesela, az yedigimde ve yediklerime dikkat ettigimde sorun yok, ama biraz kacırsam ölüyorum midem' den doktor sofradan doymadan kalkıcaksın demisti..
Kimi insanların psikolijisi direkt bedene vuruyor, üzüldügünde direk mideSİ etkilenir. Ben stres ve üzüntü yasadıgım zaman direkt mide ve bagırsak sorunu yasıyorum. Ya kabız olurum, ya midem alev alev yanar vs. vs.
Tahlil yapmaları da iyi, ugrasma olarak nitelendirme arastırıyorlar netice de, ve ben kesinlikle arastırma hatanelerine gitmeni tavsiye ederim.

Son düzenleme:
Günaydın canım doktora gitmek istemiyorum demişsin ama gitmelisin bence mide rahatsızlıgın olabilir reflü gastirit gibi rahatsızlıklar olabilir.

ama midem ağrımıyor kı benım
sadece yediklerim mideme oturuyor ve midem onu öğütmek için uğraşmıyor gibime geliyor. :)

reflü gibi bir şikayetim yok. gastritin belirtiler ne bilmiyorum ama en azındna bi ağrı hissedilir herhalde
bende ki ağrı değil.

doktorların hiç bir şey bulamayınca verdikleri cevap gibi psikolojik sanırım :KK43:(((

Yoksa gerçekten depresyondamıyım :KK43:(((((

merhabalar yemek yiyememe psikolojık gibi geldi ama ALLAH korusun bi cok hastalıgın göstergesi olarak ilk önce iştah kesilmesi olarak başlıyor..
bence bi doktora gözük İNŞALLAH bişiy çıkmassa...
muhtemelen bir durgunluk monotnluk sıkılganlık durumudur...
bu sürectede mideni boş bırakmayarak midenin kaldırdıgı normalde cok sevdigin seylerle yavas yavas eski düzene gelmeye çalış...
bi anda eskisi gibi olmaya calışma...
bu gibi durumlarda ben bol bol ayran içiyorumm...
yemeklerin yanında yogurt tüketriyorummm...
cirps gibi abur cubur degil meyve ve meyve suları corba tüketiyorum..
böyle durumlar dönem dönem oluyor...
sen nereden biliyosun dersen astıma yakalanmadan önce herşeyden önce iştah gitmişti....
geçmiş olsun...

ama midem ağrımıyor kı benım
sadece yediklerim mideme oturuyor ve midem onu öğütmek için uğraşmıyor gibime geliyor. :)

reflü gibi bir şikayetim yok. gastritin belirtiler ne bilmiyorum ama en azındna bi ağrı hissedilir herhalde
bende ki ağrı değil.

doktorların hiç bir şey bulamayınca verdikleri cevap gibi psikolojik sanırım :KK43:(((

Yoksa gerçekten depresyondamıyım :KK43:(((((

Hic agrım yok diyorsun, reflü agrı yapıyor özellikle yediklerin midene oturdugunda, hani ögütmüyor gibi geliyor diyorsun ya, sisersin, tas gibi olur midene o tas hissi agrı yapar, ben nefes almakta bile zorlanırım.. Hic agrın yoksa psikolojikte olabilir canın birseye sıkıldıysa, üzüldüysen falan, cünkü annem hastaneye düstügünde 14 günde kemik torbasına dönmüstüm ordan biliyorum, bazen sebep yokken de istahsızlık bas gösterebiliyor dönemsel birsey olabilir, bana ara ara hep oluyor..

Son düzenleme:
X