• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

yemek yaptirmak icin biriyle anlassam ne kadar odemem gerekir?

Sadece yemek için haftada 2-3 birini bulmak zor gibi

Yani yarım gün desek yemek için uzun eee iki saat yemek yapacak diye evden çıkacak vs

Bir de herkesin damak zevki farklı bizim bakıcımız bize yemek yapardı ama işte şuna az salça koy bunu şöyle yap derdim ama onun da bir damak zevki alışkanlığı var

Mesela ben nohut yemeğini salçasız yaparım herkes olmaz öyle şey der oysaki bu bazı lokantaların özel yemeğidir

Ev yemeği yapan bir yerden porsiyonşık almak ya da pratik yemek yapmaya alışmak önemli

Mesela düdüklü tencere yani yarım saat geçmeden pilav kuru fasülye taze fasülye her türlü haşlama et tavuk vs hazır

Bir yapıp iki gün yerseniz sorun yok bir gün de köfte alın mesela fırında ya da tost makinasında olur yanına da makarna

Mesela ben kapıdan girip fırını açıyorum ben üstünü değişip elimi yıkayıncaya kadar ısınıyor atıyorum içine köfteyi tavuğu ben salata ayran pilav ya da makarna hazırlayıncaya kadar o da pişiyor

kapıdan girip sofradan kalkmamız bir saati bulmuyor
nohut tabiki salçasız olur :)
nerelisin D damdan
egeliyim ben hiç salçalı nohut olmaz bizim memlekette

aynen seçiciyim işim ondan zor zaten.yoksa yakınımda bir akrabam var ona desem daha uyguna seve seve kabul eder. onun evinde yemek yerim ama yine de sürekli yaptırmak istemem sanırım. bir komşumu gözüme kestirdim temiz kadın. yemek de bizim evde pişeceği için yerim yani sıkıntı olmaz.

hazır almak da o yüzden istemiyorum. hazır alacağım yerlerde sınırlı.hep aynı şeylerden de bıktım.

bide evde insanlar var ya:KK48: kayınvalidem ve çocuk var. onlar başlarının çaresine bakıyor. çorbadır vs dir. ama evde yemek pişerse onlara da kolaylık olur diye istiyorum

Eee Kv evde çocuk bakıp çorba da yapıyorsa iki de yemek yapsa olmuyor mu

Yani ne bileyim çocuğa bakabilen yemek de yapar tabii çocuk büyük ve bakım istemeyecek yaşta ise bilemem

nohut tabiki salçasız olur :)
nerelisin D damdan
egeliyim ben hiç salçalı nohut olmaz bizim memlekette
Ben esasen nereli olduğumu bilmiyorum iç Anadolu diyeyim

Ankara da büyüdüm annem ve babam da iç Anadolu ya komşu Karadeniz şehirlerinden ama deniz yok yani iç kesim onlar salça koyar ama az

Bizim bakıcı bir nohut yemeğine yarım kilo salça koymuştu valla yiyemedim eşim bayılarak tüm tencereyi yedi ama o doğulu

Bence temizlige ayirdigin vakti yemek yapmak icin ayirsan yemege vermeyi dusundugun parayi da temizlik icin versen olmaz mi :) daha mantikli sanki.ben temizlik yapmayi hic sevmedigim icin kesin boyle yapardim.ayda iki kere yarim gun alsan 140 tl eder.yemek yapmak da oyle cok vakit alan bi sey degil gercekten.duduklu tencereye butun malzemeyi cigden koyup kapat kapagini buhar ciktiktan sonra en fazla 15 dakikada sebze yemegi pisiyor mis gibi.o arada yanina pilav makarna salata yaparsin en fazla yarim saatte hepsi hazir olur.

Eee Kv evde çocuk bakıp çorba da yapıyorsa iki de yemek yapsa olmuyor mu

Yani ne bileyim çocuğa bakabilen yemek de yapar tabii çocuk büyük ve bakım istemeyecek yaşta ise bilemem
kayınvalidem 72 yaşında. dizleri falan rahatız. çocuk 3 yaşında. ve yaramaz iş yapılmıyor yanında zaten. çocuga bakması yetiyor bana. bide ben çoookk uzun süredir hatta belki de hiç kayınvalidemin yemeklerini yemedim yiyemiyorum. ben babaannemlere gidince de tüm gün hiçbişi yemem mesela. öyle biraz uyuzumdur bu konuda.

