• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

yemek yaptirmak icin biriyle anlassam ne kadar odemem gerekir?

Fedbox gibi sitelere baksaniz? Günlük yemeginizi kapiniza getiriyorlar.
En azindan haftaiçi bu sekilde yapabilirsiz belki..rahat olur.

Aslinda yemek yapmak maksimum 20 dk ali. Gerisini ocak yada firin yapiyor. Birazda fazla yapti mi 3 gunde 1 20 dk. Hani maasiniz cok iyi olsa hergun gelsin evi toplasin yemeginizi yapsin ok ama.

vuuuu çokmuş. en iyisi işi bırakmak :)
Bencede emek cok para ediyor.Sonucta tencereye at degilki yikamasi soymasi bulasigida var isin.

yemeğinizden yiyenlerden porsiyon başı para alın
xenforo-smilies-kk70.gif

Bu konuyu okumadan esime az once hesabi ode demistim :KK70:

bence ticari bir şekilde düşünelim mesela git deki x abla işte biliyorsun ben çalışıyorum yemek yapmaya pek vaktim olmuyor o yüzden işte ben sana malzemeleri versem ayda 4 kere benim için 100 tl ye yemek yapar mısın desen hadi yok vs derse abla ayda 150 olsun dersin :KK70:

Katılıyorum. Hatta ben olsam biraz daha şirinliğimi takınır haftadâ 2 kez için 150 lira derdim. Sonuçta sanırım ev hanımı komşunuz ona ek gelir olacak oturduğu yerden ki yemek yapmak vakti olana hep eğlenceli hem kolaydır.

aynen seçiciyim işim ondan zor zaten.yoksa yakınımda bir akrabam var ona desem daha uyguna seve seve kabul eder. onun evinde yemek yerim ama yine de sürekli yaptırmak istemem sanırım. bir komşumu gözüme kestirdim temiz kadın. yemek de bizim evde pişeceği için yerim yani sıkıntı olmaz.

hazır almak da o yüzden istemiyorum. hazır alacağım yerlerde sınırlı.hep aynı şeylerden de bıktım.

bide evde insanlar var ya:KK48: kayınvalidem ve çocuk var. onlar başlarının çaresine bakıyor. çorbadır vs dir. ama evde yemek pişerse onlara da kolaylık olur diye istiyorum

Evde kayınvalideniz mi var? O neden yapmıyor yemek?

bir komsuma teklif etmeyi dusunuyorum aslinda. 2-2.5 saat yetmez mi yemek icin. yarim gun temizlik icin 4-5 saat kalip 70 tl ucret aliyorlar bizim buralarda. iki gun yemek yaptiginda haftalik 70 tl den aylik 280 gibi dusunmustum ama su anda o kadar vermem zor. haftada bir kez yapsa 140 falan olsa az mi olur?
Hayrına yapmaz mı iyi bir komşun haftada bir malzemeleri alsan

Ev hanımı komşunuz varsa, malzemeleri bıraksanız kendisine. Aylık 300tl'ye, haftada 3 yemek de yapar.

Bazı ev hanımları bu tarz işler arıyor. Bayıla bayıla yapar hatta.

Devamlı evde çorba n bulunsun.çorba yapmak 15 20 dk.pilav yapmak 30 dk Maximum.
Bide yapınca 2 akşamlık yap.
Bazwn yemeği n az kaşınca o akşam ı kurtarmak için basit şeyşer ekle menü ye.
Mesela haftasonu 1 kg kıyma al köfte yap
3 e ayır kofteleri at buzluğa
Sabah işe gitmeden çıkar dolapa alta koy
Bazı akşamlar patates li omlet falan yap bide kahvaltı lıklar çay
Makarna haşla yağda kavur peynir ekle
Hiç yemeği n yoksa menemen kuymak yap
Yemek yaptırmaya para verilirmi yahu ;)

yoğun calisiyorum biraz. enerjim eve kalmiyor. temizlik bir sekilde halloluyor ustelik temizlik konusunda kimseye guvenemedigim icin bu konuda yardimci almak istemiyorum. nadiren buyuk temizlik icin birilerini cagiriyorum.

aslinda maasim cok degil. daha iyi maasli bir isnicin beklentim vardi. o olunca yemek icin biriyle anlasmayi dusunuyordum. ama simdi de hazir almak zorunda kaliyorum cogu zaman.

normalde haftada 3 kez yemek yapmasi icin biriyle anlasirim diyordum ama simdi iki kere bile olsa yeterdi aslinda. evde sicak yemek olur hic degilse.

ama ne kadara olur tam emin olamadim. sizce ne kadar olmali. yemek benim evde pisecek. malzemeler evden olacak.
canim ya tam benlik bir işmiş yakin olsak brn yaparim sana yemek ama eminim sen buyuk bir sehirde oturuyirsundur..450 tl ye bulunur ya da daha az ucrete.....

