• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

yemek yaptirmak icin biriyle anlassam ne kadar odemem gerekir?

Jalopi

başlangıç: 72.4 güncel: hedef: 60
Kayıtlı Üye
28 Nisan 2011
10.147
3.983
173
yoğun calisiyorum biraz. enerjim eve kalmiyor. temizlik bir sekilde halloluyor ustelik temizlik konusunda kimseye guvenemedigim icin bu konuda yardimci almak istemiyorum. nadiren buyuk temizlik icin birilerini cagiriyorum.

aslinda maasim cok degil. daha iyi maasli bir isnicin beklentim vardi. o olunca yemek icin biriyle anlasmayi dusunuyordum. ama simdi de hazir almak zorunda kaliyorum cogu zaman.

normalde haftada 3 kez yemek yapmasi icin biriyle anlasirim diyordum ama simdi iki kere bile olsa yeterdi aslinda. evde sicak yemek olur hic degilse.

ama ne kadara olur tam emin olamadim. sizce ne kadar olmali. yemek benim evde pisecek. malzemeler evden olacak.

yoğun calisiyorum biraz. enerjim eve kalmiyor. temizlik bir sekilde halloluyor ustelik temizlik konusunda kimseye guvenemedigim icin bu konuda yardimci almak istemiyorum. nadiren buyuk temizlik icin birilerini cagiriyorum.

aslinda maasim cok degil. daha iyi maasli bir isnicin beklentim vardi. o olunca yemek icin biriyle anlasmayi dusunuyordum. ama simdi de hazir almak zorunda kaliyorum cogu zaman.

normalde haftada 3 kez yemek yapmasi icin biriyle anlasirim diyordum ama simdi iki kere bile olsa yeterdi aslinda. evde sicak yemek olur hic degilse.

ama ne kadara olur tam emin olamadim. sizce ne kadar olmali. yemek benim evde pisecek. malzemeler evden olacak.
Benim arkadaşım haftada 3 gün yemek ve temizlik için 800 veriyor, belki bi fikir verir size. Küçük bi şehirdeyseniz daha az verebilirsiniz, sonuçta temizlik istemiyosunuz.

pardon ya yanlis söyledim. haftada iki kere iyi maasli ise girince dusunuyordum. haftafa bir kere haftaortasi icin cagirsam yeter sanki. iki gun yenir heralde.

ev yemekleri satan yerden porsiyonluk alsanız hem sebze ve o kadına vereceğiniz fiyattan daha ucuza olur
sanmiyorum ev yemekleri pahali genelde. evime yakin yerde yok ama isyerlerimin ordakilerde bile pahaliya geliyor diye baska seyler tercih ediyorum öğle yemeginde.

bir komsuma teklif etmeyi dusunuyorum aslinda. 2-2.5 saat yetmez mi yemek icin. yarim gun temizlik icin 4-5 saat kalip 70 tl ucret aliyorlar bizim buralarda. iki gun yemek yaptiginda haftalik 70 tl den aylik 280 gibi dusunmustum ama su anda o kadar vermem zor. haftada bir kez yapsa 140 falan olsa az mi olur?

Sadece yemek için haftada 2-3 birini bulmak zor gibi

Yani yarım gün desek yemek için uzun eee iki saat yemek yapacak diye evden çıkacak vs

Bir de herkesin damak zevki farklı bizim bakıcımız bize yemek yapardı ama işte şuna az salça koy bunu şöyle yap derdim ama onun da bir damak zevki alışkanlığı var

Mesela ben nohut yemeğini salçasız yaparım herkes olmaz öyle şey der oysaki bu bazı lokantaların özel yemeğidir

Ev yemeği yapan bir yerden porsiyonşık almak ya da pratik yemek yapmaya alışmak önemli

Mesela düdüklü tencere yani yarım saat geçmeden pilav kuru fasülye taze fasülye her türlü haşlama et tavuk vs hazır

Bir yapıp iki gün yerseniz sorun yok bir gün de köfte alın mesela fırında ya da tost makinasında olur yanına da makarna

Mesela ben kapıdan girip fırını açıyorum ben üstünü değişip elimi yıkayıncaya kadar ısınıyor atıyorum içine köfteyi tavuğu ben salata ayran pilav ya da makarna hazırlayıncaya kadar o da pişiyor

kapıdan girip sofradan kalkmamız bir saati bulmuyor

bir komsuma teklif etmeyi dusunuyorum aslinda. 2-2.5 saat yetmez mi yemek icin. yarim gun temizlik icin 4-5 saat kalip 70 tl ucret aliyorlar bizim buralarda. iki gun yemek yaptiginda haftalik 70 tl den aylik 280 gibi dusunmustum ama su anda o kadar vermem zor. haftada bir kez yapsa 140 falan olsa az mi olur?

Haftada bir yemeğe 35 tl çok bence yani cidden bir öğün için fazla gibi nerede ise dışarıda yeseniz bu fiyat olur hem malzeme hem bu miktar eklenince bir öğün pahalı olur

bence ticari bir şekilde düşünelim mesela git deki x abla işte biliyorsun ben çalışıyorum yemek yapmaya pek vaktim olmuyor o yüzden işte ben sana malzemeleri versem ayda 4 kere benim için 100 tl ye yemek yapar mısın desen hadi yok vs derse abla ayda 150 olsun dersin :D