Haftalik 70 demissiniz de disarida az corba +yemek +az pilav+salata ortalama 12-13 lira zaten.Gecen senemin neredeyse tamamini lokantalarda yiyen biri olarak diyebirim ki cok para.Cidden cok para.Bu sene pazar gunu pazar alisverisimi yapip 2 cesit yemek yapmak 2 saatini aliyor ve bunu tum hafta yiyorum.Arada 1 gunu et gunu yapiyorum.Onu da disarda yiyorum kofte olarak.Masraf %60-70 azaldi .Bunun maasinin az ya da cok olmasiyla ilgisi yok bence.Disaridan yaptirtmak ya da disarida yemek bence masraf.

Bence budjenizi fazlasiyla asar.. belkide kadinin yaptigi yemekleri begenmiceksiniz.. ama denemeden bilemezsiniz tabikide..

Yemek titizlik isteyen bir konu .Başkasının yemeğini yemek zor bence . Sizin yerinizde olsam yemeğimi kendim yapar temizlik için yardımcı alırdım . Hafta sonundan bir kaç çeşit yaparsanız iki üç gün yeter size .Kış geliyor bir kaç çeşit çorba biliyorsanız sebze,mercimek,yoğurt vs dönüşümlü yaparsınız .

yoğun calisiyorum biraz. enerjim eve kalmiyor. temizlik bir sekilde halloluyor ustelik temizlik konusunda kimseye guvenemedigim icin bu konuda yardimci almak istemiyorum. nadiren buyuk temizlik icin birilerini cagiriyorum.

aslinda maasim cok degil. daha iyi maasli bir isnicin beklentim vardi. o olunca yemek icin biriyle anlasmayi dusunuyordum. ama simdi de hazir almak zorunda kaliyorum cogu zaman.

normalde haftada 3 kez yemek yapmasi icin biriyle anlasirim diyordum ama simdi iki kere bile olsa yeterdi aslinda. evde sicak yemek olur hic degilse.

ama ne kadara olur tam emin olamadim. sizce ne kadar olmali. yemek benim evde pisecek. malzemeler evden olacak.

Merhaba bikaç ay önce yemek yapması için biri ole anlasmistim..

Haftada 1 gün gelip 4 sebze yemeği yapıyordu. Yanına pilav köfte vs ben yapınca bigün de balık vs derken hafta bitiyordu.. 4 geliş 400 tl idi..

Başta güzeldi yemekler memnunduk sonra begenmedigimiz olmaya başladı çok yağlı bazen tuzu çok derken yok dedik olmaz böyle :)

Biraz plan biraz pratiklik derken çok da kolay bir iş olduğunu farkettim ve artık çok rahat yetistiriyorum. Mutlaka haftada bir pazara gidip planıma göre alışveriş yapıyorum.. malzeme hazır olunca gerisi geliyormuş..

kayınvalidem 72 yaşında. dizleri falan rahatız. çocuk 3 yaşında. ve yaramaz iş yapılmıyor yanında zaten. çocuga bakması yetiyor bana. bide ben çoookk uzun süredir hatta belki de hiç kayınvalidemin yemeklerini yemedim yiyemiyorum. ben babaannemlere gidince de tüm gün hiçbişi yemem mesela. öyle biraz uyuzumdur bu konuda.

Valla kusura bakmayın da yaptığı yemeği yemediğiniz 72 yaşındaki kadına 3 yaşındaki çocuğu nasıl bırakıyorsunuz

Kadın o çocuğa nasıl yetiyor

Temizlik yapacağınıza yemek yapın ya da ne bileyim az temizlik az yemek yapın bu kadar titiz iseniz ama başkasına yaptırmanız zor gibi zira onu da beğenmeyeceğiniz izlenimine kapıldım

Bir de evde Kv varken kadın gelip sizin evde nasıl yemek yapacak ki Kv karışır bir şey der diye de çekinir ya da ona danışma ihtiyacı hisseder gibi

zira ben size beş çeşit mercimek çorbası yapabilirim mesela acaba siz hangisini seversiniz diye Kv ye sorsam doğru cevabı verebilir mi yani adı mercimek de çeşit çok

Profesyonel dusunsem bana biri teklif etse mesela.
Pazartesi pilav bir et yemegi bir sebze yemegi bir cesitte corba yaparim ve 3 gunluk salata malzemesi dograrim rendelerim kaplara.

Persembe gunu gene ayni sekilde pulav cesidi bir cesit corba iki cesit yemek salata yapardim.

Bunlar icinde aylik 8 sefer gelirdim 700 alirdim :)

Pazartesi pilav bir et yemegi bir sebze yemegi bir cesitte corba yaparim ve 3 gunluk salata malzemesi dograrim rendelerim kaplara.

Persembe gunu gene ayni sekilde pulav cesidi bir cesit corba iki cesit yemek salata yapardim.