Haftalik 70 demissiniz de disarida az corba +yemek +az pilav+salata ortalama 12-13 lira zaten.Gecen senemin neredeyse tamamini lokantalarda yiyen biri olarak diyebirim ki cok para.Cidden cok para.Bu sene pazar gunu pazar alisverisimi yapip 2 cesit yemek yapmak 2 saatini aliyor ve bunu tum hafta yiyorum.Arada 1 gunu et gunu yapiyorum.Onu da disarda yiyorum kofte olarak.Masraf %60-70 azaldi .Bunun maasinin az ya da cok olmasiyla ilgisi yok bence.Disaridan yaptirtmak ya da disarida yemek bence masraf.
hem masraf hemde ne bileyim evde ye kuru ekmek ye daha iyi...

yoğun calisiyorum biraz. enerjim eve kalmiyor. temizlik bir sekilde halloluyor ustelik temizlik konusunda kimseye guvenemedigim icin bu konuda yardimci almak istemiyorum. nadiren buyuk temizlik icin birilerini cagiriyorum.

aslinda maasim cok degil. daha iyi maasli bir isnicin beklentim vardi. o olunca yemek icin biriyle anlasmayi dusunuyordum. ama simdi de hazir almak zorunda kaliyorum cogu zaman.

normalde haftada 3 kez yemek yapmasi icin biriyle anlasirim diyordum ama simdi iki kere bile olsa yeterdi aslinda. evde sicak yemek olur hic degilse.

ama ne kadara olur tam emin olamadim. sizce ne kadar olmali. yemek benim evde pisecek. malzemeler evden olacak.
Herşey para değil ki aranı iyi tut malzemenden kendinede yapar haftada bir yemek için para mı alınır biz yıllarca komşunun çocuğuna toruna bile baktık yemek yaptık nolacak ki herşeyi paraya mı dökmek lazım komşu komşunun külüne muhtaç a

bir komsuma teklif etmeyi dusunuyorum aslinda. 2-2.5 saat yetmez mi yemek icin. yarim gun temizlik icin 4-5 saat kalip 70 tl ucret aliyorlar bizim buralarda. iki gun yemek yaptiginda haftalik 70 tl den aylik 280 gibi dusunmustum ama su anda o kadar vermem zor. haftada bir kez yapsa 140 falan olsa az mi olur?
Yakin oturan birini bulursan haftalik 50 liraya 2 gun bile gelir bence. Sadece yemek yapicak 1-2 saatini alir. Malzemeler de senden sonucta.
1 tencere yemege 25 lira vermis olacaksin bu sekilde.

sana pratik yemek canim et pahali ama eger evinde oluyorsa..
soyle kemikli kus basi dogranmis eti dudukluye koy sogan dogra sarimsak at icine baharatlar..
sonra dudukluyu kapat sen isini yapana kadr o mis gibi yumusacik pisiyor etin suyuna ekmegi dogra bebisin icsin ..
cok faydali sizde yersiniz valla ben yapiyorum mis gibi oluyor ya...

soyle kemikli kus basi dogranmis eti dudukluye koy sogan dogra sarimsak at icine baharatlar..
sonra dudukluyu kapat sen isini yapana kadr o mis gibi yumusacik pisiyor etin suyuna ekmegi dogra bebisin icsin ..
canim ete ustinu biraz gececek kadr su da koyarsan iyi olur..

Cidden sicak yemek yapmakta ne var. hemen ogrenilir zaten.
Bence temizlik daha kulfetli

Seni cok iyi anliyorum.
Fakat titizlige temizlige onem veren birisin sanirim. Ki bu benim icinde boyle. O yuzden baskasinin yaptigi yemegi yiyemiyorum. Cok nadir yerim temizliginden emin oldugum kisilerin yemeklerini.

En basitinden ornek vereyim sebebine bir gun bir tanidigim yemek yaparken yemegi karistirdigi kasikla yemegin tadina bakti. Sonrada hop geri tencereye soktu kasigi...:bicak: ve bunun gibi bazi seyler gordugum icin..
Bende cok yogun olarak calisiyorum. Ve cok yorucu bir iste. Eve gelmem 6 yi buluyor. Sabah 7 de basliyor gunum.
Eve gelince. Once kostur kostur 1 tencere yemek yapiyorum. Yemek piserken de bir yandan varsa temizlenecek bir yer orayi temizliyorum. Ya da utu, camasir, bulasik vs varsa onlarla ugrasiyorum.

Cok detayci oldugum icin oyle hemende bitmiyor islerim.
Bugun 6 da eve geldim 9 da ancak salona gecip oturabildim. Ki buna ragmen evde tektim esimde yoktu. Bir de o olsaydi onun onunu arkasini toplamak vardi.

Vel-hasil kelâm, bazi seyler icine sinsin istiyorsan kendinden taviz vermek zorundasin. Inan bende cok yoruluyorum ama kendi yaptigim siniyor icime birtek.

Hazir gidalara ve fast-food a alistirma daha fazla kendini. Pratik olabilecek her seyi dene. Hem kendin yapinca daha saglikli olur.
Bak bugunku menumde pirincli kabak yemegi vardi. Yaninda yesil salata. Oldu bitti. Ve 35 dk mi aldi yada almadi. :)

Biraz uzun yazdim ama bence sende biraz kendinden taviz ver bosver disaridan birilerini aramayi. Onlara verecegin parayi biriktip. Kucuk mutfak aletleri al zamandan tasarruf edebilecegin isini kolaylastiracak.:halay:

140 tl.çok az. Ayda 140 tl. Vakit harcamana değmez. Ayda 4 kez yemek yapacaksa 300 ideal.

Bu ise gidip çok yorulan , eve koştur koştur gelip daha dinlenemeden yemek , ütü, iş yapan hatunların eşi yok mu ? Varsa neden yok ?

Temizliğe başkasına güvenemeyip yemek için başkasına nasıl güveneceksin ay. İçim kalktı

Back
X