Haftada bir yemeğe 35 tl çok bence yani cidden bir öğün için fazla gibi nerede ise dışarıda yeseniz bu fiyat olur hem malzeme hem bu miktar eklenince bir öğün pahalı olur

ama şimdi pizza söyledim 17 tl. tek çeşit sadece akşam yemeği. 2-2,5 saatte ne kdar yemek yapılabilir bilmiyorum ama çorbasıyla sulu yemeğiyle 2 günlk yapılınca 3-4 öğün olmuş oluyor aslında. evde çocuk da var. aslnda yapılamayacak bişi değil yemek farkındayım ama yoğun çalışıyorum. evde de iş için hazırlıklarım oluyor. eve gelince kendimi koltuğa zor atıyorum. işde de seçiciyim zaten fazla bişi yiyemiyorum. ben dinlenene kadar iyice acıkmış oluyorum bu sefer açlıkta halsiz oluyorum. kalkıp yapmaya halim olmuyor. ya hazır yiyorum ya ekmek arası.

bence ticari bir şekilde düşünelim mesela git deki x abla işte biliyorsun ben çalışıyorum yemek yapmaya pek vaktim olmuyor o yüzden işte ben sana malzemeleri versem ayda 4 kere benim için 100 tl ye yemek yapar mısın desen hadi yok vs derse abla ayda 150 olsun dersin :KK70:

:KK48: işteburdan oluru nedir bir fikir edinsem ona göre teklif ederim. yad hepten vaz mı geçerim bilmiyorum. şu an açlıktan bu fikir üzerine yoğunlaştım :işsiz::KK48:

ama şimdi pizza söyledim 17 tl. tek çeşit sadece akşam yemeği. 2-2,5 saatte ne kdar yemek yapılabilir bilmiyorum ama çorbasıyla sulu yemeğiyle 2 günlk yapılınca 3-4 öğün olmuş oluyor aslında. evde çocuk da var. aslnda yapılamayacak bişi değil yemek farkındayım ama yoğun çalışıyorum. evde de iş için hazırlıklarım oluyor. eve gelince kendimi koltuğa zor atıyorum. işde de seçiciyim zaten fazla bişi yiyemiyorum. ben dinlenene kadar iyice acıkmış oluyorum bu sefer açlıkta halsiz oluyorum. kalkıp yapmaya halim olmuyor. ya hazır yiyorum ya ekmek arası.

Bizimkiler ikinci gün yemiyor da iki gün yeseniz bile öğlen yoksunuz iki öğün eder

Çok yaptırıp buzluğa da atabilirsiniz ama iki gün sonra çözdürüp yersiniz

Yalnız bu kadar seçici iseniz başka birinin yaptığı yemeği yemek de zor olmaz mı

Mesela ben dışarıda da yerim ama görümcem her yer hakkında temizlik takıntısı vardır kendi evinde de öyle sebzeleri vs çok uzun yıkar çok zaman ayırır sonra da yemek yapmak çok zor çok uzun der

Mesela ben öyle her şeyi sirkeye basıp yarım saat bekletmem bunu bilir ama benim yaptıkları mı da yer

Seçici iseniz zor olabilir sizin ve yemeği yapan için

Haftada 1 kere için o paralar fazla değil mi?
Düdüklü tencere önersem? En kral yemek yarım saat..

ne mesela? valla cidden soruyorum. biber almıştım dolma biber yaparım biraz fazla yapar bir kaç gün yerim diye. yok yapamadım olmadı fırsat. messie messie nin konusuna çözüm buldunuz destek oldunuz benimde yemek konuma el atında günlük pratik yemekler yapayım :KK48:

ne mesela? valla cidden soruyorum. biber almıştım dolma biber yaparım biraz fazla yapar bir kaç gün yerim diye. yok yapamadım olmadı fırsat. messie messie nin konusuna çözüm buldunuz destek oldunuz benimde yemek konuma el atında günlük pratik yemekler yapayım :KK48:

Biber dolmasını da düdüklü tencerede yapıyorum ben. 10 dakikada pişiyor ve dışarda tutmazsak 2 gün batta bazen 3 gün bile yediğimiz oluyor. :) Her yemek pratik. :)

Bizimkiler ikinci gün yemiyor da iki gün yeseniz bile öğlen yoksunuz iki öğün eder

Çok yaptırıp buzluğa da atabilirsiniz ama iki gün sonra çözdürüp yersiniz

Yalnız bu kadar seçici iseniz başka birinin yaptığı yemeği yemek de zor olmaz mı

Mesela ben dışarıda da yerim ama görümcem her yer hakkında temizlik takıntısı vardır kendi evinde de öyle sebzeleri vs çok uzun yıkar çok zaman ayırır sonra da yemek yapmak çok zor çok uzun der

Mesela ben öyle her şeyi sirkeye basıp yarım saat bekletmem bunu bilir ama benim yaptıkları mı da yer

Seçici iseniz zor olabilir sizin ve yemeği yapan için

aynen seçiciyim işim ondan zor zaten.yoksa yakınımda bir akrabam var ona desem daha uyguna seve seve kabul eder. onun evinde yemek yerim ama yine de sürekli yaptırmak istemem sanırım. bir komşumu gözüme kestirdim temiz kadın. yemek de bizim evde pişeceği için yerim yani sıkıntı olmaz.

hazır almak da o yüzden istemiyorum. hazır alacağım yerlerde sınırlı.hep aynı şeylerden de bıktım.

bide evde insanlar var ya:KK48: kayınvalidem ve çocuk var. onlar başlarının çaresine bakıyor. çorbadır vs dir. ama evde yemek pişerse onlara da kolaylık olur diye istiyorum

gaza geldim şimdi gidip dolma biberleri pişirim
xenforo-smilies-kk48.gif
tüm gün bir simitle durdum yemeğim gelsin az enerji gelsin biberleri pişirim bari. aslında temizlik yapacaktım ama yemek yapayım. ya temizliği yapsam yemek olmuyor. yemeği yapsam temizlik yetişmiyor. böyle de sıkıntılarım var işte :KK43:

Back
X