• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

yemek yaptirmak icin biriyle anlassam ne kadar odemem gerekir?

Peki eşiniz nerede bu hayatta

Yani yemeği mesela hep ben diye anlatıyorsunuz o evde yemiyor mu

Kv ve çocuk ne yerse siz de yersiniz yani üç yaşındaki çocuk zaten yetişkin yemeği yer çorba ana yemek karbonhidrat vs alması lazım bebek değil ki o bir çorba bir meyve püresi ile günü geçsin

Çamaşır bulaşık kaldı yani ne olur ki en önemlisi beslenme

Çamaşırların bir kısmı çamaşırlıkta şu an bazıları da iki gündür koltuk üstünde bulaşıklar tezgahta birazdan 10 dakikada makinaya tıkacağım oldu bitti

Mesela haftaiçi çamaşır yıkamayın bir hafta giyecek giysiniz olsun o zamandan tasarruf edin

Her şeyi ütülemeyin mesela sağlıklı beslenme ütülü gezmekten önemli

Son düzenleme:
aynı şeyler değil ki. yemek konusunda çocukluktan gelen bir hassasiyetim var. bunu normal yada doğal bulmuyorum. oğumu bu kadar hassas yetiştirmiyorum. ayrıca kayınvalidem bizle yaşıyor zaten. oğluma da iyi bakıyor . yemeğini yemekle yada yememekle oğluma bakması arasında bir bağlantı yok bence.
kayınvalidem karışmaz birde o açılardan sıkıntı olmaz. ben bütçe kısmını düşünüyorum daha çok...

İşte bence var zira yemeğini temiz bulup beğenmediğim birine beyni temiz sabiyi teslim edemem

Kv karışmasa bile yemek yapmaya gelen tedirgin olur sormak ister vs dedim esasen

Yani siz mercimek çorbası dediniz hatta kırmızı mercimek çorbası dediniz eee bunun çeşitleri var kadın hangisini istediğini ne bilecek ki

Hassas olabilirsiniz ama bu durumda hizmet alınacak son alan yemektir bence

bu da benim işte. herkesin farklı ve tuhaf huyları olabilir. herkes kendini çok temiz zanneder ama aynı şekilde herkesin temizlik anlayışı ve hassasiyeti çok farklıdır. esas sorum başlıkta yazıyor zaten. yani o kadar titizsen şuydu buydu laflarını kusura bakmayın ama gereksiz görüyorum.

evet yemek yapılabilir yapılamaz şeyler değil. hem çalışıp hem bunların hepsini yapan bir sürü kişi var. ama yine herkesin bünyesi iş yoğunluğu da farklı. hem zihnim hem bedenim yoruluyor bünyem kaldırmıyor. eve gelince oğlumun bıcır bıcır konuşmalarına bile zor tahammül ediyorum çünkü beynim o derecede yorgun oluyor. kendi şartlarım ve bütçem dahilinde çare arıyorum.

üstte sorulmuş eşim var. temizlik konusunda ufak bir kriz atlattıktan sonra daha fazla yardımcı olmaya başladı. önceden beri çocuk konusunda yardımcı oluyor zaten. çoğu zaman yemek de hazırlar ama sandviç şeklinde yada menemen. ben evde sıcak , sulu yemekler istiyorum. hem sağlıklı hem doyurucu..

Ben yemeğimi bir önceki akşamdan yapıyordum çalışırken. İşten gelince zaten yemek yapmaya enerji de vakit de kalmıyor. Eşimle birlikte gidip geliyoruz ve eşim eve gelince çok acıkmış oluyor. Akşamdan çorba, bir çeşit et ya da sebze yemeği ve bulgur ya da pirinç pilavı yapıyorum, gelince yanına akşamdan yıkadığım malzemelerle salata ya da yoğurt. Bitti gitti. Zaten ertesi güne de kalıyor bir kısmı her gün yapmaya gerek de kalmıyor yani.

Ben evlendigim sene (2011) yemek yapmayı bilmiyordum ve çalışıyordum. Annemin bir arkadaşı vardı . Ekonomik durumu çok kötüydü. Temizliğe yardım ediyordu bana o zamanin parasiyla 80 tl veriyordum . Sonra belinde ameliyat oldu temizliği bıraktı sadece gelip yemek yapıp gidiyordu. Pazartesi ve Çarşamba günleri gelip yemek yapardı bazen kek börek. . 20 tl veriyordum. Ama ne yemekler. . Ben evdeki malzemeleri kullan desemde kendi cebinden evde olmayan malzemeleri aldığı da oluyordu.
O bana 20 tl alırım falan diye bir sey soylememisti, azsa da çoksa da ben annemin arkadaşı zaten diye öyle veriyordum.

bu da benim işte. herkesin farklı ve tuhaf huyları olabilir. herkes kendini çok temiz zanneder ama aynı şekilde herkesin temizlik anlayışı ve hassasiyeti çok farklıdır. esas sorum başlıkta yazıyor zaten. yani o kadar titizsen şuydu buydu laflarını kusura bakmayın ama gereksiz görüyorum.

evet yemek yapılabilir yapılamaz şeyler değil. hem çalışıp hem bunların hepsini yapan bir sürü kişi var. ama yine herkesin bünyesi iş yoğunluğu da farklı. hem zihnim hem bedenim yoruluyor bünyem kaldırmıyor. eve gelince oğlumun bıcır bıcır konuşmalarına bile zor tahammül ediyorum çünkü beynim o derecede yorgun oluyor. kendi şartlarım ve bütçem dahilinde çare arıyorum.

