Benimde 3 yaş 4 aylık oğlum var . Tuvalet konusunu şükür 1 seneden beri aştık. Ama yemej konusunda aslında kendi yiyor istiyor kendi kendine yemeyi bazen ama ben rahat etmiyorum kendim yediriyorum bende o konuda kendime çok kızıyorum . Sizin çocuğunuz biraz alışkanlık etmiş sanırım yada kolayına böyle geliyor malesef bişeyleri öğretmek için çok yıpranıyoruz ama sakin kalmaya çalışın bugün değilde yarın öğrenecek sabırMerhabalar benim 3 yasimda oglum var ay sonunda 4 den gun alacak ama hala kendisi yemek yemiyor sen yedirt diyor aslinda istese yer yapmak istemiuor cocuk gelisimciyede gittik aglasin inatlasir simdi falan dedi siz vermeyin dedi haklida ama oyle bir agliyor ki insanin ici gidiyor kendim yemeyecem diye yemiyor napacagim ya
Birde hala tuvaleti ogrenemedik doktor once inadinj kirmak lazim dedi ama cok zor olacak benim icin onerileriniz var mi simdiden tesekkurler
cok tesekkueler aslinda inanin teorikte herseyi biliyorum ama uygulamaya geciremiyorumİlk önce hangisinden başlayacağınıza karar verin. Çocukla inatlaşmadan huyuna giderek oyuna döndürerek yapmaya çalışın. İçinde oyun olan herşeyi seviyorlar biliyorsunuz. Okula gidiyor mu? Şayet gidiyorsa orads kendisi yiyebiliyordur? Rğer gitmiyorsa lütfen göndermeye çalışın ki bireyselleşsin. Onun bireyselleşmesi için sizin biraz geri planda durmanız lazım. Ağlayacak , öfkelenecek, elbette kızacak ama sizin onun için yapmadığını artık çaba sarf etmesi gerektiğini gördüğünde yapmaya başlayacak. Geri adım atmayın. Sanırım siz duygusalsınız o da bu duyguları kullanmayı iyi öğrenmiş. Hep beraber oturulan aile sofrasında sohbet ederek çocuğa dahil olmadan yemesine imkan tanıyın. Yemiyorsa yedirmeyeceğinizi söyleyin. Bunu yapabilirsin bu güçlü eller ne için var? Kaşığı hangi elinle tutmak istersin? Hmmm bakalım bugün yemeğini bir tavşan gibi mi yiyeceksin yoksa bir zürafa gibi mi hadi taklit edelim. Ayyyy bugün süper güçler veren bir yemek yapmışım bu yemeği yiyen kişilerden biri süper kahramana dönüşecek( spider man , hulk çok seviyorlar bu dönemde) acaba hangimiz dönüşecek ben mi baban mı sen mi çok heyecanlıyım hadi herkes yesin bakalım kim dönüşecek diyip oyunlaştırın. Ara ara ona sorumluluklar verin sizin yaptığınız işlere dahil edin. Hatta ondan bizzat yardım isteyin. Bunu yapamıyorum yardım eder misin? gibi. Tuvalet ile ilgilide yaşadığınız sorunları anlatırsanız yardımcı olmaya çalışayım elimden bir şey gelirse.
Merhabalar benim 3 yasimda oglum var ay sonunda 4 den gun alacak ama hala kendisi yemek yemiyor sen yedirt diyor aslinda istese yer yapmak istemiuor cocuk gelisimciyede gittik aglasin inatlasir simdi falan dedi siz vermeyin dedi haklida ama oyle bir agliyor ki insanin ici gidiyor kendim yemeyecem diye yemiyor napacagim ya
Birde hala tuvaleti ogrenemedik doktor once inadinj kirmak lazim dedi ama cok zor olacak benim icin onerileriniz var mi simdiden tesekkurler
Merhabalar benim 3 yasimda oglum var ay sonunda 4 den gun alacak ama hala kendisi yemek yemiyor sen yedirt diyor aslinda istese yer yapmak istemiuor cocuk gelisimciyede gittik aglasin inatlasir simdi falan dedi siz vermeyin dedi haklida ama oyle bir agliyor ki insanin ici gidiyor kendim yemeyecem diye yemiyor napacagim ya
Insallah ogrensinde bugun doktor donusu kendin yeyeceksin annem artik dedim yaris yapalim kim bitirecek dedim yemem ben sen yedir diye agladi hafif meyveyle yari ac yari tok yatti evet benimkinin isine gelmiyor kolayina gidiyor benim yedirtmem.masllah ne guzel tuvaletide ogretmissinjz insallah sizinkide yerBenimde 3 yaş 4 aylık oğlum var . Tuvalet konusunu şükür 1 seneden beri aştık. Ama yemej konusunda aslında kendi yiyor istiyor kendi kendine yemeyi bazen ama ben rahat etmiyorum kendim yediriyorum bende o konuda kendime çok kızıyorum . Sizin çocuğunuz biraz alışkanlık etmiş sanırım yada kolayına böyle geliyor malesef bişeyleri öğretmek için çok yıpranıyoruz ama sakin kalmaya çalışın bugün değilde yarın öğrenecek sabır
Farkindayimda iste hani cok aglayinca kiyamiyordum ama.bugunden itibaren insallah kiyacam kendisi yiyecekYardım etmemek.
Siz kıyamadığınız sürece kendi yemeyecektir.
