• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yemek yiyememe

İlaç ismi önermem dgru olmaz ama zestat değildi.. uyanamama sorunu yasamadm hiç ilacı saat kaçta aldınz? Daha erken bi saatte içmeyi deneyin birde alısma süreci var tabiki.. doktorunuzla konusun durumu ilaç değiştirir belki. Birde gğndüzde enerji durumunuzun dengelenmesi için bi ilaç daha verilebilir mi acaba? Sikayetlere göre veriliyor sanırım.. ben 7 kiloyu cok hızlı verdim.. anksiyetem ve uyuyamama problemimde vardı yemek yiyememe dısında.. hatta depresyonda oldugumu söyledi doktor.. işsizlik ve yasanan travmalardan dolayı.. moralim bozuksa asla ama asla yemek yiyemem kusasım gelir. Ve sizin gbi sabahları kusma isteğiyle uyanıyodum.. smdi gözü dönmüş gbi yiyorm.. gece ilacını istediğinde bırakabilirsin demişti.. cok kilo aldm 8 kilo 2 ayda.. ilacı bıraktm 3. Gün yine kusma isteği ve mide bulantısı iştahszlk baskadı.. bu sefer yarımda alabilirsin dediiği için yarım almaya basladm. 2. Gün gecti.. üşüttüm sanıyordm aama sanırım gece ilacını bıraktğm içindi
İlacı ben akşam 9 bçkta aldım. Aniden uyku yaptı.bir anda daldım.sabah da uyanmakta aşırı zorlandm.bu nedenle gece ilacını bıraktım tek ilaca geçtim.

Benim yemek yerken bile midem bulanıyor artık
Ya acaba bi tahlillerinize baktırdınız mı? Benim örneğin eksik olan bir vitaminim için vitamin kullandım. Ondan sonra hayat kalitem arttı yemek yemek de sorun olmuyor.

Ama bir şeye üzülsem vs aynı duruma dönüyorum tabi.

İlacı ben akşam 9 bçkta aldım. Aniden uyku yaptı.bir anda daldım.sabah da uyanmakta aşırı zorlandm.bu nedenle gece ilacını bıraktım tek ilaca geçtim.
Bende 9 da alıyorm 11-12 gbi uyutuyo 7 gbi bi uyanıyorm sanki 10 yıllık uyumusum. İşsiz oldugum için 10 a kadr debelenip kalkıyorm yataktan.. ama ilk kullanırken bende sadece kol bacakta aşırı gevseme olmustu. Direkt uyku yapmadı mesela.. bence görüşüp ilacı değiştirmeyi deneyin skayetlerinizi anlatıp. Veridği ilaç sadece uyku ilacımı acaba.. benmki bildiğim kadaryla antidepresan ama uyku için veriliyo

Ya acaba bi tahlillerinize baktırdınız mı? Benim örneğin eksik olan bir vitaminim için vitamin kullandım. Ondan sonra hayat kalitem arttı yemek yemek de sorun olmuyor.

Ama bir şeye üzülsem vs aynı duruma dönüyorum tabi.
Benim stresten çok etkileniyo ya ondan dolayı olduğunu sanıyorum

Benim yemek yerken bile midem bulanıyor artık
Gdiin ilaclanın bence 😂 benmde böyleydi.. yahu ne kdr fazlaymısız.. bende herkes üzüntüden yer bi bende sıkntı var sanıyodm.. allah affetsin böyle dolusunca şu topiğe içim raahtlamadı desem yalan olur😂 yalnız değiliz kızlaaarr çözümüde var korkmayın.. yaşasın yemek yemek diyosunuzz çoohh hoştıırr😂😂

Merhabalar benim yemek yiyememe problemim var üzülünce iştahım kesiliyor sabahları kusuyorum ve öğlene kadar hiçbir şey yiyemiyorum.Sonra öğlen zorla biraz yiyorum.çok zor durumdayım böyle bir şeye çare bulan var mı? Doktora gittm tranco buskas verdi ama o da uyku yapıyor.bulantı ilaçları da uyku yapıyor.
Bende de oluyor sinirlenince üzülünce midem bulanır yemek yiyemem kafam rahatlayınca normale dönerim

Bendede aynı sorun var. Ufacık bir stres yada üzüntüde hemen yemeden içmeden kesiliyorum. Yediğim şeylerde midemi bulandırıyor. Ayrıca bağırsaklarımda bunun aksine daha hızlı çalışıyor. Açıkçası tek tedavi yöntemi stresten uzak kalmak, psikolojik sorunların varsa onlarla savaşmak.. geçmiş olsun

Zestat bana da ağır gelmişti. İlacı içip uyuyakaliyordum. Gün içinde de sürekli uyuyordum. Ama doktor bana uyku sorunum için vermişti.yemek sorunu için;su an başka psikiyatri ilacı kullanıyorum bugün 9. Gün geçen hafta uyku yaptı ama bu hafta iyiyim. Gece de yatınca rahat uyuyabiliyorum. İştahım hiç yoktu şu an var, ki bu benim için mucize.
Bı ilaç ağır geldi diye psikiyatrik destek almayı bırakmayın

Gdiin ilaclanın bence 😂 benmde böyleydi.. yahu ne kdr fazlaymısız.. bende herkes üzüntüden yer bi bende sıkntı var sanıyodm.. allah affetsin böyle dolusunca şu topiğe içim raahtlamadı desem yalan olur😂 yalnız değiliz kızlaaarr çözümüde var korkmayın.. yaşasın yemek yemek diyosunuzz çoohh hoştıırr😂😂
Aslında bi yandan işime geliyor ya göbeğim gitti :D