üstte sorulmuş eşim var. temizlik konusunda ufak bir kriz atlattıktan sonra daha fazla yardımcı olmaya başladı. önceden beri çocuk konusunda yardımcı oluyor zaten. çoğu zaman yemek de hazırlar ama sandviç şeklinde yada menemen. ben evde sıcak , sulu yemekler istiyorum. hem sağlıklı hem doyurucu..
Ee cocugun neler yiyor gun icinde?
Asil onemli olan onun beslenmesi degil mi?
Kv ona ne pisiriyor?
Bir de kv nin yemegini yemiyormussun oglunun yemesine nasil katlaniyosun?
Ben de cocuklarimin yediklerine takintiliyimdir mesela.
Cesit ve besleyici ve de temiz olacak.
Kendimi pek dusunmem.
Duduklu cok isime yariyor.kullaniyormusun bilmiyorum.
Kacta evde oluyorsun peki?
Isten gelirgelmez dudukluye sebzeli kiymali bircok cesit yemek atabilirsin.
Bir de deein dondurucuyu aktif kullanmalisin.
Kofte sulu kofte et suyu haslanmis bakliyat vs.dolapta olursa cok kolaylasir isin.
Hazir sulu koftelik olursa kaynamis suya sebzelerle atarsin.
Hazir mercimek olursa eristeli yaparsin.
Nohut fasulye de cok kolay olur.
Haslanmis eti posiyonluk koyarsin.vs .vs.
Oneri cok
Cocugun da daha saglikli beslenir.
Biraz fedakarlik sart

o kadar yoğunum ki ben de ... o kadar dolu ki gunum...Inan yaptikca elim alisiyor dolmayi corbayi salatayi bulasigi çamaşırı 2saatte bitirmisim bugün.Sorunun cevabini bilmiyorum ha gayret diyorum

canım hafta sonu yap dolmanı böreğini at difrize,hafta içinde çıkar ısıt ye yanında da bir hazır çorba oh mis

Kasaptan köfte sipariş ver, kanat, baget vs onları porsiyon layıp buzluğa at. Çok pratik oluyor. Ev mantısı aynı şekilde ve buna benzer birsürü şey var buzlukta muhafaza edebileceğin bunları depola sonra hazır çıkarır pratik çabuk şekilde hazırlarsın canım

Peki eşiniz nerede bu hayatta

Yani yemeği mesela hep ben diye anlatıyorsunuz o evde yemiyor mu

Kv ve çocuk ne yerse siz de yersiniz yani üç yaşındaki çocuk zaten yetişkin yemeği yer çorba ana yemek karbonhidrat vs alması lazım bebek değil ki o bir çorba bir meyve püresi ile günü geçsin

Çamaşır bulaşık kaldı yani ne olur ki en önemlisi beslenme

Çamaşırların bir kısmı çamaşırlıkta şu an bazıları da iki gündür koltuk üstünde bulaşıklar tezgahta birazdan 10 dakikada makinaya tıkacağım oldu bitti

Mesela haftaiçi çamaşır yıkamayın bir hafta giyecek giysiniz olsun o zamandan tasarruf edin

Her şeyi ütülemeyin mesela sağlıklı beslenme ütülü gezmekten önemli
+1

Ahh ahh benim de yaram yemek isi.. yogunluk falan degil ama benimkisi,nefret ediyorm yemek yapmaktan mutfaga girmekten.. kadinlarin cogu seviyor ben de buna sasiriyorm. Evlenmeseydim kesin birini ayarlardim diyorm. Haftada 2gun gelsin yemek+ufak temizlik.. ama sagolsn esim yapar yemekleri. Bakti ki o yapmasa ac kalicaz ailecek,corbasi salatasi pilavi ana yemegi mezesi derken sofrayi dolduruyor masallah

1gun temizlik 1 gün yemek ağırlıklı yap.
Pilav ( bulgur yada pirinç ) pilavı yap biraz çok olsun. Yanına da çorba ve salata.
Ertesi gün tavuk al fırına at o kendi pissin sen temizliğini yap. Tavuk pişince dünden kalan yemekleri ısıt yanına.

Pratik dipnotlar vereyim. Dolmalık biberleri doldur( kapya yada yeşil) pişirmeden buzluga at. Sonra ne kadar pisireceksen o kadar çıkar pissin ocakta.
Soğanın, patatesini, biberlerini hep doğranmış olarak buzluga at, yemek yaparken her gün her gün uğraşmamış olursun.
Böreğini de aynı şekilde hafta sonu yap buzluga at.
Koftelerini hazırla ( çorbalık yada kızartmalık) hazır dursun. Patatesi de aynı şekilde dilimle buzluga at. Sonra çıkarır köfte ile fırına atarsin onlar pişerken dinlenirsin.
Daha çok böyle pratikler. Yemek yapmaya o kadar para vermek değmez.

Arkadaşım durumuna cidden üzüldüm keşke yakın olsak vallahi ücretsiz yapar bırakırım sen malzsmni verdikten sonra şişli ye yakın yerlerde sen hafta da bi iki kere yaprm hiç sorun değil allha yardımcınız olsn ev kadını olmak zor çalışan olmakta ondan zormus

Back
X