Ben her gün bir çorba bir ana yemek bir pilav salata yapıyorum kimse bana para vermiyorrrr

Ağlayacağım şimdi

Bence temizlige ayirdigin vakti yemek yapmak icin ayirsan yemege vermeyi dusundugun parayi da temizlik icin versen olmaz mi :) daha mantikli sanki.ben temizlik yapmayi hic sevmedigim icin kesin boyle yapardim.ayda iki kere yarim gun alsan 140 tl eder.yemek yapmak da oyle cok vakit alan bi sey degil gercekten.duduklu tencereye butun malzemeyi cigden koyup kapat kapagini buhar ciktiktan sonra en fazla 15 dakikada sebze yemegi pisiyor mis gibi.o arada yanina pilav makarna salata yaparsin en fazla yarim saatte hepsi hazir olur.

evet böyle anlatınca bu mantıklı gibi geliyor ama ben temizlik için birini çağırma diyince hep cam silme koltuk gibi algılıyorum. ama evin günlük dağınıklığı çamaşırı bulaşığı vs esas vakit alanlar da bunlar. temizlik için biri gelse bile bu günlük işlerde baya vakit alıyor zaten.
yemeği şu açıdan istedim. yemeğimi eve gelir gelmez yersem hem enerji gelir başka şeyler yapmaya dermanım olur diye. hemde temizliği kendim yaparsam içim daha rahat olur. kendi düzenimi devam ettirme açısından..

Merhaba bikaç ay önce yemek yapması için biri ole anlasmistim..

Haftada 1 gün gelip 4 sebze yemeği yapıyordu. Yanına pilav köfte vs ben yapınca bigün de balık vs derken hafta bitiyordu.. 4 geliş 400 tl idi..

Başta güzeldi yemekler memnunduk sonra begenmedigimiz olmaya başladı çok yağlı bazen tuzu çok derken yok dedik olmaz böyle :)

Biraz plan biraz pratiklik derken çok da kolay bir iş olduğunu farkettim ve artık çok rahat yetistiriyorum. Mutlaka haftada bir pazara gidip planıma göre alışveriş yapıyorum.. malzeme hazır olunca gerisi geliyormuş..

haftada 1 gün için 400 çok değil mi. tüm gün mü kalıyordu. ya bilmiyorum aslında şu ara yoğunluğum çok. 1-2 aya düzenim oturur iş yüküm biraz hafifler belki o zaman yetişiririm. zorlasam illa yetişir de işte biraz rahatlamak yemeği en azından düşünmemek istedim ya. oğlum eve gelince ilgi bekliyor zaten. illa ev işi oluyo. iş hazırlığım oluyor. bundan önceki zamanlarda hep illa bir sınav hazırlığım kursum vs oluyordu. bu yıl min. da tutacağım iş ve ev dışındaki şeyleri. belki o zaman sadece ev ve işi yetiştiririm ama bilemiyorum bakalım..

Valla kusura bakmayın da yaptığı yemeği yemediğiniz 72 yaşındaki kadına 3 yaşındaki çocuğu nasıl bırakıyorsunuz

Kadın o çocuğa nasıl yetiyor

Temizlik yapacağınıza yemek yapın ya da ne bileyim az temizlik az yemek yapın bu kadar titiz iseniz ama başkasına yaptırmanız zor gibi zira onu da beğenmeyeceğiniz izlenimine kapıldım

Bir de evde Kv varken kadın gelip sizin evde nasıl yemek yapacak ki Kv karışır bir şey der diye de çekinir ya da ona danışma ihtiyacı hisseder gibi

zira ben size beş çeşit mercimek çorbası yapabilirim mesela acaba siz hangisini seversiniz diye Kv ye sorsam doğru cevabı verebilir mi yani adı mercimek de çeşit çok

aynı şeyler değil ki. yemek konusunda çocukluktan gelen bir hassasiyetim var. bunu normal yada doğal bulmuyorum. oğumu bu kadar hassas yetiştirmiyorum. ayrıca kayınvalidem bizle yaşıyor zaten. oğluma da iyi bakıyor . yemeğini yemekle yada yememekle oğluma bakması arasında bir bağlantı yok bence.
kayınvalidem karışmaz birde o açılardan sıkıntı olmaz. ben bütçe kısmını düşünüyorum daha çok...

vuuuu çokmuş. en iyisi işi bırakmak :)

Bende yapiyorum fazlasini hemde :KK70: Kendi kendimize kumbarayami atsak.

yemeğinizden yiyenlerden porsiyon başı para alın
xenforo-smilies-kk70.gif

Back
X