Çoğunluğun zaten uzulunce ıstahi kapanır. Ekstra bir şey kullanmanıza gerek yok. Normal bir durum bu
Benim anlamadığım 24 saat üzgün müsünüz de bunu dert edecek raddeye geldiniz. İnsan arada üzülür yemek yiyemez o kadar. Onda da bişey olmaz yani

Bütün pekmezler aynı etkiyi gösterir mi bilmiyorum ama dut pekmezini sabahları bı çay bardağı suyla açıp için. Acyip iştah açıyor

Merhabalar benim yemek yiyememe problemim var üzülünce iştahım kesiliyor sabahları kusuyorum ve öğlene kadar hiçbir şey yiyemiyorum.Sonra öğlen zorla biraz yiyorum.çok zor durumdayım böyle bir şeye çare bulan var mı? Doktora gittm tranco buskas verdi ama o da uyku yapıyor.bulantı ilaçları da uyku yapıyor.
Ya önceden bende öyleydim, günlerce yemek yiyemediğimi bilirim. Benimde sürekli mide bulantilarım olurdu ama hiç doktora gitmek aklıma gelmedi. Psikolojik olduğunu biliyordum.

Şimdi ise üzülsemde sevinsemde afedersin hayvan gibi yiyorum. Bünye alışmış demekki.

Kuzum sizin oncelikli istahinizi acmaniz lazim bir arastirin bazi vitaminler acabilir ve baya istah yokken bile zorlamaniz lazim ki o cok zordur ,yemek yemeyen cocuklari zorlarlar sizede bh yapilmali bulanti falan yoksa varsa bulanti cozulmeli

Dılardan bakınca cok güzel birseymıs gıbı geldı..
Cunku tam tersı mutluysam ,sıkıntıda,uzuntude herseyde deli gibi yiyorum
Ve yedıkce yıyorum mıdem patlıcak gıbı oldugunda farkına varıyorum
Butun arkadaslarım dugun stresıyle kılo vermıstı
Bende oyle sanıyordum evlenırken . Nişandan sonra 15 kılo alarak gelınlık gıydım bu daha kotü . Tabi herkesin derdi kendıne zor ama bünye bu değişmez bence

Stres her bünyede farklı etki gösterir. Çoğu insanda da genellikle mide bağırsak iştah problemleri yaşanır. Kimi insan daha kolay üstesinden gelip beynine hükmeder, kimisi de artık her üzgün olduğu ya da hissettiği an fizyolojik tepkileri çok sert gösterir. Bence siz özellikle bir durumda takılı kalmışsınız sabah yemek yiyemiyorum, kusuyorum gibi bir düşünceniz var ki bu hatalı.

Beynin iştah bölümlerine etki edem psikşyatri ilaçları var bence çok uyudum vs diye kullanmayı bırakmayın doktorunuzla görüşün doz ayarlayın. Daha erken saatlerde için ilacınızı bir süre sonra bünyeniz alışacaktır. Bence sorununuz psikolojik, o da fizyolojik olarak bulantı kusma gibi dışa vuruyor.. önce kafanızı rahatlatmanız lazım ki sonra iştahlanıp yiyin, gerginliğiniz geçsin. İlaç kullanın imkan varsa terapi alın kendi kendinize üstesinden gelemiyosanIz baska yolu yok

Yemek yiyememe sebebiniz psikolojik zaten siz de yazmışsınız. Uzulunce yiyemiyorm stresli iken yiyemiyorum diye. Aslında yanıt sorunuzun içinde. Stresi baskilamak için ilaçlar kullanmak fayda etmez. Trankobuscas gibi. Stresi kontrol altında tutmayı öğrenmeniz lazım. O da psikoterapi den geçer. Düzelen psikoloji düzelen mide dengesi ☺️ tek cozumunuz bu. Stres normaldir hayatta hep olur, hep olacak. Çözüm kontrol altına alabilmekte.
Aynı durumdan geçtim bende de mideye vururdu. Bir sene terapi aldım. Şimdi kendim cozebiliyorum sorunlarımı çok şükür. Bir de kağıda yazmayı deneyin..o çok iyi hissetirmisti bana. Üzüldüğün şeyleri en kotu olasiliklarini düşünerek bir kağıda en az 10 dk boyunca yaz. En kotu ihtimali, korkularını. Sonuna da böyle bir şey başına gelse ne yapardin varsa çözümlerini yaz. Bana terapist önermişti. Çok etkili. Muhakkak dene. Stres azalınca mide düzelir zaten

Yemek yiyememe sebebiniz psikolojik zaten siz de yazmışsınız. Uzulunce yiyemiyorm stresli iken yiyemiyorum diye. Aslında yanıt sorunuzun içinde. Stresi baskilamak için ilaçlar kullanmak fayda etmez. Trankobuscas gibi. Stresi kontrol altında tutmayı öğrenmeniz lazım. O da psikoterapi den geçer. Düzelen psikoloji düzelen mide dengesi ☺️ tek cozumunuz bu. Stres normaldir hayatta hep olur, hep olacak. Çözüm kontrol altına alabilmekte.
Aynı durumdan geçtim bende de mideye vururdu. Bir sene terapi aldım. Şimdi kendim cozebiliyorum sorunlarımı çok şükür. Bir de kağıda yazmayı deneyin..o çok iyi hissetirmisti bana. Üzüldüğün şeyleri en kotu olasiliklarini düşünerek bir kağıda en az 10 dk boyunca yaz. En kotu ihtimali, korkularını. Sonuna da böyle bir şey başına gelse ne yapardin varsa çözümlerini yaz. Bana terapist önermişti. Çok etkili. Muhakkak dene. Stres azalınca mide düzelir zaten
Çok teşekkür ederim.

Back