Hayır olur mu? Anlatacaksınız ki bizde anlayıp yol göstermeye çalışalım elimizden geldiğince. Ayrışmak ikiniz içinde harika olur. Bağlı olun kalpten ama bağımlı olmayın. Tuvalet eğitimi sürecinizi nasıl başlatıp nasıl sonlandırma kararı aldınız? Baya bir tutum geliştirmiş. Siz oğlunu çok seven ve onu üzmek istemeyen bir annesiniz biliyorum. Belki desteğiniz yok tek başınıza kenetlendiniz size alıştı. Her zaman bir çözüm vardır yeterki inanmak lazım. Hepimiz gün içinde bu miniklerin krizleri , onları memnun etme aynı zamanda hayata dahil olma sürecinde bildiklerimizi unutuyoruz.cok tesekkueler aslinda inanin teorikte herseyi biliyorum ama uygulamaya geciremiyorumtuvalet konusundada asla bezi birakmak istemiyor ben cisli durayim diyor bez yok deyince gidip alaljm diyor yada bana yine bu cisli bezi tak diyor okula gitmiyor malesef suan oyun grubu falan arastiriyoruz cok bagliyiz birbirimize farkindayim uzaklasmamis lazim biraz ama hep beni istiyor babasiyla isine gelirse oynar yasitlariyla oynamak istemez buyuklerle oynamak ister .ay cok konustum kusura bakmayin klasik sikintilar benjm icin tesekkurler
Hatalı bir yaklaşım olabilir ama ben olsam yedirirdim çocuğumu. Dönemseldir geçer diye düşünürdüm. Zaten bireyselleşecek, kendisi bunları yapmak isteyecek bir yerden sonra. Benden isterken ben yapardım.Merhabalar benim 3 yasimda oglum var ay sonunda 4 den gun alacak ama hala kendisi yemek yemiyor sen yedirt diyor aslinda istese yer yapmak istemiuor cocuk gelisimciyede gittik aglasin inatlasir simdi falan dedi siz vermeyin dedi haklida ama oyle bir agliyor ki insanin ici gidiyor kendim yemeyecem diye yemiyor napacagim ya
Bu da doğru herşey dönemsel de olabilir. Çocuğunu herkes iyi tanır. Bir gün kocaman olacaklar elbette geçecek bu süreçler. İnatlaşmadan destek olmak aynı zamanda ona yardımcı olup rehber olmak en güzeliHatalı bir yaklaşım olabilir ama ben olsam yedirirdim çocuğumu. Dönemseldir geçer diye düşünürdüm. Zaten bireyselleşecek, kendisi bunları yapmak isteyecek bir yerden sonra. Benden isterken ben yapardım.
Misal, aynı şey değil tani ki ama, 8 yaş kızım hala kıyafetlerini benim seçmemi istiyor. Nasıl olsa 5 sene sonra onu göymicem bunu istemiyorum diye kavga edecek :) şimdi hiç lafını yapmadan ben veriyorum giyeceklerini
Ben blw annesi sayılırım ama küçük kızım ilk zaman herşeyi pürüzsüz püre istiyordu. Öyle verdim. Şimdi çorba bile yemiyor, herseyi kendi yiyebileceği, eliyle tutabileceği şekilde istiyor. Yani değişiyor çocuklar, uyum sağlamak, zorlamamaktan yanayım ben.
COk tesekkurler unanin msj yazmak bile cok iyi geldi tuvalet egitimini hazirana dogru baslayayim diyorum havalar iyce isinsin doktorda inadinj biraz kiralim.dediHayır olur mu? Anlatacaksınız ki bizde anlayıp yol göstermeye çalışalım elimizden geldiğince. Ayrışmak ikiniz içinde harika olur. Bağlı olun kalpten ama bağımlı olmayın. Tuvalet eğitimi sürecinizi nasıl başlatıp nasıl sonlandırma kararı aldınız? Baya bir tutum geliştirmiş. Siz oğlunu çok seven ve onu üzmek istemeyen bir annesiniz biliyorum. Belki desteğiniz yok tek başınıza kenetlendiniz size alıştı. Her zaman bir çözüm vardır yeterki inanmak lazım. Hepimiz gün içinde bu miniklerin krizleri , onları memnun etme aynı zamanda hayata dahil olma sürecinde bildiklerimizi unutuyoruz.
Evet orasida oyle bireysellesse bir dert olmasa baska bir dertBu da doğru herşey dönemsel de olabilir. Çocuğunu herkes iyi tanır. Bir gün kocaman olacaklar elbette geçecek bu süreçler. İnatlaşmadan destek olmak aynı zamanda ona yardımcı olup rehber olmak en güzeli
Bence bir süre adını dahi anmayın bezin. İyice silinsin zihnindekiler.COk tesekkurler unanin msj yazmak bile cok iyi geldi tuvalet egitimini hazirana dogru baslayayim diyorum havalar iyce isinsin doktorda inadinj biraz kiralim.dedi
Insallah benimkide kendisi baslatir sureciBence bir süre adını dahi anmayın bezin. İyice silinsin zihnindekiler.
Biliyorum tuvalet eğitiminde hava sıcak olsun diye bir yaklaşım var. Ben de bu yaz tuvalet eğitimi vermeyi planlıyordum. Derken bir sabah kızım çiş diyip tuvalete oturarak kendi eğitim sürecini kendisi başlattı şubatta. Sonra kalın eşofmanla altına yapmasının benim için ne kadar kolay olduğunu fark ettim. Geçen yaz altı açık gezdirip tuvalet eğitimi vermeye çalışmıştım, ortaya yaptığında temizlenecek bir alan oluyordu. Ama eşofmana yaptığında çocuk temizleniyor sadece. Hani o da basit oldu, yazmak istedim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?